Trnava – Zlaté Moravce 3:0 (kon.) | Košice – B. Bystrica 2:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Podbrezová 2:1 (kon.)
Trenčín – Dunajská Streda 3:0 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
2:1 (1:0)
FK Železiarne Podbrezová
Sobota 21.03.2015, 17:30 • Štadión Pasienky, Bratislava • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vítam Vás pri sledovaní 23. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže. Diváci v Bratislave si po zápase domáceho Slovana s Trnavou a Dunajskou Stredou môžu behom dvoch týždňov vychutnať aj tretí zápas. Domácich, ktorí sa herne trápia, preverí Podbrezová. Zápas začne o 17:30 na štadióne Pasienky, budeme pri tom!
     
    ŠK SLOVAN BRATISLAVA

    Kabínu domácich potešili príchody viacerých hráčov. Predovšetkým ide o návrat srbského záložníka Marka Milinkoviča, ktorý napokon predĺžil zmluvu až do júna 2018. František Kubík, či útočník Adam Zreľák sa javia ako dobré investície. Fanúšikov však určite mrzí to, že mimo hry je pre zranenie stále Soumah. V posledných zápasoch dostal v bráne príležitosť Martin Krnáč, dôveru nesklamal a tak je možné, že sa medzi žrďami objaví aj v sobotu.

    Slovan však do jarnej časti nevkročil správnou nohou. Cieľom klubu je určite pohárová Európa. Tá sa po posledných zápasoch trochu vzdialila. Prehra v prvom jarnom kole so Žilinou by ani tak nemrzela, ale remíza s Trnavou v skvelej atmosfére 1:1 už áno. No najviac vrások na Chovancovej tvári robí nedeľnajšia prehra s Dunajskou Stredou. Slovan mal na trávniku značnú prevahu, Dunajská Streda ale využila podporu divákov, ktorí ich prišli povzbudiť a hlavne využila šance, ktoré jej Slovan ponúkol. Posledné kolo teda prinieslo prekvapivý výsledok. Slovan – Dunajská Streda 0:1. Pohodu na kopačky domácich nepridá ani stredajšia pohárová prehra s Trenčínom, kde to mali dobre rozohrané. Vedenie 1:0 a ani presilovku o jedného hráča však nevyužili. Na Sihoti sa podaril zázrak, Trenčín vyhral v pomere 2:1.

    O pohode v kabíne sa tak hovoriť nedá. Dôležitosť zápasu je jasná. Všetci sú zvedaví, ako sa minuloročný majster popasuje s touto situáciou. Za zmienku stojí fakt, že im po 22. kolách patrí piata priečka s 32 bodmi. Na prvú Žilinu strácajú dvanásť bodov. Dokážu po troch nevydarených zápasoch naplno bodovať?
     
    ŽP ŠPORT PODBREZOVÁ

    Len týždeň pred začiatkom jarnej časti dostal vyhadzov hlavný tréner Jaroslav Kentoš. Tento krok vedenie klubu odôvodnilo tým, že o tomto čine sa špekulovalo už oveľa skôr. Podbrezová však dlho jeho náhradu nehľadala a za hlavného trénera vymenovala doterajšieho asistenta Branislava Benka. Je ešte veľmi skoro hodnotiť prácu tohto trénera, ale zatiaľ je jeho bilancia 1-1-1. V prvom jarnom kole zaznamenal prvú remízu, ktorá sa mu podarila v zápase s Košicami 1:1. Nepresvedčivý výkon s Dunajskou Stredou, katom týchto dvoch klubov, mu určite rušil spánok. Prvá výhra prišla až v treťom jarnom kole so Senicou 2:1. Podbrezová je teda dobre naladená. Pohodu sa bude určite snažiť pretaviť v úspech.

    Hosťom patrí v tabuľke až 9. priečka s 25 bodmi. Sedembodový náskok pred poslednou Bystricou ich zatiaľ nemusí zaujímať. Bude veľmi zaujímavé sledovať tento duel.
     
    Tieto dva celky sa v roku 2014 stretli spolu celkovo dvakrát. V prvom zápase vyhrali Slovan 2:1, no v tom druhom, septembrovom, zvíťazili "Železiari" 1:0. Zopakuje sa tento výsledok aj dnes?
     
