Michalovce – Lipt. Mikuláš 0:1 (kon.) | Topoľčany – Bardejov 1:3 (kon.) | Senica – Nové Zámky 2:3 (kon.)
Prešov – Detva 3:4 (kon.)
koniec
HC Prešov
3:4 (0:0, 0:2, 3:2) Stav série: 1:3
HK DOXXbet Detva
Utorok 16.02.2016, 18:00TIPOS Slovenská hokejová liga play-off • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Už dnes môže štvrťfinálová séria I. hokejovej ligy spoznať svojho víťaza. V štvrtom dueli play-off druhej najvyššej slovenskej hokejovej súťaže bude po necelých 24 hodinách Prešov opäť hostiť Detvu.

    V prvom dueli uspeli Prešovčania, ktorí zvíťazili na ľade Detvy 1:2 po predĺžení, no v druhom domácom súboji štvrtý najlepší celok tabuľky po základnej časti nenechal nič na náhodu a vyrovnal sériu po výsledku 3:1.

    Včera sa táto séria presunula do metropoly Šariša. Prešovčania v prvých dvoch tretinách produkovali veľmi kvalitný hokej a do záverečnej tretiny vstúpili s pohodlným štvorgólovým náskokom za stavu 4:0. Hostia z Detvy ale nevzdali zápas, vývoj stretnutia piatimi gólmi otočili, keď 32 sekúnd pred koncom dokonal dokonalý obrat útočník Matt Hussey.

    Prešovčania tak dnes rozhodne majú o čo bojovať. Okrem motivácie vrátiť súperovi včerajšiu prehru a opäť si na svoju stranu získať divákov, musia uspieť, pretože dnes ide o existenčný zápas. Prešov prehráva v sérii hranej na tri víťazné zápasy 2:1 a v prípadne dnešnej prehry sa východniarskemu celku skončí sezóna.

    Zápas sa začína o 18:00 hod a sprevádzať ním vás budeme priamo z dejiska súboja.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Prešov Penguins: Marton – Obšut, Hriňa, Tkáč, Novický, Popela, Nitriansky, Briják, Pitka – Podsedlý, Prokop, Kubiš – Halás, Nagy, Chalupa – Dancsák, Bylina, Kohutiar – Kivader, Horvát, Schroner

    HC 07 Orin Detva: Orčík – Sládok, Zorvan, Predajniansky, Busilko, Mačkovič, Devečka, Jendroľ – Síkela, Srnka, Říha – Graham, Hussey, Parkhouse – Buda, P. Fekiač, Hájnik – Balko, Šechný, Gašpar

    Rozhodca: Majling – Smerek, Kollár.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:03
    Štvrťfinálové stretnutie sa začalo. Puk na buly získal Juraj Prokop a Prešov tak bude zakladať prvú útočnú akciu dnešného stretnutia.
     
    00:34
    Domácim hráčom sa nepodarilo ohroziť hosťujúceho gólmana Orčíka a k puku sa tak dostávajú hostia z Detvy, ktorých dnes prišli podporiť aj ich fanúšikovia, ktorí stoja za detvianskou bránou.
     
    01:09
    Prešovčania si uvedomujú vážnosť dnešného stretnutia. V prípade víťazstva Detvy to totiž pre Šarišanov bude posledný zápas sezóny.
     
    01:36
    O prvý rozruch na ľade sa postaral prešovský útočník Igor Halás, ktorý sa už už dostával do úniku, chcel vystreliť, no hokejku do strely mu v hodine dvanástej položil Mačkovič a puk tak skončil na ochrannej sieti.
     
    02:00
    V prvých minútach stretnutia sa oba tímy len oťukávajú a úvod stretnutia je tak predovšetkým o taktickom boji.
     
    02:39
    Horvát sa teraz po pravej strane natlačil pred bránu, snažil sa puk posunúť lepšie postavenému Kivaderovi, no ten si puk spracoval s pomocou vysokej hokejky. Hra sa vysťahuje do stredného pásma.
     
    02:54
    Detvy vyhrala vhadzovanie v strednom pásme a puk z vlastnej tretiny rozohráva Jendroľ.
     
    03:09
    Hra je v posledných sekundách rozkúskovaná. Až teraz si Detva vypracovala prvú sľubnú šancu, keď sa do rýchleho breju dostal David Graham, ktorého príklep ale Marton bez väčších problémov vykryl.
     
    03:49
    Pri puku sú opäť hostia z Detvy. Hra sa prelína zo strany na stranu, no na vážnejšiu streleckú príležitosť si budeme musieť počkať.
     
