Barcelona – Atlético Madrid 2:1 (kon.) | Eibar – Malaga 1:2 (kon.) | Getafe – Bilbao 0:1 (kon.)
Villarreal – Granada 1:0 (kon.) | Sociedad – Real Betis 2:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
2:1 (2:1)
Atlético Madrid
Sobota 30.01.2016, 16:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Barcelona vs. Atlético Madrid

    Jednoznačne najväčším šlágrom sobotňajšieho kola španielskej ligy bude stretnutie medzi vo forme hrajúcou Barcelonou proti Atléticu Madrid. Favoritom zápasu bude určite domáca Barca, tá v liga neprehrala už poriadne dlhú dobu a tak sa nieje čomu diviť, že povinnosť bude získať aj tri body proti zverencom Diega Simeoneho.

    Stretávajú sa teda prvé dva tímy v tabuľke, zaujímavé je, že oba celky majú rovnaký počet bodov. Barca však má jeden zápas k dobru, čo je v priebiehajúcej situácií veľmi priateľný fakt.

    Čo sa aktuálnej formy týka, domáci prežívajú famóznu sezónu, naposledy okúsili tŕpkosť prehry ešte v siedmom kole potom čo podľahli pomerom 2:1 Seville. Atletico taktiež so slušnou bilanciou, v poslednom stretnutí ale nestačili na Celtu Vigo, ktorej na domácej pôde podľahli 2:3.

    Posledné tri zápasy Barcelona:
    Barcelona - Bilbao 3:1 (Copa del Rey)
    Malaga – Barcelona 1:2 (Primera División)
    Bilbao – Barcelona 1:2 (Copa del Rey)

    Posledné tri zápasy Atletico:
    Atl. Madrid – Celta Vigo 2:3 (Copa del Rey)
    Atl. Madrid – Sevilla 0:0 (Primera División)
    Celta Vigo – Atl. Madrid 0:0 (Copa del Rey)

    -----------------------------------------------------------------------
    Pravdepodobné zostavy:
    Bravo – Alves, Mascherano, Piqué, Mathieu – Iniesta, Busquets, Rakitić – Messi, Suárez, Neymar

    Oblak – Juanfran, Giménez, Godín, Luis – Niguéz, Fernández, Gabi, Koke – Vietto, Griezmann
     
    -7
    Úvodné zostavy:

    FC Barcelona: Bravo – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić, Busquets, Iniesta (C) – Messi, L. Suárez, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Arda Turan, Munir, Roberto, Aleix Vidal, Mathieu, Vermaelen.

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, J. Giménez, Godín, Luís – Koke, Ñíguez, Gabi (C), Augusto Fernández, Ferreira-Carrasco – Griezmann.
    Náhradníci: Moyà – Ó. Torres, Jackson Martínez, Savić, Gámez, Partey, Vietto.

    Rozhodca: Undiano – Díaz, Zancada.
     
    Hráči oboch celkov už v sprievode rozhodcov prišli na trávnik, kde ich privítala úžasná atmosféra. V dnešnom dueli sa rozhodne máme na čo tešiť!

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop obstarali domáci futbalisti, ktorí budú hrať v prvom počase zľava doprava. Barcelončania sa okamžite stiahli na svoju polovicu, odkiaľ budú chcieť rozohrať útočnú akciu.
     
    1
    Domáci fanúšikovia však pískajú, pretože Barcelona sa nevie dostať na útočnú polovicu. Hosťujúce Atlético výborne napáda a dokonca vybojovalo aj loptu.
     
    2
    Začiatok stretnutia sa nesie v znamení aktivity hosťujúceho Madridu. Atlético dokonca vybojovalo aj menší faul Rakitiča, po ktorom bude nasledovať voľný kop.
     
    2
    Hostia bezprostredne po priamom kope bránku súpera neohrozili, ale pri lopte ostali a vypracovali si vyloženú príležitosť! Spoza šestnástky prudko pálil Griezmann, domáci Bravo sa po lopte hodil a vytesnil ju na rohový kop.
    2. Claudio Bravo (BAR)
     
    3
    Rohový kop ale hráčom Atlética nevyšiel podľa predstáv a zakončenie nevyprodukovali. Domáci Barcelončania získali loptu a pokúsia sa zaútočiť na opačnej polovici trávnika.
     
