Manchester City – West Bromwich 3:0 (kon.) | Aston Villa – Swansea 0:1 (kon.) | Newcastle – Arsenal 1:2 (kon.)
Southampton – Burnley 2:0 (kon.) | Stoke City – Crystal Palace 1:2 (kon.) | Tottenham – Leicester 4:3 (kon.)
West Ham – Sunderland 1:0 (kon.)
koniec
Southampton FC
2:0 (1:0)
Burnley FC
Sobota 21.03.2015, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Southampton FC

    "Svätci" sa po skončení 30.kola anglickej Premier League rozpŕchnu takmer všetci k svojim reprezentačným družstvám, ale ešte predtým musia poraziť Burnley. Aspoň tak si to na juhu Anglicka predstavujú. Domáci sú favoritom tohto zápasu a nabudili sa naň aj veľmi cennou remízou zo Stamford Bridge, či víťazstvom nad Crystal Palace. Tri zápasy pred tým však až tak slávne nedopadli, kedže Saints prehrali s WBA aj Liverpoolom a len remizovali doma proti West Hamu.

    Najlepší strelci

    1.Pellé 8
    2.Mané 7
    3.Tadič 4

    Zranenia: Jay Rodríguez, Mayuka
     
    Burnley FC

    Hráči nováčika Premier League naposledy totálne zaskočili obhajcu titulu a doma zdolali Manchester City gólom Georga Boyda 1-0. Tri veľmi cenné body v boji o záchranu, ktorú však zatiaľ Burnley prehráva, keďže figuruje na osemnástom, teda zostupovom, mieste. Domáca výhra bola síce skvelá, ale jedna z mála, za celú sezónu ich prišlo len päť. Pred ňou zaznamenal skromný klub osem zápasov bez výhry.

    Najlepší strelci

    1.Ings 9
    2.Boyd, Barnes 5
    3.Mee, Arfield 2

    Zranenia: Taylor, Marney, Long
     
    Vzájomné duely

    Výhra Southamptonu: 4
    Remíza: 5
    Výhra Burnley: 3

    Posledných päť vzájomných zápasov

    Southampton vs. Burnley 0-1/4-3/2-0/1-1/2-2
    Alderweireld nedávno vyhlásil, že chce v Southamptone zostať aj po skončení sezóny a na zápas sa tak logicky veľmi teší.

    Príchod hráčov na štadión.

    Na štadióne sú už aj hráči hostí.

    Miesto zápasu- St. Mary´s Stadium.

     
    Úvodné zostavy:

    Southampton FC: Forster- Clyne, Fonte (C), Alderweireld, Bertrand- Schneiderlin, S. Davis- Tadić, Mané, Long- Pellè
    Náhradníci: K. Davis- Yoshida, Gardos, Wanyama, Djuričić, Ward-Prowse, Elia

    Burnley FC: Heaton- Trippier, Shackell (C), Duff, Mee- Boyd, Arfield, Jones, Barnes- Vokes, Ings
    Náhradníci: Gilks- Wallace, Kightly, Jutkiewicz, Sordell, Keane, Reid

    Rozhodca: Roger East- A. Garratt, H. Lennard- L. Probert.
     
    Už len pár sekúnd nás delí od výkopu na štadióne St. Mary´s.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop mali domáci a Clyne okažite dlhou loptou dopredu hľadá Longa, ale ten ju na hracej ploche nestihol.
     
    1
    Elia si zo vzduchu stiahol loptu pre Mee-om, ale takmer mu kopol do hlavy, takže sa píska faul záložníka Saints.
     
    2
    Mee sa snažil poslať loptu do krídla, kde si nabehol Ings, ale toho pokryl Fonte a telom si zakryl loptu, ktorá následne prešla za bránkovú čiaru.
     
