Penafiel – Boavista 2:2 (kon.) | Benfica – Nacional 3:1 (kon.) | Belenenses – Moreirense 2:0 (kon.)
Ferreira – Lisabon 1:1 (kon.)
koniec
Benfica Lisabon
3:1 (2:0)
CD Nacional
cz Sobota 04.04.2015, 18:00 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica, Lisabon • Primeira Liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    CD NACIONAL
    Tým z ostrova Madeira si zatím vede v probíhající sezóně velmi dobře. Momentálně je CD na devátém místě se ziskem 33 bodů. Na osmé Belenenses ztrácí tři body a dnešní výhra by se Nacionalu velmi hodila. Na půdě aktuálního lídra portugalské ligy to ale bude mít hodně těžké. Tým z města Funchal se ale nemůže chlubit nějakou oslnivou formou. Z posledních čtyř zápasů vybojovalo CD pouze tři body za tři remízy. V posledním zápase ale měl pro Nacional bod cenu zlata, neboť na svém stadionu přivítal Porto. Po brance Tella domácí prohrávali, nicméně se ve druhém poločase trefil Wagner a upravil tak stav na konečných 1:1.

    Nacional de Madeira v letošní sezóně spoléhá na portugalského střelce Matiase, který má na svém kontě 11 přesných zásahů a postaral se tak o třetinu branek Nacionalu v této sezóně (32).
     
    BENFICA LISABON
    Benfica je zatím ve vedení a smiřuje tak ke svému 34. titulu. Druhé Porto ale ztrácí pouhé tři body a "Encarnados" se tak musejí držet na pozoru. V dnešním utkání ale budou jasnými favority. Benfica po pětizápasové vítězné sérii v posledním zápase zaváhala. Na hřišti Rio Ave šla sice už v páté minutě zásluhou Salvia do vedení. Domácí se ale zmohli k velkému obratu a vybojovali velmi cenné vítězství 2:1!

    Benficu v tomto ročníku zdobí velmi silná produktivita. Za 26 zápasů tým Jorge Jesuse nastřílel už 63 branek! Dá se očekávat, že další přidá i v dnešním zápase. O dvanáct zásahů se postaral Brazilec Lima. Deset tref má na svém kontě další Brazilec Jonas.
     
    Hezký sobotní podvečer! Portugalská Primeira Liga má o tom víkendu na plánu 27. kolo. My se společně zaměříme na utkání Benfica Lisabon proti CD Nacional. Úvodní výkop je naplánován na 18:00 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Benfica Lisabon: Cesar – Eliseu, Jardel, Lopez, Pereira – Gaitán, Pizzi, Samaris, Salvio – Lima, Jonas
    Náhradníci: Amorim, Derley, Paulo Lopes, John, Benito, Talisca, Almeida

    CD Nacional: Gottardi – Sequeira, Rui Correia, Zainadine, J.Aurelio – Gomaa, Ghazal, L.Aurelio – Matias, Lucas João, Wagner
    Náhradníci: Marçal, Camacho, Rui Silva, Fofana, Christian, Rodrigues, Tiquinho

    Rozhodčí: Carlos Xistra – Nuno Pereira, Jorge Cruz (vš. POR).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Přes levou stranu se odvážil k průniku obránce Eliseu. Obhodil si Aurelia, ten ho však poslal nedovoleným způsobem k zemi.
     
    2
    Benfica vybojovala na pravé straně autové vhazování. To je parketa pro Pereiru, který předvedl opravdu dlouhý kop do vápna. K míči se dostával Jonas, důraznější byl ale Correia, který míč odkopl.
     
    3
    Úvodní minuty nám nabízejí jasný pohled na hru. Domácí Benfica se pokouší hledat cestu do zajištěné obrany hostujícího celku, zatím bez úspěchu.
     
    4
    Gólman Cesar se pokoušel najít dlouhým výkopem na hrotu Limu, toho však zradilo zpracování a míč se dokutálel ke Gottardimu.
     
    6
    Do první velké příležitosti se dostala právě Benfica! Na levou stranu dostal ideální pas Eliseu, který si počkal a poté našel před vápnem v náběhu Gaitána. Jeho pohotová přízemní střela mířila těsně mimo!
     
    7
    První útočný výpad podnikl i Nacional. Po táhl akci Aurélio, který hledal za obranou Wagnera. Toho si však pohlídal Jardel.
     
