Bayern – Kolín nad Rýnom 4:0 (kon.) | Leverkusen – Stuttgart 4:3 (kon.) | Hannover – Frankfurt 1:2 (kon.)
Mainz – Brémy 1:3 (kon.) | Darmstadt – Wolfsburg 0:1 (kon.) | Ingolstadt – Hertha 0:1 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
4:0 (2:0)
1. FC Kolín nad Rýnom
Sobota 24.10.2015, 15:30 • Allianz Arena, München • Nemecká Bundesliga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Hlavný rozhodca Florian Meyer nenadstavil k dnešnému zápasu ani sekundu, veď nebolo ani prečo. Futbalisti Bayernu Mníchov jasne zdolali Kolín nad Rýnom 4:0, keď sa gólovo presadili Arjen Robben, Arturo Vidal, Robert Lewandowski a z penalty aj Thomas Müller. Bavori boli v zápase jasne lepší a úplne zaslúžene vyhrali rozdielom triedy. Ja sa s vami lúčim a teším sa na ďalšie prenosy z nemeckej Bundesligy na portáli onlajny.eu. (17:25:22)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    89
    Douglas Costa poslal z ľavej strany prízemný center do malého vápna. K lopte sa snažil predrať Lewandowski, ale ten neuspel v súboji s Frederikom Sørensenom.
     
    88
    A lopta je opäť akoby prilepená na kopačkách hráčov nemeckého majstra. Ten bude mať po 10 odohraných kolách na svojom konte 30 bodov, čo nedokázal žiadny iný nemecký klub.
     
    87
    Striedajúci Joshua Kimmich sa snažil obtočiť sa v súboji s Dominicom Marohom, no pri jeho snahe sa s loptou dostal za bránkovú čiarku. Odkopávať od svojej brány bude Horn.
     
    86
    Bayern vytláča rozohrávku hostí až na vlastnú polovicu ihriska. Následne ale fauluje Arturo VIdal.
     
    85
    Proti pravidlám sa previnil francúzsky futbalista Kingsley Coman. Jeho výkon bol dnes vynikajúci a po zranení patril k najlepším hráčom na trávniku.
     
    84
    Na center Philippa Lahma si naskočil Robert Lewandowski. Poľský útočník tentokrát minul bránu Tima Horna.
     
    83
    Hlavný rozhodca prisúdil loptu pre hráčov Kolína, ktorí mali možnosť vhadzovať. Následne poslal dlhú loptu dopredu Dušan Švento, ale správneho adresáta nenašiel.
     
    82
    Tradičný obrázok z dnešného zápasu. Bayern drží loptu na svojich kopačkách a v blízkosti poliacej čiary a kombinuje.
     
    80
    Máme pred sebou posledných 10 minút zápasu. O víťazovi a držiteľovi troch bodov je už dávno rozhodnuté. Podarí sa hosťom streliť aspoň čestný gól?
     
    79
    Táto akcia domáceho tímu neviedla k úspechu. Prihrávku na Lewandowskeho dobre prečítal Frederik Sørensen.
     
    78
    Posledné striedanie zápasu. Po tom ako Thomas Müller premenil pokutový kop v zápase končí a na jeho miesto prichádza Thiago Alcântara.
    77. Thomas MÜLLER - 4:0
     
    77
    Bayern dal gól! THOMAS MÜLLER poslal brankára na druhú stranu strelou k ľavej tyčke skóruje. Pre nemeckého strelca to bol jubilejný 10. gól v sezóne.
     
    76
    Pokutový kop pre Bayern Mníchov! Robert Lewandowski spadol v súboji s Heintzom a Marohom, hlavný rozhodca neváhal a ukázal na biely bod.
     
    75
    Posledné striedanie Kolína nad Rýnom. Na ihrisko prichádza slovenský reprezentant Dušan Švento, ktorý nahradzuje Yannicka Gerhardta.
     
    74
    Prihrávka Artura Vidala na Thomasa Müllera bola nepresná. K lopte sa tak na dlhší časový úsek dostávajú futbalisti Kolína nad Rýnom.
     
    72
    Douglas Costa zahodil veľkú šancu. Po pravej strane sa v súboji s Hectorom predral do šestnástky Kingsley Coman, prihrávkou pod seba našiel práve brazílskeho útočníka, no ten trafil iba pred ním stojatého obrancu.
     