    4
    Domáci hráči to skúšajú prechodom po zemi, ale absolútne sa im nedarí. Hostia sú doposiaľ jednoznačne lepší, súpera na svoju polovicu vôbec nepúšťajú.
     
    5
    Domácim hráčom sa napokon prechod do útoku podaril. Priamo pred šestnástkou s loptou operoval Dani Alves, ale nemal komu prihrať. Zvolil preto krížny center na opačnú stranu pokutového územia, kde budú jeho spoluhráči pokračovať v kombinácii.
     
    6
    Domáci futbalisti pokračujú v držaní lopty na útočnej polovici, ale nevedia sa dostať do streleckého zakončenia. Atlético sa výborne bráni.
     
    7
    Barcelona napokon vybojovala faul na Rakitiča, ktorý sa uskutočnil pri postrannej čiare, viac ako 20 metrov od bránky súpera. Domáci hráči budú zahrávať voľný kop.
     
    8
    Domáci tím rozohral štandardku centrom do vápna, ale tam hostia pozorne zakročili v defenzíve a žiadne zakončenie nepripustili.
     
    8
    Atlético pohodlne rozohralo a presunulo sa na opačnú polovicu trávnika. Hostia sú zatiaľ aktívnejší a pokúsia sa to využiť.
     
    10
    Atlético dalo gól!
    Hosťujúci futbalisti zaskočili Barcelonu a ujímajú sa vedenia! Postaral sa o to KOKE, ktorý ostal úplne osamotený v strede šestnástky, dostal presnú prihrávku a bez prípravy ju okamžite napálil do siete.
    10. Koke (ATM)
     
    11
    Domáci fanúšikovia sú v šoku. Ich obľúbenci zatiaľ v zápase nepredviedli takmer nič a zaslúžene prehrávajú. Atlético sa stiahlo do obrany, Barcelona bude chcieť rýcho zaútočiť.
     
    12
    Barcelončania napokon loptu potiahli až ku šestnástke súpera, ale tam o ňu prišli. Hostia sa následne do útoku presunuli rýchlym prenesením hry, z väčšej vzdialenosti vystrelil Ferreira-Carrasco, ale nebol presný a bránku minul.
     
    13
    Domáci Bravo loptu rozohral na opačnú polovicu trávnika a jeho spoluhráči sa pokúsia vyrovnať. Barcelona postupne pridáva na aktivite.
     
    14
    Videli sme veľmi pekný center do vápna hosťujúceho tímu, kde chcel loptu zasiahnuť Suárez, ale lopta bola príliš dlhá.
     
    16
    Do útoku sa teraz tlačil domáci Neymar. Skúšal to prihrávkou s Iniestom, po ktorej už chcel strieľať, no nevšimol si brániaceho hráča a nezavinene sa s ním zrazil.
     
    17
    Barcelona pokračovala vo svojom tlaku a vybojovala si rohový kop. Po ňom prudko strieľal Dani Alves, no svoj pokus poslal iba do chrbta niektorého zo súperových obrancov.
     
    18
    Hra je pomerne pokojná a sledujeme iba sériu prihrávok v okolí stredového kruhu. Aktuálne sú pri lopte domáci hráči, no nevedia sa dostať cez pozorných hostí.
     
    19
    Atlético napokon loptu na stredovej čiare získalo a presunulo sa do útoku. Tam si prihrávku na ľavej strane vedľa šestnástky vypýtal Ferreira-Carrasco, potiahol si ju do lepšej pozície, ale nemal komu prihrať.
     
    20
    Hostia ešte v útoku ostali a pokračovali vo svojej aktivite. Za šestnástkou dostal prihrávku Ñíguez, ktorý najskôr váhal s prihrávkou, ale žiaden jeho spoluhráč nebol vo výhodnej pozícii. Skúsil to teda priamou strelou, no tú poslal iba vedľa pravej žrde.
     
    21
    Atlético Madrid stále ostáva na útočnej polovici, ale musíme pochváliť domácich, ktorí si priestor pred vlastnou bránkou veľmi dobre strážia a hosťom nedovoľujú zakončiť.
     
