Hannover – Dortmund 2:3 (kon.) | Freiburg – Augsburg 2:0 (kon.) | Stuttgart – Frankfurt 3:1 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Brémy 1:1 (kon.) | Paderborn – Hoffenheim 0:0 (kon.) | Schalke – Leverkusen 0:1 (kon.)
koniec
1. FC Kolín nad Rýnom
1:1 (0:1)
Werder Brémy
Sobota 21.03.2015, 15:30 • RheinEnergieStadion • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Pekné sobotňajšie popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 26. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešnom stretnutí na seba narazia 1. FC Köln a Werder Brémy.

    1. FC Köln

    Kolín aj s našim Dušanom Šventom momentálne okupuje 12. miesto v tabuľke so ziskom 29 bodov. Rovnaký počet bodov, no lepšie skóre má Mainz, o bod sa pred ním nachádza znovuzrodený Dortmund. Naopak, na chrbát mu s dvojbodovým mankom dýcha Hannover, Hertha Berlín naň stráca tri body. V posledných piatich kolách sa Kolínu darilo striedavo. Jeden raz sa hráčom podarilo zvíťaziť, konkrétne v domácom zápase s Frankfurtom. Ďalšie dva body Kolín získal za remízy s Dortmundom a Hannoverom. V ostatných dvoch zápasoch hráči ťahali za kratší koniec a v dueloch s Borussiou Mönchengladbach a Bayernom Mníchov nebodovali.

    Werder Brémy

    Dnešný tím hostí sa konečne odpútal od dna tabuľky, s 33 bodmi mu momentálne patrí 9. miesto v tabuľke. Desiaty Dortmund naň stráca 3 body, Mainz 4. V prípade zlepšenia výkonov môžu hráči dokonca pomýšľať na boj o priečky zaisťujúce účinkovanie v Európskej Lige UEFA. Medzi Brémami a šiestym Augsburgom je totiž iba 5bodový rozdiel. Na Hoffenheim strácajú Brémy 3 body a na Frankfurt iba jeden. Ak chcú hráči rozmýšľať o postupe v tabuľke nahor musia hrať minimálne tak ako doteraz. Z posledných piatich zápasov síce prehrali dva, avšak bolo to proti silným súperom (Bayern Mníchov a Wolfsburg), no vo zvyšných troch sa im už podarilo bodovať. Jeden bod získali za remízu na ihrisku Schalke a ďalších šesť za víťazstvá proti Augsburgu a Freiburgu.
     
    História vzájomných zápasov:

    Brémy 0-1 Kolín
    Kolín 1-1 Brémy
    Brémy 3-2 Kolín
    Kolín 3-0 Brémy
    Brémy 4-2 Kolín
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Köln: Horn – Hector, Wimmer, Maroh, Olkowski – Risse, Vogt, Lehmann, Peszko – Ujah, Deyverson
    Náhradníci: Kessler – Brečko, Osako, Mavraj, Halfar, Finne, Švento

    Werder Brémy: Wolf – Sternberg, Vestergaard, Prödl, Gebre Selassie – Bargfrede – Junuzović, Fritz – Bartels – Di Santo, Selke
    Náhradníci: Casteels – García, Caldirola, Makiadi, Öztunali, Kroos, Ayçiçek

    Rozhodca: Hartmann – Cortus, Beitinger.
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes bude hrať v červeno-bielych dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v zeleno-čiernom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči Brém, no do prvého útoku vyštartovali domáci futbalisti. Ujahovi však lopta v poslednej chvíli ušla a od brány bude rozohrávať Wolf.
     
    2
    Sternberg po peknej akcii svojho tímu z rohu šestnástky prudko vystrelil, trafil iba hráča pred sebou, k Hornovi sa lopta nedostala.
     
    3
    Domáci tím dopredu rýchlo postupoval po pravom krídle, avšak center letel do miest, kde sa nenachádzal žiaden z hráčov v červeno-bielom.
     
