Schalke – Darmstadt 1:1 (kon.) | Frankfurt – Augsburg 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Wolfsburg 1:1 (kon.)
Hannover – Leverkusen 0:1 (kon.) | Hoffenheim – Bayern 1:2 (kon.) | Hamburger – Stuttgart 3:2 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
1:2 (1:1)
Bayern Mníchov
Sobota 22.08.2015, 15:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Nemecká Bundesliga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Hoffenheim bude zahrávať rohový kop a do šestnástky hostí beží aj domáci brankár Oliver Baumann.
     
    90+2
    Fabian Schär v dnešnom zápase dohral a na záverečné minúty prichádza na ihrisko Philipp Ochs.
     
    90
    Bayern dal gól! Hostia dávajú gól tesne pred koncom. Douglas Costa pripravil aj druhý gól. Brazílčan sa po pravej strane dostal cez Kima, v šestnástke našiel ROBERTA LEWANDOWSKEHO, ktorý pohotovo skóruje. Bayern bol v závere aktívnejší a zaslúžene sa približuje k víťazstvu.
     
    89
    Eugen Polanski vidí žltú kartu.
     
    88
    To tak je neuveriteľné. Po akcii Götzeho najprv Oliver Baumann vyrazil strelu Lewandowskeho na rohový kop. Ten Bayern okamžite rozohral a na bránkovej čiare domáci brankár zlikvidoval aj strelu Douglasa Costu. O tri sekundy neskôr hlavičkoval Müller, ale iba do ľavej tyče.
     
    82
    Tobias Stieler sa poriadne rozbehol. Po faule na Eugena Polanskiho udeľuje žltú kartu aj Rafinhovi.
     
    81
    Bayern sa už tešil z gólu, no ten kvôli ruke Thomasa Müllera neplatí. Lewandowski svojou strelou trafil Müllera najprv do ruky a až potom nemecký útočník skóroval.
     
    77
    Aby tých kariet nebolo málo. Po faule na Thomasa Müllera vidí žltú kartu aj domáci obranca Kim Jin-su.
     
    75
    Žltú kartu dostáva v drese Bayernu aj Thomas Müller. Nie však za faul, ale za následné protesty.
    74. Penalta
     
    74
    Tak to je neuveriteľné. Eugen Polanski trafil z bieleho bodu len ľavú tyč Neuerovej brány. Následne zahrával Hoffenheim ešte roh, no toto bola obrovská šanca, ktorú domáci nevyužili.
     
    73
    Pokutový kop pre Hoffenheim!
    72. Červená karta Jérôma Boatenga v priebehu niekoľkých sekúnd.
     
    72
    Jérôme Boateng dostáva v priebehu niekoľkých sekúnd druhú žltú kartu. Strelu Rudyho totiž zastavil rukou, a tak ho hlavný arbiter vylúčil.
     
    71
    Hostia sa až príliš dlho hrali v rozohrávke, čo využil Kevin Volland. Získal loptu a tesne pred šestnástkou si vybojoval faul. Žltú kartu navyše vidí Jérôme Boateng.
     
    70
    Bayern mal v priebehu minúty dve sľubné šance. Tú lepšiu mal Thomas Müller, ale Oliver Baumann vytiahol vynikajúci zákrok.
     
    69
    A ďalšie striedanie. Domáci tréner z ihriska sťahuje Kevina Kurányiho a na ihrisko vybehol Mark Uth,
     
    67
    Posledné striedanie Pepa Guardiolu. Odišiel obranca Philipp Lahm a posilniť ofenzívu hostí prišiel poľský kanonier Robert Lewandowski.
     
    66
    Bayern sa mohol dostať do vedenia. Mario Götze potiahol akciu, následne sa na hranici šestnástky dostal k strele Arturo Vidal, no jeho pokus trafil iba brvno domácej brány.
     
    64
    Prvé striedanie aj na strane domácich. Odišiel Jonathan Schmid a na zvyšnú polhodinku vybehol Sebastian Rudy.
     
    63
    Prvá žltá karta zápasu. Po faule na Maria Götzeho ju vidí domáci kapitán Pirmin Schwegler.
    62. Fabian Schär zachránil svoj tím pred druhou pohromou.
     
