Salzburg – Austria 3:1 (kon.) | Rapid Viedeň – Wolfsberger 4:1 (kon.) | Admira Wacker Mödling – Grodig 2:3 (kon.)
koniec
Admira Wacker Mödling
2:3 (2:2)
SV Grodig
cz Sobota 04.04.2015, 18:30 • BSFZ Arena • Rakúska Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u 27. kola rakouské nejvyšší fotbalové soutěže, ve kterém se proti sobě postaví Admira Wacker Mödling a SV Grödig.
     
    Dnešní souboj bude důležitý z hlediska sestupových pozic. Admira je totiž na posledním desátém místě rakouské Tipico Bundesligy, když nasbírala 22 bodů. Pokud se chce ještě vzepřít osudu a vyhnout se sestupu do druhé ligy, bude muset bodovat. SV Grödig je totiž aktuálně na osmém místě tabulky a jeho náskok na Admiru činí jen 5 bodů.
     
    Jak už bylo uvedeno, Admiře se v poslední době vůbec nedaří, z posledních pěti zápasů získal poslední tým tabulky pouhé tři body a to za tři remízy. Pokud domácí nezaberou, sestup je nemine. Spolu s dnešním zápasem mají na vyhnutí se černému Petrovi ještě deset šancí.

    Poslední zápasy Admiry:
    Sturm Graz – FC Admira 3:1.
    FC Admira – Austria Vídeň 1:1.
    Wiener Neustadt – FC Admira 0:0.
    FC Admira – Salzburg 1:4.
    Ried – FC Admira 2:2.
     
    Ani Grödig si nemůže nikterak zvlášť vyskakovat, protože z posledních pěti zápasů má bodově stejnou bilanci jako jeho dnešní soupeř. Sice si připsal výhru, a to předminulé kolo doma s Wolfsbergerem, jinak vyšel bodově naprázno. Tabulkově je na tom o něco lépe, ale také Grödig potřebuje pravidelně bodovat, aby se nemusel strachovat o sestup.

    Poslední zápasy Grödigu:
    Grödig – Altach 0:1.
    Grödig – RZ Pellets WAC 2:0.
    Rapid Vídeň – Grödig 4:0.
    Grödig – Sturm Graz 0:2.
    Ried – Grödig 2:1.
     
    Předchozí vzájemné zápasy:
    Grödig – Admira 5:0 (6.12.2014)
    Admira – Grödig 0:0 (20.9.2014)
    Admira – Grödig 4:0 (29.3.2014)
    Grödig – Admira 2:1 (17.12.2013)
    Admira – Grödig 0:4 (19.10.2013)
    Grödig – Admira 7:1 (3.8.2013).
     
    Úvodní sestavy:

    FC Admira Wacker Mödling: Manzoni – Katzer, Ebner, Schösswendter, Zwierschitz – Auer, Windbichler – Bajrami, Kerschbaumer, Malicsek – Ouédraogo
    Náhradníci: Egho, Vastić, Sulimani, Schicker, Lackner, Weber, Siebenhandl

    SV Grödig: Stanković – Karner, Potzmann, Martschinko, Maak – Venuto, Völkl, Nutz, Brauer, Handle – Gschweidi
    Náhradníci: Djurić, Kerschbaum, Strobl, Goiginger, Strasser, Sunday, Hart

    Rozhodčí: Rene Eisner – Andreas Witschnigg, Gerald Bauernfeind.
     
    Hráči si již podávají ruce poblíž středového kruhu, zápas za malou chvilku začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání bylo rozehráno, jako první se k míč dostávají hosté a po kombinaci u svojí branky se přesunuli na druhou stranu. Tam ale kazí jejich snahu nepřesná přihrávka. Následuje odkop od branky.
     
    2
    Hosté jsou mnohem aktivnější a pokud budou domácí takhle hrát i nadále, budou to mít s body hodně hodně těžké.
     
    3
    Až nyní se domácí poprvé dostali na dostřel branky ale Ouédraogo nevystřelil, byl zastaven hostujícími beky.
     
    4
    Nyní už se Ouédraogo k zakončení dostával, ale při střele jej stáhl k zemi Matthias Maak. Pro hosty je to hned dvojí pohroma. Maak totiž dostává červenou kartu a ještě se bude kopat penalta.
    Červená karta pro Matthiase Maaka a penaltový zákrok
     