    4
    Zatiaľ sledujeme pomerne opatrnú hru na obidvoch stranách, hostia síce kombinujú na polovici súpera, na dostrel brány sa ale nedostávajú.
     
    5
    Ujah sa zmocnil lopty, pokúsil sa o individuálny prechod vpred, v strednej časti ihriska ho nedovolene zastavil Bargfrede.
     
    6
    Kolín to skúšal dlhou nakopávanou loptou na Ujaha, táto prihrávka však bola prisilná a skončila mimo hracej plochy.
     
    7
    Opatrná hra pokračuje aj naďalej, oba tímy bránia veľmi zodpovedne a tak sa obaja brankári v doterajšom priebehu veľmi nezapotili.
     
    9
    Ujah predlžoval dlhočiznú prihrávku na Deyversona, ten sa pred Wolfom snažil zakončiť hlavou, no brankár hostí včas skryl loptu vo svojich rukaviciach.
     
    10
    Aj hostia to skúšali dlhou prihrávkou za obranné línie Kolínu, no ani im táto taktika zatiaľ nevychádza. Horn tak mohol v kľude rozohrať.
     
    11
    Až teraz sa Di Santo dobre uvoľnil, nabehol si do pokutového územia Kolínu, dostal presnú prihrávku a z ťažkej pozície tesne prestrelil bránu.
     
    12
    Ďalší útok Brém, letiaci center hlavou predlžoval Bartels, jeho hlavička však nebola prudká a končí v rukaviciach Horna.
     
    13
    Hostia začínajú byť aktívnejší, pramení z toho prvý rohový kop v zápase, ktorý bude zahrávať Junuzović.
     
    14
    Pred zakončujúcim Vestergaardom včas zasiahol jeden z domácich hráčov, ktorý dlhým odkopom poslal loptu do bezpečnej vzdialenosti od brány.
     
    15
    V jednom zo vzdušných sa hlavami nepríjemne zrazili Prödl a Deyverson. Ani pri jednom zn ich to nevyzerá vážne a obaja sa budú môcť čoskoro znova zapojiť do hry.
     
    16
    Peszko to skúsil sám po ľavej strane, na dostrel brány sa nedostal, no získal priamy kop z takmer ideálnej pozície. Uvidíme, čo z toho domáci hráči vyťažia.
     
    17
    Nevyťažili z toho nič, nepresný center skončil iba v náručí pozorného Wolfa. Ten sa s rozohrávkou neponáhľa, počká si na spoluhráčov, kým sa správne rozostavia.
     
    18
    Brémy sa následne pokúsili o rýchly útok, ten im však kvôli nepresnej prihrávke nevyšiel. Lopta je opäť u Horna, ktorý bude rozohrávať od svojej brány.
     
    19
    Ujah na ľavej strane kombinoval s Hectorom, ich kombináciu dobrým zákrokom prerušil Gebre Selassie.
     
    20
    Ujah dostal dobrú prihrávku na hranicu pokutového územia. Tam sa celkom zbytočne snažil preštrikovať cez trojicu obrancov, namiesto toho mohol prihrať nabiehajúcemu si Deyversonovi.
     
    21
    Nestalo sa tak, lopty sa teda zmocnili hostia, ktorí rýchlo prešli vpred a po nedovolenom zákroku jedného z domácich hráčov budú zahrávať priamy kop.
     
    22
    Sternberg to najprv napálil iba do múru tiel pred ním, jeho následný center bol tečovaný nad bránu. Nasledovať bude rohový kop pre Brémy.
     
    23
    Z toho nič nebolo, Kolín sa pustil do rýchlej kontry, Ujah do dobrej pozície prihral Rissemu, ktorý prudko vypálil, jeho delovka tesne minula pravú tyč.
     
    24
    Tempo sa nám pomaličky zvyšuje, začína sa hrať z jednej strany na druhú, po zákroku Deyversona budú Brémy zahrávať ďalší roh.
     