    Vítam Vás zo štadióna Pasienky, kde práve prebieha rozcvička oboch tímov. Zápas o chvíľu začne, ostaňte s nami. Rébusy sú už rozlúštené. Do brány domácich sa napokon postaví Perniš a na trávnik v základnej zostave vybehne aj uzdravený Soumah. Začíname o 17:30.
     
    Hráči sú už nastúpení, o chvíľu to vypukne!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop mali futbalisti Slovana, ktorí sa snažili po pravej strane hneď Peltierom zaútočiť. Prvý pokus dostať sa do šestnástky však nevyšiel.
     
    2
    Podobná situácia bola aj na druhej strane. K lopte sa dostal Vaščák, ktorý posúval loptu na Podia, ten stál v ofsajde, loptu má teda Slovan.
     
    3
    Zatiaľ veľmi opatrný futbal z oboch strán. Podbrezová sa snaží vysoko napádať, Slovan si vymieňa loptu len v obrane. Dobrá aktivita bordových.
     
    4
    Hru momentálne kúskujú fauly, najskôr prvý v strede poľa. Následný center Podbrezovej do šestnástky neznamenal nič. Ďalší faul, tentoraz útočný. Pri lopte teda Slovan.
     
    5
    Usporiadatelia polievali trávnik tesne pred začiatkom stretnutia. Hrá sa na veľmi ťažkom teréne a je to aj vidieť. Zatiaľ ani náznak šance.
     
    6
    Hrá sa stále rovnako, nepresne a bez náznaku šancí. Samozrejme, toto sa nepáči hŕstke divákov, ktorí sa na Pasienky prišli pozrieť.
     
    7
    Prvý rohový kop po prvej akcii. Peltier posúval na ľavú stranu, loptu si prevzal Milinkovič, ktorý centroval do ohňa. Lopta bola teda zrazená na roh.
     
    8
    Roh zahratý na bližšiu žrď bol rýchlo odvrátený. Ani jeden z brankárov zatiaľ zasahovať nemusel.
     
    9
    Opäť sa hrá len v strede ihriska, okolo "mláky", ktorá vznikla polievaním. Nepresosť, neochota ísť do útoku, zatiaľ to nevyzerá dobre ani pre jedno mužstvo.
     
    10
    Konečne prvá vážnejšia šanca zápasu. Peltier sa dostal s loptou až do šestnástky, centroval na druhú stranu, hľadal Štefánika. Ten ale loptu do brány doklepnúť nestihol, máme tu odkop.
     
    11
    Hrá sa prevažne v strede ihriska, teraz mala loptu prevažne Podbrezová, ktorá sa snažila o prvé ohrozenie brány, nestalo sa.
     
    12
    Potlesk si vyslúžila strela Soumaha, ktorá ale ani zďaleka nemohla Penksu prekvapiť respektíve ohroziť. Lopta dokonca skončila pri rohovej zástavke.
     
    13
    Ofsajd Slovana, loptu bude zahrávať Penksa.
     
    14
    Greško si prevzal loptu na hranici šestnástky, prešiel s ňou až k rohovej zástavke, odkiaľ odcentroval. Jeho center bol odvrátený, avšak lopta sa dostala k Podiovi, ktorý vystrelil. Vysoko nad.
     
    15
    Útočný faul Nworaha na Gorosita, ktorý sa zvíja v bolestiach. Chvíľu sa preto nehrá. Zrejme ide o vyrazený dych.
     
    16
    Konečne sa hrá, loptu dostal Niňaj, ktorý si však nadkopol a nedobehol. Lopta teda pre bordových.
     
    17
    Zvýšená aktivita hostí a šanca na prvú vážnu šancu. Podrezová bude totiž kopať rohový kop.
     
    18
    Center do šestnástky sa ale neujal. Lopta bola odvrátená do bezpečia.
     
    19
    Opäť sa hrá len v strede poľa, oba tímy čakajú na chybu, ktorá však neprichádza.
     
    21
    Obraz hry sa absolútne nezmenil. Nemohúcnosť oboch tímov je jasne viditeľná.
     
    22
    Náznak svetla v tuneli mal Soumah, ktorý vysúval dopredu Mészárosa, Ten ale prudkú loptu neskrotil.
     
    23
    Ďalší náznak akejsi šance. Pri lopte Peltier, ktorý sa snažil dostať až pred Penksu. Neúspešne.
     