    3
    Alderweireld prihral do stredu poľa na Tadiča, ale tomu sa lopta odráža za autovú čiaru a tak bude nasledovať aut pre hostí. Trippier hľadal vpredu Vokesa, ale ten bol pokrytý a lopta tak doputovala k Forsterovi.
     
    4
    Clyne prvou loptou do šestnástky súpera hľadal Pellého, na ktorého aj center smeroval, ale dokázal ho pokryť Shackell a dostať loptu preč.
     
    5
    Dlhá lopta Fonteho nenašla Pellého, ale len brankára Heatona, ktorý okamžite vykopáva, ale len k hráčom Saints.
     
    6
    Bertrand sa po narážačke s Tadičom dostal na ľavej strane k centru, ale ten Duff odvrátil na roh.
     
    7
    Pretiahnutý rohový kop sa snažil spoza šestnástky zakončovať strelou Schneiderlin, ale tá mu absolútne nesadla a ohrozil miest niekde medzi bránou a rohovou zástavkou.
     
    8
    Tadič dostal loptu na krídlo na center, ale keďže bola trochu pomalá, Trippier ju poslal na aut a napokon z toho bude aut pre hostí.
     
    9
    Tadič sa snaží dlhým pasom cez os ihriska nájsť vpredu Longa, lenže ten loptu nezachytil a tak ju získali hráči Burnley.
     
    9
    Tí ju ale poslali len ku Forsterovi, ktorý ju od svojej brány síce odkopol, ale pošmykol sa a Vokes mu nechtiac stúpil na nohu. Anglický reprezentačný brankár je už v opatere lekárov a aj keď to nevyzerá dobre, dúfajme, že bude pokračovať.
     
    11
    Ošetrovanie sa naťahuje a už je jasné, že príde k striedaniu, oblieka sa Kelvin Davis. Veľká strata pre Southampton, dúfajme, že zranenie nebude komplikované a Forster sa dá rýchlo do poriadku, aj keď v najbližšej reprezentačnej prestávke sa určite nepredstaví.
     
    12
    Forster bude musieť byť odnesený na nosidlách, zdá sa, že to bude horšie, ako sa na prvý pohľad zdalo.
     
    13
    Forster práve teraz za potlesku tribún štadióna St. Mary´s opúšťa na nosidlách štadión.
     
    14
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Forster, prichádza Davis.
     
    15
    Máme za sebou teda prvých 15 minút, ktoré nám žiadny vzruch pred bránami nepriniesli, ale len jedno jedno škaredé zranenie Forstera.
     
    16
    Ings sa snažil na hracej ploche dostihnúť odhlavičkovanú loptu stopérov Saints zo šestnástky, čo sa mu nepodarilo, ale vhadzovať budú hostia.
     
    16
    Okamžite sa však lopty zmocňujú domáci a dopredu môže ísť Long, ktorý hľadal uličkou v šestnástke Pellého, čo sa mu aj podarilo, ale Talianova kľučka bola naviac a tak Burnley loptu odkoplo.
     
    17
    Shane Long sa na pravom krídle dostal cez Mee-a, ale jeho center, ktorý mal nájsť Pellého, našiel len miesta za bránou Heatona.
     
    18
    Pellé sa snažil pred šestnástkou proti presile spracovať dlhú loptu na neho, čo sa mu ale nepodarilo a tak ju chytil brankár Heaton.
     
    19
    Domáci dostali veľmi peknou kombináciou loptu až do voľného priestoru na ľavom krídle, odkiaľ centroval Tadič, ale Pellého nenašiel, pretože poslal veľmi vysoký center.
     
    20
    Ings dostal skvelú loptu pred šestnástku medzi stopérov a už to vyzeralo, že sa cez Alderweirelda dostal, ale Belgičan mu v poslednej chvíli loptu vypichol a nepustil ho do veľkej šance.
     
    22
    Domáci sa dopustili chyby pri rozohrávke, ale Vokes ju nevyužil, keďže ihneď po prebratí loptu mu ju zobral Alderweireld a ten ju ihneď posiela dopredu, ale Pellé ju nezachytil a tak končí u Heatona.
     
