Calgary – Anaheim 4:6 (kon.) | Florida – Pittsburgh 2:1 (2:1 po s.n.) | Nashville – Dallas 2:3 (po pr.)
Chicago – Toronto 7:2 (kon.) | Arizona – Montreal 6:2 (kon.) | Vancouver – Minnesota 2:5 (kon.)
koniec
Arizona Coyotes
6:2 (2:1, 3:1, 1:0)
Montreal Canadiens
cz Utorok 16.02.2016, 03:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    44:19 Antoine VERMETTE - 6:2
     
    44:19
    Arizona právě vstřelila branku!
    Už se začínalo pozdávat, že Arizona bude chtít zápas dohrát v klidu a hlavně zodpovědně v obraně, ale Coyotes ukázali, že se ani za jasného stavu 5:2 nebojí zaútočit. A to se jim nyní vyplatilo, protože jeden takový útok jim přináší šestý gól do sbírky. Vše začalo od pravého mantinelu, aby nakonec černá neposedná pryž skončila až před gólmanem Condonem, kde ji dopravil za záda ochránce svatyně Montrealu ANTOINE VERMETTE, samozřejmě k radosti fanoušků domácího celku. Ještě větší problémy pro Canadiens a pohodový výsledek pro Coyotes. Asistence: Mikkel Boedker, Zbyněk Michálek.
    35:38 Kevin CONNAUTON - 5:2
     
    35:38
    Arizona právě vstřelila branku!
    Vítejte na hokejové střelnici, dámy a pánové! Ve druhé třetině branky padají jako na běžícím páse a tady je další důkaz, že dnes se diváci v arizonském Glendale rozhodně nenudí! V prostřední periodě to skoro vypadá, že domácím Kojotům vychází skoro vše, na co v útočném pásmu sáhnou. Nyní dopravil kus černé gumy za Condona KEVIN CONNAUTON, který předvedl parádní zakončení. A je jasné, že teď bude Montreal muset hodně zabrat, pokud chce něco rychle udělat s výsledkem. Asistence: Kyle Chipchura, Tyler Gaudet.
    31:52 Oliver EKMAN-LARSSON - 4:2
     
    31:52
    Arizona právě vstřelila branku!
    Tak to je zatím střelecké představení celků ve druhé třetině, máme tu v krátkém časovém sledu další zásah a teď jsou to pro změnu domácí muži Arizona Coyotes, kdo zvedá po svém čtvrtém úspěchu v utkání ruce nad hlavu. Znovu to vypadalo velice jednoduše a také nyní stál v jádru celé akce vedoucí muž kanadského bodování Arizony OLIVER EKMAN-LARSSON. Právě on nahodil kus černé gumy na branku a trefil tak přesně, že brankář Condon už nestihl puk žádným způsobem zastavit. Ekman-Larsson si tenhle zápas zatím očividně užívá a jeho tým znovu vede o dvě trefy. Asistence: Max Domi, Martin Hanzal.
    30:06 Brendan GALLAGHER - 3:2
     
    30:06
    Montreal právě vstřelil branku!
    Avšak nyní už je všechno jinak a skóre je znovu jen o jednu branku, teď má malinko černé svědomí ochránce domácí svatyně Louis Domingue, jemuž kus černé gumy nečekaně proklouzl mezi betony. Poměrně nenápadná akce Montrealu, kterou zakončil BRENDAN GALLAGHER až za brankovou čáru domácího zařízení. Stav o jednu branku by teď hostující partě mohl hodně psychicky pomoci, navíc když se jedná o tak poměrně šťastný zásah. Arizona se tak bude muset znovu soustředit i na hru před vlastním gólmanem. Nyní tedy dobrá práce Canadiens. Asistence: Nathan Beaulieu.
    28:04 Brad RICHARDSON - 3:1
     