    25
    Z rohu ihriska letel pred bránu nepresný center, napokon Horn zasahovať nemusel, lopta skončila na vrchnej sieti.
     
    26
    Peszko krásnou kolmicou vysúval Ujaha, ten si však nedal pozor a v momente prihrávky sa ocitol v metrovom ofsajde.
     
    27
    Di Santo pri rohovej zástavke vyčkával s prihrávkou, Peszko ho nešetrne poslal k zemi nasledovať bude priamy kop pre Brémy.
     
    27
    Werder Brémy dali gól! Letiaca lopta preletela ponad všetkých hráčov pred bránou, dostala sa až k nikým nebránenému DAVIEMU SELKEMU, ktorý mal kopec času na to aby si loptu spracoval a presne zakončil.
    Davie SELKE - 0:1
     
    28
    Kolínčania sa okamžite snažia o gólovú odpoveď, Ujah na pravej strane vybojoval aspoň rohový kop.
     
    29
    Takmer bolo vyrovnané! Prudký center preletel popred bránu, ani jeden z hráčov ho nedokázal zachytiť. Nanešťastie pre domáci tím ani zakončujúci Wimmer, ktorý v páde loptu minul iba o centimetre.
     
    30
    A ďalšia šanca pre Kolín! Ujah vyštartoval dopredu sám, prekonal Wolfa, no aj on mieril tesne vedľa pravej tyče!
     
    31
    Konečne sa na štadióne zobudili aj tribúny, po týchto dvoch šanciach je počuť domácich fanúšikov. Dúfajme, že sa prebudia aj hráči na trávniku.
     
    32
    Peszko to skúšal z podobnej pozície ako pred chvíľou Ujah, šlo však viac-menej o strieľanú prihrávku, ktorú zachytil iba hráč Brém.
     
    33
    Deyverson postupoval vpred takmer po pravej postrannej čiare, bol však faulovaný, takže sa obrana Brém stihne sformovať.
     
    34
    Domáci tím sa aj napriek tomu dostal na dostrel brány, Peszkovi sa ale nepodarilo vystreliť, v poslednom momente mu do strely vbehol jeden z obrancov.
     
    35
    Z ťažkej pozície to následne skúšal Ujah, jeho strela ľavačkou ale skončila iba na postrannej sieti.
     
    36
    Hra sa presunula do strednej časti ihriska, tam hráči bojujú o loptu, ani jeden z tímov nemá vyslovene navrch.
     
    37
    Tento trend hry pokračuje aj naďalej, tempo nám zase postupne klesá, uvidíme, či sa v zostávajúcich minútach prvého polčasu dočkáme peknejšej útočnej akcie.
     
    38
    Risse sa snažil o prudký center do pokutového územia Brém, tam ale úradovala pozorná defenzíva hostí, lopta na jeho spoluhráča neprešla.
     
    39
    Hostia protestujú, Di Santo v šestnástke Kolínu pri spracovaní lopty spadol, no zdá sa, že do kontaktu s protihráčom nedošlo.
     
    40
    Hra je prerušená, po odohraní lopty sa do súboja zbytočne vrhol Fritz, ktorý doslova zostrelil Risseho. Na ihrisko vybieha aj lekársky tím.
     
    41
    Fritz sa pozviechal rýchlo, horšie to vyzerá s domácim hráčom, ten ihrisko opustil po svojich, no s bolestivou grimasou, uvidíme či ešte do zápasu zasiahne.
     
    42
    V hre sa zatiaľ pokračuje aj bez neho, Kolín štartuje jednu z posledných útočných akcii prvého polčasu.
     
    43
    Nevyšlo to, prudký center Deyverson nezachytil, lopta mu ušla až za čiaru. Od brány bude rozohrávať Wolf.
     
    44
    Ďalšia útočná akcia domáceho tímu končí po faule Peszka, ktorý vo vzduchu hlavou trafil Selkeho. Zrejme sa už útočnej akcie v prvom polčase nedočkáme.
     
    45
    Hostia vyviezli loptu do strednej čast ihriska, ďalej sa ale nedostali, Kolín zodpovedne bráni.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa bude nadstavovať ešte 1 minúta navyše.
     