    71
    Druhé striedanie hostí. Z ihriska odchádza Simon Zoller a na jeho miesto vybieha čerstvý Philipp Hosiner.
     
    70
    Výborný zákrok v podaní Tima Horna. Thomas Müller pekne priťukol loptu Lewandowskemu, no poľský útočník z tesnej blízkosti trafil iba hosťujúceho brankára.
     
    69
    Thomas Müller si chcel pekne naraziť loptu s Lewandowskim. Nemecko-poľská spolupráca ale tentokrát neviedla k úspechu. Naopak, o pár sekúnd neskôr fauluje Vidal.
     
    68
    Hádzanárske obliehanie hosťujúcej šestnástky pokračuje ďalej. Bayern kontroluje hru a o tri body ho môže pripraviť už len veľký futbalový zázrak.
     
    67
    Kingsley Coman kombinuje s Philippom Lahmom na pravej strane. Ani jeden z nich sa ale zatiaľ k centru nedostal.
     
    66
    Center Jonasa Hectora z ľavej strane bez problémov chytá do svojich rukavíc Manuel Neuer.
     
    65
    Za ohromného potlesku odchádza z ihriska Arjen Robben, ktorý strelil prvý gól dnešného zápasu. Na jeho miesto prichádza mladý Joshua Kimmich.
    63. Robert LEWANDOWSKI - 3:0
     
    63
    Bayern dal gól! Zrejme je definitívne rozhodnuté. Po centri Douglasa Costu vyskočil najvyššie ROBERT LEWANDOWSKI a presnou hlavičkou upravuje skóre už na 3:0.
     
    62
    Prvýkrát v zápase strieda aj Pep Guardiola. Na ihrisko prichádza Javi Martínez a z ihriska odchádza Jérôme Boateng
     
    61
    Na druhej strane sa nedovoleným zákrokom prezentoval Matthias Lehmann a od hlavného rozhodcu vidí žltú kartu.
     
    61
    Po ruke Jérômea Boatenga zahrávali hostia priamy kop. Exekútorom štandartnej situácie bol Marcel Risse, no jeho center bol veľmi nepresný.
     
    60
    Nepresný center v podaní Douglasa Costu. Ten sa v zápase veľmi trápi. Nasleduje len odkop od hosťujúcej brány.
     
    59
    Arjen Robben si krásne pripravil loptu na ľavačku a spoza šestnástky vyslal strelu na bránu Kolína. Výborný zákrok ale predviedol brankára Timo Horn.
     
    58
    Peter Stöger po prvý raz v zápase strieda. Z ihriska odchádza Anthony Modeste a na ihrisko vybieha japonský futbalista Yūya Ōsako.
     
    57
    Bayern teraz toľko kombinoval pred šestnástkou súpera, až o loptu prišiel. Nepresnou prihrávkou sa prezentoval Philipp Lahm.
     
    55
    Anthony Modeste sa pretlačil v súboji s Rafinhom a rýchlo postupoval dopredu. Brazílčan ho v snahe zastaviť potiahol za dres, za čo čo dostáva žltú kartu.
     
    54
    Kingsley Coman sa nakoniec zmocnil lopty v súboji s Zollerom a Rissem. Následne sa z ľavej strany poslal loptu do šestnástky, kde našiel iba pripraveného Horna.
     
    53
    Arjen Robben efektne prestrčil svoju prihrávku na Roberta Lewandowskeho. Ten si v šestnástke súpera dobre prikryl loptu telom, no jeho strele chýbala razancia.
     
    52
    Jonas Hector už nestihol loptu zachytiť na hracej ploche. "Capkovia" tak prichádzajú o loptu a dopredu sa už rúti červená lavína.
     
    51
    Kingsley Coman to teraz poriadne prehnal. Jeho center bol doslova katastrofálny. Nasleduje iba odkop od brány Tima Horna.
     
    50
    Z veľkej diaľky vystrelil na bránu Matthias Lehmann. Jeho strele ale chýbala razancia, a tak si s ňou bez problémov Neuer poradil. Navyše smerovala len do stredu brány.
     
    49
    Arjen Robben vybojoval pre svoj tím rohový kop. Následne svojou ľavačkou poslal loptu na hlavu Davida Alabu, ale rakúsky obranca nedokázal svojim pokusom ohroziť Tima Horna.
     
    48
    Bayern kontroluje hru už od úvodu druhého polčasu. K strele z 25 metrov sa odhodlal Arturo Vidal, ale tentokrát nebol taký úspešný ako v 40. minúte zápasu.
     
    47
    Thomas Müller získal pre domácich rohový kop. Následne aj poslal z pravej strany zaujímavý center do šestnástky, no svojho útočného partnera, Lewandowskeho, nenašiel.
     
