Arsenal – Swansea 1:2 (kon.) | West Ham – Tottenham 1:0 (kon.) | Stoke City – Newcastle 1:0 (kon.)
Liverpool – Manchester City 3:0 (kon.) | Manchester United – Watford 1:0 (kon.)
koniec
Manchester United
1:0 (0:0)
Watford FC
Streda 02.03.2016, 21:00 • Old Trafford (Manchester) • Anglická Premier League • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vitajte na monumentálnom Old Trafford, na jednom z piatich anglických stánkov, kam v rámci stredajšieho programu 28. kola zavíta toho roku nadštandardne dramatická Premier League.

    Tabuľkové postavenie:

    5. Man. Utd: 12 – 8 – 7; skóre 36:26; body 44
    10. Watford: 10 – 7 – 10; skóre 29:28; body 37

    Forma:

    Man. Utd: R – P – P – V – V – V
    Watford: V – R – P – V – V – R

    Hráči Manchestru United na čele s manažérom Louisov van Gaalom i naďalej sedia na výsledkovej hojdačke a stále patria medzi najviac nevyspytateľné tímy v ligovom pelotóne. Red Devils momentálne expandujú. Posledné tri súťažné stretnutia vyhrali so sumárnym skóre 11:3. Naposledy cez víkend proti majstrovskému ašpirantovi Arsenalu pomerom 3:2. V „Divadle snov" cez víkend opäť úradoval osemnásťročný mladíček Marcus Rashford, rodák z tohto priemyselného mesta, ktorý sa vo výberoch United pohybuje od siedmich rokov.
    Rashford v priebehu 170 minút v červenom drese stihol zaznamenať štyri góly a jednu asistenciu. V súboji proti Gunners posielal v nedeľu domácich do dvojgólového vedenia už v 32. minúte. Tri dni predtým sa rovnakým príspevkom podieľal na obrate dvojzápasu šestnásťfinále Europskej ligy UEFA proti FC Midthylland (1:2 a 5:1). Devils sa dôležitými troma bodmi proti „Wengerovcom" vrátili do boja o postup do Ligy majstrov. Na štvrtý Manchester City strácajú pri jednom zápase navyše tri body. Domáci sa dnes budú pokúšať o druhé ligové víťazstvo v rade, čo sa im naposledy podarilo ešte v novembri práve proti Watfordu.

    Tomu sa darí nadväzovať na svoju konštantne dobrú formu. Hornets v ostatných siedmich súťažných stretnutiach prehrali len raz (Tottenham 0:1). Hneď v piatich z posledných siedmich ligových stretnutí však vyšli strelecky naprázdno a to napriek (a zároveň i predovšetkým) streleckej potencii údernej dvojice Deeney-Ighalo. Tandem vsietil 22 z celkového počtu 29 premierleagueových gólov „Sršňov" ( Ighalo 14 a Deeney 8 presných zásahov).
    Zvyšok mužstva londýnskeho celku pracuje pre spomenuté duo a zverencom Quiqueho Sáncheza Floresa sa to zatiaľ vypláca. Watford sa nachádza presne uprostred ligovej tabuľky s trojbodovou stratou na papierovú záchranu v Premier League, ktorá predstavuje úroveň štyridsiatich bodov. Žlto-čierni smerujú k záchrane i vďaka dobrej vonkajšej bilancii, veď v doterajšom priebehu ligovej sezóny získali z ihrísk súperov viacej bodov, než dosiahli pri dvoch predchádzajúcich prvoligových účastí dohromady. Watford hral naposledy doma bez gólov s Bournemouthom. Bude sa tento výsledok opakovať v stretnutí mužstiev, ktorého ho v PL „dosahujú" najčastejšie?

    Vzájomné zápasy:

    21.11.2015; Watford – Man. Utd 1:2
    (Deeney – Depay, Deeney/VG)

    14.04.2007; Man. Utd – Watford 4:1 (FA Cup)
    (2x W. Rooney, C. Ronaldo, Richardson – Bouazza)

    31.01.2007; Man. Utd – Watford 4:0
    (C. Ronaldo, Doyley (VG), H. Larsson, W. Rooney)

    26.08.2006; Watford – Man. Utd 1:2
    (Francis – M. Silvestre, Giggs)

    31.10.2000; Watford – Man. Utd 0:3 (lig. pohár)
    (2x Solskjaer, Yorke)

    29.04.2000; Watford – Man. Utd 2:3
    (Helguson, T. Smith – Yorke, Giggs, Jor. Cruyff)

    Manchester United ťahá v konfrontáciách s Hornets desaťzápasovú víťaznú šnúru, vrátane piatich doposiaľ hraných duelov v rámci PL.
    Watford pri ôsmich doterajších ligových návštevách Old Traffordu ani raz nezvíťazil, no v roku 1978 tu slávil postup v rámci ligového pohára.

