Schalke – Darmstadt 1:1 (kon.) | Frankfurt – Augsburg 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Wolfsburg 1:1 (kon.)
Hannover – Leverkusen 0:1 (kon.) | Hoffenheim – Bayern 1:2 (kon.) | Hamburger – Stuttgart 3:2 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
1:2 (1:1)
Bayern Mníchov
Sobota 22.08.2015, 15:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Nemecká Bundesliga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online prenosu z nemeckej Bundesligy. Spoločne budeme svedkami duelu, v ktorom sa predstaví úradujúci majster Bayern Mníchov na pôde TSG 1899 Hoffenheim. Zápas štartuje o 15:30 hod.

    HOFFENHEIM

    Futbalisti Hoffenheimu skončili v minulej sezóne na 8. mieste a len tesne im ušla miestenka v pohárovej Európe. Tento klub, ktorý sídli v malej obci s približne 3,5 tisíc obyvateľmi, na seba upozornil najmä v jesennej časti sezóny 2008/09, keď ako bol nováčik lídrom Bundesligy. Napokon ale skončil na 7. mieste, čo je jeho najlepší výsledok za posledné roky. Novú sezónu nezačal Hoffenheim ideálne, keď prehral na pôde Leverkusenu 1:2. Pred novu sezónou sa výrazne neposilnil, naopak niekoľko opôr stratil. Do Liverpoolu odišiel Roberto Firmino, do Hamburgu útočník Sven Schipplock a do Besiktasu aj bývalý kapitán Andreas Beck. V domácom prostredí odohral Hoffenheim v minulej sezóne 17 zápasov s bilanciou 9-3-5.

    BAYERN MNÍCHOV

    FC Bayern Mníchov je suverénnom posledných troch bundesligových sezón. Celkovo získal už 25. nemeckých titulov a tento rok môže dokázať niečo, čo sa ešte žiadnemu nemeckému klubu nepodarilo – teda vyhrať 4 tituly po sebe. Najväčšími hviezdami tímu sú Neuer, Robben, Lewandowski či Müller. Bavori sa dobre navnadili na novú sezónu domácim Audi Cupom, v ktorom zdolali AC Miláno 3:0 a vo finále aj Real Madrid 1:0. Počas letného prestupového obdobia síce stratili Schweinsteigera, no príchod Vidala a Douglasa Costu veľmi dobre nahradil túto stratu. Brazílčan si dokonca v novom drese už otvoril aj svoj strelecky účet, keď sa gólom a asistenciou podieľal na výhre 5:0 nad Hamburgom. S Hoffenheimom Bayern Mníchov ešte nikdy neprehral a zo 14 duelov až 10-krát zvíťazil.
     
    Úvodné zostavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kadeřábek, Schär, Süle, Kim Džin-Su – Schmid, Schwegler, Polanski – Zuber – Kurányi, Volland.
    Náhradníci: Grahl – Bičakčić, Rudy, Strobl, Toljan, Uth, Ochs.

    FC Bayern Mníchov: Neuer – Lahm, J. Boateng, Benatia, Alaba – Alonso – Robben, T. Müller, Arturo Vidal, Costa – Götze.
    Náhradníci: Ulreich – Dante, Th. Alcântara, Lewandowski, Rafinha, Bernat, Rode.
     
    Obe mužstvá už nastúpili na hraciu plochu. Bayern bude hrať v tradičných červených dresoch a Hoffenheim naopak v modrej kombinácii. Hlavným rozhodcom je Tobias Stieler.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hoffenheim dal gól! Tak to je neuveriteľný úvod zápasu. Hostia v rozohrávke totálne zlyhali. Alaba zbabral prihrávku na Boatenga, jeho chybu využil KEVIN VOLLAND a po necelých 10 sekundách hry otvára skóre zápasu.
    1. Kevin VOLLAND - 1:0
     
    2
    Obrovská chyba Bayernu nám prináša zaujímavú zápletku od úvodných sekúnd zápasu. Kevin Volland skóruje prvým dotykom s loptou.
     