    22
    Madrid je ale oveľa aktívnejší a po ďalšej snahe o dobytie šestnástky súpera vybojoval rohový kop z ľavej strany.
     
    23
    Barcelona sa pohodlne ubránila a súperovi po rohovom kope nedovolila zakončiť. Domáci hráči loptu odvrátili na opačnú polovicu, kam už šprintoval Messi, no ešte na vlastnej polovici bol k zemi stiahnutý Luísom.
     
    24
    Žltú kartu dostáva Diego Godín (Atlético Madrid), pretože nepríjemne kopol do Suáreza.
     
    25
    Žltú kartu dostáva aj Gabi (Atlético Madrid). Domáci futbalisti rozohrali štandardku, Rakitič sa chcel bleskovo dostať do šestnástky, ale pred ňou mu ručnú brzdu zatiahol Gabi.
     
    26
    K rozohrávke nebezpečného priameho kopu sa postavil Messi, prudko sa oprel do lopty, ale poslal ju iba vedľa ľavej žrde Oblakovej bránky.
     
    27
    Barcelona po rozohrávke súpera získala loptu a vrátil sa na útočnú polovicu. Loptu tam chcel do šestnástky dostať Dani Alves, ale hostia jeho úmysel vystihli a prihrávku zrazili.
     
    28
    O niečo podobné sa teraz pokúšal aj Messi, ktorý bol na pravej strane šestnástky a chcel to skúsiť krížnou prihrávkou. Tá mu ale vôbec nesadla a napálil ju iba do hosťujúceho obrancu.
     
    29
    Mohlo byť vyrovnané! Domáci Suárez si loptu prevzal v pokutovom území a bez prípravy pálil, ale Oblak oproti nemu vybehol a jeho pokus vyrazil.
     
    30
    Barcelona dala gól!
    Je vyrovnané. Domáci futbalisti strávili posledné minúty v útoku a ich tlak sa postupne zvyšoval. Napokon vyvrcholil prihrávkou na Albu, ktorý mal loptu na kopačke na ľavej strane šestnástky. Odtiaľ sa rozhodol prihrávať priamo pred bránku, kde si priestor vytvoril LIONEL MESSI, ktorý bez prípravy zakončil k pravej žrdi Oblakovej bránky.
    30. Lionel Messi (BAR)
     
    31
    Domácemu celku sa podarilo vyrovnať, ale okamžite sa musí stiahnuť do vlastnej defnezívy. Hostia po rozohrávke zamierili pred Brava, kde sa pokúsia opätovne ujať vedenia.
     
    32
    Atlético Madrid si vypýtalo faul v rohu za šestnástkou. Z pohľadu hostí sa jedná o pomerne výhodnú pozíciu, z ktorej by mohol prísť do vápna dobrý center.
     
    33
    Hosťom ale rozohrávka od strelca prvého gólu príliš nesadla a k zakončeniu sa nedostali. Aj napriek tomu ešte chceli ostať na útočnej polovici, ale Luís sa dopustil zbytočného faulu.
     
    34
    Na trávniku sa stále nič nemení. Sledujeme veľký boj na oboch stranách, hra sa nám teraz trochu vyrovnala a lopta lieta v okolí stredového kruhu.
     
    35
    Pred nami je posledná desaťminútovka prvého polčasu tohto zápasu. O prechod do útoku sa pokúsil jeden z hostí, ale už za stredovou čiarou narazil na prudký odpor súpera.
     
    36
    Teraz to už hosťujúcemu tímu vyšlo a s viacerými hráčmi sa presunul na útočnú polovicu. Barcelončania sa sťahujú do defenzívy.
     
    37
    Hosťujúci futbalisti to skúsili cez Carrasca. Ten prihrával na hranicu šestnástky, kde ostal Griezmann, ktorý ihneď prudko pálil, no iba nad brvno.
     
    38
    Barcelona dala gól!
    Hostia sa snažili v útoku, ale o loptu prišli a domáci tím sa bleskovo presunul na opačnú polovicu trávnika. Tam sa LUIS SUÁREZ pretlačil pomedzi dvojicu obrancov, počkal si na prihrávku a loptu bez zaváhania napálil do siete súpera.
    38. Luis Suárez (BAR)
     
    39
    Tento gól je pre hostí poriadne studená sprcha. Hráči Madridu sa vôbec nevedia dostať k lopte a museli sa stiahnuť do defenzívy.
     