    Absencie:

    Domáci lodivod Louis van Gaal na predzápasovej tlačovke deklaroval, že „Diabli" by dnes mali počítať s uzdraveným kvartetom Darmian, Martial, Rojo a Smalling.
    Mimo hru ale stále zostáva poriadny lazaret na čele s Fellainim, Jonesom, Schweinsteigerom, Shawom, Valenciom, Youngom či kapitánom Rooneym. Do hry dnes ešte zrejme nebude môcť zasiahnuť ani doliečujúci sa Borthwick-Jackson.

    Z hlavného mesta Anglicka do Manchestru s určitosťou nevycestuje zranená dvojica „Sršňov" Joel Ekdal a Jurado.
    Étienne Capou by mal byť k dispozícii napriek tomu, že v sobotňajšom stretnutí s Bournemouthom vynútene odstúpil z hry.

    Môj tip: 2:0
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: de Gea – Varela, Blind, Rojo, Fosu-Mensah – Schneiderlin, A. Herrera – Martial, Mata (C), Depay – Rashford.
    Náhradníci: Romero – Darmian, McNair, Riley, Weir, Lingard.

    Watford FC: Gomes – Nyom, Britos, Prödl, Holebas – Capoue, Watson – Behrami, Abdi, Deeney (C) – Ighalo.
    Náhradníci: Pantilimon – Mario Suárez, N. Amrabat, Paredes, Aké, Anya, Cathcart.

    Rozhodca: Mike Jones – A. Halliday, R. West – J. Moss.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci kapitán Juan Mata v červenom drese uviedol loptu do pohybu, futbalový večer na Old Trafford môže začať! Watford v žlto-čiernej sade v prvom polčase sprava-doľava.
     
    2
    Hostia zaútočili ako prví, keď z ľavej strany centroval do veľkého vápna Red Devils Capoue, no Deeney nedokázal predĺžiť loptu na Ighala.
     
    3
    Watford začína stretnutie aktívne. Ben Watson rozohrával z ľavej strany úvodný rohový kop duelu, ktorý sa „Diablom" podarilo odvrátiť do bezpečia.
     
    4
    Memphis Depay sa ako prvý domáci hráč dostával do úniku, no na ľavom krídle ho pozične na výbornú odstavil zadák Allan Nyom.
     
    5
    Marcus Rashford poctivo napádal Britosa, ktorého prudkú rozohrávku nedokázal spracovať Holebas, no domáci hráčov v žlto-čiernom nedokázali exekúciou outového vhadzovania prekvapiť.
     
    6
    Depay sa z ľavého krídla snažil preštrikovať až do šestnástky Hortnets, no holandského technika stačil zablokovať Prödl. Roh pre Red Devils.
     
    7
    Červení sa po jeho rozohrávke nepresadili, no z druhej vlny prišiel center Dalyeho Blinda, ktorý smerom na vlastnú bránku poslal José Holebas. Našťastie pre „Sršňov" mieril jeho nedôrazný odkop priamo do stredu bránky.
     
    8
    United po pasívnej úvodnej trojminútovke začína presadzovať svoju kombinačnú hru. Watford trpezlivo vyčkáva v trojbloku.
     
    9
    Po Martialovom zabehnutí za hosťujúcu obranu sa kopal rohový kop, ktorý po Herrerovom centri zakončoval práve francúzsky mladíček Devils, no Martialova nevydarená koncovka mierila zo siedmich metrov mimo.
     
    10
    Ander Herrera pri následnej defenzívnej situácii fauloval Capoueho, hostia dostávajú k dispozícii zaujímavú štandardnú situáciu.
     
    11
    Po Watsonovej štandardke z vyše dvadsiatich metrov nastali v domácej šestnástke zmätky, ktoré ukončil až Deeneyho útočný faul, keď nožničkami trafil iba hlavu Marcosa Roja.
     