    04:10
    Mačkovičova prihrávka bola teraz nepresná. Detva sa dopúšťa zakázaného uvoľnenia. Nasledovať bude vhadzovanie po ľavici gólmana Orčíka.
     
    04:29
    Hájnik teraz nedokázal spracovať puk, v útočnej tretine ho stratil a Prešovčania tak môžu vyraziť do útoku.
     
    04:34
    Chalupa dobiedzal pred detvianskou bránou, čakal na odrazený puk, no Orčík pevne prikryl puk pod lapačkou a prerušil hru.
     
    04:42
    Hra je opäť prerušená. Tentoraz po strele od modrej skončil puk na ochrannej sieti za detvianskou bránou.
     
    04:56
    Dancsák stál osamotený pri pravej žŕdke, dostal sa k odrazenému puku a zoči-voči Orčíkovi sa snažil poslať puk nad rameno brankára Detvy, no hosťujúci gólman túto situáciu zvládol a na otvárací gól si tak budeme musieť počkať.
     
    05:54
    Prešovčania budú hrať prvú presilovú hru v zápase. Na trestnej lavici už sedí hosťujúci útočník Lukáš Říha, ktorý si v súboji s protihráčom dopomohol hákovaním.
     
    06:08
    Za bránou Detvy bol teraz nešetrne atakovaný domáci forward Jakub Kubiš, no zákrok na nedávnu posilu Prešovčanov potrestaný nebude.
     
    06:30
    Nasledovať bude vhadzovanie po pravici branára Filipa Orčíka. Na hráčov Detvy čakajú ešte krušné chvíle.
     
    06:46
    Novický nedokázal spracovať ťažkú prihrávku, neudržal puk na útočnej modrej a Prešov sa tak sám pripravil o útočnú tretinu.
     
    07:22
    Halás teraz miešal puk za bránou, prihrávkou si vybral Martina Tkáča na modrej čiare, no prešovský útočník prihral veľmi nepresne a puk končí až v obrannej tretine domáceho tímu.
     
    07:55
    Puk je za prešovskou bránou, Detva zvládla početnú nevýhodu o jedného muža a hrá s piatimi hráčmi.
     
    08:37
    Branislav Srnka to teraz skúšal z pravej strany, ako ľavák mal hokejku na os ihriska, bol v dobrej streleckej pozícii, no strela mu nesadla podľa predstáv a Marton ju bez väčších problémov vykryl ľavým betónom.
     
    08:55
    O puk sa teraz bojuje v rohu klziska v obrannej tretine Detvy, ktorá teraz zazmätkovala v obrane, puk sa dostal až ku gólmanovi Orčíkovi, no ten duchaprítomne upratal puk spred bránkoviska do bezpečia.
     
    09:30
    Schroner si teraz s Jendroľom nič nedarovali. Obaja si teraz uštedrili niekoľko tvrdých úderov o mantinel, vylučovať sa nebude.
     
    10:03
    O rozruch pred detvianskou bránou sa teraz postarala prvá prešovská formácia. Podsedlý sa snažil prepasírovať puk za chrbát Orčíka, no hosťujúci gólman, ktorý sa včera do hry dostal od 30. minúty z hokejky domácich hokejistov ešte neinkasoval.
     
    10:03
    Nasledovať bude krátka povrchová úprava ľadu pred bránou Detvy a všetko bude pripravené pre pokračovanie v hre.
     
    10:40
    Jakub Kubiš sa teraz s pukom na hokejke vrútil do útočného pásma, no puk sa mu vo finálnej fáze skĺzol z hokejky z ofenzívnej akcie prešovského útočníka napokon vzišlo.
     
    10:59
    Prešov oblieha detviansku bránu, no hostia si s touto situáciu hravo poradili a s pukom na hokejke okamžite vyrazili vpred.
     
    11:20
    A bude sa vylučovať. Hlavný arbiter dnešného stretnutia zdvihol svoju pravicu, Marton je na striedačke a Prešovčania budú malú chvíľu hrať so šiestimi hráčmi.
     
    11:55
    Na „lavicu hanby" putuje kapitán hostí Branislav Srnka za hákovanie. Prešovčania svoju prvú presilovú hru nevyužili, podarí sa im to teraz?
     
    12:18
    Patrik Fekiač teraz veľmi nepríjemne narazil na mantinel domáceho brankára Róberta Martona, za čo si vyslúžil dvojminútový trest. Prešov bude hrať početnú výhodu o dvoch hráčov!
     
