Penafiel – Boavista 2:2 (kon.) | Benfica – Nacional 3:1 (kon.) | Belenenses – Moreirense 2:0 (kon.)
Ferreira – Lisabon 1:1 (kon.)
koniec
Benfica Lisabon
3:1 (2:0)
CD Nacional
cz Sobota 04.04.2015, 18:00 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica, Lisabon • Primeira Liga
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Hostující tým si ale může standardku zopakovat, neboť před vápnem poslal k zemi Amorim Tiquinha. Za tento zákrok dostal žlutou kartu!
     
    90+1
    První žlutou kartu domácího celku dostává Eliseu, který zatahal za dres Aurélia.
     
    89
    Na druhé straně předvedl ve vápně výbornou kličku Salvio, který "vykoupal" Sequeiru a následně i vystřelil. Gottardi ale jeho střelu k tyči vyrazil!
     
    87
    Talisca bohužel strávil na hřišti pouhých dvanáct minut a už se musí pakovat zpět do šatny. Dle záběrů má něco s prstem a toto zranění mu nedovolí pokračovat. Na hřišti ho nahrazuje Ola John.
    Výborný zákrok Gottardiho
     
    81
    Rozehrávky volného přímého kopu se ujal Salvio, jehož nadýchaný centr skončil na hlavě Jardela. Gottardi proti jeho hlavičce výborně zasáhl, následná dorážka Pereiry skončila nad brankou!
     
    77
    Další střídání domácího týmu. Ze hřiště odchází Pizzi, který je nahrazen Amorim.
    Tiago RODRIGUES - 3:1
     
    74
    Nacional právě vstřelil branku!
    Hostující hráči ještě zápas dramatizují! Odražený míč se za vápnem dostal na nohu TIAGA RODRIGUESE, který se opřel do míče a nedal Cesarovi šanci! Parádní střela portugalského záložníka!
     
    73
    Dnes dvougólový střelec Jonas jde ze hřiště. Na platz jde brazilský kanonýr Talisca.
    Odvážný výběh Gottardiho
     
    72
    Samaris teď vymyslel nádhernou přihrávku do úniku na rychlonohého Salvia. Proti domácímu hráči ale velmi rychle vystartoval Gottardi, který situaci zvládl.
    JONAS - 3:0
     
    59
    Benfica právě vstřelila branku!
    Jo, tak tuto byla fotbalová paráda! Salvio potáhl míč po pravé straně a následně našel před vápnem JONASE, který se opřel do míče z první a míč zalétl přesně pod břevno! Gottardi byl absolutně bez šance!
     
    55
    Hostující kouč Machado teď provedl velmi odvážný krok. Už v 55. minutě provedl třetí střídání a do konce utkání tak již nemůže provést žádnou změnu!
     
    54
    Eliseu je dnes jednoznačně nejlepším na hřišti. Levý obránce postupoval po levé straně a krásnou "šajtlí" hledal ve vápně Jonase. Těsně před ním ale zahrál míč na roh Correia. Míč mířil ale těsně mimo pravé tyče branky Gottardiho.
     
    49
    Rozehrávka rohového kopu se Gaitánovi nevyvedla a jeho centr byl přetažený. Za vápnem se dostal k míči Pizzi, který udělal kličku Sequeirovi, ten ho však poslal k zemi a vidí zaslouženou žlutou kartu!
     
    46
    Střídání v týmu CD Nacional: ze hřiště odchází Ghazal, přichází Christian.
     
    46
    Hostující tým provádí první změnu. Ze hry jde nevýrazný Wagner, kterého nahrazuje ofenzivně laděný Tiago Rodrigues.
    Jonas namířil svou hlavičku pouze do středu branky
     
    44
    Hráči domácího celku opět vykombinovali obranu Nacionalu a po lehkém centru Pereiry hlavičkoval Jonas, který okolo sebe nikoho neměl. Jeho hlavička ale mířila přímo do středu branky, kde stál připravený Gottardi!
    Jonasovi střela nesedla
     
    34
    Velmi pohlednou kombinaci předvedla dvojice Samaris – Jonas. Oba si nejdříve vyměňovali míč před vápnem. Následně řecký záložník Samaris prostrčil míč na střelce první branky Jonas, tomu ale zakončení nesedlo a Gottardi úspěšně zasáhl.
    LIMA - 2:0
     
    31
    Benfica právě vstřelila branku!
    A je tu již druhá branka domácího týmu! Tentokrát na levé straně dobře zapracoval Gaitán, který odmítl Aurelia a poslal do vápna centr. K tomu se ve vápně dostal LIMA, který dorážel prakticky do prázdné branky!
    JONAS - 1:0
     
    21
    Benfica právě vstřelila branku!
    A je tu první branka domácího týmu! Na pravou stranu dostal ideální míč Salvio, který si to namířil do vápna a krásným míčem našel JONASE, který uklidil míč za záda Gottadriho!
    Výborný zákrok Gottardiho
     
    11
    A opět mohla udeřit Benfica! Na pravé straně výborně zapracoval Pereira a poslal do vápna nadýchaný centr. Na ten si naběhl Jonas, který směřoval svou hlavičku k tyči. Výborný zákrok předvedl Gottardi!
     
    6
    Do první velké příležitosti se dostala právě Benfica! Na levou stranu dostal ideální pas Eliseu, který si počkal a poté našel před vápnem v náběhu Gaitána. Jeho pohotová přízemní střela mířila těsně mimo!

    Jan Havlovic

    Góly: 21. Jonas, 31. Lima, 59. Jonas – 74. Rodrigues

    Karty:   90+1. Eliseu (BNF), 90+3. Amorim (BNF) – 49. Sequeira (NAC)


    Benfica Lisabon: Cesar – Eliseu, Jardel, Lopez, Pereira – Gaitán, Pizzi (77. Amorim), Samaris, Salvio – Lima, Jonas (73. Talisca) (87. Ola John)
    Náhradníci: Amorim, Derley, Paulo Lopes, John, Benito, Talisca, Almeida

    CD Nacional: Gottardi – Sequeira, Rui Correia, Zainadine, J.Aurelio – Gomaa (55. Tiquinho), Ghazal (46. Christian), L.Aurelio – Matias, Lucas João, Wagner (46. Rodrigues)
    Náhradníci: Marçal, Camacho, Rui Silva, Fofana, Christian, Rodrigues, Tiquinho

    Rozhodca: Carlos Xistra – Nuno Pereira, Jorge Cruz (vš. POR)