Bayern – Kolín nad Rýnom 4:0 (kon.) | Leverkusen – Stuttgart 4:3 (kon.) | Hannover – Frankfurt 1:2 (kon.)
Mainz – Brémy 1:3 (kon.) | Darmstadt – Wolfsburg 0:1 (kon.) | Ingolstadt – Hertha 0:1 (kon.)
koniec
SV Darmstadt 98
0:1 (0:0)
VfL Wolfsburg
Sobota 24.10.2015, 15:30 • Merck-Stadion am Böllenfalltor (Darmstadt) • Nemecká Bundesliga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Pekné sobotné popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 10. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešom stretnutí na seba narazia SV Darmstadt 98 a VfL Wolfsburg.

    SV Darmstadt 98

    Dnešnému domácemu tímu momentálne patrí pomerne slušná 9. priečka tabuľky so ziskom 13tich bodov. Len o jediný bod sú na tom lepšie Ingolstadt, Leverkusen, Kolín a Hertha Berlín. Dvojbodový náskok si drží jeho dnešný súper Wolfsburg. Naopak, s jednobodovým mankom mu na chrbát dýcha dvojica Borussia Mönchengladbach, Mainz 05. V posledných piatich kolách sa Darmstadtu darilo striedavo. Z posledných piatich zápasov si hráči do tabuľky pripísali dokopy 7 bodov za víťazstvá proti Augsburgu a Brémam a za cennú remízu na pôde Dortmundu. Vo zvyšných dvoch zápasoch proti Mainzu a Bayernu Mníchov Darmstadt inkasoval po 3 góly a nezískal ani bod.

    VfL Wolfsburg

    Wolfsburg dnes nastúpi posilnený víťazstvom nad PSV Eindhoven v Lige majstrov a taktiež faktom, že sa po poslednom kole vyšvihol na 4. miesto v tabuľke. Tam si drží tesný, jednobodový náskok pred Herthou Berlín, Leverkusenom, Kolínom a Ingolstadtom. Na tretie Schalke stráca 4 body. Rovnako ako jeho dnešnému súperovi sa hráčom Wolfsburgu v posledných zápasoch podarilo získať 7 bodov za 2 víťazstvá a jednu remízu. Plný počet bodov si pripísali po domácich zápasoch s Hoffenheimom a Herthou Berlín a zvyšný bod za domácu remízu proti Hannoveru. V ostatných zápasoch proti Bayernu Mníchov a Borussii Mönchengladbach inkasovali až 7 gólov, pričom strelili iba 1 a tak vyšli bodovo naprázdno.
     
    História vzájomných zápasov:

    Tieto tímy proti sebe nastúpili iba raz, konkrétne v bojoch o DFB Pokal pohár. Vlani Wolfsburg na tomto istom štadióne prekvapivo remizoval 0:0 a postúpil až po penaltovom rozstrele.
     
    Úvodné zostavy:

    SV Darmstadt 98: Mathenia – Garics, Sulu, Caldirola, J. Díaz – Heller, Niemeyer, Sailer, Gondorf, Rausch – Wagner.
    Náhradníci: Załuska – M. Vrančić, Stroh-Engel, Rosenthal, Kempe, Jungwirth, Rajković.

    VfL Wolfsburg: Benaglio – Träsch, Naldo, Dante, Ricardo Rodríguez – Vieirinha, Guilavogui, Gustavo, Draxler – Dost, M. Kruse.
    Náhradníci: Casteels – Schäfer, Klose, D. Caligiuri, Schürrle, S. Jung, Arnold.

    Rozhodca: Perl – Assmuth, Siewer.

     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes nastúpi v tradičnej modro-bielej kombinácii dresov, hostia nastúpia bielo-zelenom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči Wolfsburgu, samotný oneskorený začiatok stretnutia bol spôsobený fanúšikmi hostí, ktorí si usporiadali vo svojom sektore malú pyrotechnickú šou.
     
