Arsenal – Swansea 1:2 (kon.) | West Ham – Tottenham 1:0 (kon.) | Stoke City – Newcastle 1:0 (kon.)
Liverpool – Manchester City 3:0 (kon.) | Manchester United – Watford 1:0 (kon.)
koniec
Manchester United
1:0 (0:0)
Watford FC
Streda 02.03.2016, 21:00 • Old Trafford (Manchester) • Anglická Premier League • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Manchester United si dnes vydrel, vymodlil a vykopal ťažké tri body proti vynikajúco hrajúcemu Watfordu. Domácim dnes absolútne nefungovala rozohrávka od zadných radov, kde okrem iného zlyhával predovšetkým Daley Blind. Nigerijský útočník Odion Ighalo dnes ale nepálil ostrými, čo samozrejme neznižuje výkon fantastického de Geu, ktorý svojimi čarovnými zákrokmi vychytal „Diablom" minimálne polovicu z trojbodového zisku. O tom jednou z mála striel do priestoru troch žrdí rozhodol Juan Mata, ktorý nádherným priamym kopom oklamal Gomesa.

    United sa týmto triumfom bodovo dotiahli na konkurenčný Man. City, ktorý má ešte zápas k dobru. Červení po zaváhaniach favoritov strácajú na tretí Arsenal už iba štyri body. Watford naopak klesol v tabuľke o dve miesta, keď ho predbehla modrá dvojica Chelsea-Everton. (23:05:48)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    „Diablom" sa skúsene darí kúskovať úplný záver stretnutia. Záverečná desaťminútovka bola pre Red Devils tou najlepšou.
     
    90+2
    Žltú kartu za hru rukou dostáva Nordin Amrabat (Watford FC).
     
    90+2
    Amrabat so šlapákom na osmenásťročného holandského obrancu Fosu-Mensaha, Watford sa pripravil o ďalšiu príležitosť na vyrovnanie.
     
    90+1
    Na ich spečatenie a zásadné priblíženie k TOP 4 budú musieť vydržať ešte štyri nadstavené minútky, ktoré pridáva Mike Jones.
     
    90
    Kapitánsku pásku v domácom tíme prebral jeho hlavný hrdina – David de Gea, ktorého podpis sa nachádza minimálne pod dvomi bodmi z celkových troch, na ktoré dnes siaha domáci výber.
     
    89
    Ihrisko opúšťa s najväčšou pravdepodobnosťou jediný strelec dnešného duelu, Juan Mata. Španielskeho špílmachra v snahe posilniť defenzívu nahradí stopér Paddy McNair.
     
    88
    Chvíľu ešte potrvá, než sa hra po otváracom góle Red Devils trochu ustáli. Van Gaal sa priebeh duelu pokúsi ovplyvniť ďalším striedaním.
     
    86
    Londýnčania už majú v dnešnom stretnutí prestriedané. Ako posledný opustil trávnik Valon Behrami, ktorého nahradil Ikechi Anya.
     
    85
    Watford si dnes rozhodne nezaslúži prehrať. Aby sa vyvaroval strate všetkých troch bodov, bude musieť v záverečnej päťminútovke a nadstavenom čase ponúknuť presnejšie zakončenie, než tomu bolo v doterajšom priebehu.
    83. Juan Mata (MAN) - 1:0
     
    83
    Manchester United dal gól!
    Miguel Ángel Britos ale napokon iba o pár sekúnd oddialil klinickú smrť Watfordu, „Červení diabli" sa trochu nezaslúžene ujímajú doma vedenia! Po krásnom prieniku Anthonyho Martiala nasledoval priamy kop, ktorý už JUAN MATA nenechal v rukách neúspešného Depaya. Ľavonohý Španiel zakončoval z ideálnej pozície z dvadsiatich metrov. Loptu poslal na stranu brankára, čím zaskočil gólmana Gomesa, ktorý spravil mini-krok za múr, vinou čoho nedosiahol k svojej pravej žrdi, kam chirurgicky presne vystrelila domáca osmička. 1:0 pre trápiaceho sa favorita!
     
    82
    Miguel Britos v poslednej chvíli pred šestnástkou fauloval prenikajúceho Martiala, uruguajský stopér nebude ľutovať tento zákrok za žltú kartu.
     
    80
    Čerstvý člen defenzívnej rady „Červených diablov" Matteo Darmian nadviazal na zlý výkon svojho predchodcu Marcosa Roja a takmer stál krátko po svojom príchode pri inkasovanom góle. Po predchádzajúcich zmätkoch v defenzíve Red Devils rozohrávali hostia rohový kop. Center Bena Watsona pristál na hlave rakúskeho stopéra Sebastiana Prödla, ktorý vo vzduchu pretlačil všemožne sa snažiaceho Darmiana. Talianskemu zadákovi nepomohli ani ruky, no zadák Hornets našťastie pre domácich hlavičkoval len niekoľko decimetrov mimo ľavej žrde Davida de Geu.
     
    79
    José Holebas na azda prvom ofenzívnom výpade obohral Schneiderlina i Rashforda, aby následne prudko centroval pred de Geu. Blind v páde odvracal len do Amrabata, ktorý však nedostal priestor na reakciu.
     
    77
    Louis van Gaal zhruba štvrťhodinu pred koncom posilňuje ofenzívnu stránku svojho výberu. Namiesto Andera Herreru prichádza ofenzívnejší záložník Jesse Lingard.
     
    76
    Ešte predtým sa z pravej strany tlačil do šestnástky rozpálený Rashford, no horlivý útočník si v súboji s Capouem pomáhal rukami.

    Erik Farkaš

    Góly: 83. Mata

    Karty:   23. Fosu-Mensah (MAN) – 82. Britos (WAT), 90+2. N. Amrabat (WAT)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 7:17.
    Manchester United: de Gea – Varela, Blind, Rojo (70. Darmian), Fosu-Mensah – Schneiderlin, A. Herrera (77. Lingard) – Martial, Mata (C) (89. McNair), Depay – Rashford.
    Náhradníci: Romero – Darmian, McNair, Riley, Weir, Lingard, Rothwell.

    Watford FC: Gomes – Nyom, Britos, Prödl, Holebas – Capoue, Watson – Behrami (86. Anya), Abdi (70. Mario Suárez), Deeney (C) – Ighalo (75. N. Amrabat).
    Náhradníci: Pantilimon – Mario Suárez, N. Amrabat, Paredes, Aké, Anya, Cathcart.

    Rozhodca: Mike Jones – A. Halliday, R. West – J. Moss