    12
    Ďaleko sľubnejšie boli technické tance Odiona Ighala, ktorý na seba naviazal trojicu v červenom, cez ktorú sa mu napokon podarilo i zakončiť, no zrazená strela mierila asi dva metre od de Geovej pravej žrde.
     
    13
    Hornets sa nepresadili ani z nasledovného rohového kopu a v „Divadle snov" tak naďalej pokračujeme za bezgólového stavu.
     
    14
    Po Varelovej strate lopty na pravej strane centroval do domácej šestnástky zatiaľ najaktívnejší hráč duelu Étienne Capoue, no tentokrát v nej nenašiel nikoho v žlto-čiernom.
     
    15
    Watford sa na Old Trafford do týchto chvíľ prezentuje veľmi odvážnou, no zároveň i rozumnou a systematickou hrou. Po štvrťhodine hráme bez gólov a vážnejších príležitostí.
     
    16
    Toto konštatovanie neovplyvnil ani Memphis Depay, ktorý sa po ľavej stran síce prekľučkoval až k zakončeniu, no loptu poslal vysoko na tribúnu za Gomesovým chrbtom.
     
    17
    Osemnásťročný Timothy Fosu-Mensah v ďalšom zo série súbojov proti kapitánovi „Sršňov" – Troyovi Deeneymu. Holandský mladík znovu agresívnejší a úspešnejší.
     
    18
    Daley Blind svojou absurdne ľahkovážnou rozohrávkou namazal chlebík Ighalovi, ktorý dnes ako prvý zamieril do priestoru troch žrdí, no nedôrazný pokus našiel iba náruč Davida de Geu.
     
    19
    Morgan Schneiderlin na druhej strane natiahol k pohotovému voleju, ktorý takmer zapadol ku Gomesovej pravej žrdí! Celá situácia začala Matovou štandardkou z ľavej strany. Španielov center sa pripravenej defenzíve Watfordu podarilo odvrátiť aspoň do zdanlivého bezpečia, no tesne za šestnástkovým oblúkom čakal nachystaný francúzsky defenzívny štíť, ktorý prišiel na Old Trafford v lete zo Southamptonu. Schneiderlin riešil náročnú situáciu strelou z prvej, no lopta mierila tesne mimo pravej žrde brazílskeho gólmana Hornets. Chýbalo asi tridsať-štyridsať centimetrov.
     
    21
    Fosu-Mensah si na druhom konci ihriska vyslúžil ešte enormnejší potlesk po tom, čo nádherným sklzom vygumoval uvoľňujúceho sa Ighala.
     
    22
    Zápas má teraz skutočne spád, hrá sa z jednej strany na druhú. Ander Herrera touto strelou hosťujúceho gólmana postrašiť nemohol.
     
    23
    Nesmierne sebavedomý, no rovnako tak agresívny, mladíček Timothy Fosu-Mensah znovu fauloval a tentokrát ho už Mike Jones neomilostil. Osemnásťročný Holanďan netradične na pravej strane zozadu podrazil Capoueho a na Old Trafford sa po prvýkrát žltilo.
     
    24
    Watford sa po následnej štandardke k zakončeniu nedostal, no po akcii z druhého sledu pálil volejom Watson. Ryšavý stredopoliar mieril mimo.
     
    25
    Ospravedlňujem sa, v predchádzajúcej situácii zakončoval stopér Prödl, čo nič nemení na nepresnosti hosťujúcej koncovky.
     
    27
    Daley Blind zatiaľ zlyháva v pozícii lídra zadných radov Manchestru United a domácich to už mohlo stáť čisté konto. Holandský univezál znovu otáľal s rozohrávkou, až napokon stratil loptu. Tá sa jednou prihrávkou dostala na ľavé krídlo k zatiaľ najlepšiemu hráčovi na trávniku, Capouemu. Francúz okamžite zodvihol hlavu a následne expedoval loptu na hlavu kapitána Hornets – Troya Deeneyho. Druhý najlepší strelec Watfordu predĺžil loptu na toho najlepšieho. Odion Ighalo sa s guľatým čudom krásne zvrtol okolo Marcosa Roja, no strelou z otočky zo siedmich metrov tesne míňa pravú žrď nehybného de Geu! Jednoznačne najväčšia príležitosť doterajšieho priebehu.
     
