Norwich – Liverpool 4:5 (kon.) | West Bromwich – Aston Villa 0:0 (kon.) | Sunderland – Bournemouth 1:1 (kon.)
Watford – Newcastle 2:1 (kon.) | Manchester United – Southampton 0:1 (kon.) | Leicester – Stoke City 3:0 (kon.)
Crystal Palace – Tottenham 1:3 (kon.) | West Ham – Manchester City 2:2 (kon.)
koniec
West Ham United
2:2 (1:1)
Manchester City
Sobota 23.01.2016, 18:30 • Upton Park, London • Anglická Premier League • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    West Ham mohol rozhodnúť! Cheikhov Kouyaté z poslednej akcie zápasu hlavičkoval do brvna. Obrovská škoda pre domáce farby. Zápas sa tak skončí remízou.
     
    90+4
    V závere zápasu vidí žltú kartu aj Fernando. West Ham tak má výhodu poslednej štandardnej situácie v zápase.
     
    90
    V závere zápasu vidí od Craiga Pawsona žltú kartu aj Yaya Touré, ktorý doslova zbúral Cheikhova Kouyatého.
     
    89
    Nikica Jelavić sa po rohovom kope Payeta dostal do zakončenia na bližšej žrdi. Vo veľkej šanci nikým nesťažený však nehlavičkoval presne.
     
    87
    Zaslúžený potlesk pre Ennera Valenciu. Ekvádorčan dnes strelil dva góly, no na záverečné minúty prepúšťa miesto Nikicovi Jelavićovi.
     
    83
    Manuel Pellegrini využíva svoje posledné striedanie. Ofenzívneho Davida Silvu vymieňa za o niečo defenzívnejšieho Fernanda.
    81. Sergio AGÜERO - 2:2
     
    81
    Manchester City dal gól! Je vyrovnané. Príchod Kelechiho Iheanacha priniesol svoje ovocie. Mladík sa predral do pokutového územia, lopta sa šťastne odrazila na nohu SERGIA AGÜERA, ktorý ju s prehľadom posiela do siete.
     
    76
    Manuel Pellegrini posilňuje útok. Z ihriska sťahuje Fabiana Delpha a na hrot útoku posiela Kelechiho Iheanacha.
     
    70
    Kým pred niekoľkými sekundami sa žltej karte vyhol Dimitri Payet, teraz ju už hlavný rozhodca jednému z domácich hráčov udeľuje. Potrestaným mužom je Sam Byram.
     
    67
    Prvé striedanie aj na strane hostí. Manuel Pellegrini posiela na ihrisko Raheema Sterlinga, ktorý nahradil Jesúsa Navasa.
     
    65
    Druhé striedanie domáceho tímu je realitou. Na ihrisko prichádza Victor Moses a v dnešnom zápase končí Michail Antonio.
    56. Enner VALENCIA - 2:1
     
    56
    West Ham United dal gól!
    Opäť sa potvrdilo starí známe nedáš, dostaneš. Po dlhom vhadzovaní sa v súboji s nedôrazným Otamendim dokázal presadiť ENNER VALENCIA a z tesnej blízkosti po druhýkrát v zápase prekonal Joea Harta.
     
    55
    Veľké šťastie stálo na domácej strane. Sergio Agüero si narazil loptu s Fabianom Deplhom, ten vystrelil svojou ľavačkou a trafil ľavú žrď brány španielskeho brankára Adriána.
     
    51
    West Ham sa mohol dostať do vedenia. Dimitri Payet posunul loptu na Marka Noble, ktorý následne poslal nepríjemný center do šestnástky. So Sagnom vyhral hlavičkový súboj Michail Antonio, ale Angličan tesne minul bránu.
     
    39
    Na trávniku sa začína iskriť a Craig Pawson vyťahuje ďalšiu žltú kartu. Dostáva ju Mark Noble.
     
    33
    Krásny futbalový moment. Priamy kop West Hamu fantasticky zahral Dimitri Payet, no jeho strelu do ľavého vinkla dokázal senzačným zákrokom vyraziť na rohový kop Joe Hart.
     
    32
    Dimitri Payet vybojoval loptu a poslal ju na Ennera Valenciu. Toho nekompromisne fauloval Martin Demichelis, za čo vidí žltú kartu.
     
    13
    Prvé striedanie zápasu je realitou. Carl Jenkinson v prvej štvrťhodine zápasu opúšťa ihrisko a na jeho miesto prichádza spomínaný Sam Byram.
    9. Sergio AGÜERO - 1:1
     
    9
    Manchester City dal gól! Domáci tím sa z vedenia tešil len približne osem minút. Loptu si na biely bod postavil najlepší strelec hostí SERGIO AGÜERO, oklamal brankára Adriána a strelou k pravej žrdi vyrovnáva stav stretnutia. Pre Argentínčana je to 11. gól v sezóne.
     
    8
    Pokutový kop pre Manchester City! Carl Jenkinson si nepočínal v súboji so Sergiom Agüerom čisto a hlavný rozhodca neváhal ani sekundu. Citizens majú veľkú šancu vyrovnať skóre.
     
    7
    Mohlo byť vyrovnané! Sergio Agüero si parádne spracoval ťažkú loptu a súboji s Jamesom Collinsom vystrelil. Skúšal to oblúčikom, brankára Adriána krásne prehodil, no trafil len ľavú žrď domácej brány.
    1. Enner VALENCIA - 1:0
     
    1
    West Ham United dal gól!
    Fantastický úvod domáceho tímu. Cheikhou Kouyaté zaviedol loptu do šestnástky hostí a spätnou prihrávkou hľadal svojich spoluhráčov. Od Fabiana Delpha sa lopta odrazila na kopačku ENNERA VALENCIU, ktorý už v 53. sekunde prekonáva prízemnou strelou Joea Harta.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 1. E. Valencia, 56. E. Valencia – 9. Agüero (pen.), 81. Agüero

    Karty:   39. Noble (WHU), 70. Byram (WHU) – 32. Demichelis (MAC), 90. Y. Touré (MAC), 90+4. Fernando (MAC)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:15.
    West Ham United: Adrián – Jenkinson (13. Byram), Collins, Reid, Cresswell – Kouyaté, Song (C), Noble – Antonio (65. Moses), E. Valencia (87. Jelavić), Payet.
    Náhradníci: Randolph – Obiang, Moses, Ogbonna, Jelavić, Oxford, Byram.

    Manchester City: Hart – Sagna, Otamendi, Demichelis, Clichy – Y. Touré (C), Delph (76. Iheanacho) – Navas (67. Sterling), Silva (83. Fernando), De Bruyne – Agüero.
    Náhradníci: Caballero – Zabaleta, Fernando, Sterling, Fernandinho, Iheanacho, Tasende.

    Rozhodca: Craig Pawson