    12:44
    Prokopova prihrávka spoza brány sa teraz odrazila od korčule detvianskeho hráča až do stredného pásma. Prešov bude zakladať útočnú akciu od vlastnej brány.
     
    13:06
    Halás si teraz vymenil puk s Obšutom. Ten sa dostal po prihrávke od Prokopa k strele, no Orčík mal odkrytý výhľad a istým zákrokom lapačkou upokojuje svojich spoluhráčov.
     
    13:17
    Prešovčania budú hrať ešte 38 sekúnd presilovú hru o dvoch hráčov. Puk má na hokejke zadák Hriňa, ktorý teraz „nabil" puk Obšutovi, no jeho strela skončila na jednom z brániacich hráčov Detvy.
     
    13:43
    Z ľavej strany to teraz skúšal najproduktívnejší hráč I. hokejovej ligy Igor Halás. Orčík si na konto pripisuje ďalší úspešný zákrok. O dvanásť sekúnd sa Srnka vráti na ľad.
     
    13:55
    Novický to teraz skúšal príklepom, no puk po jeho strele skončil len na zadnom mantineli.
     
    14:12
    O šesť sekúnd sa skončí Fekiačovi dvojminútový trest a Detva bude hrať presilovú hru. Na trestnú lavicu putuje za faul lakťom Filip Podsedlý.
     
    14:16
    Detva stihla ohroziť prešovskú bránu ešte pri hre 4 na 4. Marton si však na strelu od modrej dal pozor a podržal svoj tím.
     
    14:36
    Parkhouse teraz tvrdo dobiedzal pred prešovskou bránou, čo sa nepáčilo domácemu obrancovi Lukášovi Popelovi, ktorý mu to dal jasne pocítiť.
     
    14:40
    Hussey to teraz myslel veľmi dobre. Jeho strieľaná prihrávka tesne minula prešovskú bránu. Žiadny z jeho spoluhráčov nedokázal usmerniť puk za chrbát Martona.
     
    15:30
    Detva je stále usadená v útočnom pásme, má puk a oblieha prešovskú bránu.
     
    15:48
    Až teraz sa Prešovčanom podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary. Detva bude musieť začať svoju ďalšiu útočnú akciu odznova.
     
    16:11
    Podsedlý už naskakuje na ľad, Prešov bude hrať s piatimi hráčmi, no naďalej sa musí brániť. Detvianska pätica stále oblieha prešovskú bránu.
     
    16:46
    Puk na hokejke má domáci bek Erik Nitriansky a vyčkáva s rozohrávkou.
     
    17:18
    Hra sa tentoraz sťahuje pred prešovskú bránu. Necelé tri minúty pred koncom úvodného dejstva zatiaľ diváci v Prešove márne čakajú na otvárací gól.
     
    17:44
    Marek Pitka teraz dobre prečítal hru a hosťujúcemu útočníkovi vypichol puk z hokejky. Prešov môže ísť dopredu.
     
    18:08
    Patrik Schroner to teraz skúšal po pravej strane, dostal sa až pred Orčíka, no na zakončenie mu už neostalo dostatok času a jeho strelecký pokus hosťujúceho gólmana nevystrašil.
     
    18:17
    Strela Obšuta od modrej teraz skončila na istom gólmanovi Orčíkovi. Od výstroje detvianskeho brankára sa puk odrazil na ochrannú sieť.
     
    18:31
    Peknou akciou sa teraz prezentoval Jakub Kubiš, ktorý si z rohu klziska s pukom na hokejke nakorčuľoval až pred bránu Detvy, no ani tentoraz nedokázal prepasírovať puk za chrbát pozorného brankára Orčíka.
     
    19:00
    Do konca prvej tretiny ostáva jedna minúta.
     
    19:08
    Branislav Srnka si teraz nakorčuľoval medzi kruhy, no jeho strelecký pokus bol zblokovaný na ochrannú sieť. Nasledovať bude vhadzovanie po pravici gólmana Martona.
     
    19:21
    Prešovčania sú pri puku a budú zakladať jednu z posledných útočných akcií prvej tretiny.
     
    19:33
    Puk po strele od ľavého mantinelu končí v moci Filipa Orčíka, hra je prerušená.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine tak diváci v Prešove gól nevideli. Oba tímy predviedli v úvodných dvadsiatich minútach predovšetkým taktický boj a na otvárací gól stretnutia si tak hokejoví priaznivci v metropole Šariša budú musieť počkať do druhej tretiny.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:50.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:05
    Druhá tretina sa začala. Domáci hráči získal puk na vhadzovaní a budú sa snažiť o založenie prvej útočnej akcie druhej tretiny.
     
