Norwich – Liverpool 4:5 (kon.) | West Bromwich – Aston Villa 0:0 (kon.) | Sunderland – Bournemouth 1:1 (kon.)
Watford – Newcastle 2:1 (kon.) | Manchester United – Southampton 0:1 (kon.) | Leicester – Stoke City 3:0 (kon.)
Crystal Palace – Tottenham 1:3 (kon.) | West Ham – Manchester City 2:2 (kon.)
koniec
Leicester City
3:0 (1:0)
Stoke City FC
Sobota 23.01.2016, 16:00 • King Power Stadium • Anglická Premier League • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu zo zápasu anglickej Premier League. Spoločne budeme sledovať zápas medzi Leicesterom City a Stoke City. Zápas sa začína tradične o 16:00 hod.

    LEICESTER CITY

    Leicester City svojimi výkonmi naďalej prekvapuje a napriek náročnému januárovému programu sa dokázal udržať na druhom mieste tabuľky. Na svojom konte má rovnaký počet bodov ako vedúci Arsenal a prípadným dnešným víťazstvom by sa mohol osamostatniť na prvej pozícii. Arsenal totiž zajtra čaká náročné derby s londýnskou Chelsea. Leicester môžu mrzieť najmä remízy s Bournemouthom 0:0 či tá na pôde Aston Villy 1:1. Počas tohto týždňa sa zverencom Claudia Ranieriho nedarilo v anglickom FA Cupe, kde sa ich púť skončila po prehre s Tottenhamom. Leicester v tejto sezóne doma prehral z 10 zápasov len raz, keď na konci septembra nestačil na Arsenal (2:5). Streleckým lídrom mužstva je naďalej Jamie Vardy, ktorému však zdatne sekunduje aj Alžírčan Ryjad Mahréz.

    STOKE CITY

    Stoke City sa momentálne nachádza v tabuľke na výbornom 7. mieste. Hrnčiari z posledných piatich zápasov prehrali len raz a získali celkovo 10 bodov. Za zmienku stojí domáca výhra nad Manchestrom United (2:0) či víťazstvo v bláznivom zápase na pôde liverpoolskeho Evertonu (3:4). Na ihrisku súpera v tejto sezóne odohrali zverenci Marka Hughesa 11 zápasov, v ktorých štyrikrát vyhrali, štyrikrát remizovali a trikrát prehrali. Ani v poslednom kole Stoke City herne nesklamalo a nebyť skvelého Petra Čecha, mohlo naplno bodovať aj v domácom súboji s Arsenalom (0:0). Najlepším strelcom tímu je Rakúšan Marko Arnautović, ktorý sa v sezóne presadil už sedemkrát. Zdravotné problémy do dnešného zápasu nepustia skúseného gólmana Shaya Givena a otázny je štart v prípade Xherdana Shaqiriho.
     
    Úvodné zostavy:

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan, Huth (C), Fuchs – Mahrez, Drinkwater, Kanté, Albrighton – Okazaki, Vardy.
    Náhradníci: Schwarzer – A. King, Gray, Ulloa, Dyer, Wasilewski, Inler.

    Stoke City FC: Butland – Johnson, Shawcross (C), Wollscheid, Pieters – Whelan, Afellay – Shaqiri, Joselu, Diouf – Walters.
    Náhradníci: Haugaard – Odemwingie, M. Wilson, van Ginkel, Adam, Crouch, Krkić.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvá útočná akcia Stoke City je zastavená, pretože rukou zahral domáci stredopoliar Marc Allbrighton.
     
    2
    Po ľavej strane si nádejne nabiehal Mame Biram Diouf, no prihrávka na senegalského útočníka bola pridlhá. Bezpečne sa tak lopty zmocnil domáci brankár Kasper Schmeichel.
     
    3
    Špilmacher Leicesteru Riyad Mahrez vybojoval pre svoj tím prvý rohový kop. Lopta smerovala na hlavu obrovitého Roberta Hutha, ale nemecký obranca sa do zakončenia nedostal.
     