    41
    Žltú kartu dostáva Juanfran (Atlético Madrid), ktorý neróvzne v sklze zrazil k zemi Neymara.
     
    42
    Barcelona je druhým gólom značne posilnený a pokračuje vo svojej ofenzívnej snahe. Hosťujce Atlético sa stále musí brániť.
     
    43
    Barcelončania to vôbec nemysleli zle. Domáci celok je stále usadený v útoku, kde sa teraz po kľučkách snažil do šestnástky dostať Neymar, ale prudkou strelou trafil iba jedného z obrancov hostí.
     
    44
    Tak toto bol poriadne nepríjemný zákrok! Filipe Luís (Atlético Madrid) zrazil k zemi Messiho a okamžite videl červenú kartu. Hviezda domácej Barcelony ostáva ležať na trávniku.
    44. Filipe Luís (ATM)
     
    45
    Messi sa ale našťastie po chvľke postavil a v zápase môže pokračovať. Hosťujúci Luís už smeruje do útrob štadióna, Atlético sa v zvyčnej časti duelu bude musieť brániť.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas je minulosťou. Videli sme v ňom zaujímavý súboj dvoch španielskych gigantov, ktorý sa začal gólom hosťujúceho Atlética. Na tento presný zásah však domáci zareagovali dvojnásobne a výsledok hladko otočili vo svoj prospech. V samom závere polčasu navyše hosťujúci Luís dostal po tvrdom faule na Messiho červenú kartu a Madrid bude duel dohrávať v oslabení.

    Druhý polčas sa začne približne o 17:03.

     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Gabi, prichádza Jesús Gámez.
     
    46
    Počas polčasovej prestávky striedali iba hostia, pokračujeme tak v takmer nezmenenej zostave. Pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí budú chcieť rozohrať prvú útočnú akciu.
     
    47
    Domácemu tímu sa to napokon podarilo a dostal sa na útočnú polovicu. Tam z pravej strany za šestnástku prihrával Messi, ale našiel iba obranu hosťujúceho celku.
     
    48
    Domáci futbalisti sa presunuli do útoku. Rakitič tam v šestnástke zapracoval so Suárezom a Barcelona vybojovala rohový kop.
     
    49
    Centrom od rohovej zástavky sa prezentoval Messi, ale domáci hráči nikoho zo svojich spoluhráčov nenašiel. Atlético sa pohodlne ubránilo.
     
    50
    Hostia hrajú v oslabení, ale v útoku to musia aspoň skúsiť. Teraz potiahli loptu na svoju ofenzívnu polovicu, chceli tam súperovi pomotať hlavy, ale úplne bezúspešne.
     
    51
    Barcelona sa poľahky vrátila do útoku a bude zahrávať ďalší rohový kop.
     
    52
    Messi zahral rohový kop nakrátko. Domáci tím následne poslal center do vápna, kde si ho chcel stiahnuť Rakitič, no domáci hráč bol včas pokrytý a zakončiť nemohol.
     
    53
    Hosťujúci futbalisti psobia nervóznejším dojmom, ale nit sa čomu čudovať. Ferreira-Carrasco teraz v útoku nevedel získať loptu napádaním, preto súpera úplne zbytočne postrčil. Barcelona bude rozohrávať.
     
    54
    Domáci hráči sa bez akýchkoľvek problémov dostali do šestnástky súpera. Tam to skúsili aj strelecky, ale v sklze sa dobrým obranným zákrokom prezentoval Godín a loptu zrazil na rohový kop.
     
    55
    Po rohovom kope síce zakončenie z domácej strany prišlo, ale iba úplne mimo priestoru troch žrdí. Na nebezpečnejšiu akciu po zmene strán iba čakáme.
     
    56
    Skvelú šancu nám napokon pokúkli hostia! Ferreira-Carrasco prihral do vápna Greizmannovi, ktorý prudko pálil, ale proti nemu sa výborným zákrokom prezentoval Bravo a zabránil takmer istému gólu.
     