    46
    Do druhého polčasu vstúpili obe mužstvá v nezmenenej zostave. Pri lopte sú opäť futbalisti Bayernu Mníchov.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas je za nami. Bayern Mníchov bol jasne aktívnejší a svoju hernú kvalitu aj potvrdil. V priebehu piatich minút sa presadili Arjen Robben a Arturo Vidal. Domáci sú tak na najlepšej ceste, aby potvrdili úlohu favorita a pripísali si na svoje konto 10. víťazstvo v rade, čím by opäť vylepšili svoj rekord.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Arjen Robben zbytočne stratil loptu na polovici ihriska. Dopredu tak vyrazili hostia a nádejný center do šestnástky poslal Matthias Lehmann. Škoda len, že sa Anthony Modeste opäť nevyhol ofsajdovej pasci.
     
    44
    Nepresnosť v kombinácii bavorského veľkoklubu. Thomas Müller sa snažil predrať k lopte, no pred ním dobre zasiahol brankár Timo Horn.
     
    43
    Anthony Modeste sa ocitol v postavení mimo hry. Následná strela jedného z hráčov Kolína bola úplne zbytočná.
     
    42
    Simon Zoller poslal do pokutového územia Bayernu nepríjemný center, no v hlavičkovom súboji bol úspešnejší Jérôme Boateng.
     
    41
    Veľká radosť na lavičke Bayernu Mníchov. Už teraz je veľmi pravdepodobné, že Bayern svoju sériu výhier natiahne na číslo 10.
    40. Arturo VIDAL - 2:0
     
    40
    Bayern dal gól! Nádherná akcia domáceho tímu. Kingsley Coman sa na ľavej strane doslova pohral s Marcelom Rissem, prešiel do šestnástky a prízemným centrom našiel ARTURA VIDALA. Čílsky futbalista loptu trafil z prvej a strelou do protipohybu prekonal Tima Horna.
     
    38
    Po zblokovanej strele Costu sa snažil predrať do zakončenia Thomas Müller. V momente Brazílčanovej strely ale stál v postavení mimo hry.
     
    37
    Arjen Robben získava pre domáci tím rohový kop, hoci sa to Dominicovi Marohovi vôbec nepáči.
     
    36
    Tak domácim to vyšlo. Ešte v prvom polčase skórovali, dostali sa do vedenia a zrejme teraz budú v pohode kontrolovať hru.
    35. Arjen ROBBEN - 1:0
     
    35
    Bayern dal gól! ARJEN ROBBEN je späť! Z pravej strany poslal Thomas Müller prízemný center na Roberta Lewandowskeho. Lopta sa ale odrazila priamo na kopačku holandského hráča, ktorý obišiel brankára a pohodlne skóroval.
     
    34
    Robert Lewandowski je zatiaľ vynikajúco bránený. Thomas Müller mu teraz chcel priťuknúť loptu, no pri poľskom kanonierovi boli okamžite dvaja hráči hostí.
     
    33
    Na ihrisku sa teraz chvíľu nehralo, keďže zlyhala komunikácia medzi hlavným rozhodcom a brankárom Timom Hornom. Ten bude zahrávať nakoniec "päťku" a nie faul ako si pôvodne myslel.
     
    31
    Philipp Lahm si pekne počkal na prihrávku od Robbena a snažil sa prestrčiť loptu na Lewandowskeho. Jeho prízemný center bol ale zblokovaný, a tak nasleduje ďalší roh mníchovského celku.
     
    30
    Bayernu sa nedarí preniknúť cez kolínsku obranu. Veľmi často to skúša Douglas Costa, ale v osobných súbojoch s Marcelom Rissem zatiaľ ťahá za kratší koniec.
     
    29
    Prvé zakončenie Roberta Lewandowskeho. Poliak si pekne nabehol na center z ľavej strany od Arjena Robbena, no svoju hlavičku nasmeroval iba do stredu brány, kde stál pripravený Horn.
     
    28
    Domáci ostávajú pri lopte, pretože sa nedovoleným zákrokom prezentoval Dominique Heintz.
     
    27
    A ďalší útok v podaní Modesteho. Francúz sa presadil v súboji s Boatengom, no jeho center nikoho v bielom drese nenašiel.
     
    26
    Rýchly brejk z toho nakoniec skutočne bol. Modeste veľmi dobre preniesol hru na druhú stranu, kde sa lopty zmocnil Yannick Gerhardt. Nemcovi ale center vôbec nevyšiel, a tak Neuer opäť nemusel zasahovať.
     