    4
    Stoke City hrá v úvode o niečo aktívnejšie a častejšie drží loptu na svojich kopačkách. Teraz bude vhadzovať, keďže akciu Ibrahima Afellaya zastavil, ak sa nemýlim, Christian Fuchs.
     
    5
    Opäť bol v permanencií Kasper Schmeichel. Dánsky brankár si ale poradil s centrom z pravej strany, ktorý smeroval na Mame Birama Dioufa.
     
    6
    Leicester toho zatiaľ smerom dopredu veľa nevymyslel. Na druhej strane ale dobre napáda rozohrávku Stoke, ktoré si muselo pomôcť prihrávkou na brankára Jacka Butlanda.
     
    7
    Pekná akcia hostí. Xherdan Shaqiri získal loptu v strede poľa a kolmicou hľadal Jonathana Waltersa. Anglický futbalista sa ale k lopte nedostal.
     
    8
    Hre zatiaľ chýba potrebné tempo. Najmä akcie druhého tímu tabuľky Premier League sa často končia už pri stredovom kruhu.
     
    9
    Dlhým pasom dopredu hľadal Xherdan Shaqiri nabiehajúceho Jonathan Waltersa. Tentokrát sa Walters odpútal od obrancov, no prihrávka od švajčiarskeho spoluhráča bola pridlhá.
     
    10
    Prvé zakončenie zápasu. Po centri Marca Allbrightona z ľavej strany hlavičkoval Japonec Shinji Okazaki. Jeho pokus ale mieril len do stredu brány, kde stál pozorný brankár Stoke City.
     
    11
    Na druhej strane sa k centru dostal Erik Pieters. Jeho pas smerujúci na Dioufa ale včas odvrátil do bezpečia domáci stopér Wes Morgan.
     
    12
    Teraz sa oba tímy predbiehajúci v útočných krídelných akciách. Opäť centroval Albbrighton, no tentokrát pred Okazakim dobre zasiahol Ryan Shawcross.
     
    14
    V poslednom úseku hry to bol skôr boj o stred poľa, ako pekný futbal. Ani Leicester a ani Stoke City nevedia založiť súvislú útočnú akciu.
     
    15
    Mame Biram Diouf sa síce veľmi hnevá, no aj spomalené zábery ukázali, že si v súboji s Dannym Simpsonom počínal nedovolene.
     
    16
    Marc Allbrighton ťahá väčšinu akcii domáceho tímu. Jeho centre ale zatiaľ nie sú príliš nebezpečné. Tentokrát jeho center bol absolútne nepresný.
     
    17
    Leicester to opäť skúšal po ľavej strane, no Okazaki sa v súboji s Glenom Johnsonom nepresadil. Bývalý hráč Liverpoolu síce následne stratil loptu, no Leicester jeho chybu nevyužil.
     
    18
    Do prvého zakončenia sa dostal z vnútra šestnástky aj Jamie Vardy. Najlepší strelec tímu ťažil z dobrého centru z ľavej strany, no Jacka Butlanda nedokázal prekonať.
     
    19
    Leciester zahrával druhý rohový kop zápasu. Do akrobatického zakončenia sa dostal Riyad Mahrez, ale z ťažkej pozície minul bránu.
     
    20
    Riyad Mahrez opäť narobil hosťujúcej obrane problémy. Jeho útočnú akciu ale zastavil Erik Pieters a môže byť rád, že nevidel žltú kartu.
     
    21
    Leicester zahrával ďalší rohový kop, no v osobnom súboji dobre zapracoval hosťujúci brankár, ktorý loptu vyboxoval do bezpečia.
     
    22
    Marc Allbrighton si chcel naraziť loptu s Jamiem Vardym, no ich spolupráca k úspechu neviedla. Lopta napokon končí len u pozorného brankára Butlanda.
     
    23
    Daniel Drinkwater sa dostal po ľavej strane k centru, no poriadne to prehnal so silou. Jeho center bol veľmi nepresný a Mahreza a ani Vardyho nenašiel.
     
    24
    Tak toto je nepríjemná správa pre Stoke City. Na trávniku ostáva ležať Ryan Shawcross a je veľmi otázne, či v dnešnom dueli bude môcť pokračovať.
     