    2
    Všetko je už ako má byť, pri lopte sa nachádzajú hostia, tí sa ale zatiaľ príliš do útoku neponáhľajú, loptu si vymieňajú len na svojej polovici ihriska.
     
    3
    Až teraz sa im podarilo rýchlo prejsť až k hranici šestnástky, kde však bola strela Luiza Gustava včas zablokovaná.
     
    4
    Prvýkrát v zápase zaútočili aj hráči domáceho tímu, akciu po pravom krídle potiahol Heller, pred bránou mu však chýbali spoluhráči, ktorí by jeho prudký center zužitkovali.
     
    5
    Ďalší útok modro-bielych, lopta sa aj s kusom šťastia dostala k Rauschovi, ten sa predieral cez Nalda, ktorí pre istotu zahral do autu.
     
    6
    Po ďalšom obrannom zákroku Darmstadt zahrával svoj prvý rohový kop v zápase, letiacu loptu však ani jeden z hráčov nedokázal usmerniť do brány.
     
    7
    Po dlhšej dobe sme mali možnosť sledovať postup do útoku na strane Wolfsburgu, center Luiza Gustava bol však zablokovaný a hra sa opäť presunula do strednej časti ihriska.
     
    8
    Draxler si následne potiahol loptu po pravej strane, zasekol si obrancu, prihral na hranicu pokutového územia, tam však hostia o loptu prišli.
     
    9
    Domáci hráči i tribúny si pýtajú priamy kop z hranice pokutového územia. Zdalo sa totiž, že bol Rausch v snahe o spracovanie si lopty faulovaný, rozhodca to ale posúdil inak a tak bude nasledovať vhadzovanie pre Wolfsburg.
     
    10
    Ďalší útok hosťom nevyšiel a tak si na prvú strelu na bránu na jednej či druhej strane ešte budeme musieť počkať.
     
    11
    Guilavogui o loptu bojoval pri pravej rohovej zástavke, došlo k vzájomnému kontaktu s obrancom, postranný arbiter to posúdil ako útočný faul.
     
    12
    Útočný faul sme videli aj na opačnej strane, hráči Darmstadtu tak o loptu prišli veľmi rýchlo.
     
    13
    Rodriguez bol príliš pomalý na to, aby si dokázal spracovať a odohrať loptu po kolmom vysunutí. Od brány bude rozohrávať brankár Mathenia.
     
    14
    Na opačnej strane sme videli súvislejšiu kombináciu Darmstadtu, na konci ktorej bola nepresný center Gondorfa. Tentoraz tak bude rozohrávať Benaglio.
     
    15
    Draxler to mal v útoku ťažké, cez obranu si nedokázal vypracovať dobrú streleckú pozíciu a tak to skúsil z väčšej diaľky. Jeho pokus však letí vysoko nad.
     
    16
    Ďalšiu snahu o útok Wolfsburgu zastavil útočný faul Draxlera, tentoraz na ľavom krídle.
     
    17
    Márne dobývanie domácej šestnástky pokračuje aj naďalej, Wolfsburg je aktívnejším tímom, no nedokáže to využiť na vypracovanie si vážnejšej šance.
     
    18
    Pravdou však je, že domáci tím sa od začiatku stretnutia zameriava skôr na obrannú hru, v ktorej sú hráči zatiaľ bezchybní.
     
    19
    Po faule na Nalda zahrával Woflsburg priamy kop, celú akciu však rýchlo prerušil útočný faul Kruseho na Suluho. Ten si pre súpera pýta aj kartový trest, no ten nasledovať nebude.
     
    20
    Gondorf rozohrával akciu na Hellera, jeho prihrávka ale bola prisilná a svojho spoluhráča prakticky zahnal do rohu ihriska.
     