    28:04
    Arizona právě vstřelila branku!
    Jenže pokud byla ještě před malou chvíli domácí hala poměrně rozesmutněna vyloučením Maxe Domiho, teď už tomu tak není a v Glendale je opět veselo, protože domácí hokejisté Arizony se prosazují při hře čtyři na čtyři, když vymysleli velice hezkou akci, na jejímž konci stál střelec gólu BRAD RICHARDSON. Právě on dostal přesnou nahrávku od obránce Ekmana-Larssona, Richardson pak už neměl problém vymíchat brankáře Condona a zasunout kus černé gumy za jeho záda. Poprvé v zápase si tak některý z celků bere vedení o dvě branky a je jasné, že Coyotes nyní mohou hrát daleko více v klidu. Asistence: Oliver Ekman-Larsson, Tobias Rieder.
    15:48 Anthony DUCLAIR - 2:1
     
    15:48
    Arizona právě vstřelila branku!
    Už to vypadalo, že tato početní výhoda nebude pro Arizonu žádná sláva, jenže opak je pravdou a hokejisté z Glendale si berou vedení zpátky na své hokejky. Sotva se Kojoti dostali do útočného pásma, opět rozehráli akci z dálky a znovu se partě v tmavé barvě trikotů vyplatila dobrá práce na brankovišti. Od gólmana Condona nakonec kus černé gumy skončil na hokejce hráče jménem ANTHONY DUCLAIR, jenž už neměl tolik těžkou práci, jelikož před sebou měl skoro polovinu odkrytého zařízení a ochránce svatyně Montreal Canadiens už nestihl reagovat. Poměrně pohledná branka a vypadá to, že Arizona by si do kabiny mohla odnést vedení. Asistence: Martin Hanzal, Oliver Ekman-Larsson.
    09:02 Dale WEISE - 1:1
     
    09:02
    Montreal právě vstřelil branku!
    Jenže dlouho netrvalo a na kostce v Glendale máme znovu vyrovnané skóre. A je to podobně nečekaná branka, jako tomu bylo v případě zásahu Arizona Coyotes. Ale také Montrealští to provedli velice dobře, krásnou akci nakonec výjezdem zpoza branky dostali hráči Canadiens až na muže, jenž stál připraven na brankovišti zakončit. Byl jím DALE WEISE, ten tak mohl oslavit poměrně snadný zásah, protože Louis Domingue už se snad ani nemohl stačit přesunout ke své tyčce, kam kus černé gumy zaletěl. Pokračujeme tedy za vyrovnaného stavu a o něco větší napětí na ledě než doposud. Asistence: Jacob De La Rose, Torrey Mitchell.
    04:47 Martin HANZAL - 1:0
     
    04:47
    Arizona právě vstřelila branku!
    Netrvalo to dlouho a máme na světě první branku utkání, kterou střílí domácí hokejisté Arizona Coyotes, kterým nyní přálo v celé dobré akci i malinko štěstí, jež je v hokeji pochopitelně potřeba. Vše začalo od modré čáry, kde se napřáhl jeden z domácích obránců. Kus černé gumy doputoval přesně přesně před brankoviště, kde už byl na teč připravený muž jménem MARTIN HANZAL, jenž tak otevírá skóre zápasu. Uvidíme, jak Montreal zareaguje, protože doposud to byli hosté, kdo se snažil držet více na puku, ale do vedení jde Arizona. Asistence: Michael Stone, Anthony Duclair.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 5. Hanzal (Stone, Duclair), 16. Duclair (Hanzal, Ekman-Larsson), 29. Richardson (Ekman-Larsson, Rieder), 32. Ekman-Larsson (Domi, Hanzal), 36. Connauton (Chipchura, Gaudet), 45. Vermette (Boedker, Michálek) – 10. Weise (De La Rose, Mitchell), 31. Gallagher (Beaulieu)


    Arizona Coyotes: Domingue (Schoenfeld) – Ekman-Larsson, Murphy, Dahlbeck, Michálek, Grossmann, Stone – Martinook, Vermette, Boedker – Rieder, Richardson, Doan – Domi, Hanzal, Duclair – Connauton, Gaudet, Chipchura
    Montreal Canadiens: Condon (Scrivens) – Markov, Subban, Beaulieu, Gilbert, Jemelin, Pateryn – Pacioretty, Desharnais, Andrighetto – Galchenyuk, Plekanec, Gallagher – Fleischmann, Eller, Byron – Weise, Mitchell, Rose

    Rozhodca: Skilliter, Kowal – Sharrers, McElman

    Diváci: 14 338