    29
    Watford hrá na Old Trafford vyrovnanú partiu, čo kvituje i hosťujúci manažér Sánchez Flores. Po polhodinke hry hráme bez gólov.
     
    30
    Hostia hrajú do týchto chvíľ takticky dokonale a trpezlivo čakajú na každú chybičku v zdĺhavých rozohrávkach Manchestru United.
     
    31
    Depay na ľavej strane faulovaný stopérom Prödlom, domáci dostávajú k dispozícii priamy voľný kop. Rozohráva ho jeden z dvojica Depay-Mata.
     
    32
    Exekútorom štandardky bol napokon sám faulovaný Memphis Depay, no holandský pravák našiel iba vrelú náruč brankára Gomesa.
     
    33
    Watford navolil oddychovú pasáž a o niečo hlbšie sa stiahol pred svoju svätyňu. Červení sa impulzívne dopredu taktiež nehrnú.
     
    34
    Dvadsaťnásobný šampión Anglicka napokon upokojil hru až prihrávkou na Davida de Geu, od ktorého začne ďalšie bago Red Devils.
     
    35
    Memphis Depay pokračuje vo svojich zlepšených výkonoch a i dnes oplýva aktivitou, no znovu raz centroval len do priestoru nikoho.
     
    36
    Odion Ighalo sklepol dlhý nákop hostí pre Abdiho, ktorý sa pokúsil prekvapiť domáceho gólmana, no svojim nepresným pokusom zaskočil asi každého.
     
    38
    Dnes katastrofálny Daley Blind znovu raz prehral osobný súboj s hosťujúcim útočníkom a záchrancom červených sa tak znovu raz musel stať až posledný muž v „diabolskej" skladbe Louisa van Gaala. Ighalo v osobnom súboji pretlačil nedôrazného Blinda, ktorému nepomohol ani krajan Fosu-Mensah. Najlepší strelec Hornets sa tak razom ocitol v samostatnom nájazde na španielsku jednotku „Červených diablov." Ighalo si loptu potiahol doprava na krížnu strelu, no fantastického de Geu neprestrelil. Domáci šaman vykopáva jeho strelu k vzdialenejšej žrdi na rohový kop. Pred odkrytou bránkou sa na svojho parťáka čertí nestrážený Troy Deeney. „Sršne" mali ísť po zásluhe do vedenia!
     
    40
    Neujali sa ho ale ani po následnom rohovom kope a päť minút pred zmenou strán pokračujeme za bezgólového rezultátu.
     
    41
    Ten v prvom polčase na Old Trafford nie je prekvapením, o tejto sérii Devils ste určite počuli a čítali. Tento chudobný výsledok však má svoju obľubu aj u hráčov hostí.
     
    42
    Herrerovu centorvanú strelu sa snažil dopraviť do siete Anthony Martial, no Francúz na ňu ani v tomto prípade nedosiahol.
     
    43
    Daley Blind je zrelý na uterák, domáci prežívajú už len vďaka fenomenálnemu de Geovi! Obrovský podiel viny pri tejto situácii ide i na ramená uruguajského obrancu Varelu, ktorého nedôraznú malú domov medzi de Geu a zmätkujúceho Blinda zachytil Odion Ighalo. Nigerijský útočník ťažil z toho, že holandský zadák zostal stáť a spoliehal sa na rýchle nohy Davida de Geu, ktorý bol našťastie pre United pri lopte včas. Odrazenú loptu od Španielových nôh nedopravil do siete ani Capoue, ktorý následne vo vápne prepadol cez visiacu nohu negatívneho hrdinu prvej polky – Blinda. Mike Jones tentokrát rozpažil, ale koľko šancí ešte dostane defenzíva Red Devils?
     
    45
    Louis van Gaal bude v polčasovej prestávke určite čistiť žalúdky defenzívnej rady Devils. Stane sa tak po jednej nadstavenej minútke, ktorú pridáva rozhodcovská štvorica na čele s Mikeom Jonesom.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Na Old Trafford hráme po úvodnom dejstve bez gólov, no nutné je napísať, že za toto konštatovanie bude vďačný domáci favorit, ktorého nad vodou znovu drží fantastický de Gea, ktorý v dvoch tutovkách vymazal najlepšieho zakončovateľa Hornets – Odiona Ighala. Rovnaký hráč v rámci prvej časti v azda najväčšej príležitosti doterajšieho priebehu tesne minul pravú žrď španielskeho hrdinu. Tým negatívnym je červený stopér Daley Blind, ktorý dnes prehral azda všetky osobné súboje s nebezpečným duom Deeney-Ighalo. Na opačnom konci ihriska pohrozil svojim volejom iba Schneiderlin, ktorý pálil po odrazenej lopte tesne mimo.