    23
    Trippier poslal nebezpečný center do šestnástky, ale ten prepadol až na Mee-a, ktorý loptu prihral na os ihriska, kde stál Ings, lenže jeho strela spoza šestnástky bránu Davisa minula.
     
    24
    Boyd našiel krásnym pasom na krídle Arfielda, ktorý odcentroval a lopta sa od hráčov Saints odrazila k úplne voľnému Vokesa. Ten strieľal z vnútra šestnástky z prvej, ale Davis vytiahol skvelý zákrok.
     
    25
    Po rohovom kope sa dostal k strele Boyd, ale jeho pokus, podobný, ako keď dal gól City, lenže z druhej strany neprešiel, ale bude z toho ďalší roh.
     
    25
    Ten prepadol až za šestnástku, ale Boyd sa do nej loptu snažil vrátiť. Pri pokuse o kľučku na Fonteho spadol, faul na penaltu však East neodpískal.
     
    26
    Duff poslal veľmi riskantnú a pomalú malú domov, na ktorú ihneď zareagoval Long, ale pred Heatonom mu chýbal asi jeden krok a tak loptu odkopol brankár hostí.
     
    27
    Trippier posiela ďalší nebezpečný center na Ingsa, ktorého ale telom odstrčil Fonte a loptu následne chytil do rukavíc Davis.
     
    28
    Clyne hľadal dlhým centrom v šestnástke Pellého, čo sa mu aj podarilo a Talian sa snažil loptu ešte predĺžiť na nabiehajúceho Longa, lenže pred ním odvrátil Duff.
     
    29
    Mané posiela veľmi nebezpečný center, ktorý dostali obrancovia Burnley zo šestnástky preč, ale z druhej vlny pálil Davis, jeho pokus zrazil Shackell na roh.
     
    29
    Clyne sa dostal k zaujímavej strele po rohovom kope, mieril do vinkla brány Heatona, ale strelu nasmeroval tesne nad brvno.
     
    30
    Trippierov center do šestnástky tentoraz spoluhráča nenašiel a preto ho poľahky zo vzduchu stiahol Davis.
     
    32
    Tadič zachytil loptu do Bertranda na krídlo na poslednú chvíľu na postrannej čiare a následným centrom získal roh.
     
    33
    Ten však hostia dostali preč, ale Mané sa snažil naviesť loptu naspäť do šestnástky z krídla, čo ale opäť nedovolila obranca Burnley.
     
    34
    Pellé sa snažil na hranici šestnástky presadiť cez presilu spoluhráčov, ale loptu si odkopol ďaleko od nohy a tá mu ušla za bránkovú čiaru.
     
    35
    Tadič hľadal centrom do šestnástky Maného, alebo Pellého, lenže jeden z nich sa previnil faulom.
     
    37
    Southampton dal gól!

    Po centri Tadiča zľava sa k dôraznej hlavičke ešte nepresadil Pellé, strela Maného bola zablokovaná, ale tá od Clyne síce nebola dobrá, ale prešľa až k úplne voľnému SHANEOVI LONGOVI, ktorý už nemal problém z malého vápna poslať loptu do brány a navyše v nej nebol Heaton, ten si vybehol o niečo vyššie na Clyneov pokus.
    Shane LONG - 1:0
     
    40
    Mané dostal prihrávku do behu na krídlo, kde sa vyhol Mee-ovi a potom už nasledovala diaľnica až ku rohovej zástavke. Posla center na Pellého, ktorý ale cez Shackella nedokázal dôrazne zakončiť.
     
    41
    Jones fauluje Maného na osi ihriska, ale je to skoro 40 metrov od brány Heatona, vyzerá to na center do šestnástky.
     
    42
    Tadič ho aj poslal na Alderweirelda, ktorý sklepol loptu na úplne voľného Pellého na päťke, ten však strelou z prvej napálil tvrdo, ale iba do brvna.
     
