Chabarovsk – Vladivostok 3:1 (kon.) | Omsk – Novosibirsk 2:3 (0:1 po s.n.) | Jekaterinburg – Jugra Chanty-Mansijsk 3:0 (kon.)
Metallurg Magnitogorsk – Čeljabinsk 0:1 (kon.) | Ufa – Novokuzneck 3:4 (kon.) | Togliatti – Nižnekamsk 3:6 (kon.)
Jaroslavľ – Záhreb 4:2 (kon.) | Kazaň – Barys 5:2 (kon.) | Novgorod – Čerepovec 4:5 (po pr.)
CSKA Moskva – Viťaz 2:4 (kon.) | Dinamo Minsk – S.Moskva 2:5 (kon.) | Helsinki – Petrohrad 3:1 (kon.)
Soči – HC Slovan 5:2 (kon.) | Riga – D. Moskva 1:0 (kon.)
koniec
HK Soči
5:2 (0:1, 4:0, 1:1)
HC Slovan Bratislava
Utorok 16.02.2016, 17:30 • Ľadový palác Boľšoj, Soči • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:17
    Semionov vystrelil na bránku hostí, Garnett puk pred bránkoviskom v pokľaku schoval medzi betóny a domáci sa k dorážke už nedostali.
     
    55:44
    Príliš veľa hráčov na ľadovej ploche, Slovan zle striedal, presilovku si zahrá Soči. Trest za klub odsedí Bačík.
    54:56 Pavol Skalický - 5:2
     
    54:56
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan umne zakombinoval s pukom v pásme domácich, puk dostal na modrú Sersen, ktorý príklepom vystrelil, do dráhy puku vložil hokejku PAVOL SKALICKÝ a puk usmernil za chrbát Barulina. Asistencie: Michal Sersen a Lukáš Kašpar.
     
    53:40
    Za hákovanie dostal dve minúty Semionov a Slovan dostal k dispozícii výhodu jedného muža v poli.
     
    52:47
    Nagy vystrelil svojim klasickým švihom z ľavého kruhu, keď si puk prevzal na modrej, Barulin v pokľaku cez hruď puk zrazil pred seba, pritiahol si ho hokejkou a ihneď schoval pod rukavicu.
    52:04 Andre Petersson - 5:1
     
    52:04
    Soči dáva gól!
    ANDRE PETERSSON dnes predsa len dosiahol hattrick, keď s pukom zo stredného pásma nakorčuľoval na pravý kruh, spoza obrancu vystrelil a jednoducho prestrelil Garnetta v bránke hostí. Asistencie: Ben Maxwell a Clay Wilson.
     
    45:46
    Nedorost sa na ľavom kruhu zbavil Jalasvaaru, vystrelil spred bránkového priestoru z ľavej strany, Barulin v pokľaku puk schoval na svoju hruď.
     
    43:01
    Bačík dostal dve minúty za podrazenie a domáci tím dostal k dispozícii darovanú presilovú hru, súhlasím s trénerom Říhom, ktorý nad tým len s úsmevom kývol rukou, za toto dve minúty?
     
    38:43
    Semionov dostal dve minúty za krosček a Slovan dostal k dispozícii presilovú hru päť na tri.
     
    38:32
    Vylúčenie aj na strane domácich, na trestnú usadol Anisin, dve minúty za hrubosť.
    37:04 Jevgenij Skačkov - 4:1
     
    37:04
    Soči dáva gól!
    Presilová hra domácich sa blížila k záveru, no stihli ešte udrieť po prihrávkach na jeden dotyk, z pravej strany sa puk dostal pred bránku na hokejku JEVGENIJA SKAČKOVA a ten puk poslal ponad lapačku Garnetta do jeho bránky. Asistencie: Ben Maxwell a Michail Anisin.
     
    35:22
    Petersson vystrelil od modrej z ľavej strany, Ignatuškin puk pred bránkoviskom tečoval a posadil ho ponad Garnetta na vrchnú sieť jeho bránky.
     
    35:18
    Šiška dostal dve minúty za podrazenie a presilovú hru bude hrať tím domácich.
    33:59 Andre Petersson - 3:1
     
    33:59
    Soči dáva gól!
    Slovan si vybral slabšiu pasáž zápasu, od modrej z pravej strany od mantinelu Maxwell nabil pred bránku nabiehajúcemu najproduktívnejšiemu hráčovi domácich a ANDRE PETERSSON puk poslal za chrbát Garnetta. Asistencie: Ben Maxwell a Jevgenij Skačkov.
     
    32:39
    Skalický vystrelil z ľavého kruhu spoza obrancu, Barulin puk vyrazil pred seba a na medzikruží vyzval na dorážku Skalického, Pavol ponuku prijal, vystrelil, Konstantin Barulin puk schoval do lapačky.
    31:38 Andre Petersson - 2:1
     
    31:38
    Soči dáva gól!
    Slovan vyhodil puk z pásma a chybne striedal, puk od obrannej modrej viezol na palici ANDRE PETERSSON, narazil si ho na útočnej modrej s Maxwellom a z medzikružia prestrelil okolo vyrážačky Garnetta v bránke belasých. Asistencia: Ben Maxwell.
     
