NY Islanders – Dallas 6:5 (kon.) | Florida – Minnesota 2:1 (kon.) | Chicago – Ottawa 3:0 (kon.)
Anaheim – Winnipeg 4:1 (kon.)
koniec
Chicago Blackhawks
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Ottawa Senators
cz Pondelok 04.01.2016, 01:00 • United Center, Chicago • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:12 Andrew DESJARDINS - 3:0
     
    59:12
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Ale domácí třetí branku přeci jenom přidávají. Eriku Karlssonovi se zadrhl kotouč u mantinelu, přišla pochopitelná ztráta a ANDREW DESJARDINS poslal puk po přihrávce Danaulta do prázdné svatyně. Asistence: Phillip Danault
     
    58:41
    Neuvěřitelné! Marián Hossa mohl přidat pojistku, ale z hranice brankoviště nepochopitelně minul odkrytou bránu.
     
    58:03
    Ottawa zakládá další útok a odvolává Andersona na střídačku!
     
    53:36
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Anisimov se dokázal uvolnit, místo střely ještě našel lépe postaveného Kanea, ale ten z úhlu trefil jen přesunujícího se Andersona!
     
    50:57
    Seabrookova dělovka byla sražena hostujícími hráči a Ottawa měla záhy k dispozici solidní šanci. Na pravé straně si našlápl Turris, jenž dostal kotouč, ale tvrdou ranou trefil jen povyjetého Crawforda.
     
    48:42
    Na druhé straně se zaskvěl Corey Crawford! Domácí brankář vyrazil střelu od modré čáry, ale poté si poradil s dorážkou Pageaua i následným Lazarovým pokusem. Ottawě dnes není přáno.
     
    48:03
    Kaneova pětka se opět dokázala dostat až do blízkosti soupeřovy brány, Panarin se už už napřahoval k dorážce o odkryté svatyně ale nakonec byl puk odpálen do středního pásma.
    46:01 Artem ANISIMOV - 2:0
     
    46:01
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosté sice zvýšili aktivitu, ale nyní inkasují druhou branku. Michal Rozsíval obdržel přihrávku od svého spoluhráče, jeho nepovedená střela z levé strany se zastavila o ARTEMA ANISIMOVA a ten z brankoviště doklepl puk do prázdné brány. Hosté to teď budou mít hodně těžké. Asistence: Michal Rozsíval, Patrick Kane
     
    40:23
    Marián Hossa dokázal bekhendem dostat kotouč do brankoviště a po Shawově usměrnění puk zamířil jen o pár centimetrů vedle tyče Andersonovy svatyně.
     
    38:16
    Max McCormick puk přeci jenom získal a vybídl ke střele Karlssona. Jeho pokus se odrazil zpátky k volnému McCormickovi, ale ten si vylámal zuby na skvěle se přesunuvším Crawfordovi!
     
    36:35
    A po Zibanejadově ráně z levé strany zvoní tyč! Coreyho Crawforda už dnes podruhé zachránila branková konstrukce.
     
    35:10
    Jeden z domácích se konečně dostal ke kotouči a Marián Hossa (CHI) tedy může zamířit na trestnou lavici. Přestupkem slovenského útočníka bylo hákování.
    28:13 Duncan KEITH - 1:0
     
    28:13
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí v posledních vteřinách převzali iniciativu a nakonec slaví úvodní branku zápasu. Po několika soubojích u mantinelu získal kotouč Toews, který nabil na modrou čáru DUNCANU KEITHOVI, jenž tvrdým projektilem propálil vše co mu stálo v cestě. Anderson nic neviděl a byl prakticky bez šance. Asistence: Jonathan Toews, Andrew Desjardins
     
    27:51
    Trochu se štěstím se nyní uvolnil Jonathan Toews, který se obtočil kolem svého strážce, ale střelou zápěstím svatyni ottawského brankáře o pár centimetrů minul.
     
    22:27
    Další velká šance Ottawy! Pageau se po levé straně protáhl až před Crawforda, jenž jeho zakončení jen vyrazil, ale ani dojíždějící a dorážející Chiasson domácího gólmana nepřekonal. McCormickův pokus o dorážku už byl trochu zbytečný a strhla se menší strkanice, která zůstane bez trestů.
     
    21:31
    Teď stálo při Crawfordovi velké štěstí! Kyle Turris měl velké množství prostoru, výborně zamířil, ale jeho rychlá rána nakonec skončila na břevnu brány domácího celku!
     
    17:54
    Před Andersonovou bránou měl opravdu hodně času na střelu Trevor van Riemsdyk, jenž si sjel mezi kruhy, ale svůj tvrdý projektil poslal mimo tři tyče. Jaká škoda pro Jestřáby, protože toto byla opravdu velká šance.
     
    17:11
    Chiasson si výborně najel k bráně a dokázal tečovat spoluhráčovu nabídku. Corey Crawford si připisuje první vážnější zákrok utkání!
     
    15:24
    Díky výbornému napadání McCormicka se Sens dostali ke kotouči v útočném pásmu a Michal Rozsíval (CHI) si pomohl hákováním. Český bek je druhým vyloučený hráčem utkání.
     
    02:05
    Snaha domácích je odměněna přesilovou hrou. Dvě trestné minuty za nedovolené bránění dostává Mark Borowiecki (OTT).
     
    01:41
    Andrew Desjardins obdržel kotouč u modré čáry, výbornou stahovačkou se zbavil jednoho ze soupeřů a zahrozil z mezikruží. Jeho střela šla těsně vedle.

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 29. Keith (Toews, Desjardins), 47. Anisimov (Rozsíval, Kane), 60. Desjardins (Danault)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Hjalmarsson, Keith, Seabrook, Gustafsson, Rozsíval, van Riemsdyk – Hossa, Toews, Shaw – Kane, Anisimov, Panarin – Terevainen, Danault, Desjardins – Garbutt, Rasmussen, Bickell
    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson, Claesson, Borowiecki, Wiercioch, Wideman, Methot – Stone, Turris, Smith – Ryan, Zibanejad, Hoffman – Chiasson, Pageau, McCormick – Neil, Lazar, Smith

    Rozhodca: TJ Luxmore, Wes McCauley – Shane Heyer, Brian Murphy

    Diváci: 22.016