    25
    Po peknej akcii Leicesteru sa do šestnástky predral Okazaki. Jeho spätná prihrávka mala smerovať na Vardyho, no napokon sa k odrazenej lopte dostal N'Golo Kanté. Francúz okamžite pálil, no jeho pokus mieril nad bránu.
     
    26
    Tak napokon striedanie nebude nutné. Ryan Shawcross síce ostal dlho ležať na trávniku, ale po krátkom ošetrení sa vracia opäť na ihrisko.
     
    27
    Xherdan Shaqiri aj teraz dokázal, že je mimoriadne technicky zdatný. Pekne si predral loptu a okamžite poslal center na Dioufa. Pred Senegalčanom ale v poslednej chvíli odvrátil loptu na roh obranca Danny Simpson.
     
    28
    Po rohovom kope nasledoval paradoxne rýchly brejk domáceho tímu. Danny Drinkwater sa snažil nájsť Shinjiho Okazakiho, no japonský záložník sa k lopte nedostal.
     
    30
    Nepôjde to! Ryan Shawcross v dnešnom zápase pre zranenie končí a na jeho miesto prichádza Marc Wilson.
     
    31
    Výborná práca Marca Allbrightona. Ten tak agresívne napádal Glena Johnsona, že tomu ušla lopta za postrannú čiaru. Nasledovalo dlhé vhadzovanie, no pred Vardym dobre zasiahol Philipp Wollschied.

     
    32
    Opäť sledujeme veľmi hluchú časť hry. Tímy sa len veľmi ťažko dokážu presadiť. Pred Shinjim Okazakim odkopáva loptu na tribúnu striedajúci Marc Wilson.
     
    33
    S centrom z ľavej strany si výborne poradil Erik Pieters. Ten sa z pozície krajného obrancu stiahol do stredu a pred Jamiem Vardym odhlavičkoval loptu za postrannú čiaru.
     
    34
    Stoke City sa oveľa viac stiahlo, z čoho pramení séria centrov zo strany Leicesteru. Tentokrát poslal loptu do ohňa Shinji Okazaki, no jeho úmysel dobre prečítal Marc Wilson.
     
    36
    Prvá väčšia šanca zápasu. Center Marca Allbrightona bol zblokovaný, no lopta sa šťastne odrazila k Shinjimu Okazakimu. Ten bol na hranici šestnástky úplne sám, no jeho pokus končí nad bránou Stoke City.
     
    37
    Anglická réžia nám ponúkla zábery na oboch tréner. Najmä Claudio Ranieri nie s výkonom svojich zverencov spokojný. Tí síce vystrelili až 5-krát, no len raz trafili súperovu bránu.
     
    38
    Leicester bude len vhadzovať na svojej polovici ihriska. Aj tentokrát sa podarilo Hrnčiarom zastaviť útok domácich Líškam rýchlo a čisto.
     
    39
    Jonathan Walters sa síce neodstal do zakončenia, ale aspoň vybojoval rohový kop pre svoj tím. Jeho exekútorom bude Xherdan Shaqiri.
     
    40
    Stoke CIty nezahralo roh vôbec dobre. Leicester sa rýchlo dostal k lopte a založil brejk. Pri lopte bol Jamie Vardy, no približne 23 metrov od brány ho fauloval Gleen Whellan.
     
    41
    Ani Leicester sa nedostal do zakončenia, no na rozdiel od Stoke City bude vo svoje akcii pokračovať. V krátkom slede zahráva už druhý rohový kop.
     
    42
    Leicester City dáva gól! Domáci tím udrel ako blesk z jasného neba. Po sérii rohových kopov sa odrazená lopta dostala na kopačku DANNYHO DRINKWATERA, ktorý sa z 20 metrov oprel do lopty. Jeho pokus bol možno ešte tečovaný hosťujúci obrancami a aj vďaka tomu skončil v bráne.
    42. Danny Drinkwater (LEC)
     
    43
    Obrovská radosť na King Power Stadium. Domáci futbalisti sa vďaka tomuto gólu dostali priebežne na prvé miesto tabuľky Premier Laague.
     