    62
    Podobná akcia ako pri prvom góle Bayernu. Strieľal Costa, loptu vyrazil Baumann, no namiesto zakončujúceho Müllera odvrátil loptu na rohový kop Fabian Schär.
     
    59
    Z môjho pohľadu trochu nepochopiteľné striedanie. Pep Guardiola totiž sťahuje z ihriska Arjena Robbena a na jeho miesto posiela skôr defenzívnejšieho Thiaga Alcântaru.
     
    52
    Mario Götze sa teraz pohral s niekoľkými obrancami Hoffenheimu, no namiesto strely možno zbytočne volil prihrávku na Müllera. Nakoniec sa k lopte dostal Douglas Costa, no jeho strela mierila len do bočnej siete.
     
    Je to potvrdené. Gól Kevina Vollanda skutočne padol po 8 sekundách hry, čo je nový rekord Bundelsigy. Mladý nemecký futbalista tak o jednu sekundu prekonal Karima Bellarabiho, ktorý v minulej sezóne skóroval v drese Leverkusenu proti Dortmundu.
     
    45
    Predsa len sa mohol dostať Bayern do vedenia. Z ľavej strany poslal loptu do ohňa Douglas Costa ale Mario Götze ani Thomas Müller sa do zakončenia nedostali. O niekoľko sekúnd neskôr zakončoval aj Robben, no bránu súpera netrafil.
    41. Thomas MÜLLER - 1:1
     
    41
    Bayern dal gól! Hoffenheimu akoby došli v závere sily a v poslednej minúte sa Costa dostal niekoľkokrát do nádejne akcie. Tentokrát Brazílčan vystrelil svojou ľavačkou, Oliver Baumann jeho strelu vyrazil presne pred THOMASA MÜLLERA, ktorý kolenom vyrovnáva stav stretnutia.
     
    37
    Po "oddychovom čase" sme svedkami prvého striedania v tíme hostí. V zápase končí Mehdi Benatia a na jeho miesto prichádza Rafinha.
     
    34
    Tak Bayern mohol netypickým spôsobom vyrovnať. Thomas Müller sa snažil poslať center z pravej strany, no pri jeho snahe trafil ľavú tyč Baumannovej brány.
     
    33
    Tak predsa sme sa dočkali prvej peknej akcie Bayernu. V pokutovom území hlavičkoval Thomas Müller, ale Oliver Baumann predviedol fantastický zákrok. Nasleduje rohový kop.
    1. Kevin VOLLAND - 1:0
     
    1
    Hoffenheim dal gól! Tak to je neuveriteľný úvod zápasu. Hostia v rozohrávke totálne zlyhali. Alaba zbabral prihrávku na Boatenga, jeho chybu využil KEVIN VOLLAND a po necelých 10 sekundách hry otvára skóre zápasu.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 1. Volland – 41. T. Müller, 90. Lewandowski

    Karty:   63. Schwegler (HOF), 77. Kim Džin-Su (HOF), 89. Polanski (HOF) – 71. J. Boateng (BAY), 75. T. Müller (BAY), 82. Rafinha (BAY)   72. J. Boateng (BAY)

    Nepremenená penalta: 74. Polanski (HOF), mimo


    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kadeřábek, Schär (90+2. Ochs), Süle, Kim Džin-Su – Schmid (64. Rudy), Schwegler (C), Polanski – Zuber – Kurányi (69. Uth), Volland.
    Náhradníci: Grahl – Bičakčić, Rudy, Strobl, Toljan, Uth, Ochs.

    Bayern Mníchov: Neuer – Lahm (C) (67. Lewandowski), J. Boateng, Benatia (37. Rafinha), Alaba – Alonso – Robben (59. Th. Alcântara), T. Müller, Arturo Vidal, Costa – Götze.
    Náhradníci: Ulreich – Dante, Th. Alcântara, Lewandowski, Rafinha, Bernat, Rode.

    Rozhodca: Tobias Stieler