    4
    Byla nařízena penalta za faul Matthiase Maaka na Issiaku Ouédraoga.
     
    5
    Admira právě vstřelila branku!
    K pokutovému kopu se postavil RICHARD WINDBICHLER, který se při jeho exekuci téměř zastavil, poslal gólmana k levé tyči a naopak zamířil přesně k pravé tyčce branky Grödigu. Bez asistence.
    Richard WINDBICHLER - 1:0
     
    7
    Domácí po gólu rázem ožili a vůbec nepouští Grödig k míči.
     
    8
    Issiaka Ouédraogo byl blízko k dalšímu gólu, když jej parádně vysunul přesným pasem za obranu Zwierschitz, ale tmavá perla útoku Admiry vystřelila těsně vedle kolem pravé tyčky.
    Další gólová šance Issiaky Ouédraoga
     
    10
    Stefan Nutz se pokoušel vyslat dopředu Bernda Gschweidla. Což o to, úmysl to byl ze strany záložníka hostí dobrý, ale provedení bylo hodně hodně nepřesné.
     
    11
    Admira je opravdu lepším týmem, což je způsobeno nejen vedoucí brankou, ale i tím, že hosté hrají jen o deseti.
     
    12
    Rána Bajramiho byla zblokována a Stanković vůbec nemusel zasahovat, nicméně odražený míč se dostal k Ouédraogovi, jenž vypálil vysoko nad horní tyč branky hostí.
     
    14
    Akce hostí nemůže pokračovat, neboť dle mínění asistenta Geralda Bauernfeinda se v ofsajdu nacházel Robert Völkl.
     
    15
    Ofsajd i na druhé straně, akce domácích nemže pokračovat, neboť v postavení mimo hru byl Issiaka Ouédraogo, který dnes zatím hraje velký zápas.
     
    17
    Nepřesný centr v podání domácích končí odkopem od branky Grödigu.
     
    18
    Ale hosté po odkopu ihned ztratili míč a byl to opět Issiaka Ouédraogo, který se krásně propracoval k míči a v tísni se ještě obtočil kolem protihráčů. Následně byl přistrčen, ale rozhodčí asi neměl po penaltové situaci ve čtvrté minutě a červené kartě dost odvahy k písknutí druhé jedenáctky.
     
    20
    Tempo hry v posledních dvou minutách trošku opadlo, sledujeme hlavně velký boj kolem středového kruhu. Když už se hosté dostanou do šance, jsou zastaveni ofsajdem, jako nyní útočník Bernd Gschweidl.
     
    22
    Domácí opět útočí, což je vzhledem k převaze jednoho hráče pochopitelné. Stephan Auer hledal centrem z levé strany opět Ouédraoga, ale míč k útočníkovi neprošel, byl zblokován pozornou obranou hostí.
     
    23
    Na branku Grödigu se valí další pohroma, domácí kombinují poblíž pravé strany velkého vápna.
     
    24
    Admira právě vstřelila branku!
    Pěkná akce domácích, kteří mají o jednoho hráče navíc, přináší druhý gól Admiry, která jde za tříbodovou výhrou. Zwierschitz si vyměnil míč s Auerem a následně odcentroval z pravé strany do vápna. Tam se k míči dostal Eldis Bajrami, jenž ještě přiťukl kulatý nesmysl na penaltu pro KONSTANTINA KERSCHBUMERA, který zamířil pod břevno. Cican Stanković neměl šanci zasáhnout. Asistence: Eldis Bajrami.
    Konstantin KERSCHBAUMER - 2:0
     
    25
    Hosté reagují na nastalou situaci střídáním. Z placu odchází Simon Handle, místo něj míří na hřiště Robert Strobl.
     
    26
    Grödig právě vstřelil branku!
    Situace se pro domácí lehce komplikuje. Rohový kop poslal Stefan Nutz přesně na hlavu MAXIMILIANA KARNERA, který posílá míč přesně k levé tyči branky Admiry. Krásná to trefa a i nyní byl gólman bez šance. Asistence: Stefan Nutz.
    Maximilian KARNER - 2:1
     
    28
    Blízko k vrácení dvougólového náskoku byl Philipp Malicsek, který přebral míč na vápně, zatáhl jej do velkého čtverce a pravačkou poslal míč těsně nad pravý horní roh branky.
     
    29
    Domácí mají pochopitelně častěji míč na kopačkách, nicméně nemohou se nyní střelecky více prosadit. Hosté se brání jen odkopy.
     
    30
    Nyní budou mít hráči Grödigu více míč na svých kopačkách, jelikož Malicsek fauloval Venuta, ale že by z toho byla nějaká šance, to se říci nedá.
     
