Ukrajina – Luxembursko 3:0 (kon.) | Estónsko – San Maríno 2:0 (kon.) | Slovinsko – Anglicko 2:3 (kon.)
Lichtenštajnsko – Moldavsko 1:1 (kon.) | Rusko – Rakúsko 0:1 (kon.) | Bielorusko – Španielsko 0:1 (kon.)
Slovensko – S. Macedónsko 2:1 (kon.) | Litva – Švajčiarsko 1:2 (kon.) | Švédsko – Čierna Hora 3:1 (kon.)
koniec
Švédsko
3:1 (3:0)
Čierna Hora
cz Nedeľa 14.06.2015, 20:45 • Friends Arena, Solna • Kvalifikácia ME
Predzápasové kurzy
     
    88
    Při výskoku si Nikola Vukčević pomohl loktem, který trefil do pravého ucha a jeho blízkého okolí Marcuse Berga. Úmysl bych v tom nehledal, ale žlutá karta přijít musí. Lokty dokáží být ve fotbale hodně nebezpečným nástrojem, to vím i já jako okresní sudí.
     
    81
    Nevím, proč se nyní diví i Albin Ekdal, protože pokud jsou ve Friends areně začínající fotbalisté, mohli vidět, jak v praxi vypadá ukázkový šlapák. Jak vystřižený z učebnice, takže musí přijít žlutá karta.
     
    68
    Před rohovým kopem si ještě Kim Källstrom vykoledoval žlutou kartu.
     
    55
    Ač se to Zlatanovi nemusí zrovna dvakrát líbit, při přebírání míče stál v ofsajdu. Jenže marná sláva, Källström přihrávku zpozdil i z toho důvodu, že byl držen Vladimirem Boljevićem. Sudí nechal výhodu, která nevyšla. Dopískl tedy faul a ještě ukázal Černohorci žlutou kartu – přesně podle pravidel.
     
    54
    V prvním poločase jsme neviděli ani jeden karetní trest, nyní během necelých deseti minut již dvě žluté. Nyní dostává napomenutí Žarko Tomašević, který nešetrně zajel do Marcuse Berga, který v poslední době schytal pěkných pár políček.
     
    48
    Marko Simić vehementně ukazoval, že on určitě nefauloval Marcuse Berga u pravé lajny, jak signalizoval asistent sudího a hlavní rozhodčí správně viděl. Jenže poslal Berga k zemi hodně okatě a v součtu si vysloužil žlutou kartu, kvůli které bude v dalším zápase v září proti Lichtenštejnsku chybět.

    Tomáš Lysý

    Góly: 38. Berg (Ekdal), 40. Ibrahimović, 44. Ibrahimović (Larsson) – 64. Damjanović (pen.)

    Karty:   68. Källström (SWE), 81. Ekdal (SWE) – 48. Simić (CHO), 54. Tomašević (CHO), 55. Boljević (CHO), 88. N. Vukčević (CHO)


    Švédsko: Isaksson – Bengtsson, E. Johansson, Milošević, Wendt – Larsson, Källström (72. Wernbloom), Ekdal, Zengin (64. Forsberg) – Ibrahimović (C) (90+1. Toivonen), Berg.
    Náhradníci: Olsen, Nordfeldt – Nilsson, Augustinsson, Tinnerholm, J. Olsson, Forsberg, Wernbloom, Rohdén, Durmaz, Toivonen.

    Čierna Hora: Poleksić (C) – Zverotić (58. Saveljić), Savić, Simić (75. Balić), Tomašević – N. Vukčević, M. Kašćelan (46. Boljević) – Marušić, Mugoša, Bećiraj – Damjanović.
    Náhradníci: Janjušević, M. Božović – Saveljić, Balić, Grbić, Boljević, Nikolić, M. Vukčević, Bakić, Vujović.

    Rozhodca: H. Göçek – M. Eyisoy, O. Aktaş – S. Ok (vš. Turecko)