    Favorit na Old Trafford svoju rolu zatiaľ nezvláda, uvidím, či sa tento fakt zmení po zmene strán a príhovore Louisa van Gaala.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Úvodný výkop druhej časti obstarali hostia v žlto-čiernej kombinácii dresov. Obe mužstvá vybehli na druhé dejstvo v nezmenených zostavách.
     
    47
    V defenzíve Red Devils hneď skraja druhej časti zaspal Marcos Rojo, ktorého lapsus vďaka dobrej hre Fosu-Mensaha Ighalo nevytrestal.
     
    48
    Rojovi predtým znovu nedôrazne prihrával Blind. Červení dnes márne hľadajú lídra defenzívnej štvorice, ktorý by upokojil ich hru.
     
    49
    Francúzsky stredopoliar hostí Étienne Capoue, ktorého do Veľkej Británie z Toulouse priviedol Tottenham Hotspur, ašpirantom na gól kola takmer otvoril skóre, no stav v „Divadle snov" zostáva nezmenený. Francúzsky bulldog sa dostal k lopte vo vzdialenosti zhruba tridsať metrov od bránky Davida de Geu. Capoue si loptu chirurgický dotykom nachystal na paľbu. Tiahla strela napokon len tesne preletela hornú konštrukciu domácej bránky. Capoueho jedovke nechýbalo veľa!
     
    51
    Marcus Rashford je vinou neproduktívnej zálohy na hrote útoku vypojený z hry, no svoj raketový zjav podčiarkol pred vlastnou bránkou, kde zabránil ďalšiemu volaniu hostí po otváracom góle. Ryšavý stredopoliar Ben Watson rozohrával z ľavej strany rohový kop. Center hrdzavého futbalistu smeroval na bližšiu žrď, kde sa presadil kapitán Londýnčanov Troy Deeney. Hlavička anglického zakončovateľa by zapadla presne k prvej tyči, no bezmocného de Geu na čiare zastúpil osemnásťročný supertalent Rashford, ktorý odvrátil do bezpečia.
     
    53
    Odion Ighalo pokračuje v streleckom dni. Nigerijčan tentokrát natiahol k strele z pravej strany, no jeho obaľovačka mierila asi poldruha metra mimo de Geovej tyče.
     
    55
    Desať minút druhého dejstva na doterajšom priebehu duelu nič nezmenilo. Watford i naďalej naháňa otvárací gól v sieti Španiela de Geu.
     
    56
    Domáci sa však rozháranou rozohrávkou sami dostávajú pod obrovský tlak. Azda 90% vzruchu pred de Geom rezultuje z pokazenej rozohrávky na vlastnej polke.
     
    57
    Marcus Rashford azda po prvýkrát v dnešnom zápase rozvášnil domácich priaznivcov, keď si hodil loptu okolo Behrami i Holebasa. Angličanov center z uhlu pred bránku zastavil až brankár Gomes.
     
    58
    Ten pri svojom obetavom vybehnutí čo-to schytal. S mladučkým odchovancom Red Devils sa nepríjemne zrazil, čo odnieslo Brazílčanovo koleno.
     
    59
    Medzitým sa už ale hralo ďalej. Blindov center z rohového kopu odvrátil do bezpečia kamerunský pravý obranca Allan Nyom.
     
    60
    Hodinka hry je už za nami a v „Divadle snov" stále čakáme na prvú vypracovanú gólovú príležitosť domáceho mužstva.
     
    61
    Juan Mata prudkou ranou z dvadsiatich metrov do stredu bránky vyprášil Gomesove rukavice. Brazílčan vyrazil späť na kopačku španielskeho dirigenta, ktorého pred druhou koncovkou fauloval Prödl.
     
    62
    Priamy kop z asi rovných dvadsiatich metrov rozohrával vlani ešte vychýrený exekútor priamych kopov Memphis Depay, no ako mnohokrát v drese United, aj tentokrát trafil len múr.
     