    44
    Leicester ostane pri lopte, keďže v strede poľa sa jeden z hosťujúcich hráčov previnil voči pravidlám nedovoleným zákrokom.
     
    45
    Na hranici šestnástky sa snažil získať priamy kop Ryjad Mahrez, no rozhodca Michael Dean mu na jeho herecké divadlo neskočil. V prvom polčase sa nadstavujú dve minúty.
     
    45+1
    V prvej minúte nadstaveného času sa Stoke City dostalo do útočnej akcie po ľavej strane, no ani teraz sa Hrnčiari k streleckému pokusu nedostali.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou prvých 45 minút. V úvode zápasu mali miernu územnú prevahu hostia, no do vážnejšej šance sa vôbec nedostali. Postupom času prevzal iniciatívu do svojich rúk Leicester a mnohými centrami zamestnával domácich obrancov. Po jednom z nich sa lopta odrazila k Dannymu Drinkwaterovi, ktorý sa v 42. minúte dokázal strelecky presadiť. Po prvom polčase tak domáci vedú 1:0, no ešte zďaleka nie je nič rozhodnuté. Sledujte aj druhé dejstvo v našom online prenose.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop v druhom polčase mali domáci futbalisti. Vyzerá to tak, že obe mužstvá nastúpili do druhého dejstva v nezmenenej zostave. Najmä Stoke City bude musieť niečo vymyslieť, keďže v úvodných 45 minútach nezaznamenalo ani jeden strelecký pokus.
     
    47
    Prvý nedovolený zákrok v druhom polčase. V osobnom súboji to prehnal s dôrazom Robert Huth, ktorý nechtiac udrel do tváre Joselua, ktorý bol v prvom dejstve absolútne neviditeľný.
     
    48
    Priamy kop hostia nezahrali vôbec dobre. Naopak po rýchlej akcii Leicesteru bude môcť poslať dlhé vhadzovanie do šestnástky hostí Christian Fuchs.
     
    49
    Dlhé vhadzovania síce boli špecialitou práve Stoke City, no aj Christian Fuchs vie hodiť loptu poriadne ďaleko. Tentokrát ale jeho "center" hrnčiari upratali do bezpečia.
     
    50
    Erik Pieters bol center do šestnástky domáceho tímu, no ako sa ľudovo hovorí "tak na verím v boha". Jeho pokus absolútne nesmeroval do miest, kde číhal Joselu či Walters.
     
    51
    Glen Johnson sa previnil voči pravidlám, a tak bude mať Leicester City výhodu priameho kopu. Jeho exekútorom bude zrejme Marc Allbrighton.
     
    52
    Štandardnú situácia nakoniec zahral práve ľavák Marc Allbrighton, ale jeho center skončil iba v náručí Jacka Butlanda.
     
    53
    Výborne zapracoval domáci stopér Wes Morgan. Obranca z exotickej Jamajky dobre prečítal úmysel Jonathana Waltersa a jeho prízemný center odkopol do bezpečia.
     
    54
    Utrápený výraz Marka Hughesa hovorí za všetko. Hosťujúci tréner by mal niečo vymyslieť, pretože jeho tím zatiaľ smerom dopredu takmer nič nepredviedol.
     
    55
    Pre Stoke City sa predsa len črtá šanca v podobe priameho kopu. Mame Biram Diouf si dobre prebral loptu a nechal sa faulovať Wesom Morganom.
     
    56
    Po priamom kope zahrávali Hrnčiari v krátkom slede aj kop rohový. V oboch prípadoch sa lopty ujal Xherdan Shaqiri, no centre švajčiarskeho futbalistu jeho spoluhráčov nenašli.
     
    57
    Veľká škoda pre Leicester. Domáci mohli pridať druhý gól, pretože dobre zachytili rozohrávku Stoke City a smerovali do prečíslenia 3 na 2. Mahrez ale poslal na Okazakiho veľmi nedôraznú prihrávku, a tak z útočnej akcie nič nebolo.
     
