Arsenal – Swansea 1:2 (kon.) | West Ham – Tottenham 1:0 (kon.) | Stoke City – Newcastle 1:0 (kon.)
Liverpool – Manchester City 3:0 (kon.) | Manchester United – Watford 1:0 (kon.)
koniec
Manchester United
1:0 (0:0)
Watford FC
Streda 02.03.2016, 21:00 • Old Trafford (Manchester) • Anglická Premier League • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Žltú kartu za hru rukou dostáva Nordin Amrabat (Watford FC).
     
    89
    Ihrisko opúšťa s najväčšou pravdepodobnosťou jediný strelec dnešného duelu, Juan Mata. Španielskeho špílmachra v snahe posilniť defenzívu nahradí stopér Paddy McNair.
     
    86
    Londýnčania už majú v dnešnom stretnutí prestriedané. Ako posledný opustil trávnik Valon Behrami, ktorého nahradil Ikechi Anya.
    83. Juan Mata (MAN) - 1:0
     
    83
    Manchester United dal gól!
    Miguel Ángel Britos ale napokon iba o pár sekúnd oddialil klinickú smrť Watfordu, „Červení diabli" sa trochu nezaslúžene ujímajú doma vedenia! Po krásnom prieniku Anthonyho Martiala nasledoval priamy kop, ktorý už JUAN MATA nenechal v rukách neúspešného Depaya. Ľavonohý Španiel zakončoval z ideálnej pozície z dvadsiatich metrov. Loptu poslal na stranu brankára, čím zaskočil gólmana Gomesa, ktorý spravil mini-krok za múr, vinou čoho nedosiahol k svojej pravej žrdi, kam chirurgicky presne vystrelila domáca osmička. 1:0 pre trápiaceho sa favorita!
     
    82
    Miguel Britos v poslednej chvíli pred šestnástkou fauloval prenikajúceho Martiala, uruguajský stopér nebude ľutovať tento zákrok za žltú kartu.
     
    80
    Čerstvý člen defenzívnej rady „Červených diablov" Matteo Darmian nadviazal na zlý výkon svojho predchodcu Marcosa Roja a takmer stál krátko po svojom príchode pri inkasovanom góle. Po predchádzajúcich zmätkoch v defenzíve Red Devils rozohrávali hostia rohový kop. Center Bena Watsona pristál na hlave rakúskeho stopéra Sebastiana Prödla, ktorý vo vzduchu pretlačil všemožne sa snažiaceho Darmiana. Talianskemu zadákovi nepomohli ani ruky, no zadák Hornets našťastie pre domácich hlavičkoval len niekoľko decimetrov mimo ľavej žrde Davida de Geu.
     
    77
    Louis van Gaal zhruba štvrťhodinu pred koncom posilňuje ofenzívnu stránku svojho výberu. Namiesto Andera Herreru prichádza ofenzívnejší záložník Jesse Lingard.
     
    75
    Najlepší strelec hostí Odion Ighalo dnes nepochodil ani v jednej zo svojich troch gólových príležitostí, na zelenom koberci „Divadla snov" ho nahrádza ďalšia posila zo španielskej Primera División – Nordin Amrabat.
     
    70
    Švajčiarsky záložník Almen Abdi má dnes odpracované. V stredovej formácii Hornets ho nahradí posila z madridského Atlética – Mario Suárez. Roja krátko potom nahrádza v červenom drese uzdravený Darmian.
     
    51
    Marcus Rashford je vinou neproduktívnej zálohy na hrote útoku vypojený z hry, no svoj raketový zjav podčiarkol pred vlastnou bránkou, kde zabránil ďalšiemu volaniu hostí po otváracom góle. Ryšavý stredopoliar Ben Watson rozohrával z ľavej strany rohový kop. Center hrdzavého futbalistu smeroval na bližšiu žrď, kde sa presadil kapitán Londýnčanov Troy Deeney. Hlavička anglického zakončovateľa by zapadla presne k prvej tyči, no bezmocného de Geu na čiare zastúpil osemnásťročný supertalent Rashford, ktorý odvrátil do bezpečia.
     
    49
    Francúzsky stredopoliar hostí Étienne Capoue, ktorého do Veľkej Británie z Toulouse priviedol Tottenham Hotspur, ašpirantom na gól kola takmer otvoril skóre, no stav v „Divadle snov" zostáva nezmenený. Francúzsky bulldog sa dostal k lopte vo vzdialenosti zhruba tridsať metrov od bránky Davida de Geu. Capoue si loptu chirurgický dotykom nachystal na paľbu. Tiahla strela napokon len tesne preletela hornú konštrukciu domácej bránky. Capoueho jedovke nechýbalo veľa!
     
