Sevilla – Bilbao 2:0 (kon.) | Córdoba – Atlético Madrid 0:2 (kon.) | Almería – Levante 1:4 (kon.)
Malaga – Sociedad 1:1 (kon.)
koniec
Cordoba CF
0:2 (0:2)
Atlético Madrid
Sobota 04.04.2015, 18:00 • Estadio Nuevo Arcángel (Córdoba) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Stretnutie na Estadio Nuevo Arcángel skončilo víťazstvom papierového favorita. Atlético sa ujalo vedenia už v piatej minúte, kedy otvoril skóre Antoine Griezmann. Vedenie Madridčanov potom krásnou hlavičkou zdvojnásobil Saúl Níguez. Na ďalšie gólové príležitosti sme si museli počkať až do záverečnej šťvrťhodinky, kedy Córdoba ponúkla niečo zo svojich útočných možností. Sieť sa už viackrát nevlnila, akurát z vonkajšej strany po nepresnom pokuse Bebého. Neskorým náporom sa domácim už nepodarilo zabrániť desiatej porážke v rade za sebou. Nováčik zostáva posledný, so sedembodovou stratou na záchranu. Atlético v živej tabuľke preskakuje Valenciu, ktorá zajtra privíta Villarreal. (19:53:28)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Možno poslednú možnosť na čestný úspech zahodil striedajúci Héldon Ramos, ktorý Guninov center z pravej strany poslal len nad bránku.
     
    90
    Rozhodcovská štvorica na čele s Javierom Estradom Fernándezom pridáva k dnešnému stretnutiu ešte dve nadstavené minútky.
     
    88
    Córdoba dokázala zmobilizovať svoje sily a s kúskom šťastia mohla pokojne siahať po bodoch. Atlético ale ukázalo ďaleko väčšiu skúsenosť a chladnokrvnosť.
     
    86
    Po dlhú dobu nezáživnom druhom dejstve sme sa napokon dočkali adekvátneho vzrušenia a napokon musíme druhý polčas hodnotiť len kladne.
    Oblak
     
    84
    Ďalšia gólová príležitosť pre aktívnu Córdobu, ktorý by si minimálne čestný zásah v dnešnom stretnutí rozhodne zaslúžila. Voľný kop z vyše dvadsiatich metrov rozohrával striedajúci Fede Cartabia. Argentínsky záložník centroval na úroveň siedmich metrov od bránky, odkiaľ ponad slovinského gólmana Oblaka hlavičkoval iný Slovinec a síce domáci Rene Krhin. Kmeňový hráč milánskeho Interu ale svojho krajana neprehodil, Jan Oblak nádhernou ekvilibristikou vytesnil loptu mimo pravej žrde.
     
    82
    Pokutový kop sa síce nekopal, no Córdoba mohla napriek tomu znížiť skóre na 1:2. Priamy kop zo samej hranice veľkého vápna rozohrával postupne sa zlepšujúci Bebé. Kmeňový hráč lisabonskej Benficy strieľal z pravého kraja šestnástky šikovne ponad múr na bližšiu žrď a veľa mu skutočne nechýbalo. Prudký pokus takmer zapadol k tyči, no napokon rozvlnil len bočnú sieť Oblakovej svätyne, ktorý si poriadne odfúkol. Córdoba ale v závere predsa len pritlačila.
     
    80
    Juanfran na pravej strane šestnástky nedovolene zastavil Héldona Ramosa. Estrada Fernández tasí kartu, no situáciu vyťahuje mimo veľkého vápna.
     
    79
    Skóre sa mohlo meniť i na druhej strane, keď Kokeho rohový kop pristál na hlave Diega Godína. Znamenitý hlavičkár tentokrát priamo neohrozil gólmana Juana Carlosa, ale loptu sklepával pre Maria Suáreza. Striedajúci stredopoliar však ani z piatich metrov nedokázal prepasírovať loptu za chrbát padajúceho brankára a navyše mu bolo odmávané postavenie mimo hru, v ktorom sa ale podľa opakovaného záberu rozhodne nenachádzal. Pre futbalovú spravodlivosť je teda dobre, že Juan Carlos beztak stačil zakročiť.
    Bebé
     
    77
    Nejakú štvrťhodinku pred koncom zápasu sa domáci mohli nesmierne štýlovo vrátiť do stretnutia, od kontaktného gólu ich delili centimetre! Na ľavej strane ihriska sa dokázal presadiť bývalý bezdomovec a hráč Manchestru United Bebé. Portugalský krídelník si naviedol loptu na pravačku, aby ju následne z nejakých dvadsiatich piatich metrov poriadne vyvetral. Bebého delovka mierila do ľavej šibenice Oblakovej svätyne, no napokon pristála len na spojnici hosťujúcej bránky! Atlético tak aj so šťastím prežíva za dvojgólového náskoku.
     
    76
    Koke ho rozohral priamo na Juana Carlosa, ktorému síce lopta vypadla, no Fernando Torres mu ju nedokázal vykopnúť z bezprostredného dosahu.
     
    75
    Arda Turan zahrozil zo stredu hracej plochy, odkiaľ posúval loptu doprava na Juanfrana, ktorého center sa domácim podarilo odvrátiť na roh.
     
    73
    Héldon sa na ľavej strane nepretlačil cez dobre brániaceho Giméneza, na ktorom nedokázal vybojovať ani rohový kop.
     
    72
    Ghilas ho následne v rohu ihriska fauloval a Córdoba sa tak bude musieť znovu stiahnuť na vlastnú polovicu ihriska.
     
    71
    Fede Cartabia s ďalším centrom do veľkého vápna. Pred Ghilasom tentokrát odvracal pozorný stopér Giménez.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom duelu sa na hraciu plochu dostáva i turecký búrlivák Arda Turan, ktorý nahrádza strelca úvodného gólu Griezmanna.

    Erik Farkaš

    Góly: 5. Griezmann, 39. Saúl

    Karty:   45+1. Andone (COR), 59. Gunino (COR) – 80. Juanfran (ATM)


    Cordoba CF: J. Carlos – Gunino, J. Crespo, Krhin, Edimar – A. Gómez (C), Zuculini – Bebé, B. García, Fidel – Andone
    Náhradníci: Saizar – Luso, F. Rossi, Héldon, Cartabia, Ghilas, L. Silva
    Manažér: José Antonio Romero (ESP/dočasný)

    Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, J. Giménez, Godín, Gámez – Saúl, Gabi (C), Tiago, Koke – Griezmann, Mandžukič
    Náhradníci: B. Barragán – Siqueira, M. Suárez, Turan, F. Torres, Cani, L. Hernández
    Manažér: Diego Simeone (ARG)

    Rozhodca: Javier Estrada Fernández – M. Martínez, F. Martín – Ó. Sauleda