    9
    Pereira vyslal na pravou stranu do úniku Pereiru, toho nedovoleně zastavil Matias. Hostujícím hráčům se výrok rozhodčího příliš nezdál, nicméně hlavní arbitr už verdikt nezmění.
     
    10
    Rozehrávky volného přímého kopu se ujal Gaitán. Jeho přímý centr srazil nad branku Rui Correia. Benfica bude zahrávat první rohový kop v zápase.
     
    10
    Rohového kopu se ujal Pizzi. Jeho centr ale dokázala hostující obrana odvrátit.
     
    11
    A opět mohla udeřit Benfica! Na pravé straně výborně zapracoval Pereira a poslal do vápna nadýchaný centr. Na ten si naběhl Jonas, který směřoval svou hlavičku k tyči. Výborný zákrok předvedl Gottardi!
    Výborný zákrok Gottardiho
     
    12
    Domácí pokračovali ve svém náporu. Další míč do vápna posílal Gaitán. Ten směřoval k Pizzimu, tesně před ním míč ale zahrál za vápno Zainadine. Z dobrých 25 metrů následně vypálil Eliseu, jeho rána ale letěla vysoko nad.
     
    14
    Z pravé strany vhazoval opět aut Pereira. Na dlouhý míč si naskakoval Jonas. Nejvýše však vyskočil stoper Correia.
     
    15
    Benfica teď opravdu tlačí svého soupeře. Do vápna létá jeden míč za druhým. Obrana Nacionalu ale zatím nápor zvládá.
     
    17
    Ve vápně si výborně zpracoval míč Jonas. Následně se snažil míč dostat na malé vápno, velmi těsně ho ale bránil Aurelio. Domácí budou zahrávat další rohový kop.
     
    18
    Exekuce rohového kopu se ujal opět Pizzi, který poslal do vápna velmi pěkný centr. Na ten si naskočil Jardel, jehož hlavička letěla o metr vedle pravé tyče Gottardiho.
     
    19
    Samaris vymýšlel pěknou přihrávku na Limu, který se málem dostal k míči. Ve skluzu ale výborně zasáhl Zainadine, který míč odkopl.
     
    20
    Velmi zajímavá situace se udála na hranici vápna Nacional, kde po kontaktu s Sequeirou spadl Salvio. Rozhodčí ale ukazuje směrem k rohovému kopu, nikolik na penaltu.
     
    21
    Benfica právě vstřelila branku!
    A je tu první branka domácího týmu! Na pravou stranu dostal ideální míč Salvio, který si to namířil do vápna a krásným míčem našel JONASE, který uklidil míč za záda Gottadriho!
    JONAS - 1:0
     
    23
    Nacional se snažil o velmi rychlou odpověď. Ghazal hledal elegantním lobem za obranou Wagnera, ten měl však míč na dlouhou nohu.
     
    24
    Další odvážný výpad po levé straně podnikl Sequeira, který hledal na malém vápně Limu. Před toho se dostal Correia, který míč odkopl.
     
    25
    Jonas šel do velmi odvážného souboje s Ghazalem. Hostující hráči si počínal nedovoleným způsobem a dává domácím možnost k navýšení skóre.
     
    26
    Maxi Pereira rozehrál volný přímý kop na krátko s Salivem, ten postupoval do vápna a krátkým pasem hledal Jonas, který už se chystal ke střele. Hostující Aurelio to však nedovolil.
     
    28
    Benfica opravdu drtí svého soupeře, kterého prakticky vůbec nepouští k míči.
     
    29
    Na levé straně se dostával k centru opět Eliseu, jeho centr ale zablokoval na roh Matias, který se velmi obětavě vrátil.
     