    57
    Hosťujúci hráči pokračujú vo svojej aktivite, pretože si uvedomujú, že skórovať musia čo najskôr. Inak sa s bodovým ziskom môžu rozlúčiť.
     
    59
    Hostia dostali skutočne veľa priestoru, ale domáca obrana sa iuž spamätala a loptu odpálila do bezpečia. Tréner Barcelony s aktuálnou hrou svojich zverencov spokojný zrejme nie je.
     
    60
    Barcelona napokon potiahla loptu až do útoku. Pred šestnástku sa tam natlačil Suárez, ale v súboji nezavinene spadol a zakončovať nemohol.
     
    61
    Hodina hry je minulosoťou. Po zmene strán sa na hracej ploche nedeje nič výnimočnejšie a stále čakáme na súvislejší tlak, ktorý by priniesol viacero zaujímavejších šancí.
     
    62
    Hráči Atlética získali faul a pokúsia sa zacentrovať do nebezpečnej pozície. Uvidíme, či sa im to podarí.
     
    63
    Koke to nemyslel zle, ale jeho center bol odvrátený. Hosťujúci futbalisti aj napriek tomu ostávajú na útočnej poovici a pokúsia sa tam niečo vymyslieť.
     
    65
    Tak toto je pre Atlético skutočne mimoriadne nepríjemná situácia. Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Diego Godín (Atlético Madrid), takže hostia budú hrať už bez dvojice hráčov. Godín to teraz prehnal v súboji so Suárezom a bezhlavo ho zostrelil v sklze.
    65. Červená karta po druhej žltej
     
    66
    Hosťujúci tím ešte skúša protestovať, ale vôbec mu to nepomôže. Godín sa môže pobrať za svojím spoluhráčom Luísom, ktorý videl červenú kartu ešte v závere prvého polčasu.
     
    67
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ivan Rakitić, prichádza Arda Turan.
     
    67
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Antoine Griezmann, prichádza Stefan Savić.
     
    68
    Po predchádzajúcom faule rozohrávala Barcelona štandardku. Messi to v nej zobral na seba a skúsil to priamou strelou, ale Oblak bol pozorný a jeho pokus vyrazil na rohový kop.
     
    69
    Bezprostredne po rohovom kope ešte zakončenie domácich neprišlo, potom ale Iniesta vypálil z väčšej vzdialenosti, no bránku netrafil.
     
    70
    Hosťujúci brankár Oblak rozohral loptu na opačnú polovicu trávnika, ale tam už takmer ani nemá koho hľadať. Atlético si nemôže riskovať ofenzívnymi vpádmi, pretože hrá v dvojnásobnom oslabení.
     
    71
    Hosťom snahu uprieť nemôžeme, ale na trávniku nemajú skutočne žiaden priestor na nebezpečnejšiu akciu či zakončenie. Bravo nemá žiadnu prácu, jeho spoluhráči totiž majú duel plne pod kontrolou.
     
    73
    Barcelona loptu získala po centri súpera, ktorý ale nikoho nenašiel. Domáci futbalisti sa následne presunuli do útoku, kde vyslali pas pre Suáreza, ale ten loptu nestihol.
     
    74
    Na trávniku ostal po súboji ležať Augusto Fernández, ktorý bude podľa všetkého potrebovať aj lekárske ošetrenie.
     
    75
    Na trávnik už prišli aj lekári a Fernández ho bude musieť opustiť dokonca na nosidlách. Pevne veríme, že to pre hosťujúceho hráča nebude nič vážne.
     
    76
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Augusto Fernández, prichádza Thomas Partey.
     
    77
    Barcelončania sa presunuli do útoku a pokúšajú sa kombinovať pri šestnástke. Domáci hráči to skúšali aj centrom, ale Koke výborne vykryl priestor.
     
    78
    Domáci hráči ešte v útoku ostali a svoj náskok mohli navýšiť. Loptu dostal v šestnástke Turan a ihneď vystrelil, no mieril iba vedľa pravej žrde.
     
    79
    Barcelona aj naďalej ostáva na útočnej polovici, Atlético sa musí brániť. Je zrejmé, zže domáci futbalisti chcú pridať tretí gól a poistiť si zisk troch bodov.
     