    21
    Domáci hráči sa však udržali v útoku, po dlhom vhadzovaní končí lopta v rukaviciach brankára Benaglia.
     
    22
    Ďalší nedovolený zákrok Gustava, ten tentokrát zahral nohou veľmi vysoko a nepríjemne trafil protihráča. Darmstadt získava priamy kop a hráč hostí je napomínaný hlavným rozhodcom.
     
    23
    Wagner našťastie vyzerá byť v poriadku a bude schopný zapojiť sa do nasledujúcej štandardnej situácie.
     
    24
    Center k vzdialenejšej tyči nebol najpresnejší, pred Sailerom na druhý roh odvrátil jeden z obrancov.
     
    25
    Tentoraz to bolo o niečo nebezpečnejšie, center, ktorý preletel tesne popred bránu pre istotu Benaglio vytlačil na ďalší rohový kop.
     
    26
    Hostia sa okamžite pokúšali o kontru, tá im ale nevyšla, naopak po strate lopty sa hráči opäť museli vracať, pretože sa Heller dostával do nebezpečnej situácie. Toho si pokryla dvojica hráčov, ktorá mu loptu odobrala.
     
    27
    Pekná akcia Wolfsburgu po pravej strane, ohrozenie brány z toho však nebolo, center od rohovej zástavky bol privysoký a nedokázal naň nikto zareagovať.
     
    28
    Sailer získal loptu a okamžite sa púšťal do protiútoku, bol pri tom zastavený nedovolene, opäť sa previnil Luiz Gustavo a aj napriek protestom domácich ani tentoraz žltú kartu nevidí.
     
    29
    Domáci hráči teda zahrávali priamy kop, bolo to však veľmi ďaleko od brány Benaglia, ktorý mohol zostať v kľude, pretože sa k nemu lopta nedostala.
     
    30
    Heller sa už-už dostával do zakončenia zvnútra šestnástky, jeho snahu rýchlo prerušil postranný rozhodca signalizujúci ofsajd.
     
    31
    Polhodina hry je za nami, na prvú vážnejšiu akciu na jednej či druhej strane stále čakáme, dúfajme že sa jej dočkáme ešte v zvyšných 15tich minútach prvého polčasu.
     
    32
    Tempo hry nám navyše o niečo pokleslo, loptu si na svojich kopačkách držia hostia, no prihrávajú si iba na svojej polovici ihriska.
     
    33
    Napokon to vyskúšali dlhou nakopávanou loptou na Dosta, ktorý si však nedal pozor a ocitol sa v postavení mimo hry.
     
    34
    Slušnú šancu na otvorenie skóre budú mať domáci hráči, tí budú zahrávať priamy kop vďaka dobrej hre Rauscha, ktorý si vypýtal faul na ľavej strane.
     
    35
    Ani túto príležitosť hráči nevyužili, center skončil iba v náručí Benaglia. Ten naopak svojich spoluhráčov okamžite vyslal do útoku a Kruse získal aspoň roh.
     
    36
    Po ňom zakončoval hlavou Naldo, ktorí však taktiež nemieril presne a bránu prehlavičkoval.
     
    37
    Po kombinácii na hranici pokutového územia Wolfsburgu do šestnástky doslova vletel Gondorf, ktorý takmer okamžite padal k zemi. Faul to nebol, pokutový kop nasledovať nebude.
     
    38
    Luiz Gustavo pokúšal šťastie z veľkej diaľky, jeho strela po zemi ale nemala šancu na úspech, bránu vôbec netrafil.
     
    39
    Luiz Gustavo sa tentoraz rozhodol centrovať, Vieirinha nedokázal zakončiť, lopta sa ešte odrazila k útočiacemu hráčovi, ktorý pred bránu poslal ďalší center, ten si síce s obtiažami ale predsa uchmatol Mathenia.
     
    40
    Iniciatívu tak opäť postupne preberá tím hostí, ale aj ten má po 40 minútach v kolonke striel na bránu nulu.
     
    41
    Situáciu teraz trošku zbrklo riešil Rodriguez, ten zbytočne pálil z ťažkej pozície a už vopred bolo jasné, že lopta do priestoru brány smerovať nebude.
     