    30
    Rozehrávky rohového kopuý se ujal Gaitán, který hledal ve vápně Lopeze. Hostující obrana ale centr odvrátila.
     
    31
    Benfica právě vstřelila branku!
    A je tu již druhá branka domácího týmu! Tentokrát na levé straně dobře zapracoval Gaitán, který odmítl Aurelia a poslal do vápna centr. K tomu se ve vápně dostal LIMA, který dorážel prakticky do prázdné branky!
    LIMA - 2:0
     
    33
    Nacional se po delší době dostal na útočnou polovinu. Wagner si ale špatně pokryl míč a Lopez mu jej sebral.
     
    34
    Velmi pohlednou kombinaci předvedla dvojice Samaris – Jonas. Oba si nejdříve vyměňovali míč před vápnem. Následně řecký záložník Samaris prostrčil míč na střelce první branky Jonas, tomu ale zakončení nesedlo a Gottardi úspěšně zasáhl.
    Jonasovi střela nesedla
     
    36
    Ukázkový hokejový strom předvedl Eliseu proti Luísu Auréliovi. Rozhodčí Xistra ale faul odpískat zkrátka musel.
     
    37
    Rozehrávky standardní situace se ujal levý obránce Sequeira. Centr se mu ale příliš nepovedl a obrana Encarnados míč odvrátila.
     
    38
    Wagner teď srovnal účty a ve vzdušném souboji "sejmul" Elisea. Hlavní arbitr ale žlutou kartu neudělil.
     
    39
    Hostujícímu týmu se podařilo vybojovat první rohový kop v zápase. Rozehrávky se ujal Gomaa, jehož centr nebyl vůbec špatný a kroutil se na malé vápno. Nejvýše však vyskočil Lopez a míč odhlavičkoval.
     
    41
    Domácí Encarnados pokračují v tlaku. O další průnik se pokoušel Lima, toho ale skluzem zastavil Correia. Domácí ale budou zahrávat další rohový kop.
     
    42
    Gaitán rozehrál signál domácích. Míč mířil na hranici vápna k Pizzimu, který se opřel do míče z první. Jeho střela ale mířila mimo.
     
    43
    Přihrávka Elisea na Julia Cesara byla velmi riskantní. Brazilský gólman si navíc počkal a velmi blízko byl napadající Lucas. Domácí brankář ale situaci zvládl.
     
    44
    Domácí zahrávali rohový kop, kterého se ujal opět Pizzi. Hostující obrana ale centr odvrátila, domácí ale pokračují v nátlaku.
     
    44
    Hráči domácího celku opět vykombinovali obranu Nacionalu a po lehkém centru Pereiry hlavičkoval Jonas, který okolo sebe nikoho neměl. Jeho hlavička ale mířila přímo do středu branky, kde stál připravený Gottardi!
    Jonas namířil svou hlavičku pouze do středu branky
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas nám nabídl očekávanou hru. Domácí Benfica vstoupila do utkání aktivně a do vedení šla již ve 21. minutě. Po pěkném míči od Salvia skóroval Jonas. Domácí pokračovali v náporu a o deset minut později lovil Gottardi míč z branky znovu. Po centru Gaitána doklepl míč do branky Lima! V závěru byl ve velké šanci opět Jonas, ten ale namířil svou hlavičku pouze do středu branky.

    Druhý poločas začne na Estádio do Sport Lisboa e Benfica přibližně v 19:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hostující tým provádí první změnu. Ze hry jde nevýrazný Wagner, kterého nahrazuje ofenzivně laděný Tiago Rodrigues.
     
    46
    Střídání v týmu CD Nacional: ze hřiště odchází Ghazal, přichází Christian.
     
    48
    Ve středu pole sklepl míč Samaris na levou stranu pro Elisea, který vypálil z první. Gottardi proti jeho střele musel zasáhnout a domácí budou zahrávat rohový kop.
     
    49
    Rozehrávka rohového kopu se Gaitánovi nevyvedla a jeho centr byl přetažený. Za vápnem se dostal k míči Pizzi, který udělal kličku Sequeirovi, ten ho však poslal k zemi a vidí zaslouženou žlutou kartu!
     
    50
    Po levé straně postupoval dnes aktivní Eliseu, který prostrkával míč na Limu. Do jeho přihrávky ale vložil nohu Aurelio.
     
    52
    Velmi pohlednou akci převedl na levé straně Pizzi, ten potupil Correiru "jesličkami" a vyhnul se Zainadinovi. Následně se dostal i ke střele, Gottardi ale poslal míč na roh.
     
    53
    Rohový kop Pizziho nikoho z domácích hráčů ve vápně nikoho nenašel.
     
    54
    Eliseu je dnes jednoznačně nejlepším na hřišti. Levý obránce postupoval po levé straně a krásnou "šajtlí" hledal ve vápně Jonase. Těsně před ním ale zahrál míč na roh Correia. Míč mířil ale těsně mimo pravé tyče branky Gottardiho.
     