    59
    A máme tu prvé kartové napomínanie. Rýchly výpad Ryjada Mahreza zastavil faulom zozadu Xherdan Shaqiri, a právom tak vidí žltú kartu.
     
    60
    Máme za sebou hodiny hry. Domácim aktuálny stav vyhovuje a príliš sa do útoku nehrnú. Naopak Stoke City sa poriadne trápi v útočnej fáze.
     
    61
    Joselu mohol vyrovnať! Na chvíľu dostal na pravej strane viacej priestoru Glen Johnson, čo dokázal zužitkovať na presný center. Jeho pas našiel hlavu Joselua, no španielsky útočník mieril len do stredu brány, kde stál Kasper Schmeichel.
     
    62
    Prvé striedanie na strane Leicesteru má takisto vynútený charakter. Zraneného Shinjiho Okazakiho vymenil Leonardo Ulloa.
     
    63
    Leicester kontroluje priebeh hry, no pred pár sekundy mal veľké šťastie. Claudio Ranieri okamžite stal z lavičky a dáva svojim zverencom jasne najavo, že takéto situácie sa nemôžu opakovať.
     
    64
    Kasper Schmeichel sa teraz zahral na Manuela Neuera a mnohým priaznivcom na King Power Sttadium určite stuhla krv v žilách. Napokon to ale dánsky brankár pred dobiedzajúcim Joseluom zvládol.
     
    65
    Jamie Vardy sa snažil predrať do zakončenia, no v pokutovom území Stoke City fauloval hosťujúceho stopéra Philippa Wollschieda. .
     
    66
    Leicester City dáva gól! Domáci tím sa výrazne priblížil k zisku trom bodov. JAMIE VARDY dostal skvelú prihrávku za obranu od Dannyho Drinkwatera, obišiel vybehnutého brankára jacka Butlanda a pohodlne posiela loptu do siete.
    66. Jamie Vardy (LEC)
     
    68
    Stoke City sa po inkasovanom góle snažilo o odpoveď, no strela Ibrahima Afellaya z približne 25 metrov nemohla ohroziť Kaspera Schmeichela.
     
    69
    Po svojom príchode na trávnik je aktívny aj Leonardo Ulloa. Po pravej strane sa dostal k centru a okamžite ním hľadal Jamieho Vardyho. Pred strelcom druhého gólu ale zasiahol brankár Butland.
     
    70
    Obrana Leicesteru teraz mierne zazmätkovala, a tak Danny Simpson radšej poslal loptu na rohový kop. Po ňom sa ale hostia do zakončenia kvôli istému Schmeichelovi nedostali.
     
    71
    Druhé striedanie v podaní Marka Hughesa. Skúsený tréner sťahuje z ihriska Mame Birama Dioufa a na jeho miesto posiela Petra Odemwingieho.
     
    72
    Jamie Vardy sa v súperovom pokutovom území opäť dostal k lopte, no napokon pre svoj tím nevybojoval ani rohový kop ako zamýšľal.
     
    73
    Ani táto akcia Stoke City neviedla k úspechu, a tak bude nasledovať odkop od domácej brány. Samozrejme, Kasper Schmeichel účinne naťahuje čas ako sa len dá.
     
    74
    Prvý ofsajd dnešného zápasu. V súboji s Robertom Huthom sa v ňom ocitol striedajúci Peter Odemwingie.
     
    75
    Anglická réžia si na tribúne vyhliadla Marka Arnautovića, ktorý svojmu tímu dnes mimoriadne chýba. Kým jeho akcie so Shaqirim pochovali oba manchesterské kluby, dnes sú Hrnčiari v útoku až na jednu výnimku nuloví.
     
    76
    Leicester absolútne kontroluje hru a len veľký zázrak by ho mohol pripraviť o cenné body.
     
    78
    Táto akcia je priam symbolická. Erik Pieters sa po ľavej strane nestrážený dostal k centru, no svoj pas poslal len na tribúnu. Hostia síce majú v druhom polčase až 67-percentné držanie lopty, no aj tak prehrávajú.
     