    24
    Slovan stratil loptu v strede poľa. Po pravej strane sa rútil Migaľa, ktorý sa snažil dostať čo najbližšie k Pernišovi. Odzbrojil ho dobre pripravený Mészáros.
     
    25
    Nepresný odkop Penksu a zadarmo darovaná lopta pre belasých.
     
    26
    Dobre prenesená hra z ľavej strany na pravú, kde si loptu prevzal Nworah. Ten sa snažil z rohu centrovať loptu do ohňa. Neúspešne.
     
    27
    Soumah spadol v šestnástke! Podľa hlavného rozhodcu sa penalta kopať nemala. Čiarový rozhodca má iný názor. Penalta!
     
    27
    Slovan dal gól!
    MARKO MILINKOVIČ strieľa prvý gól! Loptu si postavil na biely bod a poslal ju k ľavej tyči. 1:0.
     
    28
    Slovan po góle trochu ožil. Soumah hľadal v šestnástke svojich spluhráčov. Márne, ani jeden z nich tam totiž nebol.
     
    29
    Krátke prihrávky v strede poľa, zatiaľ Slovan pri lopte. Dokedy? No dlho nie, už je lopta za čiarou.
     
    30
    Prvý zákrok Perniša po dobrej strele od Hovančíka. Podbrezová mala dobrú príležitosť na vyrovnanie, nedokázala ju ale využiť.
     
    31
    Na trávniku ostáva ležať Mészáros. Bude potrebovať aj lekárske ošetrenie.
     
    33
    Opäť sa nič na trávniku okrem nepresných prihrávok nedeje. Nechajme sa prekvapiť, čo prinesie ďalší priebeh zápasu.
     
    34
    Soumah sa snažil vyusunúť Lásika, ten však loptu nedostal. Má ju v náručí Penksa.
     
    35
    Nedorozumenie na strane Slovana prinieslo stratu lopty. Podbrezová však v útoku nič svetaborné nevymyslela.
     
    37
    Hrá sa prevažne na krídlach. Raz má loptu jeden tím, hneď nato po nepresnosti tím druhý. Hrá sa bez prerušenia, či väčších šancí.
     
    38
    V posledných minútach má viac z hry Podbrezová, ktorá sa snaží o vyrovnávajúci gól. Aktivita bordových priniesla roh.
     
    39
    Center Podia na bližšiu žrď bol odvrátený na ďalší roh.
     
    40
    Druhý roh nepriniesol žiadne nebezpečenstvo, loptu drží v rukách Perniš a snaží sa vyhnať zo šestnástky všetkých futbalistov.
     
    41
    Dobrá strela Mészárosa letela veľmi vysoko nato, aby ohrozila Penksu.
     
    42
    Lopta už dlhý čas nebola na zemi, hrá sa kopaná z jednej strany na druhú a nevyzerá to tak, že by to malo skončiť.
     
    43
    Nakoniec sa Podbrezová odhodlala k útoku, nie však nadlho, Nworah v ofsajde.
     
    44
    Preťažený center na ľavú stranu na Hovančíka neprešiel. Odkop od brány.
     
    45
    Nadstavuje sa len jedna minúta.
     
    45+1
    Mário Vlk čakal len na to, kým Dušan Perniš odkopne loptu, je tu koniec prvého polčasu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Slovan vyhráva s Podbrezovou po prvom polčase v neatraktívnom a nudnom zápase 1:0 po góle Marka Milinkoviča. Tento presný zásah z penalty osvieženie nepriniesol. Podbrezová je bezzubá, Perniš veľa práce nemal. Nebyť penalty tak je stav 0:0, pretože Pavol Penksa mrzne v bráne rovnako ako jeho protihráč. Nechajme sa prekvapiť, či bude druhý polčas lepší ako ten prvý. Bodaj by.
     
    O cca 18:32 sme tu späť!
     
    Štatistiky po prvom polčase:
    Góly: 1:0
    Žlté karty: 0:0
    Červené karty: 0:0
    Strely na bránku: 1:1
    Strely mimo bránky: 1:2
    Rohové kopy: 1:3
    Ofsajdy: 1:3
    Voľné kopy: 11:7
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Podbrezová jasne namotivovaná vstúpila do tohto polčasu strelou spoza šestnástky, ktorú vyslal Vaščák. Jeho pokus však skončil mimo troch žrdí.
     