    20:25
    Detva sa dostala k puku. Po ľavej strane sa do útočnej tretiny vrútil Branislav Srnka. Kapitán Detvy vystrelil no Marton bez väčších problémov vykryl jeho strelu.
     
    20:37
    Marton musel ostať opäť v plnej permanencii a na konto si pripísal ďalší úspešný zákrok.
     
    20:50
    Detva je v úvodnej minúte druhej tretiny aktívnejšia, zahryzla sa do svojho súpera a Prešovčania majú veľké problémy s rozohrávkou.
     
    21:10
    Domáci hokejisti sa teraz dopustili zakázaného uvoľnenia. Hra sa opäť presťahuje pred prešovskú bránu.
     
    21:30
    Teraz nepríjemne pálil Devečka. Marton podržal puk a hostia tak opäť získavajú útočné pásmo.
     
    21:34
    Ani tentoraz Devečka nedokázal prekonať Martona, ktorý bez väčších problémov vykryl príklep hosťujúceho obrancu.
     
    21:48
    Dancsák sa teraz nedokázal presadiť v útočnej tretine, stratil stabilitu a k puku sa dostali hostia.
     
    22:21
    Na ľade ostal ležať po súboji za mantinelom otrasený kapitán Branislav Srnka, ktorý sa drží za hlavu a bude zrejme ošetrený priamo na ľadovej ploche.
     
    22:21
    Zákrok na hosťujúceho hráča ale ostane nepotrestaný rovnako ako incident z konca prvej tretiny, kedy sa Novický márne domáhal vylúčenia súpera po tom, čo po súboji pri mantineli jeho tvár zaliala krv.
     
    22:50
    Pitka bol teraz tvrdo atakovaný. Zákrok na prešovského obrancu zaváňal narazením na mantinel, no bude sa pokračovať v hre.
     
    23:08
    Detva dala gól!
    A Detva otvára skóre dnešného stretnutia. Hostia sa dostali do prečíslenia 3 na 2. Predajniansky našiel Husseyho, ten síce nedokázal dopraviť puk za chrbát Martona, no k následnej dorážke sa dostal DAVID GRAHAM, ktorý bez väčších problémov upratal puk do horných poschodí prešovskej brány.
    Asistencie: Matt Hussey, Jakub Predajniansky
     
    23:32
    O rýchlu gólovú kontru sa snažil domáci kapitán Juraj Prokop, no jeho príklep z vrcholu ľavého kruhu Orčíkovi nenarobil veľké problémy. Puk skončil na ochrannej sieti.
     
    24:45
    Útočnú akciu prešovského tímu teraz prerušil hvizd čiarového rozhodcu, ktorý odpískal postavenie mimo hry.
     
    24:57
    Dancsák teraz tvrdo narazil do brankára Filipa Orčíka, ktorý okamžite padol na zem. Vylučovať sa však nebude. Prešovský hráč bol do bránoviska natlačený.
     
    24:57
    Gólman hostí bude v poriadku. Bude sa pokračovať v hre.
     
    25:34
    Detva sa teraz dostala do útočného pásma, no nedokázala si vypracovať žiadnu streleckú príležitosť a o puk sa bojovalo predovšetkým pri mantineli
     
    25:58
    Detva dala gól!
    A zhruba štyridsiatka detvianskych divákov oslavuje druhý gól hostí! Strelecky sa presadil Patrik Fekiač, ktorý pohotovo zareagoval na strelu odrazenú od zadného mantinelu a so šťastím dokázal poslať puk za gólmana Martona.
    Asistencie: Jozef Sládok, Lukáš Říha
     
    26:25
    Hostia sú pri chuti a vypracovali si ďalšiu sľubnú šancu. Tentoraz sa ale hlavný arbiter upískol, predčasne ukončil hru a pripravil tak hostí o príležitosť skórovať tretíkrát v rýchlom slede.
     
    27:04
    Prešovčania sa usilujú čo najskôr streliť kontaktný gól. Pred bránou výborne dobiedzal Jakub Kubiš, no ten nedokázal dotlačiť puk za pozorného Orčíka, ktorý teraz podržal svoj tím.
     
    27:36
    Prešov naďalej oblieha detviansku bránu, no o puk sa bojuje predovšetkým v rohu klziska.
     
    27:54
    Domáci priaznivci si teraz vyžadujú vylúčenie po páde Chalupu za bránou, no hlavný arbiter dnešného súboja situáciu správne posúdil a pokračovať sa bude v hre 5 na 5.
     