    42
    Tak toto bola obrovská šanca! Heller sa krásnym sólom dokázal preštrikovať do šestnástky hneď cez trojicu hráčov a navyše stihol prihrať Rauschovi, ktorý zakončoval v sklze, no úplne prázdnu bránu netrafil!
     
    43
    Tak sme sa predsa dočkali nejakého vzrušenia, čas do konca prvého polčasu hráčom rýchlo ubieha, uvidíme či sa dočkáme nejakej akcie na jednej či druhej strane.
     
    44
    Wolfsburg sa vydal do jedného z posledných útokov prvého polčasu, obrana Darmstadtu však súpera drží na uzde a nepúšťa do ho zakončenia.
     
    45
    Heller pomohol aj obrane, odzbrojil útočiaceho hráča, navyše si vypýtal aj faul. Dnes patrí jednoznačne k najlepším hráčom na ihrisku.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Nenadstavovala sa ani minúta a tak sa prvý polčas skončil za stavu 0:0. Veľa šancí na strelenie gólu sme nevideli, tú najväčšiu mali v závere polčasu domáci hráči, no nedokázali trafil úplne odkrytú bránu. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 16:33.
     
    Hráči dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostave ani jedného celku a tak majú obaja tréneri k dispozícii všetky 3 striedania.
     
    47
    Draxler sa dobre uvoľnil cez Gondorfa a pripisuje si prvú strelu na bránu, i keď rozhodne nepatrila k nebezpečným.
     
    48
    Hostia začali aktívne, domáci tím sa v druhom polčase zatiaľ iba vyslovene bráni. Zatiaľ však úspešne.
     
    49
    Až teraz sa domácemu tímu podarilo oslobodiť sa, do útoku sa ale hráči nepustili, naopak stiahli sa a čakajú na ďalšiu akciu Wolfsburgu.
     
    50
    Wolfsburg zahrával priamy kop z veľkej vzdialenosti, na sľubný center nedokázal zareagovať ani jeden z hráčov a tak lopta skončila v náručí Matheniu.
     
    51
    Ďalší strelecký pokus Draxlera, Kruse mu sklepol prudký center, no aj táto jeho delovka preletela ponad brvno domácej brány.
    51.
     
    52
    Nasledoval ďalší center do pokutového územia, z toho ale nič nebude, Dost v hlavičkovom súboji trafil lakťom do tváre jedného z obrancov.
     
    53
    Hráči Wolfsburgu zrejme cez prestávku dostali pokyn viac strieľať, pretože teraz páli aj z nie príliš výhodných pozícii. Z veľkej diaľky tentoraz strieľal Rodriguez, brankár nemal najmenší problém.
     
    54
    Domáci tím sa v podstate prvý raz v druhom polčase dostal za stredovú čiaru a hneď z toho bola nebezpečná situácia. Na prudký center si nabiehala hneď dvojica útočníkov, no ani jeden z hráčov loptu nezasiahol. Tá tak presvišťala okolo ľavej tyče.
     
    55
    K lopte sa tak znova dostali hráči hostí, okamžite sa púšťali do útoku, tam sa ale útočným faulom previnil Luiz Gustavo.
     
    56
    Teraz sledujeme trošku chaotickú hru, obidva tímy si akosi nevedia presnejšie prihrať a tak lopta veľmi často mení majiteľa.
     
    57
    Napokon sa jej ujali domáci hráči, tí sa púšťali vpred po ľavej strane, kde aspoň vybojovali rohový kop.
     
    58
    Po ňom sa dobrým obranným zákrokom prezentoval Dost, ktorý okamžite poslal loptu do bezpečnej vzdialenosti od brány.
     
    59
    Prichádza prvý kartový trest v zápase, za to že nepríjemne trafil achilovku súpera ju uvidí Rausch.
     
    60
    Následný priamy kop hostia nevyužili, naopak museli sa brániť. Do šestnástky totiž smeroval center, po ktorom nepresne hlavičkoval Rausch.
     