    43
    A tak ideme rýchlo na druhú stranu, kde sa do šance dostal aj Ings, keď ho nestihli pokryť stopéri a Angličan strieľa z vnútra šestnástky veľmi dobre, ale Davis opäť jeho strelu na vzdialenejšiu žrď vyráža.
     
    44
    Trippier poslal z polovice veľmi dobrý pas za obranu na Ingsa, ale tomu chýbal k spracovaniu asi jeden krok.
     
    45
    Southampton získal rohový kop a veľmi dobrý signál takmer skončil gólom. Davis poslal loptu na úplne voľného Clynea za šestnástkou, ten si strelu pripravil, vypálil a Duff jeho pokus tečoval do protipohybu Heatona, ktorý padal na druhú stranu. Ak by lopta išla do brány, bol by to gól.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    45+2
    Bertrand poslal loptu na Maného, ktorý sa z krídla síce nedostal do šestnástky, ale prihral naspäť a Bertrand našiel centrom v šestnástke Davisa, ten sa zavesil do vzduchu a hlavičku nasmeroval presne pod brvno brány Heatona, ktorý s veľkou námahou vyráža na roh.
     
    45+3
    Po rohu sprava bude nasledovať aj zľava, ale ten Heaton boxuje čo najďalej. Saints však loptu dopredu vracajú, aspoň na chvíľu upokojil situáciu Mee, nepustil Longa do nábehu do šestnástky.
     
    45+4
    Trippier poslal ďalší z jeho perfektných centrov, tentoraz na Barnesa, ktorý z prvej vrátil loptu z hranci malého vápno do jeho stredu, kde hlavičkoval Boyd presne pod brvno, Davis však vyráža na roh.
     
    45+5
    Ten však nebezpečenstvo nepriniesol a to ani následný dlhý aut Mee-a. Burnley však ešte zahrozilo, keď strelu Mee-a pred Davisom tečoval Boyd, ale len vedľa brány.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa prvý polčas, ktorý priniesol najprv zranenie Forstera, ale potom sa už začal hrať pravý futbal. Veľké množstvo šancí na oboch stranách však prinieslo len jediný gól z kopačky Longa, ktorý tak stanovil priebežný stav 1-0. Favoritom sú domáci, ale Burnley určite neprišlo len brániť a taktiež sa starajú o skvelý priebeh zápasu.

    Druhý polčas, dúfajme, že bude minimálne rovnako zaujímavý, takže sa na vás teším asi o 17:04.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Tadič, prichádza Wanyama.
     
    47
    Bertrand poslal nebezpečný center na Pellého, ktorý sa síce nedostal k dôraznému zakončeniu, ale prihral na Davisa, ktorý tvrdo vypálil spred malého vápna do bočnej siete.
     
    48
    Alderweireld sa trochu zamotal pri rozohrávke a loptu mu takmer zobral Vokes, ale Belgičan to v spolupráci s Davisom vyriešil k spokojnosti domácich.
     
    48
    Trippier našiel v šestnástke Ingsa, ktorý sa cez Clynea najprv nedostal k centru ale následne už áno, našiel však len Davisa.
     
    50
    Clyne vhodil aut na Maného, ktorý sa chcel po krídle rozbehnúť okolo Mee-ho, ten ho však zastavil, ďalší aut pre domácich.
     
    51
    Trippiera pri postrannej čiare dohral Long, ale karta neprichádza.
     
    52
    Trippierov center našiel v šestnástke Boyda, ale ten vyhral hlavičkový súboj len pre hráčov Saints.
     
    53
    Dlhú loptu Fonteho dopredu sklepol Pellé pre Longa ten tvrdou strelou spoza šestnástky len o milimetre minul žrď brány Heatona.
     