    28:24
    Igor Halás teraz potiahol útok, vlietol do útočnej tretiny, no hostia ho vyhnali z dobrej streleckej pozície a jeho akcia sa tak gólom nekončí.
     
    28:41
    Štadiónom sa teraz ozýva mohutné burcovanie hosťujúcich fanúšikov, ktorí svojich miláčikov vyzývajú k streleniu tretieho gólu.
     
    29:19
    Útočná akcia Prešovčanov bola prerušená pre ofsajdové postavenie jedného z domácich hráčov. V hre sa bude pokračovať po vhadzovaní v strednom pásme.
     
    29:30
    Pri puku je skúsený zadák Slavomír Hriňa, ten ho poslal na druhú stranu na Jaroslava Obšuta, ktorý rozohral útočnú akciu, no domáci nedokázali ohroziť bránu Orčíka.
     
    30:03
    Niekoľko domácich fanúšikov sa už začalo tešiť z gólu, no Juraj Prokop rozvlnil len bočnú sieť, Orčík pohodlne prikryl puk lapačkou.
     
    30:19
    A Detva má skvelú príležitosť na strelenie tretieho gólu v zápase. Na trestnú lavicu si za podrazenie sadá Damián Novický, ktorý pri úniku súpera zatiahol ručnú brzdu a stiahol ho na ľad.
     
    30:57
    Hostia z Detvy sa usadili v útočnom pásme, posúvali si medzi sebou puk, no nedokázali vymyslieť nič efektívne a napokon sa hráčom domáceho celku podarilo vyhodiť puk za bránu Orčíka.
     
    31:25
    Prešovčania sa opäť oslobodzujú spod detvianskeho tlaku. Hostia majú veľký problém usadiť sa v útočnom pásme.
     
    31:47
    Detva teraz predviedla ukážkovú „tic-tac-toe" akciu, ktorej chýbalo len presné zakončenie do poloprázdnej prešovskej brány.
     
    32:16
    Damián Novický sa o tri sekundy vráti na ľad, no na lavici hanby ho nahradí Juraj Dancsák za podrazenie.
     
    32:16
    Prešov ale zásluhou Prokopa dokázal získať buly a Hriňa vyhodil puk z obranného pásma ďaleko k Orčíkovi. Novický sa vracia na ľad a okamžite odchádza striedať.
     
    32:59
    Prokop teraz výborne prečítal prihrávku Srnku, dostal sa do súboja jeden na jedného, no chýbali mu sily a nedokázal tak vpredu vymyslieť nič produktívne.
     
    33:18
    Prešov sa teraz dostal do prečíslenia 2 na 1. Halás ale svojou prihrávkou zahnal Chalupu do rohu klziska a zo sľubnej akcie tak vzišlo.
     
    33:43
    A k Dancsákovi si odchádza na trestnú lavicu sadnúť aj Igor Halás za podrazenie. Detva bude mať k dispozícii 33-sekundovú početnú výhodu o dvoch hráčov.
     
    33:57
    Detva zavrela brániacu trojicu Prešova pred vlastnú bránu, no Prokop výborne prečítal hru, dostal sa k puku, poslal ho za detviansku bránu a odchádza striedať. Brániaca dvojica Obšut – Hriňa ostáva na ľade.
     
    34:23
    Prešovčania hrajú so štyrmi hráčmi. Detva sa navyše dopustila zakázaného uvoľnenia a hra sa tak po dlhej dobe sťahuje do detvianskej obrannej tretiny.
     
    34:28
    Hostia ale získali puk na buly a okamžite ho vyviezli do útočnej tretiny. Tam ale výbornú prácu odviedol Novický, ktorý prišpendlil protihráča na mantinel, druhému súperovi odobral puk a posunul ho na Kubiša.
     
    35:22
    O 21 sekúnd sa začne presilová hra domáceho celku. Na trestnú lavicu si za nedovolené bránenie sadá Martin Hájnik, ktorý si v súboji s Erikom Nitrianskym dopomohol nedovoleným spôsobom.
     
    35:43
    Igor Halás sa vracia na ľad a Prešovu tak začína plynúť takmer 90-sekundová početná výhoda o jedného muža.
     
    36:04
    Erik Nitriansky teraz svoj projektil od modrej vypálil len do obetavého detvianskeho hráča,, ktorý zblokoval jeho strelu a hostia sa napokon dokázali oslobodiť spod tlaku domáceho tímu.
     