    45+1
    Domáci tím ešte získal jeden rohový kop, ten však nevyužil, obrana hostí okamžite loptu posiela do bezpečnej vzdialenosti od Wolfovej svätyne.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Polovica duelu je za nami, hostia po nej vedú 0:1 zásluhou gólu Selkeho. Inak sme sledovali pomerne vyrovnaný prvý polčas, šancí na strelenie ďalších gólov veľa nebolo. Uvidíme, či sa to zmení v druhom polčase, ktorý začne cca o 16:33.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostave ani jedného z tímov, oba celky tak majú k dispozícii všetky tri striedania.
     
    47
    Krátko po začatí druhej polovice zápasu sa vo vzduchu hlavami zrazili Ujah a Vestergaard. Druhý menovaný to rozchodil ťažšie, ale aj on bude v poriadku.
     
    48
    Domáci tím začal druhý polčas aktívne, určite sa bude snažiť o vyrovnanie čím skôr. Olkowski si hľadal na hranici pokutového územia lepšiu pozíciu pre strelu, no o loptu postupne prišiel.
     
    49
    Tentoraz zaútočili hostia, Fritz sa dostal do šestnástky po pravej strane, odkiaľ pred bránu posielal niečo medzi centrom a strelou. Horn jeho pokus vyrazil do bezpečia.
     
    50
    Hostia získali vhadzovanie v strednej časti ihriska, Junuzović sa s rozohrávkou vôbec neponáhľa, čo sa pochopiteľne nepáči domácim tribúnam.
     
    51
    Peszko zbytočne dohrával súboj s Junuzovićom, tomu okamžite po faule pomáhal vstať. Možno aj preto situáciu rozhodca rieši dohovorom a nie žltou kartou.
     
    52
    Peknú individuálnu akciu nám predviedol Bargfrede, z hranice pokutového územia ale vypálil svojou slabšou nohou a trafil iba bočnú sieť.
     
    53
    Vestergaard chcel narýchlo odkopnúť loptu do bezpečnej vzdialenosti od brány, loptu ale netrafil ideálne a tak daroval súperovi vhadzovanie z dobrej pozície.
     
    54
    Túto príležitosť domáci futbalisti nevyužili, naopak sami sa museli brániť pred prenikajúcim Selkem. Toho si vzala na starosť dvojica obrancov, ktorá mu loptu odobrala.
     
    55
    Ujah si opäť nedal pozor, prihrávku spracovával už v ofsajdovej pozícii, čo neušlo pozornosti postranného rozhodcu.
     
    56
    Tempo hry nám znova pokleslo, hostia sa skôr zameriavajú na obrannú činnosť a nebezpeční budú zrejme z rýchlych protiútokov.
     
    57
    Olkowski na pravom krídle vysunul Voghta, ktorý v takmer beznádejnej situácii aspoň vydoloval rohový kop pre svoj tím.
     
    58
    Letiaca lopta z rohu ihriska našla vysokého Ujaha, ktorého zakončenie však bolo tečované a tak si hráči celú štandardnú situáciu zopakujú.
     
    59
    Prichádza prvé striedanie v zápase, ihrisko opúšťa domáci hráč Olkowski, ktorého na trávniku nahradí Osako.
     
    60
    Selke využil to, že Kolín zaútočil s viacerými hráčmi, narušil súperovu rozohrávku a takmer sa dostal do úniku. Bol však tiesnený a tak prihral Di Santovi. Ten bol okamžite zdvojený a loptu už svojmu spoluhráčovi nedokázal vrátiť.
     
    61
    Medzitým sa nám začala posledná polhodina hry, domáci futbalisti si stále nedokážu vypracovať vážnejšiu príležitosť na prípadné vyrovnanie.
     
    62
    Teraz sa to takmer podarilo striedajúcemu Osakovi, ten predlžoval center z ľavej strany, no len do bočnej siete.
     
    63
    Hector krížnou prihrávkou našiel Risseho, ktorý si stihol loptu dobre spracovať, ale jeho strela bola veľmi nepresná.
     