    55
    Pizzi si střihl repete a jeho druhý roh byl o poznání lepší. Na jeho centr si naskočil Eliseu, jehož hlavička letěla těsně mimo.
     
    55
    Hostující kouč Machado teď provedl velmi odvážný krok. Už v 55. minutě provedl třetí střídání a do konce utkání tak již nemůže provést žádnou změnu!
     
    57
    Eliseu teď spadl po vzájemném souboji s Rodriguesem. Hlavní arbitr ale odpískal faul domácího hráče. Nacional tak bude rozehrávat zajímavou standardní situaci.
     
    58
    Rozehrávky se ujal Christian, jehož centr zaletěl přímo do rukavic Cesara.
     
    59
    Benfica právě vstřelila branku!
    Jo, tak tuto byla fotbalová paráda! Salvio potáhl míč po pravé straně a následně našel před vápnem JONASE, který se opřel do míče z první a míč zalétl přesně pod břevno! Gottardi byl absolutně bez šance!
    JONAS - 3:0
     
    61
    Po pravé straně se pokoušel o únik Salvio, toho ale výborně křižoval Ghazal, který následně zahrál míč do autu.
     
    62
    Benfica teď kombinovala na vlastní polovině. Následně se pokoušel Samaris vysunout Jonase. Před něj ale vystoupil Zainadine a u míče je Nacional.
     
    63
    Velmi odvážný byl při rozehrávce Sequeira, který si až moc počkal a velmi blízko byl Jonas, který šel do skluzu. Hostující obránce si ale počínal velmi zkušeně a Jonas klouzal naprázdno.
     
    64
    Před vápnem se dostával ke střele Matias, blízko u něj ale byl Lopez a míč vylétl do vzduchu. Ve vápně si ho zpracoval Lucas, kterého poslal k zemi Samaris. Všechno vzrušení ale bylo zbytečné, neboť hostující borec vybíhal z ofsajdu.
     
    66
    Ke střele z hranice vápna se dostal hostující Lucas, jeho rána ale byla sražená Lopezem a Júlio Cesar si pro míč došel.
     
    67
    Ve sprinterském souboji se utkali Lima a Zainadine. Domácí hráč stopera Nacionalu fauloval, což postřehl pomezní rozhodčí a dal "echo" svému kolegovi, který faul odpískal.
     
    68
    Benfica teď viditelně ubrala ze svého tempa a nechává tvořit také Nacional. Ten ale v kombinaci není natolik silný a nedaří se mu překonat kompaktní obranu domácích.
     
    70
    Velmi ostře zajel Lucas do Samarise u postranní čáry. Domácí borec souboj ustál, ale míč mu utekl do zámezí. Rozhodčí pouze ukázal k rohovému praporku.
     
    71
    Rozehrávky rohového kopu se ujal Christian, který našel na přední tyči Aurélia. Jeho hlavička ale mířila vysoko nad.
     
    72
    Samaris teď vymyslel nádhernou přihrávku do úniku na rychlonohého Salvia. Proti domácímu hráči ale velmi rychle vystartoval Gottardi, který situaci zvládl.
    Odvážný výběh Gottardiho
     
    73
    Dnes dvougólový střelec Jonas jde ze hřiště. Na platz jde brazilský kanonýr Talisca.
     
    74
    Nacional právě vstřelil branku!
    Hostující hráči ještě zápas dramatizují! Odražený míč se za vápnem dostal na nohu TIAGA RODRIGUESE, který se opřel do míče a nedal Cesarovi šanci! Parádní střela portugalského záložníka!
    Tiago RODRIGUES - 3:1
     
    76
    K další nebezpečné střele se dostal Christian, který vypálil z hranice vápna. Jeho střela ale mířila těsně mimo.
     
    77
    Další střídání domácího týmu. Ze hřiště odchází Pizzi, který je nahrazen Amorim.
     
    78
    Talisca hned po vstupu na trávník neotálel. Ve středu pole podrazil nohy Rodriguesovi a u míče zůstane Nacional.
     
    79
    Velmi odvážný průnik do vápna udělal Lima, který těžil z přihrávky Samarise. Velmi rychle vyběhl Gottardi, který byl u míče dříve a lapil jej. Domácí útočník následně přes brankáře Nacionalu přepadl.
     