    61
    Ten sa po dopade na zem zo zeme dvíhal len ťažko, zrejme si len vyrazil dych. Teraz už vyzerá byť v poriadku a do hry sa opäť bude môcť zapojiť.
     
    62
    Ďalšiu žltú kartu vidí Wagner, ten fauloval na polovici súpera, avšak nebolo to zrejme úmyselné, navyše sa protihráčovi okamžite ospravedlňoval.
     
    63
    Hodina hry je za nami, na prvý gól zápasu stále čakáme, v druhom polčase k nemu má zatiaľ bližšie Wolfsburg.
     
    64
    A mohli sme sa ho dočkať už teraz! Dante krásne v šestnástke našiel Dosta, ten sa obtočil okolo súpera, vystrelil, avšak tesne vedľa.
    64.
     
    65
    Prichádza prvé striedanie v zápase, z ihriska odchádza Guilavogui, opačným smerom vybieha Arnold.
     
    66
    Hostia pokračujú v kombinácii na polovici súpera, avšak momentálne je to ďaleko od brány, takže o prípadnej strele nemôže byť ani len reč.
     
    67
    Zeleno-bieli boli postupne vytlačení až do okolia stredového kruhu, Darmstadt sa opäť sústreďuje takmer výhradne iba na obranu.
     
    68
    Na pravom krídle si teraz hráči príliš nerozumeli, Träsch sa pokúšal o vysunutie Vieirinhu, ktorý jeho úmysel pochopil príliš neskoro a loptu už nedobehol.
     
    69
    Po dlhej dobe sme videli útočnú kombináciu aj na druhej strane, Niemeyerov následný center skončil iba na kopačkách hráčov Wolfsburgu.
     
    70
    Vieirinha to zobral do svojich rúk, o loptu bojoval pri rohovej zástavke, odkiaľ sa mu ale nepodarilo odcentrovať. Preto bude nasledovať roh.
     
    71
    Z toho opäť nič nebolo a hra sa po dlhom odkope znova presťahovala do strednej časti ihriska.
     
    72
    Hráči Darmstadtu sa usadili na polovici súpera, ich pokusy o ďalekonosné prihrávky, respektíve strely sú blokované, Benaglio vôbec zasahovať nemusel.
     
    73
    Draxler z ľavej strany posielal na bránu strieľanú prihrávku, na tú síce nedokázal zareagovať ani jeden z jeho spoluhráčov, no Mathenia musel byť v strehu.
     
    74
    Prvý raz v zápase strieda domáci Darmstadt, zápas predčasne končí pre Garicsa, toho nahradí Jungwirth.
     
    75
    Následne strieda aj tím hostí, Caligiuri na poslednú štvrťhodinu nahradí Draxlera.
     
    76
    V hre sa nepokračovalo príliš dlho, Dante zozadu nešetrne zostrelil protihráča, za svoj zákrok vidí aj žltú kartu.
     
    77
    V útoku teraz fauloval Wagner, ktorý už jednu žltú kartu má, pochopiteľne hostia si pýtajú aj tú druhú, no tá zatiaľ určite nepríde.
     
    78
    Rausch má toho očividne dosť a určite je rád, že je v 78. minúte striedaný Kempem.
     
    78
    VfL Wolfsburg dal gól! Predsa sme sa dočkali! Vieirinha dostal dobrú prihrávku do behu, obskočil si brankára, prihral Dostovi, ktorý bol chrbtom k bráne a tak len prihral DANIELOVI CALIGUIRIMU, ktorý svojou bombou prestrelil všetko čo mu stálo v ceste.
    78. Daniel CALIGIURI - 0:1
     
    79
    Vieirinha, bez ktorého by tento gól určite nebol je okamžite striedaný, jeho miesto zaujme Schürrle.
     
    81
    Darmstadt sa pochopiteľne okamžite snaží o vyrovnanie, čas sa hráčom míňa veľmi rýchlo. Je to škoda, pretože 80 minút sa hráčom darilo držať si nádej na sľubný výsledok.
     