    30:50
    Rosandič dostal dve minúty za nedovolené bránenie a presilovú hru si teraz zahrajú domáci borci.
     
    30:15
    Z ľavej strany od kruhu vystrelil Lušňák a prestrelil Barulina v domácej bránke, svoj puk však oprel o brvno domácej klietky.
    29:25 Denis Kazionov - 1:1
     
    29:25
    Soči dáva gól!
    Chyba v obrannom pásme hostí, Garnett vykorčuľoval von za pukom, poslal ho na kruh Švarnému, DENIS KAZIONOV však Ivanovi nadzdvihol hokejku, zobral mu puk, posunul pred seba a následne vymietol pavučinu v pravom hornom rohu Garnettovej bránky.
     
    27:54
    Andrej Kosticyn dostal dve minúty za nedovolené bránenie, keď fauloval Rosandiča v strednom pásme, Slovan dostal k dispozícii ďalšiu presilovú hru v zápase.
     
    27:01
    Šťastný sa dostal k zakončeniu z pravej strany po ďalšej peknej kombinačnej akcii hostí, Barulin šiel znova do pokľaku a puk z Andrejovej hokejky zlikvidoval.
     
    23:23
    Miklík najskôr chyboval pukom a spoza bránky ho poslal pred bránku Garnetta, potom zatiahol za ručnú brzdu a za podrazenie dostal dve minúty.
     
    20:45
    Kašpar namieril medzi žrde krásny príklep z pravého kruhu, Barulin šiel do pokľaku a puk schoval vo svojom náručí.
     
    19:52
    Švarný vystrelil od modrej pekný projektil na bránku domácich, Barulin puk pravým betónom zrazil do rohu klziska.
     
    19:20
    Skačkov dostal dve minúty za hrubosť a presilovku si opäť zahrajú chlapci v bielych dresoch.
     
    19:09
    Puk na pravú stranu k bránkovisku dostal na palicu Pajgin, pohotovo vystrelil, na Garnetta to však nestačilo, Michael aj v tejto situácii podržal tím belasých a puk poslal späť do hry.
     
    14:24
    Anisin sa zmocnil puku na obrannej modrej, korčuľoval do brejku po pravej strane a od kruhu vystrelil, Garnett cez pravý betón puk krásne poslal na opačný kruh.
     
    11:00
    Kašpar za pravým kruhom naznačil strelu, no puk poslal medzi kruhy voľnému Barkerovi, škoda, že bol ten puk rýchly, Cam ho síce dokázal usmerniť na bránku domácich, Barulin puk poslal späť do hry. To chcelo Camovi asi inak naservírovať na príklep.
    08:22 Ladislav Nagy - 0:1
     
    08:22
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan využíva svoju výhodu, Barker poslal do brejku LADISLAVA NAGYA, ktorý popod padajúceho Barulina, ktorý vykorčuľoval von z bránky, puk usmernil do siete. Asistencia: Cam Barker a Michal Sersen.
     
    07:44
    Maxwell dostal dve minúty za hákovanie a Slovan si zahrá prvú presilovú hru zápasu.
     
    06:25
    Starosta bol tvrdo atakovaný Morozovom za bránkou Garnetta a krvácajúc odchádza okamžite do šatne, krv tiekla z tržnej rany niekde na hlave, zrejme na čele, chvíľu hrať nebudeme, domáci chlapci musia vyškriabať to množstvo krvi z ľadovej plochy.
     
    05:27
    Domáci chybovali pukom od bránkovej čiary na modrú, ten si spracoval Sersen a vystrelil z jej stredu, Barulin mal ideálny výhľad a puk pred bránkoviskom v pokľaku zatočil do lapačky.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 30. Denis Kazionov, 32. Petersson (Maxwell), 34. Petersson (Maxwell, Skačkov), 38. Skačkov (Maxwell, Anisin), 53. Petersson (Maxwell, Wilson) – 9. Nagy (Barker, Sersen), 55. Skalický (Sersen, Kašpar)


    HK Soči: Barulin (Šikin) – Semionov, Jalasvaara, Wilson, Pajgin, Glazkov, Mamašev, Malevič – Krikunov, Ignatuškin (C), A. Kosticyn – Skačkov, Maxwell (A), Petersson – Ščegolkov, Dmitrij Kazionov (A), Denis Kazionov – Morozov, Jakupov, Anisin
    HC Slovan Bratislava: Garnett (Pavlas) – Barker, Sersen (A), Starosta, Švarný, Bačík, Rosandič – Tvrdoň, Kašpar, Nedorost – Jeglič, Tičar, Šťastný – Skalický, Šiška, Bartovič (C) – Miklík, Lušňák, Nagy (A)

    Rozhodca: Kiseľov, Olenin – Palej, Otmachov

    Diváci: 6.789