    25
    Lewandowski si teraz vôbec nerozumel s Thomasom Müllerom. Lopty sa tak zmocnili hostia, ktorí môžu založiť rýchly protiútok.
     
    24
    Tempo hry sa teraz mierne spomalilo. Bayern dlhou rozohrávkou akoby chcel uspať svojho súpera, ktorý v polovici prvého polčasu drží bezgólový stav.
     
    23
    Center Philippa Lahma hľadal hlavu Roberta Lewandowskeho. Toho ale obrana Kolína dobre zdvojila, a tak sa poľský kanonier do zakončenia nedostal.
     
    22
    Po faule na Arjena Robbena zahrával priamy kop Douglas Costa. Brazílčan nasmeroval svoj center na hlavu Davida Alabu, no ten netrafil bránu Tima Horna.
     
    20
    Máme za sebou prvých 20 minút duelu. Na ľavej strane sa zatiaľ veľmi trápi Douglas Costa, ktorý teraz nedokázal dostatočne spracovať loptu.
     
    19
    Domáci zbytočne stratili loptu, čo okamžite chcel využiť Simon Zoller. Prihrávkou za obranu hľadal Anthonyho Modesteho, ale ten v súboji s Boatengom neuspel.
     
    18
    V osobnom súboji to s dôrazom prehnal Arturo Vidal, čo neuniklo zraku hlavného rozhodcu, ktorým je dnes Florian Meyer.
     
    17
    Zblokovaná strela Douglasa Costu vyzerala veľmi nebezpečne, ale napokon skončila iba na bočnej sieti. Domáci tak zahrávali ďalší rohový kop, no ani teraz sa do zakončenia nedostali.
     
    16
    Do útočného výpadu hostí zavelil Anthony Modeste. Následne z ľavej strany centroval Marcel Risse, ale Manuel Neuer nemusel zasahovať.
     
    15
    Kompletná jedenástka hráčov Kolína je sformovaná na vlastnej polovici ihriska. Aktuálne držanie lopty je 72% ku 28%.
     
    14
    Po zblokovanej strele Lewandowskeho zahrávali domáci rohový kop. Štandartnú situáciu zahrali na krátko a následne sa dostal k strele Arturo Vidal. Jeho pokus bol ale tiež zblokovaný.
     
    13
    Center Douglasa Costu neznamenal pre hostí väčšie nebezpečenstvo. Svoje obranné povinnosti si splnil Frederik Sørensen.
     
    12
    Hra Bayernu Mníchov naberá na obrátkach. Po prehre v Lige majstrov na pôde Arsenalu (2:0) sa domáci chcú naladiť na víťaznú vlnu a od začiatku tlačia svojho súpera.
     
    11
    Thomas Müller zahodil obrovskú šancu. Lewandowski mu krásne priťukol loptu a nemecký útočník sa zrazu ocitol tesne pred brankárom Hornom. Müller ale v jasnej šanci napálil loptu iba do stredu brány.
     
    10
    Center Comana vyboxoval do bezpečia brankár Horn. Následne sa k lopte opäť dostal francúzsky stredopoliar, no výborne ho odstavil od lopty Jonas Hector.
     
    9
    Po prvý raz v zápase sa ocitol v útočnej akcii aj Robert Lewandowski. Proti presile hosťujúcich obrancov ale nemal veľa šancí na úspech.
     
    8
    Nepresný pas na Douglasa Costu. Brazílčan už nedokázal zachytiť loptu na ihrisku, a tak nasleduje len odkop od brány Tima Horna.
     
    7
    Po Comanovom centri z pravej strany sa dostal do zakončenia navrátilec do zostavy Bavorov, Arjen Robben. Holanďan zakončil veľmi pohotovo, no jeho pokus vyráža na roh Timo Horn.
     
    6
    Bayern sa zatiaľ nevie presadiť proti dobre sformovanej obrane Kolína. Z pravej strany síce poslal do šestnástky center Kingsley Coman, no svojho spoluhráča nenašiel.
     
    5
    Po faule Rafinhu na Anthonyho Modesteho zahrávali hostia štandartnú situáciu. jej exekútorom bol Jonas Hector, ale jeho center nekompromisne odvrátila domáca obrana.
     
    4
    Na ľavej strane je tradične veľmi aktívny Douglas Costa. Tentokrát sa ale nepresadil a dokonca nevybojoval pre svoj tím ani rohový kop.
     