    79
    Posledné striedanie v tíme Stoke City. Na záverečnú štvrťhodinu, ak rátame aj nadstavený čas, prichádza Peter Crouch a v zápase končí Xherdan Shaqiri.
     
    80
    N'Golo Kanté získal loptu v strede ihriska a okamžite s ňou postupoval dopredu. Peknou kolmicou našiel aj Jamieho Vardyho, ktorého strelu však tečoval na roh obranca Philipp Wollscheid.
     
    81
    Leicester má výhodu priameho približne z 18 metrov. Veľká šanca na definitívne rozhodnutie.
     
    82
    Tak toto bol poriadny úlet. Danny Drinkwater akoby sa s Robertom Huthom dostatočne nedohodol na tom, kto bude priamy kop zahrávať. Napokon zakončoval nemecký obranca, no ohrozil len rohovú zástavku. Obaja to ale berú s úsmevom na perách.
     
    83
    Do zakončenia sa predieral aj čerstvý Peter Crouch, no pred anglickým dlháňom dobre zasiahol vybehnutý Kasper Schmeichel.
     
    84
    Na trávniku sa teraz ocitol Marc Allbrighton. Loptu síce nevybojoval, no napriek tomu si v dnešnom zápase zaslúži pochvalu. Hral výborne a obranu Stoke City často zamestnával nepríjemnými centrami.
     
    85
    A opäť Allbrighton. Tentokrát sa dostal aj do zakončenia, no spoza šestnástky bránu Jacka Butlanda netrafil.
     
    87
    Leicester City dáva gól! Je vymaľované. Leicester sa minimálne do zajtra dostane na prvé miesto tabuľky. Jamie Vardy posunul loptu na Ryjada Mahreza, ten nasadil jasličky jednému z hosťujúcich obrancov a nezištnou prihrávkou našiel LEONARDA ULLOA, ktorý už nemohol nedať.
    87. Leonardo Ulloa (LEC)
     
    88
    Posledné striedanie zápasu. Na trávnik prichádza Demarai Gray, ktorý nahradil veľmi dobre hrajúceho Marca Allbrightona.
     
    89
    Leicester si vybojoval faul na útočnej polovici ihriska a nikam sa už neponáhľa. Každému na King Power Stadium je jasné, že tri body ostanú doma.
     
    90
    V dnešnom dueli nadstaví hlavný rozhodca Michael Dean ešte tri minúty.
     
    90+1
    Claudio Ranieri ešte rozdáva posledné taktické pokyny Ryjadovi Mahrezovi. Alžírčan síce dnes neskóroval, no veľkú zásluhu má minimálne na treťom góle domáceho tímu.
     
    90+2
    Kasper Schmeichel dnes nespravil ani jednu chybu. Aj teraz si v pohode prišiel po center z ľavej strany a nedal Petrovi Crouchovi možnosť zakončiť.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Leicester City je po dnešnom dni novým lídrom anglickej Premier League. Tím pod vedením Claudia Ranieriho vyhral v sezóne už 13. zápas a na svojom konte má 47 bodov. Naopak, futbalisti Stoke City sa dnes príliš nepochlapili a v tabuľke klesli na 9. miesto, keď ich predbehol Liverpool i Southampton. Po viac ako 10 hodinách sa presadil aj Jamie Vardy, pre ktorého to bol 16. gól v sezóne. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (17:55:54)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 42. Drinkwater, 66. Vardy, 87. Ulloa

    Karty:   59. Shaqiri (STK)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:0. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:13.
    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan, Huth (C), Fuchs – Mahrez, Drinkwater, Kanté, Albrighton (88. Gray) – Okazaki (62. Ulloa), Vardy.
    Náhradníci: Schwarzer – A. King, Gray, Ulloa, Dyer, Wasilewski, Inler.

    Stoke City FC: Butland – Johnson, Shawcross (C) (30. M. Wilson), Wollscheid, Pieters – Whelan, Afellay – Shaqiri (79. Crouch), Joselu, Diouf (71. Odemwingie) – Walters.
    Náhradníci: Haugaard – Odemwingie, M. Wilson, van Ginkel, Adam, Crouch, Krkić.

    Rozhodca: Michael Dean