Norwich – Liverpool 4:5 (kon.) | West Bromwich – Aston Villa 0:0 (kon.) | Sunderland – Bournemouth 1:1 (kon.)
Watford – Newcastle 2:1 (kon.) | Manchester United – Southampton 0:1 (kon.) | Leicester – Stoke City 3:0 (kon.)
Crystal Palace – Tottenham 1:3 (kon.) | West Ham – Manchester City 2:2 (kon.)
koniec
Leicester City
3:0 (1:0)
Stoke City FC
Sobota 23.01.2016, 16:00 • King Power Stadium • Anglická Premier League • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Leicester City je po dnešnom dni novým lídrom anglickej Premier League. Tím pod vedením Claudia Ranieriho vyhral v sezóne už 13. zápas a na svojom konte má 47 bodov. Naopak, futbalisti Stoke City sa dnes príliš nepochlapili a v tabuľke klesli na 9. miesto, keď ich predbehol Liverpool i Southampton. Po viac ako 10 hodinách sa presadil aj Jamie Vardy, pre ktorého to bol 16. gól v sezóne. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (17:55:54)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Kasper Schmeichel dnes nespravil ani jednu chybu. Aj teraz si v pohode prišiel po center z ľavej strany a nedal Petrovi Crouchovi možnosť zakončiť.
     
    90+1
    Claudio Ranieri ešte rozdáva posledné taktické pokyny Ryjadovi Mahrezovi. Alžírčan síce dnes neskóroval, no veľkú zásluhu má minimálne na treťom góle domáceho tímu.
     
    90
    V dnešnom dueli nadstaví hlavný rozhodca Michael Dean ešte tri minúty.
     
    89
    Leicester si vybojoval faul na útočnej polovici ihriska a nikam sa už neponáhľa. Každému na King Power Stadium je jasné, že tri body ostanú doma.
     
    88
    Posledné striedanie zápasu. Na trávnik prichádza Demarai Gray, ktorý nahradil veľmi dobre hrajúceho Marca Allbrightona.
    87. Leonardo Ulloa (LEC)
     
    87
    Leicester City dáva gól! Je vymaľované. Leicester sa minimálne do zajtra dostane na prvé miesto tabuľky. Jamie Vardy posunul loptu na Ryjada Mahreza, ten nasadil jasličky jednému z hosťujúcich obrancov a nezištnou prihrávkou našiel LEONARDA ULLOA, ktorý už nemohol nedať.
     
    85
    A opäť Allbrighton. Tentokrát sa dostal aj do zakončenia, no spoza šestnástky bránu Jacka Butlanda netrafil.
     
    84
    Na trávniku sa teraz ocitol Marc Allbrighton. Loptu síce nevybojoval, no napriek tomu si v dnešnom zápase zaslúži pochvalu. Hral výborne a obranu Stoke City často zamestnával nepríjemnými centrami.
     
    83
    Do zakončenia sa predieral aj čerstvý Peter Crouch, no pred anglickým dlháňom dobre zasiahol vybehnutý Kasper Schmeichel.
     
    82
    Tak toto bol poriadny úlet. Danny Drinkwater akoby sa s Robertom Huthom dostatočne nedohodol na tom, kto bude priamy kop zahrávať. Napokon zakončoval nemecký obranca, no ohrozil len rohovú zástavku. Obaja to ale berú s úsmevom na perách.
     
    81
    Leicester má výhodu priameho približne z 18 metrov. Veľká šanca na definitívne rozhodnutie.
     
    80
    N'Golo Kanté získal loptu v strede ihriska a okamžite s ňou postupoval dopredu. Peknou kolmicou našiel aj Jamieho Vardyho, ktorého strelu však tečoval na roh obranca Philipp Wollscheid.
     
    79
    Posledné striedanie v tíme Stoke City. Na záverečnú štvrťhodinu, ak rátame aj nadstavený čas, prichádza Peter Crouch a v zápase končí Xherdan Shaqiri.
     
    78
    Táto akcia je priam symbolická. Erik Pieters sa po ľavej strane nestrážený dostal k centru, no svoj pas poslal len na tribúnu. Hostia síce majú v druhom polčase až 67-percentné držanie lopty, no aj tak prehrávajú.
     
    76
    Leicester absolútne kontroluje hru a len veľký zázrak by ho mohol pripraviť o cenné body.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 42. Drinkwater, 66. Vardy, 87. Ulloa

    Karty:   59. Shaqiri (STK)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:0. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:13.
    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan, Huth (C), Fuchs – Mahrez, Drinkwater, Kanté, Albrighton (88. Gray) – Okazaki (62. Ulloa), Vardy.
    Náhradníci: Schwarzer – A. King, Gray, Ulloa, Dyer, Wasilewski, Inler.

    Stoke City FC: Butland – Johnson, Shawcross (C) (30. M. Wilson), Wollscheid, Pieters – Whelan, Afellay – Shaqiri (79. Crouch), Joselu, Diouf (71. Odemwingie) – Walters.
    Náhradníci: Haugaard – Odemwingie, M. Wilson, van Ginkel, Adam, Crouch, Krkić.

    Rozhodca: Michael Dean