    36:47
    Medzi kruhmi sa ocitol osamotený puk. Strelec otváracieho gólu dnešného stretnutia David Graham sa do neho oprel zo všetkých síl, no jeho strela smerovala do stredu brány a Marton si tak na konto pripísal úspešný zákrok.
     
    37:06
    Obšut teraz nedokázal zastaviť puk na modrej čiare. David Graham sa s Brandonom Parkhouseom dostal do prečíslenia 2 na 1. Prvý menovaný vzal zodpovednosť na seba, vystrelil, Marton len vyrazil jeho pokus, no Parkhouse sa k dorážke nedostal.
     
    37:58
    Hriňa s Hájnikom teraz za prešovskou bránou zviedol tvrdý súboj, skúsený bek bol napokon v osobnom strete úspešnejší a Prešovčania sa dostali k puku.
     
    38:21
    Domáci tím teraz vybojoval útočné pásmo, no Detva získala puk na buly a bude postupovať dopredu.
     
    38:40
    Pri puku je teraz Novický, ktorý ho poslal na Tkáča, ten dlhou prihrávkou hľadal Chalupu, no útočníkovi Prešova chýbala väčšia rýchlosť.
     
    39:18
    Branislav Srnka sa teraz dostal do samostatného úniku, snažil sa „vykúpať" brankára Martona, no napokon nedokázal usmerniť puk za chrbát prešovského gólmana.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina sa skončila. Po 40 minútach Detva vedie 0:2 a má ta skvelo nakročené k postupu do semifinále. Od účasti medzi najlepšou štvorkou prvoligistov delí hráčov Detvy už len 20 minút. Podarí sa Prešovčanom napodobniť včerajší výkon hostí, ktorí otočili nepriaznivé skóre 4:0 a vyhrali zápas? Šarišania na to potrebujú „len" 3 góly. Včera sa východniarsky celok presvedčil na vlastnej koži, že v hokeji nie je nič nemožné. V prípade prehry by to pre Prešovčanov bola posledná dvadsaťminútovka v sezóne 2015/2016.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:40.
     
    Aktéri dnešného stretnutia sú už na ľade. Všetko je pripravené pre začiatok poslednej tretiny dnešného súboja. Prešovčania do nej vstupujú s dvojgólovým mankom.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:05
    Posledná tretina sa začala. Detva vyhrala buly a má puk vo svojej moci.
     
    40:22
    Akciu hosťujúceho celku ale prerušilo postavenie mimo hry. Nasledovať bude buly v strednom pásme.
     
    40:40
    Parkhouse teraz ukážkovo odobral Novickému puk, vystrelil zápästím a Marton vyrazil puk len na bránu, puk je ale späť v hre a hra prerušená nebude.
     
    41:16
    Novický teraz poriadne pritvrdil hru a Grahama tvrdo prišpendlil na mantinel.
     
    41:50
    Hra je prerušená. Puk sa po strele Nitrianskeho ocitol mimo ľadovú plochu.
     
    42:12
    K puku sa teraz dostal Jaroslav Obšut. Ten sa snažil nájsť na modrej čiare Halása, no ten nespracoval puk ideálne. Domáci to musia skúsiť opäť od vlastnej brány.
     
    42:44
    Orčík teraz prikryl nepríjemný skackajúci puk, Chalupa bol tentoraz pomalší ako gólman hostí.
     
    43:20
    Novický teraz pálil od modrej, Orčík mal ale odkrytý výhľad a puk bezpečne chytil.
     
    43:29
    Prešovčania obliehajú detviansku bránu, snažia sa čo najskôr streliť kontaktný gól a dostať sa do zápasu, no výborný brankár Orčík je zatiaľ proti.
     
    44:07
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    A Prešovčania strieľajú kontaktný gól! Strelecky sa presadil KRISTIÁN HORVÁT, ktorého strela zápästím zasiahla hokejku brániaceho Sládka, ktorý nechtiac nadvihol puk a ten zapadol presne za ľavý betón doposiaľ stopercentného brankára Orčíka.
    Asistencie: Michal Kivader, Juraj Dancsák
     
    45:34
    Na štadióne v Prešove to teraz ožilo. Domáci fanúšikovia ženú východniarsky celok dopredu. Prešovu na vyrovnanie ostáva necelých 15 minút. Detva je pod obrovským tlakom a Šarišania cítia šancu na zvrat zápasu.
     
    46:04
    Hra sa po niekoľkominútovom nápore Prešova upokojila. Briják sa teraz prezentoval pekným ofenzívnym výletom, k strele sa dostal Kivader, no ani ten nedokázal prekonať Orčíka v bráne hostí.
     