    54
    Boyd sa na pravom krídle uvoľnil cez Alderweirelda, ale poslal dlhý center až za bránkovú čiaru.
     
    55
    Clyne dostal loptu na pravé krídlo a poslal skvelý center, ktorý však Pellé a ani Mané nezasiahli. Na hracej ploche ho ale ešte zachytil Bertrand, aj on nacentroval, ale v skrumáži pred Heatonom dostali hostia loptu preč.
     
    56
    A tí aj vyrazili do rýchleho protiútoku, asi 30 metrov do brány získali štandartku.
     
    56
    Centrovaná lopta Boyda našla Barnesa, ktorý sa stretol v súboji s Pellém a dopustil sa faulu na neho.
     
    57
    Pred Bertrandom, ktorý bežal po pravom krídle na poslednú chvíľu dostúpil Duff a sklzom mu loptu vypichol na aut.
     
    58
    Southampton dal gól!

    Prudký center Bertranda si JASON SHACKELL nechytateľne na hranici päťky zráža do vlastnej brány.
    Jason SHACKELL - 2:0
     
    59
    Ings sa snažil rýchlo odpovedať, ale nedostal loptu cez stopérov Saints na Vokesa.
     
    60
    Bertrand dostal priestor na ľavom krídle a aj keď ho dostúpil Arfield, dokázal presne odcentrovať na nohu Pellého, ktorý strelou z voleja ale trafil Mee-ho a od neho sa lopta odráža do vzduchu a chytá ju Heaton.
     
    62
    Burnley si trochu skomplikovalo rozohrávku v stred poľa, ale napokon sa hráči domáceho celku dopustili faulu a tak lopta patrí hosťom.
     
    62
    Tí ju ale poslali do rohu na Ingsa, ktorý prehral súboj s Clyneom, lopta pre Saints.
     
    63
    Davis vypichol v strede poľa loptu Boydovi, ale domáci dobre sa rozvíjajúcu akciu pokazil prihrávkou do krídla, kde ju zmaril Mee.
     
    64
    Trippier našiel Boyda v šestnástke súpera a ten získal zblokovanou strelou cez Alderweirelda rohový kop.
     
    64
    Domáci ho ale poslali rýchlo preč a aj keď Trippier loptu do šestnástky vrátil, prišla nakoniec len strela Mee-a vysokom vysoko nad bránu.
     
    65
    Mané si chcel nabehnúť za obranu hostí, kde dostal prihrávku, ale Shackell ho predstihol a pustil loptu Heatonovi.
     
    66
    Arfield z krídla centruje, nachádza síce len Alderweirelda, ale ten zráža loptu len na roh.
     
    66
    Opäť však zle zahraný roh a domáci už zásluhou Maného idú dopredu, ale Duff sa stihol vrátiť a odstránil loptu spod Senegalčanových kopačiek na aut.
     
    68
    Mané sa snažil centrom po zemi nájsť do šestnástky nabiehajúceho Davisa, ale hostia dostali lotu preč.
     
    68
    Saints však naďalej zostávajú v okolí pokutového územia Burnley a Davis zblokovaným centrom získava roh. Ten aj sám zahral a našiel hlavu Fonteho, ktorý ale poslal svoj pokus nad bránu Heatona.
     
    70
    Saints sa v týcto chvíľach nikam neponáhľajú a pomaly kombinujú v strede ihriska.
     
    71
    Clyne sa však teraz snaží predrať po pravom krídle, ale neprešiel. Mané však následne získal roh, ktorý zahral Davis, našiel hlavu Pellého, ale ten hlavičkuje len do miest, kde stojí Heaton.
     
    72
    Po dlhej lopte dopredu na Pellého získava Southampton zásluhou odhlavičkovania Shackella ďalší roh.
     
    72
    Tentoraz ho Heaton vyráža preč zo šestnástky, ale v jej okolí Saints ostávajú. Ich kombinácia sa však týka len jej okolia, nie vnútra.
     
