Sevilla – Eibar 1:0 (kon.) | Vigo – Villarreal 0:0 (kon.) | Malaga – Valencia 1:2 (kon.)
Bilbao – La Coruña 4:1 (kon.) | Levante – Real Madrid 1:3 (kon.)
koniec
Levante UD
1:3 (1:2)
Real Madrid
Streda 02.03.2016, 21:00Španielska LaLiga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Real Madrid potvrdil v dnešnom stretnutí úlohu favorita. V zápase s Levante síce nepredviedol nejaký okúzľujúci výkon, no na zisk troch bodov mu to proti poslednému tímu La Ligy stačilo. V druhom polčase mohol súpera zaklincovať Ronaldo, no napokon sa to podarilo až Iscovi, ktorý v nadstavenom čase upravil na konečných 1:3. Biely balet tak po dvoch zápasoch konečne vyhral a čiastočne sa odpútal od dobiedzajúceho Villarrealu. Na druhej strane Levante ostáva naďalej posledné. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera. (22:55:35)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    V závere zápasu sa predral do zakončenia striedajúci Jesé, ale jeho pokus smeroval len do miest, kde stál pripravený brankár Diego Mariño.
     
    90+3
    Pre Real Madrid sa črtala šanca na brejk. Za obranu si už nabiehal Cristiano Ronaldo, no prihrávka od Jesého na hviezdneho Portugalčana neprešla.
    90+2. Isco (REA) - 1:3
     
    90+2
    Real Madrid dal gól! Je rozhodnuté. Cristiano Ronaldo to teraz spravil veľmi pekne. Nabehol si za obranu, spätnou prihrávkou našiel ISCA, ktorý strelou z prvej prekonáva domáceho brankára.
     
    90+1
    Ricardo De Burgos Bengoetxea v dnešnom zápase nadstavuje ešte štyri minúty. Dokáže ešte Levante vyrovnať alebo si Real ustráži potrebné tri body?
     
    90
    Cristiano Ronaldo sa predviedol peknou individuálnou akciou. Zasekol si obrancu, loptu si prehodil na ľavačku a vystrelil. Diego Mariño jeho pokus ale dokázal zlikvidovať.
     
    89
    Diego Mariño bol opäť v permanencii. Center z ľavej strany, smerujúci na Ronalda s pomocou svojich obrancov odvrátil do bezpečia.
     
    88
    Cristiano Ronaldo pekne slepol loptu na Jesého, no jeho strela bola veľmi slabá. Brankár Diego Mariño si s ňou bez problémov poradil.
     
    87
    Real Madrid kontroluje priebeh zápasu. Drží loptu na svojich kopačkách a súperovi, ktorý túži vyrovnať ju nechce za žiadnych okolností požičať.
     
    86
    Po faule Nacha malo Levante výhodu priameho kopu. Ten zahral tradične Morales, no lopta skončila len v rukaviciach Keylora Navasa.
     
    85
    Je tomu skutočne tak. Borja Mayoral pomaličky opustil ihrisko a na záverečné minúty nastúpil Jesé.
     
    84
    V postavení mimo hry sa ocitol Cristiano Ronaldo. Na zemi ostáva ležať Borja Mayoral a vyzerá to tak, že bude musieť striedať.
     
    83
    Tonis Kroos bol tvrdo poslaný k zemi. Previnilca som si nevšimol, no každopádne môže byť dotyčný rád, že nevidel žltú kartu.
     
    82
    Výborný zákrok v podaní Keylora Navasa. Ten zlikvidoval peknú strelu Rubéna Garcíu, približne z 20 metrov. Po následnom rohovom kope sa takmer dostal do zakončenia Zou Feddal, no v páde loptu nezasiahol.
     
    81
    Levante to skúšalo opäť stredom obrany, no spoľahlivým obranným zákrokom sa opäť zaskvel Pepe.
     
    80
    Na záverečnú desaťminútovku posiela Zinedine Zidane aj Isca. Španielsky špilmacher vystriedal Jamesa Rodrígueza, ktorý odohral slušný zápas.
     
    79
    Ricardo De Burgos Bengoetxea siaha do svojho vrecka. Za faul na Nacha dostáva žltú kartu striedajúci Rubén García.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 39. Deyverson – 34. Ronaldo (pen.), 38. Mariño (vla.), 90+2. Isco

    Karty:   42. Simão (LVN), 79. Rubén García (LVN) – 39. L. Vázquez (REA)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 7:10. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:11.
    Levante UD: Mariño – Iván López, Feddal, Medjani, Orbán – Simão (68. Verza) – Lerma, Morales, Camarasa (73. Rubén García) – Deyverson, Rossi (63. V. Casadesús).
    Náhradníci: Rubén – Verza, García Juanfran, V. Casadesús, Cuero, Rubén García, Verdú.

    Real Madrid: Navas – Danilo, Pepe, Varane, Nacho Fernández – Casemiro (73. Kovačić), Kroos – L. Vázquez, James Rodríguez (80. Isco), Ronaldo – Mayoral (85. Jesé).
    Náhradníci: Casilla – Isco, Kovačić, Jesé, M. Llorente, Ødegaard, Tejero.

    Rozhodca: Ricardo De Burgos Bengoetxea