    63
    Manchester United začína prikladať pod kotol a defenzíva Watfordu začína byť preťažená. Po Depayovej zblokovanej strele sa hosťom podarilo zraziť i Herrerov pokus.
     
    64
    Rovnako tak v strele zo strednej vzdialenosti „pochodil" i Juan Mata, ktorý v tomto prípade trafil kolená Bena Watsona.
     
    65
    Rashford v osobnom súboji natrel Holebasa na chlieb, aby následne prihrával pod seba na Martiala, pred ktorým v poslednej chvíli odkopol Abdi.
     
    66
    Ander Herrera na ľavej strane kooperoval s aktívnym Depayom. Lopta sa po ich kombinácii dostala k Matovi, ktorý zakončoval z asi desiatich metrov krížnou strelou, ktorá však nanešťastie pre United nabrala opačný falš.
     
    67
    V šestnástke Watfordu to momentálne horí, olej prilieva predovšetkým zapálený Rashford. Tínedžer vybojoval ďalší roh pre Devils, no ani ten nepriniesol úvodný gól dnešného patového zápasu.
     
    68
    Rashford na pravej strane, kam sa presunul po výmene s Martialom, obohral Holebasa, ktorý ho však ešte stihol skúsene vytlačiť z ihriska.
     
    69
    Deeney na pravej strane v ojedinelej akcii Hornets v poslednej dvadsaťminútovke prihrával pre Abdiho, ktorého center kryl de Gea.
     
    70
    Švajčiarsky záložník Almen Abdi má dnes odpracované. V stredovej formácii Hornets ho nahradí posila z madridského Atlética – Mario Suárez. Roja krátko potom nahrádza v červenom drese uzdravený Darmian.
     
    71
    Z pravej strany Devils útočil Varela, ktorý hľadal v šestnástke Martiala, no Uruguajčanov center sa vzniesol až ku Gomesovi.
     
    72
    Čerstvý Suárez hľadal na hrote londýnskeho útoku Ighala, ktorého však holandská dvojica Blind a Fosu-Mensah dokázala v tomto prípade vygumovať.
     
    73
    Ben Watson na poliacej čiare tvrdo zostrelil Morgana Schneiderlina, no Mike Jones necháva svoju kapsu odpočívať. Ešte to bude krvavá dvadsaťminútovka boja o dôležité tri body!
     
    75
    Najlepší strelec hostí Odion Ighalo dnes nepochodil ani v jednej zo svojich troch gólových príležitostí, na zelenom koberci „Divadla snov" ho nahrádza ďalšia posila zo španielskej Primera División – Nordin Amrabat.
     
    76
    Ešte predtým sa z pravej strany tlačil do šestnástky rozpálený Rashford, no horlivý útočník si v súboji s Capouem pomáhal rukami.
     
    77
    Louis van Gaal zhruba štvrťhodinu pred koncom posilňuje ofenzívnu stránku svojho výberu. Namiesto Andera Herreru prichádza ofenzívnejší záložník Jesse Lingard.
     
    79
    José Holebas na azda prvom ofenzívnom výpade obohral Schneiderlina i Rashforda, aby následne prudko centroval pred de Geu. Blind v páde odvracal len do Amrabata, ktorý však nedostal priestor na reakciu.
     
    80
    Čerstvý člen defenzívnej rady „Červených diablov" Matteo Darmian nadviazal na zlý výkon svojho predchodcu Marcosa Roja a takmer stál krátko po svojom príchode pri inkasovanom góle. Po predchádzajúcich zmätkoch v defenzíve Red Devils rozohrávali hostia rohový kop. Center Bena Watsona pristál na hlave rakúskeho stopéra Sebastiana Prödla, ktorý vo vzduchu pretlačil všemožne sa snažiaceho Darmiana. Talianskemu zadákovi nepomohli ani ruky, no zadák Hornets našťastie pre domácich hlavičkoval len niekoľko decimetrov mimo ľavej žrde Davida de Geu.
     
    82
    Miguel Britos v poslednej chvíli pred šestnástkou fauloval prenikajúceho Martiala, uruguajský stopér nebude ľutovať tento zákrok za žltú kartu.
     
