Barcelona – Atlético Madrid 2:1 (kon.) | Eibar – Malaga 1:2 (kon.) | Getafe – Bilbao 0:1 (kon.)
Villarreal – Granada 1:0 (kon.) | Sociedad – Real Betis 2:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
2:1 (2:1)
Atlético Madrid
Sobota 30.01.2016, 16:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Atléticu sa žiaden zázrak nepodaril a duel sa skončil triumfom domácej Barcelony, ktorá hrala od 45. minúty vo výhode o jedného a od 65. minúty dokonca vo výhode o dvoch hráčov. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám príjemný zvyšok večera. (17:54:27)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Na jednej strane neuspel Messi, na opačnej polovici sa Ferreira-Carrasco pokúšal o rýchlo kontru, ale takisto mu to nevyšlo.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Thomas Partey (Atlético Madrid), ktorý v strede trávnika zbytočne poslal k zemi Turana.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú tri minúty. Počas tej prvej Barcelona upokojila situáciu a loptu odvrátila na súperovu polovicu.
     
    90
    Najvyššie vyskočil domáci gólman Bravo, ktorý bol následne rýchlo faulovaný a skončil na zemi. Atlético veľkú šancu na zázračné vyrovnanie nevyužilo.
     
    90
    Posledná šanca pre Atlético. Ferreira-Carrasco si pri postrannej čiare vybojoval faul vedľa šestnástky a bude zahrávať zrejme poslednú štandardku zápasu. Oblak už opustil bránku a pomôže svojim spouhráčom v šestnástke.
     
    89
    Bezprostredne po rohovom kope zakončenie Barcelony neprišlo, následne ale Suárez vypálil spoza šestnástky, no nepresne. Barcelona sa nemusí nikam ponáhľať, Atlético sa však ešte môže pokúsiť o zázrak.
     
    88
    Suárez chcel loptu z pravej strany šestnástky potiahnuť priamo pred bránku, ale Giménez mu ju vykopol na rohový kop.
     
    87
    Messi dostal loptu do šestnástky, tú ale Atlético ešte zvláda pokrývať aj bez dvoch vylúčených hráčov. Hostia si už určite prajú počuť záverečný hvizd, teraz sa totiž dostávajú pod veľký tlak.
     
    86
    Barcelona ostáva v útoku a skúša to sériou prihrávok. Uvidíme, či toto kombinovanie vyvrcholí aj presnou strelou.
     
    85
    Barcelona nechce nič riskovať a loptu odvrátila na opačnú stranu. Messi tam prihrávkou hľadal niektorého zo svojich spoluhráčov, no bol veľmi nepresný a loptu ponúkol len súperovi.
     
    84
    Barcelončania teraz mierne poľavili a pustili súpera na útočnú polovicu. Atlético tam ale nemalo dostatok hráčov a žiadne zakončenie smerujúce na Brava nevyprodukovalo.
     
    83
    Zápas sa chýli ku svojmu koncu a atmosféra na štadióne je stále veľmi dobrá. Fanúšikovia s najväčšou pravdepodobnosťou uvidia zisk troch bodov pre Barcelonu, ktorá stále drží tesné vedenie.
     
    82
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Dani Alves, prichádza Sergi Roberto.
     
    81
    Domáci Messi teraz urobil výbornú prácu v útoku. DOstal sa do šestnástky, obišiel si dvojicu obrancov, ale stroskotal na poslednom zadákovi a nemohol zakončiť.
     
    79
    Barcelona aj naďalej ostáva na útočnej polovici, Atlético sa musí brániť. Je zrejmé, zže domáci futbalisti chcú pridať tretí gól a poistiť si zisk troch bodov.
     
    78
    Domáci hráči ešte v útoku ostali a svoj náskok mohli navýšiť. Loptu dostal v šestnástke Turan a ihneď vystrelil, no mieril iba vedľa pravej žrde.

    Veronika Pancuráková

    Góly: 30. Messi, 38. L. Suárez – 10. Koke

    Karty:   24. Godín (ATM), 25. Gabi (ATM), 41. Torres Juanfran (ATM), 90+2. Partey (ATM)   65. Godín (ATM)   44. Luís (ATM)


    FC Barcelona: Bravo – Dani Alves (82. Roberto), Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić (67. Arda Turan), Busquets, Iniesta (C) – Messi, L. Suárez, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Arda Turan, Munir, Roberto, Aleix Vidal, Mathieu, Vermaelen.

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, J. Giménez, Godín, Luís – Koke, Ñíguez, Gabi (C) (46. Gámez), Augusto Fernández (76. Partey), Ferreira-Carrasco – Griezmann (67. Savić).
    Náhradníci: Moyà – Ó. Torres, Jackson Martínez, Savić, Gámez, Partey, Vietto.

    Rozhodca: Undiano – Díaz, Zancada