    33
    Byl nařízen pokutový kop, jelikož Simon Manzoni naprosto nepochopitelně padl pod nohy Berndu Gschweidlovi. Může být rád, že to bylo na pravém kraji vápna, jinak mohl také dostat červený kartonek. Nakonec z toho není ani žlutá karta.
    Penaltový faul gólmana Manzoniho na útočníka Gschweidla
     
    34
    Grödig právě vstřelil branku!
    STEFAN NUTZ provedl podobnou věc jako Windbichler při penaltě v páté minutě. Pri rozběhu se téměř zastavil, poslal gólmana na jednu stranu a poté zamířil přesně na opačnou stranu – do pravého horního rohu branky. Bez asistence, pokutový kop.
    Stefan NUTZ - 2:2
     
    35
    Na druhé straně byl poblíž vápna faulován Windbichler, ale z přímého kopu nevzniklo pro branku Grödigu žádné nebezpečí.
     
    37
    U míče jsou nyní zase hráči hostí, kteří i s deficitem jednoho muže kombinují před vápnem domácích. Ale defenzíva Admiry je v tuto chvíli pevně zformována.
     
    38
    Nakonec hosté přece jen zůstanou u míče, protože Marvin Potzmann byl faulován Thomasem Ebnerem.
     
    39
    Po rozehrání standardní situace se domácí dostali k míči a hned jej posílají za půlící čáru.
     
    41
    Bernd Gschweidl se dostal k míči poblíž velkého čtverce a vystřelil levačkou k levé tyči, ale akce, kterou připravil Martschinko, gólem nekončí. Rána útočníka domácích jde těsně vedle levé tyče.
     
    42
    Na druhé straně se drží za hralu Issiaka Ouédraogo, který v dobré pozici nedokázal hlavičkou zasáhnout míč a poslat ho mezi tyče.
     
    43
    Philipp Malicsek dostal parádní přihrávku do vápna a z pravé strany vystřelil. Nebýt pohotového zákroku Cicana Stankoviće, šel by míč do levé šibenice!
     
    43
    Po rohovém kopu se nic nestalo, Stanković při něm byl totiž faulovám Kerschbaumerem a akce tak končí.
     
    45
    První poločas se nám chýlí ke konci, ale určitě bude za dva penaltové zákroky něco nastaveno.
     
    45+1
    Míč propadl k Thomasi Ebnerovi, který stál na penaltovém puntíku. Domácí bek neváhal, vystřelil a trefil jen Marvina Potzmanna. I zde to zavánělo penaltou, protože míč se otřel o ruce beka hostí.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Divoký první poločas skončil. Domácí se v páté minutě dostali do vedení, když Maak fauloval Ouédraoga, dostal červenou a kopala se penalta, kterou proměnil Richard Windbichler. Admira pak svůj tlak přetavila ve 24. minutě v druhý gól po trefě Konstantina Kerschbaumera. Jenže hosté hned poté vystřídali a vzápěti snížili, po rohu se prosadil Maximilian Karner. Deset minut před koncem pak bylo srovnáno, protože gólman Manzoni naprosto zbytečně padl pod nohy Stefanu Nutzovi, který z nařízené penalty vyrovnal.
     
    Statistiky prvního poločasu:
    Góly: 2-2.
    Střely na branku: 3-3.
    Zákroky gólmanů: 1-1.
    Střely mimo: 7-1.
    Zblokované střely: 6-0.
    Ofsajdy: 1-2.
    Rohy: 1-1.
    Fauly: 12-5.
    Žluté karty: 0-0.
    Červené karty: 0-1.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí o poločase střídali. Issiaka Ouédraogo byl zřejmě zraněn a zůstal tak v kabině. Na jeho místo půjde ve druhém poločasu René Schicker.
     
    47
    Zkraje druhého poločasu jsou aktivnější domácí, ale na branku Grödigu zatím pořádně nevystřelili.
     
    49
    Hraje se zatím hodně často kolem středového kruhu, sledujeme spíše taktický boj. Wacker teď nikterak nevyužívá toho, že hraje proti soupeři, který je v deseti.
     
    51
    Lucas Venuto byl stažen k zemi po faulu Markuse Katzera a míč tak budou mít na chvilku opět hostující fotbalisté.
     
    52
    A zůstane tomu tak i nadále, jelikož Bernd Gschweidl obdržel naloženo od Richarda Windbichlera.
     
    54
    Na hřišti se nám pořádně přitvrzuje. Bernd Gschweidl fauloval za půlící čárou u pravé lajny naprosto zbytečně Stephana Zwierschitze. Tohle nebyl hezký zákrok a útočník hostí může být rád, že vidí jen kartonek žluté barvy za zákrok zezadu přes nohy.
     
