Barcelona – Atlético Madrid 2:1 (kon.) | Eibar – Malaga 1:2 (kon.) | Getafe – Bilbao 0:1 (kon.)
Villarreal – Granada 1:0 (kon.) | Sociedad – Real Betis 2:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
2:1 (2:1)
Atlético Madrid
Sobota 30.01.2016, 16:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Thomas Partey (Atlético Madrid), ktorý v strede trávnika zbytočne poslal k zemi Turana.
     
    90
    Posledná šanca pre Atlético. Ferreira-Carrasco si pri postrannej čiare vybojoval faul vedľa šestnástky a bude zahrávať zrejme poslednú štandardku zápasu. Oblak už opustil bránku a pomôže svojim spouhráčom v šestnástke.
     
    82
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Dani Alves, prichádza Sergi Roberto.
     
    78
    Domáci hráči ešte v útoku ostali a svoj náskok mohli navýšiť. Loptu dostal v šestnástke Turan a ihneď vystrelil, no mieril iba vedľa pravej žrde.
     
    76
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Augusto Fernández, prichádza Thomas Partey.
     
    67
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Antoine Griezmann, prichádza Stefan Savić.
     
    67
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ivan Rakitić, prichádza Arda Turan.
    65. Červená karta po druhej žltej
     
    65
    Tak toto je pre Atlético skutočne mimoriadne nepríjemná situácia. Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Diego Godín (Atlético Madrid), takže hostia budú hrať už bez dvojice hráčov. Godín to teraz prehnal v súboji so Suárezom a bezhlavo ho zostrelil v sklze.
     
    56
    Skvelú šancu nám napokon pokúkli hostia! Ferreira-Carrasco prihral do vápna Greizmannovi, ktorý prudko pálil, ale proti nemu sa výborným zákrokom prezentoval Bravo a zabránil takmer istému gólu.
     
    46
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Gabi, prichádza Jesús Gámez.
    44. Filipe Luís (ATM)
     
    44
    Tak toto bol poriadne nepríjemný zákrok! Filipe Luís (Atlético Madrid) zrazil k zemi Messiho a okamžite videl červenú kartu. Hviezda domácej Barcelony ostáva ležať na trávniku.
     
    41
    Žltú kartu dostáva Juanfran (Atlético Madrid), ktorý neróvzne v sklze zrazil k zemi Neymara.
    38. Luis Suárez (BAR)
     
    38
    Barcelona dala gól!
    Hostia sa snažili v útoku, ale o loptu prišli a domáci tím sa bleskovo presunul na opačnú polovicu trávnika. Tam sa LUIS SUÁREZ pretlačil pomedzi dvojicu obrancov, počkal si na prihrávku a loptu bez zaváhania napálil do siete súpera.
    30. Lionel Messi (BAR)
     
    30
    Barcelona dala gól!
    Je vyrovnané. Domáci futbalisti strávili posledné minúty v útoku a ich tlak sa postupne zvyšoval. Napokon vyvrcholil prihrávkou na Albu, ktorý mal loptu na kopačke na ľavej strane šestnástky. Odtiaľ sa rozhodol prihrávať priamo pred bránku, kde si priestor vytvoril LIONEL MESSI, ktorý bez prípravy zakončil k pravej žrdi Oblakovej bránky.
     
    29
    Mohlo byť vyrovnané! Domáci Suárez si loptu prevzal v pokutovom území a bez prípravy pálil, ale Oblak oproti nemu vybehol a jeho pokus vyrazil.
     
    26
    K rozohrávke nebezpečného priameho kopu sa postavil Messi, prudko sa oprel do lopty, ale poslal ju iba vedľa ľavej žrde Oblakovej bránky.
     
    25
    Žltú kartu dostáva aj Gabi (Atlético Madrid). Domáci futbalisti rozohrali štandardku, Rakitič sa chcel bleskovo dostať do šestnástky, ale pred ňou mu ručnú brzdu zatiahol Gabi.
     
    24
    Žltú kartu dostáva Diego Godín (Atlético Madrid), pretože nepríjemne kopol do Suáreza.
     
    17
    Barcelona pokračovala vo svojom tlaku a vybojovala si rohový kop. Po ňom prudko strieľal Dani Alves, no svoj pokus poslal iba do chrbta niektorého zo súperových obrancov.
    10. Koke (ATM)
     
    10
    Atlético dalo gól!
    Hosťujúci futbalisti zaskočili Barcelonu a ujímajú sa vedenia! Postaral sa o to KOKE, ktorý ostal úplne osamotený v strede šestnástky, dostal presnú prihrávku a bez prípravy ju okamžite napálil do siete.
     
    2
    Hostia bezprostredne po priamom kope bránku súpera neohrozili, ale pri lopte ostali a vypracovali si vyloženú príležitosť! Spoza šestnástky prudko pálil Griezmann, domáci Bravo sa po lopte hodil a vytesnil ju na rohový kop.

    Veronika Pancuráková

    Góly: 30. Messi, 38. L. Suárez – 10. Koke

    Karty:   24. Godín (ATM), 25. Gabi (ATM), 41. Torres Juanfran (ATM), 90+2. Partey (ATM)   65. Godín (ATM)   44. Luís (ATM)


    FC Barcelona: Bravo – Dani Alves (82. Roberto), Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić (67. Arda Turan), Busquets, Iniesta (C) – Messi, L. Suárez, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Arda Turan, Munir, Roberto, Aleix Vidal, Mathieu, Vermaelen.

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, J. Giménez, Godín, Luís – Koke, Ñíguez, Gabi (C) (46. Gámez), Augusto Fernández (76. Partey), Ferreira-Carrasco – Griezmann (67. Savić).
    Náhradníci: Moyà – Ó. Torres, Jackson Martínez, Savić, Gámez, Partey, Vietto.

    Rozhodca: Undiano – Díaz, Zancada