    46:23
    Na druhej strane sa do úniku po ľavej strane dostal Martin Hájnik. Niekdajší prešovský hráč sa snažil usmerniť svoju strelu pod hornú žŕdku, no minul bránu.
     
    46:33
    Hájnik sa opäť dostal k strele, no tentoraz nedokázal prekonať Martona, ktorý sa zaskvel pekným zákrokom lapačkou.
     
    47:14
    Detva dala gól!
    A Detva opäť vedie o dva góly! Hostia sa prezentovali ukážkovou akciou, na ktorej konci stál BRANISLAV SRNKA. Tejto akcii predchádzala krásna kombinácia dvojice Busilko – Říha, ktorí si medzi sebou vymenili za prešovskou bránou puk a poslali ho napokon pred prešovskú bránu, kde bol osamotený kapitán hostí, ktorý usmernil puk k pravej žŕdke a rozjasal hosťujúcich priaznivcov na prešovskom štadióne.
    Asistencie: Lukáš Říha, Iľja Busilko
     
    47:45
    Útočnú akciu Detvy teraz prerušilo postavenie mimo hry. Brandon Parkhouse bol o niečo rýchlejší ako jeho spoluhráč David Graham.
     
    48:11
    Prešovčania sa dopustili zakázaného uvoľnenia. Hra sa sťahuje pred domácu bránu.
     
    48:12
    Detva má nakročené k dnešnému triumfu a postupu do semifinále. Na druhej strane tu je zo všetkých síl bojujúci Prešov, ktorý sa bude snažiť o to, aby si predĺžil sezónu a vybojoval tak piaty rozhodujúci duel na pôde Detvy.
     
    48:49
    Prešovská prvá formácia sa teraz nasťahovala do útočnej tretiny. Hráči Detvy ale dokázali vypätú situáciu ustáť a poslali puk do obrannej tretiny prešovského tímu.
     
    49:27
    Jakub Predajniansky teraz pálil od modrej. Róbert Marton mal odkrytý výhľad a úspešným zákrokom podržal svoj tím.
     
    49:39
    Detva teraz zavrela svojho súpera pred bránou a zbiera cenné sekundy.
     
    49:58
    Jednoduchým nahodením puku na bránu teraz hostia získali útočné pásmo. Záverečná tretina sa teraz dostane do svojej druhej polovice.
     
    50:19
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    A Prešov stále žije v boji o víťazstvo v dnešnom stretnutí. Kristián Horvát od pravého mantinelu parádnou prihrávkou vyzval do zakončenia JURAJA DANCSÁKA, ktorému stačilo vložiť čepeľ do prudkej prihrávky a pekným gólom rozjasal domáce publikum.
    Asistencie: Kristián Horvát, Michal Kivader
     
    50:30
    Marton teraz výborne rozohral puk na Kubiša, ktorý bol ale tvrdo atakovaný pri mantineli a stratil puk.
     
    51:06
    Prešovčania teraz získali útočné pásmo. Do konca zápasu ostáva necelých deväť minút.
     
    51:28
    Domáci tím sa dostal do prečíslenia 3 na 2. Podsedlý vyzval do zakončenia Chalupu, no prešovský útočník nedokázal usmerniť razantnú prihrávku do detvianskej brány.
     
    52:11
    Čas prudko ubúda. Prešov stále prehráva o jeden gól. Detva má puk vo svojej moci a nikam sa neponáhľa. Každá jedna sekunda s pukom na hokejke má pre hostí cenu zlata. Ivan Zorvan ale teraz predviedol obrovskú hrúbku pri rozohrávke, no domáci hráči nedokázali potrestať jeho nepresnú prihrávku.
     
    53:09
    Prešovčania si vypracovali ďalšiu sľubnú príležitosť, no Orčík sa teraz zaskvel veľmi dobrým zákrokom a s pomocou spoluhráčov vypätú situáciu pred vlastným bránkoviskom zvládol na výbornú.
     
    53:29
    Detva dala gól!
    A hráčom Detvy sa teraz vyplatil dôraz pred gólmanom Martonom. V neprehľadnej situácii sa najlepšie zorientoval DAVID GRAHAM, ktorý dorazil puk za bezmocného prešovského brankára. Necelých sedem minút pred koncom stretnutia tak Detva o dva góly a je jednou nohou v semifinále.
    Asistencia: Brandon Parkhouse
     
    54:23
    Hráči hosťujúceho tímu sa teraz dopustili zakázaného uvoľnenia. Nasledovať bude vhadzovanie po ľavici gólmana Orčíka.
     