    3
    Prvý ofsajd zápasu. Domáca obrana zahrala ofsajdovú pascu dokonale a chytila do nej Arjena Robbena.
     
    4
    Z ľavej strany sa dostal k prvému centru Brazílčan Douglas Costa. Jeho prízemný center ale odvracia stopér Fabian Schär.
     
    5
    Douglas Costa sa síce poriadne čuduje, no zrejme bol v čase Boatengovej prihrávky v tesnom ofsajde. Hoffenheim ale veľmi rýchlo prišiel o loptu.
     
    6
    No, zrejme sa teraz postranný rozhodca pochybil. Osobne sa mi zdalo, že Robben v ofsajde nebol.
     
    7
    Na ľavej strane je od začiatku duelu mimoriadne aktívny Costa. Jeho center zblokoval český obranca Pavel Kadeřábek, a tak z toho bude prvý rohový kop zápasu.
     
    8
    Veľmi sympatický výkon Hoffenheimu. Ten napáda rozohrávku Bayernu veľmi často a Manuel Neuer je oveľa častejšie pri lopte ako napríklad taký Mario Götze.
     
    9
    Boateng nezahral v obrane práve najlepšie. Po jeho nedôraznom odhlavičkovaní sa dostali dopredu domáci a napokon si vybojovali priamy kop z približne 30 metrov.
     
    10
    Rozohrávka štandardnej situácie ale Hoffenheimu vôbec nevyšla. Naopak na druhej strane sa dostal k strele z ľavej strany Douglas Costa, no Brazílčan mieril iba do stredu brány, kde stál pripravený Oliver Baumann.
     
    11
    Costa je jednoznačne najaktívnejším hráčom zápasu. Už po niekoľkýkrát centroval z ľavej strany, no ani teraz jeho center nenašiel nabiehajúceho spoluhráča.
     
    12
    Strela Arjena Robenna bola zblokovaná. Následne Bayern rozohral ďalšiu akciu, no v ofsajde bol tento raz Thomas Müller.
     
    13
    Favorit zápasu veľmi rýchlo rozohral priamy kop po faule na Alonsa. Do prečíslenia sa Bavori síce dostali, no Costa pálil z ľavej strany len do bočnej siete.
     
    14
    Kim Jin-su sa po ľavej strane dostával dopredu, no pri rohovej zástavke ho zastavil Mehdi Benatia. Prvý rohový kop pre domácich.
     
    15
    Bol to zrejme Fabian Schär, ktorý hlavičkoval na prednej tyči. Jeho pokus ale netrafil bránu Manuela Neuera.
     
    16
    Bayer takým barcelonským štýlom vyčkáva na vlastnej polovici. Obrana Hoffenheimu je zatiaľ veľmi pevná.
     
    17
    Náznak šance pre Bayern. K hlavičke sa po centri Alonsa dostal Arjen Robben, no Holanďan loptu len tak pohladil a do súperovej brány neumiestnil.
     
    18
    Výkon Bayernu je zatiaľ pre mňa sklamaním. Až na pár výpadov Douglasa Costu po ľavej strane si nič vážnejšie nevypracoval.
     
    19
    Arturo Vidal po tvrdo poslaný na zem v súboji so Stevenom Zuberom. Hlavný rozhodca dôrazne upozorňuje domáceho hráča, že takéto fauly mu nebude tolerovať.
     
    20
    A opäť Costa a jeho ďalší center z ľavej strany. Tento center bol ale zrejme najhorší a končí sa len vhadzovaním pre domáci tím.
     
    21
    Jasná územná prevaha Bayernu zatiaľ neprináša svoje ovocie. Hoffenheim má ešte dosť síl a veľmi precízne bráni útočné akcie hostí.
     
    22
    Akcia Alabu s Thomasom Müllerom končí len odkopom od brány Olivera Baumanna. Rakúšan síce ešte signalizoval faul na svoju osobu, no môže byť rád, že nevidel žltú kartu za filmovanie.
     
    23
    Po dlhšej dobe sa snažil presadiť v útoku aj Zuber. V šestnástke hľadal Kevina Vollanda, no pred mladým Nemcom zasiahol Jérôme Boateng.
     
