Sparta Praha – Liberec 5:4 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
HC Sparta Praha
5:4 (0:0, 3:2, 1:2 - 0:0)
Bílí Tygři Liberec
cz Streda 18.11.2015, 18:30 • O2 Arena, Praha • Tipsport extraliga (ČR) • 20. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    Jan BUCHTELE - 5:4
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Sparta Praha.
    Autorem vítězné branky je JAN BUCHTELE.
     
    62:09
    Tak teď se zaskvěl brankář Sparty Lukáš, který vychytal stoprocentní šanci Řepíka! Ten pálil z voleje z pravého kruhu, domácí gólman se ale přesunul rychle a puk vyrazil!
    Robert SABOLIČ - 4:4
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    58:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je srovnáno! Pražané si vytvořili v přesilovce značný tlak, puk se dostal na mezikruží. Zde stál připravený slovinský reprezentant ROBERT SABOLIČ, který bez váhání trefil levý horní roh brány. Schwarz se nestihl včas přesunout. Asistence: Jaroslav Hlinka.
     
    56:44
    Valský zamířil na trestnou lavici, tým kouče Josefa Jandače má ideální šanci srovnat.
    Michal ŘEPÍK - 3:4
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    49:43
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to je pro Spartu studená liberecká sprcha. Ševcovu střelu od modré tečoval Birner, puk se tak dostal k nehlídanému MICHALU ŘEPÍKOVI. Ten poté snadno překonal přesouvajícího se Lukáše. Asistence: Michal Birner, Martin Ševc.
     
    49:14
    Švrček vyloučen za držení, velká šance pro Liberec...
    Martin ŠEVC - 3:3
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    49:14
    Liberec právě vstřelil branku!
    A přece branka platí! Brankář domácích měl hodně složitou pozici, hned několik hráčů se nacházelo v inkriminovaný moment v brankovišti. Ke střele z mezikruží se však dostal MARTIN ŠEVC, který trefil přesně pravý horní roh brány. Branku musel potvrdit videorozhodčí. Asistence: Petr Vampola, Michal Birner.
     
    49:14
    Liberec dostal po dalším velkém tlaku puk do brány, regulérnost tohoto momentu však bude zkoumat sudí u videa.
     
    47:31
    Hodně zbytečný faul si teď bude vyčítat mladý Procházka, který za Schwarzovou brankoou podrazil soupeře a nyní oslabuje Spartu.
     
    44:45
    Za držení je vyloučen sparťan Barinka.
     
    42:14
    Velký závar před brankou Schwarze, dorážející Hamilton s Cingelem však puk do brány dostat nedokázali.
     
    38:01
    Dvě velké šance měl Robert Sabolič! Slovinský útočník udělal nejprve velký oblouk, zakončený střelou v mezikruží a následně poslal na branku odražený kotouč. Bohužel pro svůj tým mimo.
     
    37:22
    Bílí Tygři si vzali oddechový čas!
     
    35:54
    Hra byla přerušena poté, co se do sebe na polovině hřiště pustili Andrej Kudrna (SPA) a Martin Ševc (LIB). Sudí ovšem okamžitě zasáhl a zůstalo pouze u menší strkanice, která končí menšími tresty za hrubost.
    Michal ČAJKOVSKÝ - 3:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    35:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tentokrát je to Sparta, kdo udeřil dvakrát během krátké chvíle. Jaroslav Hlinka posunul na modré čáře kotouč na MICHALA ČAJKOVSKÉHO, který 46 vteřin po vyrovnávací brance propálil vše, co mu stálo v cestě – 3:2! Asistence: Jaroslav Hlinka.
    Jan BUCHTELE - 2:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    34:16
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nádherná akce Sparty končí vyrovnávací brankou. Lukáš Klimek vyvezl kotouč až za modrou čáru, otočil se s ním, předal ho Juraji Mikušovi a ten ho okamžitě posunul na Tomáše Netíka. Zkušený útočník si kotouč uklidnil a našel na zadní tyči JANA BUCHTELEHO, jenž měl lehkou práci – 2:2! Asistence: Tomáš Netík, Juraj Mikuš.
     
    33:26
    Brankář Jan Lukáš měl ohromné štěstí. Nahozený kotouč z uctivé vzdálenosti svou lapačkou nezachytil a celou arénou to pouze zahučelo poté, co se puk odrazil od spojnice sparťanské branky!
     
    31:01
    Potrestáni budou pouze ti nejaktivnější. Dvouminutový trest za hrubost si odpykají Martin Procházka (SPA) a Jaroslav Vlach (LIB), který za sebou už jednu potyčku má.
     
    29:25
    Na obou stranách bylo k vidění zajímavé přečíslení. Nejprve zakončil liberecký kontr Branko Radivojevič a v následném protiútoku ujížděl Jaroslav Hlinka sám se svým spoluhráčem, ale místo přihrávky zvolil střelu, kterou Schwarz srazil mimo branku.
     