    82
    Naopak, Wolfsburg posilnený streleným gólom sa pustil do ďalšieho útoku, spolupráca dvoch náhradníkov však tentoraz nefungovala tak ako mala, Schürrleho center nebol presný a tak nedokázal Caligiuri zakončiť tak ako by chcel.
     
    83
    Posledné striedanie v zápase znamená, že ihrisko opustí Niemeyer, na posledných približne 10 minút nastúpi Rosenthal.
     
    84
    Hostia majú zápas pod kontrolou, svojho súpera prakticky do ničoho nepúšťajú, vyzerá to tak, že dnes opäť získajú tri body.
     
    85
    Po centri z rohu ihriska teraz Benagliovi vypadla už istá lopta z náručia, zrejme mu v tom pomohol aj útočiaci hráč, čo sa mu pochopiteľne nepáči.
     
    86
    V strede ihriska sa teraz nepríjemne hlavami zrazili Schürrle a Gondorf, obaja sa z ihriska dvíhali ťažko, no budú v poriadku.
     
    87
    Hostia sa pochopiteľne nikam neponáhľajú, zbierajú cenné sekundy a pokračujú v kontrolovaní hry.
     
    88
    Heller vybojoval loptu, posunul ju Gondorfovi, ktorý sa dostával do dobrej streleckej pozície, následne však loptu veľmi ľahko stratil.
     
    89
    Akciu napokon ukončil nedovolený zákrok striedajúceho Rosenthala. To, že sa dopustil útočného faulu neušlo pozornosti hlavného rozhodcu.
     
    90
    Domáci hráči vyrážajú do zúfalých útokov, Gondorf si s Hellerom tentoraz vymenili pozície, ale ani Heller nebol v útoku úspešný.
     
    90+1
    Striedajúci Schürrle to skúsil individuálne, pustil sa sám po ľavej strane, spoza hranice šestnástky vypálil asi 20 centimetrov vedľa žrde.
     
    90+2
    Rosenthal mal v samom závere veľkú šancu, keď sa odrazená lopta k nemu dostala aj s veľkou dávkou šťastie. V dobrej pozícii však opäť bránu minul.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, Wolfsburg dnes vďaka gólu náhradníka Caligiuriho berie všetky tri body, naopak domáci tím dnes vyjde bodovo naprázdno, i keď za dnešný výkon by si hráči nejaký ten bodík určite zaslúžili.

    Wolfsburg si tak po dnešnom zápase upevní 4. miesto v tabuľke, to či Darmstadt v tabuľke klesne bude záležať od zajtrajšieho zápasu Schalke s Borussiou Mönchengladbach.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (17:23:26)

    Andrej Marienka

    Góly: 78. D. Caligiuri

    Karty:   59. Rausch (DAM), 62. Wagner (DAM) – 76. Dante (WOF)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 6:13. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:16.
    SV Darmstadt 98: Mathenia – Garics (74. Jungwirth), Sulu, Caldirola, J. Díaz – Heller, Niemeyer (83. Rosenthal), Gondorf, Rausch (78. Kempe) – Sailer – Wagner.
    Náhradníci: Załuska – M. Vrančić, Stroh-Engel, Rosenthal, Kempe, Jungwirth, Rajković.

    VfL Wolfsburg: Benaglio – Träsch, Naldo, Dante, Ricardo Rodríguez – Vieirinha (79. Schürrle), Guilavogui (65. Arnold), Gustavo, Draxler (75. D. Caligiuri) – Dost, M. Kruse.
    Náhradníci: Casteels – Schäfer, Klose, D. Caligiuri, Schürrle, S. Jung, Arnold.

    Rozhodca: Perl – Assmuth, Siewer