    64
    Ujah sa ocitol v ďalšom postavení mimo hry. Takto už v dnešnom zápase neraz pokazil útočnú akciu. Dnes mu to jednoducho nejde.
     
    65
    Kolínčania sa usadili na súperovej polovici, zatiaľ sa však k ďalšej strele nedostávajú, obrana Brém ch drží na uzde.
     
    66
    Prvý raz v zápase strieda aj tím hostí, z ihriska odkráčal strelec zatiaľ jediného gólu Selke, jeho miesto zaujme Öztunali.
     
    67
    Deyverson bol pri prechode vpred faulovaný ešte na svojej polovici ihriska, trošku sa aj hnevá na rozhodcu, že mu neponechal výhodu.
     
    68
    Z ničoho nič sa do šestnástky dostal Osako, ktorý vystrelil z ťažkej pozície a jeho strela preletela len tesne nad brvnom.
    Osako
     
    69
    A znova Osako, toho tentoraz dobre našiel Ujah. Z obrej pozície mu tentoraz nedovolil vystreliť jeden z obrancov, ktorý jeho pokus zablokoval.
     
    70
    Brémy striedajú po druhý raz v zápase, do zápasu zasiahne aj García, ktorý nahradí Sternberga.
     
    71
    Horn nám musel predviesť pohotové zákroky. Prvú takmer neškodnú strelu iba vyrazil pred seba, no strela Di Santa z rohu šestnástky bola oveľa jedovatejšia a Horn musel byť v pohotovosti.
     
    71
    Di Santo prechádzal cez stred ihriska, pri prechode cez jedného z hráčov súpera šiel veľmi ochotne k zemi za čo vidí vôbec prvú žltú kartu v zápase.
     
    72
    Krásna akcia Hectora, ten sa otočkou zbavil dvojice obrancov, ďalšou kľučkou sa predral cez tretieho, no na jeho prudký center nedokázal zareagovať ani jeden z jeho spoluhráčov.
     
    73
    Zápas predčasne končí pre Peszka, ktorého na trávniku nahradí Halfar.
     
    74
    Domáci hráč Deyverson sa previnil úplne zbytočný útočným faulom za čo vidí žltú kartu.
     
    75
    Brémy získali priamy kop po faule Halfara, ten však zostal nevyužitý, letiaci center skončil iba u pozorného Horna.
     
    76
    Risse postupoval po pravej strane, jeho center však putoval iba do ruky brániaceho hráča. Našťastie pre Brémy to bolo ešte pred čiarou ohraničujúcou pokutové územie.
     
    77
    Ani domáci tím nedokázal využiť priamy kop, Kolínu sa však čas na vyrovnanie veľmi rýchlo míňa.
     
    78
    Pokutový kop si na opačnej strane pýta Öztunali, ktorý sa po kontre dostal až do šestnástky. Zozadu sa naňho prilepil Wimmer a v jednom momente k zemi padli obaja hráči. Faul sa však nepíska.
     
    79
    Z opakovaných záberov je však vidieť, že pravdepodobne to pokutový kop mal byť. Zásluhou rozhodcu tak domáci tím stále zostáva v nádeji, že získa aspoň bod.
     
    80
    Teraz sa však bude musieť brániť, Brémy získali rohový kop a hostia sa s presunom pred bránu dvakrát neponáhľajú.
     
    81
    Ujah si na hranici pokutového územia naskakoval na vysokú loptu, pred tým ako stihol zakončiť mu ju uchmatol Wolf. Hráči sa pri tom dostali do kontaktu a Ujah si neúspešne pýta priamy kop.
     
    82
    Po súboji pri postrannej čiare sa do seba pustili Wimmer a Fritz. Vášne musí krotiť až hlavný rozhodca, ktorý hráčov dôrazne napomína.
     