    55
    Centr do vápna si pohlídala obrana hostí a odvrací míč na středový kruh.
     
    56
    Velká příležitost domácích. Po nákopu Konstantina Kerschbaumera se ve vápně uvolnil Christoph Schösswendter, ale hlavičkou posílá míč vedle levé tyče.
     
    56
    Následný faul poblíž pravé strany velkého vápna neposoudil sudí Rene Eisner jako faul, i když to tak vypadalo, Stephan Auer zřejmě nešel k zemi vlastní vinou.
     
    58
    Tohle bylo od Eldise Bajramiho zcela zbytečné. Kdyby raději šel přímo na branku a pokusil se vstřelit gól, bylo by to lepší. Jeho snaha vymodlit si pokutový kop dostává žlutý rámeček za nesportovní chování – nafilmovaný pád.
     
    59
    Hosté chvíli kombinovali na půlce svého soupeře, navíc za nadšeného povzbuzování několika svých fanoušků, kteří se svlékli do půl těla. Ale střelecky to hodně vázne.
     
    60
    Akce hostů je přerušena, neboť Bernd Gschweidl fauloval protihráče a měl by si dát velký pozor, jelikož před pár minutami jednu žlutou vyfasoval.
     
    61
    Domácí hráči nyní své fanoušky rozhodně netěší, hrají proti deseti a i tak je Grödig v posledních minutách spíše na jejich polovině.
     
    63
    Nyní navíc budou hosté kopat roh, který zahraje Markus Katzer.
     
    63
    Rohový kop žádné ohrožení branky domácích nepřinesl. Míč získává Admira a jde dopředu.
     
    64
    Útok domácích se zastavil u pravého rohového praporku, kde si Mödling zkouší vymodlit rohový kop. Ale kdepak roh to nebude, míč odkopávají hosté na půlku.
     
    65
    Centr Bajramiho je zblokován na rohový kop, teď už se tedy domácí dočkávají.
     
    66
    Před rohovým kopem nastává druhá změna v domácí sestavě. Z placu jde dolů Christoph Schösswendter, jehož nahradí na posledních pětadvacet minut Toni Vastić.
     
    67
    Poslat Admiru do vedení mohl Eldis Bajrami, ke kterému se dostal ve vápně odražený míč. Bajrami po otočce kolem vlastní osy ostře vypálil na branku a těsně minul pravý horní roh branky.
     
    69
    A další šance domácích, kteří nyní konečně jdou do tlaku, jak by se proti deseti mělo hrát. Toni Vastić, který před malou chvílí vystřídal, hlavičkoval z malého vápna přesně do míst, kde stál gólman Grödigu.
     
    70
    Hosté se s obtížemi brání, Admira je jasně lepší a pokouší se rozhodnout dnešní zápas.
     
    71
    Grödig se snaží otupit tlak soupeře střídáním. Ze hřiště velmi pomalým krokem odchází Bernd Gschweidl, který měl posledních pár minut rudo před očima. Nahrazuje jej Florian Hart.
     
    71
    Ale hosté jsou stále pod tlakem. Markus Katzer se uvolňoval v houšti těl ve velkém vápně, povedlo se mu dostat k míči, ale jeho střela byla zblokována. Stanković by neměl moc šancí zasáhnout.
     
    72
    Šance domácích končí ofsajdem, ve kterém byl přistižen Lucas Venuto po přihrávce Roberta Strobla.
     
    73
    Hra je opět přerušena a domácí mají míč na kopačkách, protože Timo Brauer zahrál rukou.
     
    75
    Grödig právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné! SV Grödig v deseti lidech otáčí z 2:0 na 2:3. Lucas Venuto vybojoval u levé postranní čáry míč a poslal jej na FLORIANA HARTA, který si všiml, že gólman Manzoni je venku z branky a parádním lobem jej přehodil. Asistence: Lucas Venuto.
    Florian HART - 2:3
     
    76
    Hosté se ihned tlačí za další brankou a budou mít k dispozici rohový kop, protože střela Venuta z pravé strany byla zblokována na rohový kop.
     
    77
    Grödig zahrává Stephanem Auerem další roh, tentokrát z druhé strany.
     
    77
    Ale ani po něm se nic vážného nestalo a míč je v zámezí.
     
    77
    Admira Wacker již sází vše na jednu kartu. Za beka Thomase Ebnera naskakuje na plac Marvin Egho.
     
    78
    Egho se v první vážnější akci provinil faulem, když se snažil prodrat k míči, ale přehnal to s důrazem a poslal na zem Christopha Martschinka.
     