    54:27
    Bezprostredne po buly od modrej pálil Briják, no jeho pokus skončil len na vyrážačke brankára Detvy.
     
    55:19
    Zápas vstúpil do svojej poslednej päťminútovky. Detvianski hráči sa snažia hrať vo vysokom tempe na rýchle striedania, držia si súpera na dištanc a Prešovčanom nedovoľujú dostať sa na dostrel svojho brankára.
     
    55:41
    Tentoraz sa ale Prešovčanom podarilo získať útočné pásmo. Domáci síce získali puk na buly, no puk končí mimo ľadovej plochy a hra je vysťahovaná do strednej tretiny.
     
    55:51
    Pri puku je Predajniansky, ktorý založil útočnú akciu, no hráči hosťujúceho klubu sa nikam neponáhľajú a umne držia puk vo svojej moci.
     
    56:45
    Orčík teraz ľavým betónom vyrazil puk ďaleko pred seba, túto situáciu mu napokon pomohol zvládnuť zadák Jendroľ, ktorý sa obetavo hodil prešovskému hráčovi do strely a znemožnil mu zakončiť.
     
    57:03
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    Tentoraz to ale domácemu tímu vyšlo a 177 sekúnd pred koncom stretnutia prehrávajú už len o jeden gól. Strelecky sa presadil Samuel Chalupa, ktorý vykresal iskierku nádeje pre domáci tím.
    Asistencie: Filip Podsedlý
     
    57:42
    Prešovčania hodnú chvíľu strávili v útočnom pásme, no k priamemu ohrozeniu detvianskej brány sa nedostali. Možno očakávať, že domáci sa odhodlajú v závere zápasu k hre bez brankára.
     
    58:15
    Na kolenách sa teraz ocitol útočník Jakub Kubiš, diváci si vyžadujú od hlavného rozhodcu vylúčenie, no v hre sa bude pokračovať za rovnovážneho počtu hráčov.
     
    58:42
    Detva si zatiaľ drží súpera na dištanc. Stále vedie o jeden gól, prehusťuje stred pásma a nedovoľuje súperovi dostať sa na dostrel svojej brány.
     
    59:15
    Puk je ďaleko od detvianskej brány. Do konca zápasu ostáva necelá minúta.
     
    59:30
    Marton odchádza na striedačku a Prešovčania budú hrať so šiestimi hráčmi.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované. Detva zdolala Prešov v štvrťfinále 3:1 na zápasy (1:2pp, 3:1, 5:4, 4:3) a postupuje do semifinále. Prešovčania si v závere duelu vypracovali sľubný tlak, no nedokázali vyrovnať skóre a napokon sa tak pre nich ročník 2015/2016 končí pred bránami semifinále. Detva dnes predviedla väčšiu chuť po víťazstve a po vypätej záverečnej tretine napokon dokráčala za vytúženým víťazstvom. (20:20:13)

    Dávid Lech


    Hľadáme spravodajcu pre tím HC Prešov. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DOXXbet Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 45. Horvát (Kivader, Dancsák), 51. Dancsák (Horvát, Kivader), 58. Chalupa (Podsedlý) – 24. Graham (Hussey, Predajniansky), 26. P. Fekiač (Sládok, Říha), 48. Srnka (Říha, Busilko), 54. Graham (Parkhouse)


    HC Prešov: Marton – Obšut, Hriňa, Tkáč, Novický, Popela, Nitriansky, Briják, Pitka – Podsedlý, Prokop, Kubiš – Halás, Nagy, Chalupa – Dancsák, Bylina, Kohutiar – Kivader, Horvát, Schroner
    HK DOXXbet Detva: Orčík – Sládok, Zorvan, Predajniansky, Busilko, Mačkovič, Devečka, Jendroľ – Síkela, Srnka, Říha – Graham, Hussey, Parkhouse – Buda, P. Fekiač, Hájnik – Balko, Šechný, Gašpar

    Rozhodca: Majling – Smerek, Kollár
    Prešov 1 3 Detva
    #1 Štvrtok 11.02.2016 • 18:00
    Detva - Prešov 1:2 koniec po predl.
    #2 Piatok 12.02.2016 • 18:00
    Detva - Prešov 3:1
    #3 Pondelok 15.02.2016 • 18:00
    Prešov - Detva 4:5
    #4 Utorok 16.02.2016 • 18:00
    Prešov - Detva 3:4