    82
    Nasleduje posledné striedanie domáceho tímu, ihrisko opúšťa dnes neúspešný Ujah, ktorého nahradí Finne.
     
    83
    Kolín bude zahrávať priamy kop, za ďalšie provokovanie súpera vidí Fritz žltú kartu.
     
    84
    Aj tento rohový kop zostal nevyužitý, Brémy sa oslobodili, navyše hrozilo, že sa trojica hráčov dostane do úniku. Za cenu žltej karty ich zastavil Lehmann.
     
    85
    Hostia sa už ani nepokúšajú o nejaké útočenie, skôr zbierajú na súperovej polovici ihriska cenné sekundy, čím samozrejme brnkajú na nervy domácich hráčov.
     
    86
    Tí sa však nevzdávajú a stále sa snažia o útočenie, aj keď je to väčšinou iba nakopávanie lopty smerom dopredu, čo nemáva veľký úspech.
     
    87
    Hlavný rozhodca nariadil pokutový kop! Po nepresnom centri lopta letela do miest, kde sa nikto nenachádzal, takže je naozaj čudné, prečo striedajúci García v pokutovom území zozadu k zemi postrčil Finneho.
    García
     
    88
    1. FC Köln dáva gól! Je vyrovnané, loptu si na biely bod postavil MATTHIAS LEHMANN, ktorý prudkou strelou s prehľadom prekonáva Wolfa.
    Matthias LEHMANN - 1:1
     
    89
    Hostia okamžite chcú strhnúť vedenie opäť na svoju stranu, vybojovali rohový kop, no letiacu loptu chytil Horn. Ten dlhočizným odkopom vysúval jeho spoluhráčov v útoku.
     
    90
    Brémy ešte striedajú, na nadstavený čas nastúpi Makiadi, ktorý zaujme miesto Junuzovića.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadneho hracieho času sa budú nadstavovať ešte 4 minúty.
     
    90+2
    Osako vysúval Finneho, pred ním ale zasiahol obranca. Oba tímy teraz cítia šancu na tri body, takže sa hrá veľmi rýchly futbal.
     
    90+3
    Situáciu ukľudňujú až domáci hráči, tí si podržali loptu a dopredu sa púšťajú postupne, systematicky.
     
    90+4
    To im ale príliš nevyšlo, lopty sa znova zmocnili hostia, ktorí s ňou operovali vo vnútri šestnástky. Di Santo nevybojoval ani pokutový kop, ani roh, rozohrávať bude Horn.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, domáci hráči sa ešte snažili o strelenie víťazného gólu, no v konečnom dôsledku môžu byť radi aj za jeden bod. Už to vyzeralo tak, že Brémy si z ihriska súpera odvezú cenné tri body, no Finne v 88. minúte vybojoval pokutový kop, ktorý Lehmann následne premenil. Počas zápasu boli hostia o niečo lepším tímom, no remíza je pravdepodobne najspravodlivejšia.

    Po dnešnom zápase sa Brémy bodovo dotiahnu na Frankfurt, ktorý prekvapivo prehral s posledným Stuttgartom. Kolín v tabuľke predbehne Mainz, ktorý svoj zápas odohrá až zajtra.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (17:25:06)

    Andrej Marienka

    Góly: 88. Lehmann (pen.) – 27. Selke

    Karty:   74. Deyverson (KLN), 84. Lehmann (KLN) – 71. Santo (BRM), 83. Fritz (BRM)


    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – Hector, Wimmer, Maroh, Olkowski – Risse, Vogt, Lehmann, Peszko – Ujah, Deyverson
    Náhradníci: Kessler – Brečko, Osako, Mavraj, Halfar, Finne, Švento

    Werder Brémy: Wolf – Sternberg, Vestergaard, Prödl, Gebre Selassie – Bargfrede – Junuzović, Fritz – Bartels – Di Santo, Selke
    Náhradníci: Casteels – García, Caldirola, Makiadi, Öztunali, Kroos, Ayçiçek

    Rozhodca: Hartmann – Cortus, Beitinger