    80
    Na centrovaný míč nikdo z domácích nedosáhl, navíc Stephan Auer při výskoku fauloval Cicana Stankoviće a hosté budou opět u míče. Gólman Grödigu navíc vypadá poměrně dost otřesen.
     
    81
    Posledních zhruba deset minut zbývá Admiře, aby srovnala. Prohra by posunula její šance na záchranu ještě hlouběji.
     
    82
    Mohlo být srovnáno, to by však Konstantin Kerschbaumer musel trefit z hranice velkého vápna trefit branku, což se mu však pravačkou nepovedlo, jeho pokus jde vedle.
     
    84
    Snaží se domácí, snaží. Marvin Egho dostal míč od Stephana Auera přímo na hlavu, jenže hlavičkoval přímo do míst, kde byl připravený Stanković.
     
    85
    Hosté naposled střídají. Penaltového střelce vyrovnávací branky Stefana Nutze nahrazuje Roman Kerschbaum.
     
    86
    Hosté se osvobodili z tlaku a ihned předvedli rychlý kontr, po kterém budou kopat roh.
     
    86
    V pokutovém území Wackeru je mnohem více hráčů v červeném. Bílé dresy Grödigu jsou více na půlící čáře nebo před vápnem, defenzíva je nyní pro ně mnohem přednější.
     
    87
    Už možná trošku zoufalá snaha Admiry nepřináší ovoce. Domácí se snaží procpat míč do vápna soupeře jakoukoliv cenou, nicméně obrana hostí je v posledních minutách skálopevná.
     
    89
    Když už míč propadne do vápna a dostane se k němu domácí hráč, tak se proviní útočným faulem, který má podruhé v krátké době na svědomí Toni Vastić.
     
    90
    Tak to byla velká šance na srovnání. Toni Vastić se přesně na lajně ohraničující velké vápno krásně uvolnil a pohotově vystřelil na branku. Míč šel padesát centimetrů nad břevno.
     
    90
    Zatím nemáme informaci, kolik hlavní sudí nastaví. Odhadoval bych to tak na pět minut.
     
    90+2
    Domácí mají k dispozici rohový kop po tom, co střela Vastiće neprošla přes houštinu těl a odrazila se od hostí za čáru.
     
    90+2
    Velice špatný roh domácích. Obrana Grödigu odvrací míč bez potíží ven z vápna a poté posouvá Timo Brauer míč až k brankáři Manzonimu.
     
    90+4
    Zřejmě poslední šance domácích. Robert Strobl fauloval pětadvacet metrů od branky Toniho Vastiće a bude z toho přímý volný kop, navíc přesně ze středu.
     
    90+5
    René Schicker vyslal dobrou střelu, jenže ta šla těsně vedle pravé tyče. Stanković si musel oddechnout, kdyby se Schicker trefil mezi tyče, měl by spoustu práce.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 2-3.
    Střely na branku: 5-5.
    Zákroky gólmanů: 2-3.
    Střely mimo: 10-4.
    Zblokované střely: 8-1.
    Ofsajdy: 1-3.
    Rohy: 5-5.
    Fauly: 19-10.
    Žluté karty: 1-1.
    Červené karty: 0-1.
     
    S konstatováním, že SV Grödig otočil nepříznivě se vyvíjející zápas, když byl ve čtvrté minutě vyloučen bek Maak a poté ve čtyřiadvacáté minutě prohrávali hosté již 2:0, ale otočili i v deseti na konečných 2:3, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (20:27:15)

    Tomáš Lysý

    Góly: 5. Windbichler (pen.), 24. Kerschbaumer – 26. Karner, 34. Nutz (pen.), 75. Hart

    Karty:   58. Bajrami (TRK) – 54. Gschweidl (GRD)   4. Maak (GRD)


    Admira Wacker Mödling: Manzoni – Katzer, Ebner, Schösswendter, Zwierschitz – Auer, Windbichler – Bajrami, Kerschbaumer, Malicsek – Ouédraogo
    Náhradníci: Egho, Vastić, Sulimani, Schicker, Lackner, Weber, Siebenhandl

    SV Grodig: Stanković – Karner, Potzmann, Martschinko, Maak – Venuto, Völkl, Nutz, Brauer, Handle – Gschweidi
    Náhradníci: Djurić, Kerschbaum, Strobl, Goiginger, Strasser, Sunday, Hart

    Rozhodca: Rene Eisner – Andreas Witschnigg, Gerald Bauernfeind