    24
    Pekný center Vollanda na Kevina Kurányiho, ktorý sa po rokoch vrátil do nemeckej Bundesligy. V hlavičkovom súboji síce mal proti Alabovi spočiatku navrch, no nakoniec ho Rakúšan odstavil.
     
    25
    Pavel Kadeřábek a Douglas Costa si teraz úlohy vymenili. Z pravej strany centroval český obranca, no Brazílčan jeho center zastavil bruchom, čo ho aj evidentne zabolelo.
     
    26
    Bayern sa príliš dopredu nehrnie. Obrázok zápasu ani trochu nenaznačuje, že by vlastne Bayern od 9. sekundy prehrával.
     
    27
    Kim Jin-su v strede ihriska fauloval prenikajúceho Robbena. Aj tento zákrok sa zatiaľ zaobišiel bez žltej karty.
     
    28
    Arjen Robben sa ocitol v ďalšom ofsajde. O niekoľko sekúnd naňho smeroval center o Costu, no Brazílčan nakoniec svojho spoluhráča v šestnástke nenašiel.
     
    29
    Opäť to opakujem, no Bayern hrá zatiaľ veľmi slabo, pomaly a bez energie. Mníchovský gigant zatiaľ nepôsobí ako 25-násobný nemecký majster.
     
    30
    Arturo Vidal to poriadne prehnal. Jeho prihrávka na Thomasa Müllera bola veľmi prudká a Nemec na ňu nedokázal zareagovať.
     
    31
    Philipp Lahm sa snažil dostať po pravej strane k centru, no v súboji s Polanskim stratil stabilitu. Bayern tak prichádza o loptu.
     
    32
    Štatistika držania lopty hovorí jasne. Bayern vedie 73 ku 27%, no zápas sa hrá na góly.
     
    33
    Tak predsa sme sa dočkali prvej peknej akcie Bayernu. V pokutovom území hlavičkoval Thomas Müller, ale Oliver Baumann predviedol fantastický zákrok. Nasleduje rohový kop.
     
    34
    Tak Bayern mohol netypickým spôsobom vyrovnať. Thomas Müller sa snažil poslať center z pravej strany, no pri jeho snahe trafil ľavú tyč Baumannovej brány.
     
    35
    Na trávniku sa teraz chvíľu nehrá. Dôvodom je prestávka na občerstvenie. V Nemecku v týchto dňoch panuje veľké teplo.
     
    37
    Po "oddychovom čase" sme svedkami prvého striedania v tíme hostí. V zápase končí Mehdi Benatia a na jeho miesto prichádza Rafinha.
     
    38
    Bayern teraz na chvíľu dostal viac priestoru čo okamžite využil na rýchly prechod dopredu. Costa svojím centrom hľadal Thomasa Müllera, no nemecký kanonier na jeho loptu nedoskočil.
     
    39
    Dnešné stretnutie sleduje aj nemecký reprezentačný tréner Joachim Löw. S výkonmi Müllera či Götzeho ale nemôže byť pred blížiacou sa kvalifikáciou spokojný.
     
    40
    Bayern sa čoraz viac dostáva do hry a v závere polčasu ešte stupňuje svoj tlak.
     
    41
    Bayern dal gól! Hoffenheimu akoby došli v závere sily a v poslednej minúte sa Costa dostal niekoľkokrát do nádejne akcie. Tentokrát Brazílčan vystrelil svojou ľavačkou, Oliver Baumann jeho strelu vyrazil presne pred THOMASA MÜLLERA, ktorý kolenom vyrovnáva stav stretnutia.
    41. Thomas MÜLLER - 1:1
     
    42
    Séria tvrdých zákrokov v strede poľa. Napokon je faul odpískaný čilskému futbalistovi Arturovi Vidalovi.
     
    43
    A ďalší tvrdý faul. Na zemi sa ocitol Eugen Polanski a niektoré slová si na adresu rozhodcu zrejme neodpustil ani samotný Guardiola.
     
    44
    Hoffenheim sa snaží dohrať prvý polčas aspoň s nerozhodným skóre. Drží loptu na svojich kopačkách a aj Bayern už nie je tak aktívny.
     
