Norwich – Liverpool 4:5 (kon.) | West Bromwich – Aston Villa 0:0 (kon.) | Sunderland – Bournemouth 1:1 (kon.)
Watford – Newcastle 2:1 (kon.) | Manchester United – Southampton 0:1 (kon.) | Leicester – Stoke City 3:0 (kon.)
Crystal Palace – Tottenham 1:3 (kon.) | West Ham – Manchester City 2:2 (kon.)
koniec
Leicester City
3:0 (1:0)
Stoke City FC
Sobota 23.01.2016, 16:00 • King Power Stadium • Anglická Premier League • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    88
    Posledné striedanie zápasu. Na trávnik prichádza Demarai Gray, ktorý nahradil veľmi dobre hrajúceho Marca Allbrightona.
    87. Leonardo Ulloa (LEC)
     
    87
    Leicester City dáva gól! Je vymaľované. Leicester sa minimálne do zajtra dostane na prvé miesto tabuľky. Jamie Vardy posunul loptu na Ryjada Mahreza, ten nasadil jasličky jednému z hosťujúcich obrancov a nezištnou prihrávkou našiel LEONARDA ULLOA, ktorý už nemohol nedať.
     
    79
    Posledné striedanie v tíme Stoke City. Na záverečnú štvrťhodinu, ak rátame aj nadstavený čas, prichádza Peter Crouch a v zápase končí Xherdan Shaqiri.
     
    71
    Druhé striedanie v podaní Marka Hughesa. Skúsený tréner sťahuje z ihriska Mame Birama Dioufa a na jeho miesto posiela Petra Odemwingieho.
    66. Jamie Vardy (LEC)
     
    66
    Leicester City dáva gól! Domáci tím sa výrazne priblížil k zisku trom bodov. JAMIE VARDY dostal skvelú prihrávku za obranu od Dannyho Drinkwatera, obišiel vybehnutého brankára jacka Butlanda a pohodlne posiela loptu do siete.
     
    62
    Prvé striedanie na strane Leicesteru má takisto vynútený charakter. Zraneného Shinjiho Okazakiho vymenil Leonardo Ulloa.
     
    61
    Joselu mohol vyrovnať! Na chvíľu dostal na pravej strane viacej priestoru Glen Johnson, čo dokázal zužitkovať na presný center. Jeho pas našiel hlavu Joselua, no španielsky útočník mieril len do stredu brány, kde stál Kasper Schmeichel.
     
    59
    A máme tu prvé kartové napomínanie. Rýchly výpad Ryjada Mahreza zastavil faulom zozadu Xherdan Shaqiri, a právom tak vidí žltú kartu.
     
    57
    Veľká škoda pre Leicester. Domáci mohli pridať druhý gól, pretože dobre zachytili rozohrávku Stoke City a smerovali do prečíslenia 3 na 2. Mahrez ale poslal na Okazakiho veľmi nedôraznú prihrávku, a tak z útočnej akcie nič nebolo.
    42. Danny Drinkwater (LEC)
     
    42
    Leicester City dáva gól! Domáci tím udrel ako blesk z jasného neba. Po sérii rohových kopov sa odrazená lopta dostala na kopačku DANNYHO DRINKWATERA, ktorý sa z 20 metrov oprel do lopty. Jeho pokus bol možno ešte tečovaný hosťujúci obrancami a aj vďaka tomu skončil v bráne.
     
    36
    Prvá väčšia šanca zápasu. Center Marca Allbrightona bol zblokovaný, no lopta sa šťastne odrazila k Shinjimu Okazakimu. Ten bol na hranici šestnástky úplne sám, no jeho pokus končí nad bránou Stoke City.
     
    30
    Nepôjde to! Ryan Shawcross v dnešnom zápase pre zranenie končí a na jeho miesto prichádza Marc Wilson.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 42. Drinkwater, 66. Vardy, 87. Ulloa

    Karty:   59. Shaqiri (STK)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:0. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:13.
    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan, Huth (C), Fuchs – Mahrez, Drinkwater, Kanté, Albrighton (88. Gray) – Okazaki (62. Ulloa), Vardy.
    Náhradníci: Schwarzer – A. King, Gray, Ulloa, Dyer, Wasilewski, Inler.

    Stoke City FC: Butland – Johnson, Shawcross (C) (30. M. Wilson), Wollscheid, Pieters – Whelan, Afellay – Shaqiri (79. Crouch), Joselu, Diouf (71. Odemwingie) – Walters.
    Náhradníci: Haugaard – Odemwingie, M. Wilson, van Ginkel, Adam, Crouch, Krkić.

    Rozhodca: Michael Dean