    81
    Domáci Messi teraz urobil výbornú prácu v útoku. DOstal sa do šestnástky, obišiel si dvojicu obrancov, ale stroskotal na poslednom zadákovi a nemohol zakončiť.
     
    82
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Dani Alves, prichádza Sergi Roberto.
     
    83
    Zápas sa chýli ku svojmu koncu a atmosféra na štadióne je stále veľmi dobrá. Fanúšikovia s najväčšou pravdepodobnosťou uvidia zisk troch bodov pre Barcelonu, ktorá stále drží tesné vedenie.
     
    84
    Barcelončania teraz mierne poľavili a pustili súpera na útočnú polovicu. Atlético tam ale nemalo dostatok hráčov a žiadne zakončenie smerujúce na Brava nevyprodukovalo.
     
    85
    Barcelona nechce nič riskovať a loptu odvrátila na opačnú stranu. Messi tam prihrávkou hľadal niektorého zo svojich spoluhráčov, no bol veľmi nepresný a loptu ponúkol len súperovi.
     
    86
    Barcelona ostáva v útoku a skúša to sériou prihrávok. Uvidíme, či toto kombinovanie vyvrcholí aj presnou strelou.
     
    87
    Messi dostal loptu do šestnástky, tú ale Atlético ešte zvláda pokrývať aj bez dvoch vylúčených hráčov. Hostia si už určite prajú počuť záverečný hvizd, teraz sa totiž dostávajú pod veľký tlak.
     
    88
    Suárez chcel loptu z pravej strany šestnástky potiahnuť priamo pred bránku, ale Giménez mu ju vykopol na rohový kop.
     
    89
    Bezprostredne po rohovom kope zakončenie Barcelony neprišlo, následne ale Suárez vypálil spoza šestnástky, no nepresne. Barcelona sa nemusí nikam ponáhľať, Atlético sa však ešte môže pokúsiť o zázrak.
     
    90
    Posledná šanca pre Atlético. Ferreira-Carrasco si pri postrannej čiare vybojoval faul vedľa šestnástky a bude zahrávať zrejme poslednú štandardku zápasu. Oblak už opustil bránku a pomôže svojim spouhráčom v šestnástke.
     
    90
    Najvyššie vyskočil domáci gólman Bravo, ktorý bol následne rýchlo faulovaný a skončil na zemi. Atlético veľkú šancu na zázračné vyrovnanie nevyužilo.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú tri minúty. Počas tej prvej Barcelona upokojila situáciu a loptu odvrátila na súperovu polovicu.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Thomas Partey (Atlético Madrid), ktorý v strede trávnika zbytočne poslal k zemi Turana.
     
    90+3
    Na jednej strane neuspel Messi, na opačnej polovici sa Ferreira-Carrasco pokúšal o rýchlo kontru, ale takisto mu to nevyšlo.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Atléticu sa žiaden zázrak nepodaril a duel sa skončil triumfom domácej Barcelony, ktorá hrala od 45. minúty vo výhode o jedného a od 65. minúty dokonca vo výhode o dvoch hráčov. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám príjemný zvyšok večera. (17:54:27)

    Veronika Pancuráková

    Góly: 30. Messi, 38. L. Suárez – 10. Koke

    Karty:   24. Godín (ATM), 25. Gabi (ATM), 41. Torres Juanfran (ATM), 90+2. Partey (ATM)   65. Godín (ATM)   44. Luís (ATM)


    FC Barcelona: Bravo – Dani Alves (82. Roberto), Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić (67. Arda Turan), Busquets, Iniesta (C) – Messi, L. Suárez, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Arda Turan, Munir, Roberto, Aleix Vidal, Mathieu, Vermaelen.

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, J. Giménez, Godín, Luís – Koke, Ñíguez, Gabi (C) (46. Gámez), Augusto Fernández (76. Partey), Ferreira-Carrasco – Griezmann (67. Savić).
    Náhradníci: Moyà – Ó. Torres, Jackson Martínez, Savić, Gámez, Partey, Vietto.

    Rozhodca: Undiano – Díaz, Zancada