    45
    Predsa len sa mohol dostať Bayern do vedenia. Z ľavej strany poslal loptu do ohňa Douglas Costa ale Mario Götze ani Thomas Müller sa do zakončenia nedostali. O niekoľko sekúnd neskôr zakončoval aj Robben, no bránu súpera netrafil.
     
    45+1
    V jedinej nadstavenej minúte sa ešte ocitol v postavení mimo hry Arjen Robben čo sa mu pochopiteľne nepáči.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou prvý polčas, ktorý sa začal skutočne neuveriteľne. Už po 8 sekundách skóroval po chybe Bayernu Kevin Volland a jeho gól bude patriť k tým najrýchlejším v histórii Bundesligy. Bayern bol veľmi nevýrazný, ale napokon sa mu predsa len podarilo vyrovnať. V 41. minúte dorazil strelu Costu do brány Thomas Müller. Sledujte aj druhý polčas na onlajny.eu.
     
    Je to potvrdené. Gól Kevina Vollanda skutočne padol po 8 sekundách hry, čo je nový rekord Bundelsigy. Mladý nemecký futbalista tak o jednu sekundu prekonal Karima Bellarabiho, ktorý v minulej sezóne skóroval v drese Leverkusenu proti Dortmundu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu nastúpili oba tímy bezo zmien. Jedinou zmenou tak ostáva len odchod Mehdiho Benatiu, ktorého musel v prvom polčase zastúpiť Rafinha.
     
    47
    Po 75 sekundách druhého polčasu bude Hoffenheim zahrávať po zlkovovanej strele Vollanda rohový kop.
     
    48
    Domáci nedokázali využiť túto štandardnú situáciu, no napriek tomu ostávajú pri lopte. Vhadzovať bude Kim.
     
    48
    Sľubná šanca sa črtala pre domáci tím. Steven Zuber vletel do šestnástky, no jeho strelu zblokoval Jérôme Boateng.
     
    49
    Fabian Schär zozadu poriadne prešiel Arturovi Vidalovi cez nohy. Tobias Stieler prvú žltú kartu stále nevyťahuje i keď teraz by sa rozhodne pýtala.
     
    50
    Z priameho kopu skúsil svoje šťastie David Alaba, ale rakúsky obranca namieril svoju strelu len do domáceho múru.
     
    51
    Útočný faul Bayernu. Douglas Costa sa snažil dostať k lopte v súboji s Fabianom Schärom, no počínal si nedovolene.
     
    52
    Mario Götze sa teraz pohral s niekoľkými obrancami Hoffenheimu, no namiesto strely možno zbytočne volil prihrávku na Müllera. Nakoniec sa k lopte dostal Douglas Costa, no jeho strela mierila len do bočnej siete.
     
    53
    Ďalší faul Thomasa Müllera. Fabian Schär tomu síce ešte výrazne pridal, ale nakoniec vybojoval loptu pre svoj tím.
     
    54
    Hoffenheim aj v druhom polčase hrá veľmi agresívne a vysoko napáda rozohrávku Bayernu.
     
    55
    Center z ľavej strany bol zblokovaný, a tak mali domáci výhodu rohového kopu. Eugen Polanski s ním ale naložil veľmi zle. Jeho center bol píliš vysoký a žiadneho spoluhráča nenašiel.
     
    56
    Tvrdý súboj Thomasa Müllera a Eugena Polanskiho posúdil hlavný arbiter ako nedovolený. Pri lopte tak ostávajú hráči Hoffenheimu.
     
    58
    Costa si pekne narazil loptu si Thomasom Müllerom. Nemecký útočník sa následne dostal k centru ale v pokutovom území nebol ani jeden jeho spoluhráč.
     
    59
    Z môjho pohľadu trochu nepochopiteľné striedanie. Pep Guardiola totiž sťahuje z ihriska Arjena Robbena a na jeho miesto posiela skôr defenzívnejšieho Thiaga Alcântaru.
     