    27:50
    Kouč Sparty Josef Jandač nemá příliš radost. Euforii jeho týmu totiž přibrzdí celkem zbytečné vyloučení Andreje Kudrny (SPA), jenž si na modré čáře pomohl v souboji hokejkou a dostal dvě menší trest za hákování.
    Jan BUCHTELE - 1:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    26:50
    Sparta právě vstřelila branku!
    Aktivita se Spartě vyplácí. Tomáš Netík našel z rohu kluziště Michala Čajkovského, který se opřel do kotouče a jeho střelu tečoval do branky JAN BUCHTELE – 1:2! Asistence: Michal Čajkovský, Tomáš Netík.
     
    26:12
    Obrovskou šanci měla exkarlovarská dvojice ve službách Sparty Lukáš Pech a Petr Kumstát. První jmenovaný se dostal ke kotouči u pravé tyče a pokoušel se najít na zadní tyči nejvyššího hráče na ledě, který však letící kotouč netrefil.
     
    23:09
    Zahrozit však mohla Sparta! Před brankou se objevil Jaroslav Hlinka, rozhodl se zakončit sám a pokusil se beckhendovou kličkou zasunout kotouč za Marka Schwarze, který výtečným zákrokem zabránil brance.
     
    22:10
    Na trestnou lavici zamířil Juraj Mikuš (SPA). Sparťanský zadák se provinil sekáním, za což si odpyká menší trest.
    Michal BULÍŘ - 0:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    21:44
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to je zajímavé. V rohu kluziště dlouho váhal Juraj Mikuš a následné vyhození zachytil Radivojevič, který našel MICHALA BULÍŘE. Ten si už pouze položil Lukáše a zvýšil náskok Severočechů – 0:2! Asistence: Branko Radivojevič.
    Michal ŘEPÍK - 0:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    20:53
    Liberec právě vstřelil branku!
    Aktivněji vstoupili do druhé třetiny sparťané, ale vzápětí se prosadili hosté. Na modré čáře se dostal ke kotouči Michal Birner a nahozený kotouč vyrazil Jan Lukáš k volnému MICHALU ŘEPÍKOVI, který si ho sklepl nohou a poslal do odkryté klece – 0:1! Asistence: Michal Birner, Tomáš Havlín.
     
    19:18
    Hru následně přerušil Schwarz a před brankou Bílých Tygrů se následně strhla mela. Nejaktivnější byli Jan Buchtele (SPA) a Jaroslav Vlach (LIB). Výrazně aktivnější byl hostující útočník a sparťanskému střelci se do potyčky příliš nechtělo. Sudí tak rozdali dvouminutové tresty.
     
    17:42
    Zdá se, že neúmyslně, protože sudí posílají na trestnou lavici Dominika Lakatoše (LIB). Nadějný útočník si pomohl nedovoleným bráněním.
     
    16:09
    Po pohledné kombinaci Sparty se ocitl před brankou osamocený Andrej Kudrna, ale svou střelu poslal pouze do připraveného Schwarze.
     
    10:37
    První přesilová hra v podání Liberce. Za hru vysokou holí bude pykat Vladimír Eminger (SPA). Jeho spoluhráči si tak poprvé vyzkouší oslabení.
     
    02:25
    Druhý střelecký pokus reprezentačního útočníka zastavila dvojice hráčů před brankou. Sudí okamžitě odpískali faul a potrestali oba hráče. Vladimír Eminger (SPA) obdržel dvě minuty za hákování, zato Michal Birner (LIB) si odpyká menší trest za filmování.

    Daniel Ryl

    Jiří Liebreich

    Góly a asistencie: 27. Buchtele (Čajkovský, Netík), 35. Buchtele (Netík, Mikuš), 36. Čajkovský (Hlinka), 59. Sabolič (Hlinka), rozh. náj. Buchtele – 21. Řepík (Birner, Havlín), 22. Bulíř (Radivojevič), 50. Ševc (Vampola, Birner), 50. Řepík (Birner, Ševc)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Řepík (LIB)
    0:0   Buchtele (SPA)
    2. séria:
    0:1   Bakoš (LIB)
    0:1   Netík (SPA)
    3. séria:
    0:1   Radivojevič (LIB)
    1:1   Hlinka (SPA)
    4. séria:
    1:1   Hlinka (SPA)
    1:1   Bakoš (LIB)
    5. séria:
    1:1   Netík (SPA)
    1:1   Vampola (LIB)
    6. séria:
    2:1   Buchtele (SPA)
    2:1   Bakoš (LIB)


    HC Sparta Praha: Lukáš (Pöpperle) – Čajkovský, Barinka (A), Eminger, Švrček, Hrbas, Mikuš, Mikliš – Buchtele, Klimek, Netík (A) – Kumstát, Hlinka (C), Sabolič – Kudrna, Cingel, Hamilton – Forman, Pech, Procházka. Trenér: Josef Jandač.
    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Hosnedl) – Ševc, Šimek, Ulrych, Derner, Plutnar, Výtisk (C), Havlín – Řepík, Vampola (A), Birner – Bakoš, Bulíř, Radivojevič (A) – Valský, Jelínek, Krenželok – Špaček, Lakatoš, Vlach – Ordoš. Trenér: Filip Pešán.

    Rozhodca: Hribik, Svoboda – Brejcha, Suchánek

    Diváci: 7 628