    83
    Manchester United dal gól!
    Miguel Ángel Britos ale napokon iba o pár sekúnd oddialil klinickú smrť Watfordu, „Červení diabli" sa trochu nezaslúžene ujímajú doma vedenia! Po krásnom prieniku Anthonyho Martiala nasledoval priamy kop, ktorý už JUAN MATA nenechal v rukách neúspešného Depaya. Ľavonohý Španiel zakončoval z ideálnej pozície z dvadsiatich metrov. Loptu poslal na stranu brankára, čím zaskočil gólmana Gomesa, ktorý spravil mini-krok za múr, vinou čoho nedosiahol k svojej pravej žrdi, kam chirurgicky presne vystrelila domáca osmička. 1:0 pre trápiaceho sa favorita!
    83. Juan Mata (MAN) - 1:0
     
    85
    Watford si dnes rozhodne nezaslúži prehrať. Aby sa vyvaroval strate všetkých troch bodov, bude musieť v záverečnej päťminútovke a nadstavenom čase ponúknuť presnejšie zakončenie, než tomu bolo v doterajšom priebehu.
     
    86
    Londýnčania už majú v dnešnom stretnutí prestriedané. Ako posledný opustil trávnik Valon Behrami, ktorého nahradil Ikechi Anya.
     
    88
    Chvíľu ešte potrvá, než sa hra po otváracom góle Red Devils trochu ustáli. Van Gaal sa priebeh duelu pokúsi ovplyvniť ďalším striedaním.
     
    89
    Ihrisko opúšťa s najväčšou pravdepodobnosťou jediný strelec dnešného duelu, Juan Mata. Španielskeho špílmachra v snahe posilniť defenzívu nahradí stopér Paddy McNair.
     
    90
    Kapitánsku pásku v domácom tíme prebral jeho hlavný hrdina – David de Gea, ktorého podpis sa nachádza minimálne pod dvomi bodmi z celkových troch, na ktoré dnes siaha domáci výber.
     
    90+1
    Na ich spečatenie a zásadné priblíženie k TOP 4 budú musieť vydržať ešte štyri nadstavené minútky, ktoré pridáva Mike Jones.
     
    90+2
    Amrabat so šlapákom na osmenásťročného holandského obrancu Fosu-Mensaha, Watford sa pripravil o ďalšiu príležitosť na vyrovnanie.
     
    90+2
    Žltú kartu za hru rukou dostáva Nordin Amrabat (Watford FC).
     
    90+3
    „Diablom" sa skúsene darí kúskovať úplný záver stretnutia. Záverečná desaťminútovka bola pre Red Devils tou najlepšou.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Manchester United si dnes vydrel, vymodlil a vykopal ťažké tri body proti vynikajúco hrajúcemu Watfordu. Domácim dnes absolútne nefungovala rozohrávka od zadných radov, kde okrem iného zlyhával predovšetkým Daley Blind. Nigerijský útočník Odion Ighalo dnes ale nepálil ostrými, čo samozrejme neznižuje výkon fantastického de Geu, ktorý svojimi čarovnými zákrokmi vychytal „Diablom" minimálne polovicu z trojbodového zisku. O tom jednou z mála striel do priestoru troch žrdí rozhodol Juan Mata, ktorý nádherným priamym kopom oklamal Gomesa.

    United sa týmto triumfom bodovo dotiahli na konkurenčný Man. City, ktorý má ešte zápas k dobru. Červení po zaváhaniach favoritov strácajú na tretí Arsenal už iba štyri body. Watford naopak klesol v tabuľke o dve miesta, keď ho predbehla modrá dvojica Chelsea-Everton. (23:05:48)

    Erik Farkaš

    Góly: 83. Mata

    Karty:   23. Fosu-Mensah (MAN) – 82. Britos (WAT), 90+2. N. Amrabat (WAT)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 7:17.
    Manchester United: de Gea – Varela, Blind, Rojo (70. Darmian), Fosu-Mensah – Schneiderlin, A. Herrera (77. Lingard) – Martial, Mata (C) (89. McNair), Depay – Rashford.
    Náhradníci: Romero – Darmian, McNair, Riley, Weir, Lingard, Rothwell.

    Watford FC: Gomes – Nyom, Britos, Prödl, Holebas – Capoue, Watson – Behrami (86. Anya), Abdi (70. Mario Suárez), Deeney (C) – Ighalo (75. N. Amrabat).
    Náhradníci: Pantilimon – Mario Suárez, N. Amrabat, Paredes, Aké, Anya, Cathcart.

    Rozhodca: Mike Jones – A. Halliday, R. West – J. Moss