    60
    Hodinu hry uzavrel priamy kop v podaní Eugena Polanskiho. Podobne ako predošlý rohový kop ani tento jeho center ale nenašiel žiadneho spoluhráča.
     
    61
    Bayern kombinuje stále len na vlastnej polovici ihriska, čo fanúšikom bavorského veľkoklubu rozhodne nepáči.
     
    62
    Podobná akcia ako pri prvom góle Bayernu. Strieľal Costa, loptu vyrazil Baumann, no namiesto zakončujúceho Müllera odvrátil loptu na rohový kop Fabian Schär.
    62. Fabian Schär zachránil svoj tím pred druhou pohromou.
     
    63
    Prvá žltá karta zápasu. Po faule na Maria Götzeho ju vidí domáci kapitán Pirmin Schwegler.
     
    64
    Prvé striedanie aj na strane domácich. Odišiel Jonathan Schmid a na zvyšnú polhodinku vybehol Sebastian Rudy.
     
    65
    Oliver Baumann si bez väčších problém poradil s centrom Douglasa Costu. Okamžite zakladá aj rýchly protitútok domácich.
     
    66
    Bayern sa mohol dostať do vedenia. Mario Götze potiahol akciu, následne sa na hranici šestnástky dostal k strele Arturo Vidal, no jeho pokus trafil iba brvno domácej brány.
     
    67
    Posledné striedanie Pepa Guardiolu. Odišiel obranca Philipp Lahm a posilniť ofenzívu hostí prišiel poľský kanonier Robert Lewandowski.
     
    68
    Thomas Müller opäť ukázal svoju dravosť a z hranice pokutového územia sa dostal k strele. Tá už nebola ale až tak prudká a Baumann ju bez problémov chytá do svojich rukavíc.
     
    69
    A ďalšie striedanie. Domáci tréner z ihriska sťahuje Kevina Kurányiho a na ihrisko vybehol Mark Uth,
     
    70
    Bayern mal v priebehu minúty dve sľubné šance. Tú lepšiu mal Thomas Müller, ale Oliver Baumann vytiahol vynikajúci zákrok.
     
    71
    Hostia sa až príliš dlho hrali v rozohrávke, čo využil Kevin Volland. Získal loptu a tesne pred šestnástkou si vybojoval faul. Žltú kartu navyše vidí Jérôme Boateng.
     
    72
    Jérôme Boateng dostáva v priebehu niekoľkých sekúnd druhú žltú kartu. Strelu Rudyho totiž zastavil rukou, a tak ho hlavný arbiter vylúčil.
    72. Červená karta Jérôma Boatenga v priebehu niekoľkých sekúnd.
     
    73
    Pokutový kop pre Hoffenheim!
     
    74
    Tak to je neuveriteľné. Eugen Polanski trafil z bieleho bodu len ľavú tyč Neuerovej brány. Následne zahrával Hoffenheim ešte roh, no toto bola obrovská šanca, ktorú domáci nevyužili.
    74. Penalta
     
    75
    Žltú kartu dostáva v drese Bayernu aj Thomas Müller. Nie však za faul, ale za následné protesty.
     
    77
    Aby tých kariet nebolo málo. Po faule na Thomasa Müllera vidí žltú kartu aj domáci obranca Kim Jin-su.
     
    78
    Steven Zuber bol faulovaný Douglasom Costom a domáci tak budú mali k dispozícii priamy kop. Nenaložili s ním ale podľa svojich predstáv.
     
    79
    Bayern hrá síce v početnej nevýhode, no napriek tomu má stále územnú prevahu a snaží sa skórovať.
     
    80
    Nový muž na ihrisku Mark Uth sa dostal k strele z hranice pokutového územia, ale jeho strela mierila tesne mimo Neuerovej brány.
     
    81
    Bayern sa už tešil z gólu, no ten kvôli ruke Thomasa Müllera neplatí. Lewandowski svojou strelou trafil Müllera najprv do ruky a až potom nemecký útočník skóroval.
     
    82
    Tobias Stieler sa poriadne rozbehol. Po faule na Eugena Polanskiho udeľuje žltú kartu aj Rafinhovi.
     
    83
    Na trávniku sa teraz chvíľu nehrá. Polanski musí byť po zrážke s Rafinhom ošetrovaný. Nevyzerá to s nim príliš dobre.
     