    3
    Prvú strelu na bránu vyslal hosťujúci Simon Zoller. Ten ťažil z peknej akcie Yannicka Gerhardta, no svoj pokus namieril iba do stredu brány, kde bol pripravený Manuel Neuer.
     
    2
    Hostia veľmi rýchlo strácajú loptu, a tak sme svedkami tradičnej kombinačnej hry v podaní Bayernu Mníchov.
     
    1
    Výkop mali domáci futbalisti. Tí sa okamžite nasťahovali na útočnú polovicu ihriska, no center Rafinhu z ľavej strany nikoho nenašiel. Následne fauluje vo vzdušnom súboji brankára Tima Horna domáci kanonier Thomas Müller.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, J. Boateng, Alaba – Robben, Lahm (C), Arturo Vidal, Costa – Coman, T. Müller – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Kirchhoff, Bernat, Th. Alcântara, Javi Martínez, Alonso, Kimmich.

    1. FC Köln: Horn – Risse, F. Sørensen, Maroh, Heintz, Hector – Zoller, Lehmann (C), Vogt, Gerhardt – Modeste.
    Náhradníci: Kessler – Olkowski, Švento, Jojić, Hosiner, Osako, Finne.

    Rozhodca: Florian Meyer.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z nemeckej Bundesligy. Spoločne zamierime do Allianz Areny, kde sa domáci Bayern Mníchov bude snažiť natiahnuť svoju víťaznú šnúru v súboji s Kolínom nad Rýnom.

    BAYERN MNÍCHOV

    Bayern Mníchov je v domácej súťaži nezastaviteľný. Na svojom konte má plný počet bodov a deviatimi výhrami v rade vytvoril nový bundesligový rekord. Pred druhým Dortmundom má už komfortný 7-bodový náskok a vyzerá to tak, že ani v tejto sezóne o majstrovskú korunu nepríde. Menšieho zaváhania sa zverenci Pepa Guardiolu dopustili v utorňajšom zápase Ligy majstrov, kde prehrali na pôde Arsenalu Londýn 2:0. Každopádne o postupe Bavorov do vyraďovacích bojov nik nepochybuje. V spomínanom zápase pre zranenia nemohli nastúpiť Arjen Robben, Frank Ribéry, Mario Götze, Mehdi Benathia, Kingsley Coman i Holger Badstuber. Proti kolínskym „capkom“ vyhral Bayern posledné štyri vzájomné zápasy s impozantným skóre 13:2. Streleckými lídrami tímu sú Thomas Müller a Robert Lewandowski, ktorí dokopy strelili v Bundeslige už 21 gólov.

    KOLÍN NAD RÝNOM

    Futbalisti Kolína nad Rýnom sa v aktuálnej tabuľke nachádzajú na solídnom 6. mieste. V deviatich zápasoch si na svoje konto pripísali 4 výhry, 2 remízy a 3 prehry. Vo svojom poslednom zápase na pôde súpera dokonale zaskočili Veltins Arenu, kde domácich futbalistov Schalke 04 zdolali jasne 0:3. V priebehu minulého víkendu sa im už ale tak nedarilo. Zverenci Petra Stögera prišli o svoju domácu neporaziteľnosť, no treba povedať, že poriadne kontroverzným spôsobom. Duel s Hannoverom prehrali najtesnejším rozdielom (0:1), no gól hosťujúceho Leona Andreasena bol evidentne dosiahnutý rukou. Výbornú streleckú formu má francúzsky útočník Anthony Modeste, ktorý zaznamenal už 6 gólov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 35. Robben, 40. Arturo Vidal, 63. Lewandowski, 77. T. Müller (pen.)

    Karty:   55. Rafinha (BAY) – 61. Lehmann (KLN)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 14:2. Střely mimo: 4:1. Rohy: 10:0. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:4.
    Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, J. Boateng (62. Javi Martínez), Alaba – Robben (65. Kimmich), Lahm (C), Arturo Vidal, Costa – Coman, T. Müller (78. Th. Alcântara) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Kirchhoff, Bernat, Th. Alcântara, Javi Martínez, Alonso, Kimmich.

    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – Risse, F. Sørensen, Maroh, Heintz, Hector – Zoller (71. Hosiner), Lehmann (C), Vogt, Gerhardt (75. Švento) – Modeste (58. Osako).
    Náhradníci: Kessler – Olkowski, Švento, Jojić, Hosiner, Osako, Finne.

    Rozhodca: Florian Meyer