    73
    Davis si teraz neporadil s odkopom, keďže si loptu ďaleko predkopol a napálil ju do atakujúceho Ingsa. Od neho však ide lopta do autu.
     
    74
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Vokes, prichádza Jutkiewicz.
     
    74
    Trippier sa snaží nájsť dlhým centrom v šestnástke niektorého zo spoluhráčov, ale svoju loptu poslal veľmi ďaleko za šestnástku.
     
    75
    Long v strede ihriska poslal na zem Arfielda a bude t toho šanca na center pre Trippiera.
     
    76
    Ten však hráči Saints rýchlo dostali preč z vlastného pokutového územia a navyše získali aj aut na útočnej polovici.
     
    76
    Davis prestrčil loptu doľava na Maného, ktorý sa snažil poslať strelu do vinkla, ale nastrelil pri rom ruku Arfielda. Štandatka pre Saints asi meter od šestnástky.
     
    77
    O priamu strelu sa pokúsil Alderweireld, mieril do vzdialenejšieho rohu, ale minul bránu asi o pol metra do výšky.
     
    78
    Pellé dostal loptu na hranicu šestnástky, kde si ju narazil s Davisom a pokúsil sa o tvrdú strelu, ale trafil len brániaceho Duffa.
     
    80
    Bertrand sa snažil prejsť do šestnástky zľava cez Trippiera, ale ten ho nikde nepustil a navyše založil protiútok, ktorý končí faulom Fonteho asi 25 metrov od vlastnej brány.
     
    80
    K lopte sa už postavil Trippier, ktorý našiel hlavu svojho kapitána Shackella, no ten posiela pokus tesne nad bránu Davisa.
     
    82
    Arfield vyskúšal šťastie spoza šestnástky, ale to pri ňom nestálo, keďže bránu absolútne netrafil.
     
    83
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Barnes, prichádza Wallace.
     
    84
    Davis získal loptu v strede poľa snaží sa niečo vymyslieť so spoluhráčmi, ale hráči Burnley ich do vlastnej šestnástky nepustili.
     
    86
    Long sprava poslal veľmi dobrý center na Pellého, ktorý sa uvoľnil cez Shackella, ale v páde nedokázal loptu poslať na Heatona.
     
    87
    Ings dostal loptu na hranicu šestnástky, kde ale neprešiel cez stopérsku dvojicu Saints a tí tak môžu ísť dopredu, ale v strede poľa fauloval Long.
     
    89
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Ings, prichádza Sordell.
     
    89
    Dlhú loptu dopredu si takmer Long spracoval pred vybiehajúcim Heatonom, ale ten v páde mu loptu berie a vykopáva, ale Jutkiewicz ju poslal spoza šestnástky z uhlu len nad bránu.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+1
    Wanyama fauluje Boyda na osi ihriska asi 25 metrov od vlastnej brány.
     
    90+2
    Wallace sa pokúsil o priamu strelu, ale minul bránu Davisa asi o dva metre.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    V druhom dejstve už Burnley nebolo pre Southampton vyrovnaným protivníkom, aj keď šance si ešte vypracovalo. Domáci však zápas bez problémov dohrali a pripísali si dôležité tri body. (17:57:49)

    Matej Kubove

    Góly: 37. Long, 58. Shackell (vla.)


    Southampton FC: Forster- Clyne, Fonte (C), Alderweireld, Bertrand- Schneiderlin, S. Davis- Tadić, Mané, Long- Pellè
    Náhradníci: K. Davis- Yoshida, Gardos, Wanyama, Djuričić, Ward-Prowse, Elia

    Burnley FC: Heaton- Trippier, Shackell (C), Duff, Mee- Boyd, Arfield, Jones, Barnes- Vokes, Ings
    Náhradníci: Gilks- Wallace, Kightly, Jutkiewicz, Sordell, Keane, Reid

    Rozhodca: Roger East- A. Garratt, H. Lennard- L. Probert