    84
    Eugen Polanski je stále na zemi. Domáci hráč mohol byť hrdinom, no teraz zrejme bude vystriedaný.
     
    85
    No, nehrá sa už dobré tri minúty. Zrejme Polanski utŕžil nejakú tržnú ranu a po súboji s Rafinhom.
     
    87
    Opäť sa na ihrisku hrá a emócie v závere zápasu rozhodne nechýbajú. Po faule na Vidala sa veľmi hnevá domáci kapitán Pirmin Schwegler, no je mu to málo platné.
     
    88
    To tak je neuveriteľné. Po akcii Götzeho najprv Oliver Baumann vyrazil strelu Lewandowskeho na rohový kop. Ten Bayern okamžite rozohral a na bránkovej čiare domáci brankár zlikvidoval aj strelu Douglasa Costu. O tri sekundy neskôr hlavičkoval Müller, ale iba do ľavej tyče.
     
    89
    Eugen Polanski vidí žltú kartu.
     
    90
    Bayern dal gól! Hostia dávajú gól tesne pred koncom. Douglas Costa pripravil aj druhý gól. Brazílčan sa po pravej strane dostal cez Kima, v šestnástke našiel ROBERTA LEWANDOWSKEHO, ktorý pohotovo skóruje. Bayern bol v závere aktívnejší a zaslúžene sa približuje k víťazstvu.
     
    90+1
    Za rôzne prestávky a zdržovania sa nadstavuje až 5 minút.
     
    90+2
    Fabian Schär v dnešnom zápase dohral a na záverečné minúty prichádza na ihrisko Philipp Ochs.
     
    90+3
    Hoffenheim bude zahrávať rohový kop a do šestnástky hostí beží aj domáci brankár Oliver Baumann.
     
    90+4
    Bavori sa ale ubránili a Thomas Müller zbiera cenné sekundy pri rohovej zástavke súpera. Nakoniec je z toho aj roh.
     
    90+5
    Domáci to už nestihnú. Thomas Müller nazbieral dostatok sekúnd a navyše jeden z domácich hráčov fauloval a Thiaga Alcântaru.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Dnešný strhujúci zápas je na konci. Videli sme historicky najrýchleší gól v Bundeslige, no Hoffenheimu presný zásah Vollanda na bodový zisk nestačil. Thomas Müller ešte v prvom polčase vyrovnal a v 90. minúte rozhodol o výhre Bayernu Mníchov Robert Lewandowski. Domácich tak môže o to viac mrzieť nepremenená penalta Eugena Polanskiho za stavu 1:1, či nevyužitá početná výhoda po vylúčení Boatenga. Mníchovčania si tak odnášajú z Hoffenheimu všetky tri body a sú na čele tabuľky. Ja sa s vami lúčim a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. (17:29:07)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 1. Volland – 41. T. Müller, 90. Lewandowski

    Karty:   63. Schwegler (HOF), 77. Kim Džin-Su (HOF), 89. Polanski (HOF) – 71. J. Boateng (BAY), 75. T. Müller (BAY), 82. Rafinha (BAY)   72. J. Boateng (BAY)

    Nepremenená penalta: 74. Polanski (HOF), mimo


    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kadeřábek, Schär (90+2. Ochs), Süle, Kim Džin-Su – Schmid (64. Rudy), Schwegler (C), Polanski – Zuber – Kurányi (69. Uth), Volland.
    Náhradníci: Grahl – Bičakčić, Rudy, Strobl, Toljan, Uth, Ochs.

    Bayern Mníchov: Neuer – Lahm (C) (67. Lewandowski), J. Boateng, Benatia (37. Rafinha), Alaba – Alonso – Robben (59. Th. Alcântara), T. Müller, Arturo Vidal, Costa – Götze.
    Náhradníci: Ulreich – Dante, Th. Alcântara, Lewandowski, Rafinha, Bernat, Rode.

    Rozhodca: Tobias Stieler