    80
    Domácí Benfica má k dispozici volný přímý kop. Zhruba 30 metrů od branky Gottardiho fauloval Ghazal.
     
    81
    Rozehrávky volného přímého kopu se ujal Salvio, jehož nadýchaný centr skončil na hlavě Jardela. Gottardi proti jeho hlavičce výborně zasáhl, následná dorážka Pereiry skončila nad brankou!
    Výborný zákrok Gottardiho
     
    82
    Pereira si počínal v souboji s Matiasem hodně odvážně. Rozhodčímu Xistrovi nezbžvalo nic jiného, než odpískat faul.
     
    83
    Eliseu posílal "šajtlí" míč do vápna, ten sklepl patičkou Salvio na nabíhajícího Amorima. Před ním ale byl u míče dříve Correia.
     
    84
    Benfica si drží míč na svých kopačkách a nedává Nacionalu moc příležitostí k zisku míče.
     
    85
    Lucas João teď poslal k zemi střídajícího Taliscu, který zůstal ležet na zemi. K brazilskému útočníkovi přicházejí lékaři.
     
    87
    Talisca bohužel strávil na hřišti pouhých dvanáct minut a už se musí pakovat zpět do šatny. Dle záběrů má něco s prstem a toto zranění mu nedovolí pokračovat. Na hřišti ho nahrazuje Ola John.
     
    88
    Na levé straně se pustil do průniku Matise, který se vyhnul Eliseovi a postupoval do vápna. Jardel mu ale vystavil stopku čistým způsobem.
     
    89
    Na druhé straně předvedl ve vápně výbornou kličku Salvio, který "vykoupal" Sequeiru a následně i vystřelil. Gottardi ale jeho střelu k tyči vyrazil!
     
    90
    Nastavují se tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+1
    První žlutou kartu domácího celku dostává Eliseu, který zatahal za dres Aurélia.
     
    90+2
    Rozehrávky rohového kopu se ujal hostující Correia. Jeho centr byl hodně přetažený, což Cesar nečekal a musel míč na poslední chvíli vyboxovat.
     
    90+3
    Hostující tým si ale může standardku zopakovat, neboť před vápnem poslal k zemi Amorim Tiquinha. Za tento zákrok dostal žlutou kartu!
     
    90+4
    Rozehrávky se ujal Tiquinho, který to zkusil napřímo a napálil ve zdi pouze Limu!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! Benfica Lisabon zvládla svou roli favorita a porazila CD Nacional 3:1!

    První poločas nám nabídl očekávanou hru. Domácí Benfica vstoupila do utkání aktivně a do vedení šla již ve 21. minutě. Po pěkném míči od Salvia skóroval Jonas. Domácí pokračovali v náporu a o deset minut později lovil Gottardi míč z branky znovu. Po centru Gaitána doklepl míč do branky Lima! V závěru byl ve velké šanci opět Jonas, ten ale namířil svou hlavičku pouze do středu branky.

    V 59. minutě se podruhé v zápase prosadil Jonas, který poslal míč pod břevno. V 74. minutě snížil střídající Tiago Rodrigues, který nedal Cesarovi šanci!

    To je z mé straně vše a u dalšího textového onlajnu se na vás budu opět těšit! (19:55:35)

    Jan Havlovic

    Góly: 21. Jonas, 31. Lima, 59. Jonas – 74. Rodrigues

    Karty:   90+1. Eliseu (BNF), 90+3. Amorim (BNF) – 49. Sequeira (NAC)


    Benfica Lisabon: Cesar – Eliseu, Jardel, Lopez, Pereira – Gaitán, Pizzi (77. Amorim), Samaris, Salvio – Lima, Jonas (73. Talisca) (87. Ola John)
    Náhradníci: Amorim, Derley, Paulo Lopes, John, Benito, Talisca, Almeida

    CD Nacional: Gottardi – Sequeira, Rui Correia, Zainadine, J.Aurelio – Gomaa (55. Tiquinho), Ghazal (46. Christian), L.Aurelio – Matias, Lucas João, Wagner (46. Rodrigues)
    Náhradníci: Marçal, Camacho, Rui Silva, Fofana, Christian, Rodrigues, Tiquinho

    Rozhodca: Carlos Xistra – Nuno Pereira, Jorge Cruz (vš. POR)