    43
    Daley Blind je zrelý na uterák, domáci prežívajú už len vďaka fenomenálnemu de Geovi! Obrovský podiel viny pri tejto situácii ide i na ramená uruguajského obrancu Varelu, ktorého nedôraznú malú domov medzi de Geu a zmätkujúceho Blinda zachytil Odion Ighalo. Nigerijský útočník ťažil z toho, že holandský zadák zostal stáť a spoliehal sa na rýchle nohy Davida de Geu, ktorý bol našťastie pre United pri lopte včas. Odrazenú loptu od Španielových nôh nedopravil do siete ani Capoue, ktorý následne vo vápne prepadol cez visiacu nohu negatívneho hrdinu prvej polky – Blinda. Mike Jones tentokrát rozpažil, ale koľko šancí ešte dostane defenzíva Red Devils?
     
    38
    Dnes katastrofálny Daley Blind znovu raz prehral osobný súboj s hosťujúcim útočníkom a záchrancom červených sa tak znovu raz musel stať až posledný muž v „diabolskej" skladbe Louisa van Gaala. Ighalo v osobnom súboji pretlačil nedôrazného Blinda, ktorému nepomohol ani krajan Fosu-Mensah. Najlepší strelec Hornets sa tak razom ocitol v samostatnom nájazde na španielsku jednotku „Červených diablov." Ighalo si loptu potiahol doprava na krížnu strelu, no fantastického de Geu neprestrelil. Domáci šaman vykopáva jeho strelu k vzdialenejšej žrdi na rohový kop. Pred odkrytou bránkou sa na svojho parťáka čertí nestrážený Troy Deeney. „Sršne" mali ísť po zásluhe do vedenia!
     
    27
    Daley Blind zatiaľ zlyháva v pozícii lídra zadných radov Manchestru United a domácich to už mohlo stáť čisté konto. Holandský univezál znovu otáľal s rozohrávkou, až napokon stratil loptu. Tá sa jednou prihrávkou dostala na ľavé krídlo k zatiaľ najlepšiemu hráčovi na trávniku, Capouemu. Francúz okamžite zodvihol hlavu a následne expedoval loptu na hlavu kapitána Hornets – Troya Deeneyho. Druhý najlepší strelec Watfordu predĺžil loptu na toho najlepšieho. Odion Ighalo sa s guľatým čudom krásne zvrtol okolo Marcosa Roja, no strelou z otočky zo siedmich metrov tesne míňa pravú žrď nehybného de Geu! Jednoznačne najväčšia príležitosť doterajšieho priebehu.
     
    23
    Nesmierne sebavedomý, no rovnako tak agresívny, mladíček Timothy Fosu-Mensah znovu fauloval a tentokrát ho už Mike Jones neomilostil. Osemnásťročný Holanďan netradične na pravej strane zozadu podrazil Capoueho a na Old Trafford sa po prvýkrát žltilo.
     
    19
    Morgan Schneiderlin na druhej strane natiahol k pohotovému voleju, ktorý takmer zapadol ku Gomesovej pravej žrdí! Celá situácia začala Matovou štandardkou z ľavej strany. Španielov center sa pripravenej defenzíve Watfordu podarilo odvrátiť aspoň do zdanlivého bezpečia, no tesne za šestnástkovým oblúkom čakal nachystaný francúzsky defenzívny štíť, ktorý prišiel na Old Trafford v lete zo Southamptonu. Schneiderlin riešil náročnú situáciu strelou z prvej, no lopta mierila tesne mimo pravej žrde brazílskeho gólmana Hornets. Chýbalo asi tridsať-štyridsať centimetrov.

    Erik Farkaš

    Góly: 83. Mata

    Karty:   23. Fosu-Mensah (MAN) – 82. Britos (WAT), 90+2. N. Amrabat (WAT)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 7:17.
    Manchester United: de Gea – Varela, Blind, Rojo (70. Darmian), Fosu-Mensah – Schneiderlin, A. Herrera (77. Lingard) – Martial, Mata (C) (89. McNair), Depay – Rashford.
    Náhradníci: Romero – Darmian, McNair, Riley, Weir, Lingard, Rothwell.

    Watford FC: Gomes – Nyom, Britos, Prödl, Holebas – Capoue, Watson – Behrami (86. Anya), Abdi (70. Mario Suárez), Deeney (C) – Ighalo (75. N. Amrabat).
    Náhradníci: Pantilimon – Mario Suárez, N. Amrabat, Paredes, Aké, Anya, Cathcart.

    Rozhodca: Mike Jones – A. Halliday, R. West – J. Moss