    47
    Lásik sa dotkol lopty po Milinkovičovom priťuknutí. Píska sa, Richard stál totiž v ofsajde.
     
    48
    Vyzeralo to tak, že druhý polčas začnú obe mužstvá aktívne. Opäť sa však hrá v strede poľa. Snáď sa to ešte zlepší.
     
    49
    Slovan dal gól!
    Tak nakoniec to prišlo. Soumah sklepol hruďou loptu v šestnástke pre nabiehajúceho KAROLA MÉSZÁROSA, ktorý ľavačkou prekonáva bezmocného Penksu. Pekné osvieženie zápasu. 2:0.
     
    51
    Po radosti domácich sa opäť hrá, Penksa zdá sa, bude mať v druhom polčase viac práce. Opäť lopta nad jeho hlavy z ľavej strany, tentoraz bola ale odvrátená.
     
    52
    Po ľavej strane sa rútil do útoku Šlapák, ktorý sa zamotal sám vo svojich kľučkách. Loptu má teda Slovan.
     
    53
    Faul na Lásika v strede poľa, mohla z toho byť kľudne aj žltá karta, Richard by sa totiž rútil osamotený smerom k Penksovi. Zatiaľ sa však hrá čisto.
     
    54
    Opäť sa hrá len v strede poľa a znovu ďalší faul na Lásika. Tentokrát sa ale nepíska.
     
    55
    K lopte sa dostal Nworah, ktorý strieľaným centrom prekvapil Perniša. Ten musel boxovať a ovplyvniť svojím zákrokom dianie na ihrisku.
     
    56
    Faul v strede poľa a Gorositov center do ohňa nebezpečenstvo nepriniesol.
     
    57
    Zaujímavá situácia v týchto chvíľach na Pasienkoch. Hovančík sa snažil prekvapiť, Perniš ale zasahovať nemusel, mimo.
     
    58
    Krásna akcia domácich, na pravej strane prebehla výmena lopty a následný center. Penksa bol mimo bránu a až dvojica hráčov Slovana stála pred opustenou bránou. Na vysokú loptu však ani jeden z nich nedočiahol.
     
    59
    Gorositov výkrik sa nedal prepočuť. Faul v strede poľa. Bude však v poriadku. Rozohrávať budú domáci.
     
    60
    Rohový kop pre Podbrezovú. Po dlhom čase opäť šanca na zníženie skóre.
     
    61
    Center do šestnástky nebezpečný nebol, hlavička Gorosita odvracia nebezpečenstvo.
     
    62
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Martin Šlapák, prichádza Juraj Pančík.
     
    63
    Mészáros posielal loptu na Milinkoviča. Ten videl voľného Soumaha, na ktorého poslal dobrú loptu. Seydouba sa však neulakomil a chcel poslať loptu naspäť Markovi. To ale robiť nemal. K strele nakoniec nedošlo. Pekná akcia domácich.
     
    64
    Po menšej skrumáži v šestnástke sa k lopte dostal Štefánik. Vystrelil však len vysoko nad.
     
    65
    Vysoký výkop Perniša po centri jedného z hráčov Podbrezovej. Keby Dušan urobil chybu a netrafil by loptu, bol ďaleko od brány, tak mohol Slovan pykať. Našťastie pre belasých sa nič také nestalo.
     
    67
    Chvíľu sa nehrá, faul v strede poľa, čakáme na hvizd rozhodcu.
     
    68
    Opäť sa hra ukľudnila a brankári zasahovať nemusia.
     
    69
    Krásna akcia Soumaha, ktorý preveril Penksu prudkou a nebezpečnou strelou! K odrazenej lopte sa dostal Štefánik, ktorý mal pred sebou prázdnu bránu. Triafa len brvno, len to tak zahučalo.
     
    70
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Róbert Richnák, prichádza Dávid Škutka.
     
    71
    Rohový kop pre Slovan, Podbrezová sa pozorne bráni, tretí gól inkasovať nechce.
     
    72
    Pri rýchlom protiútoku sa dostal do súboja Škutka s Peltierom. Faul hosťujúceho hráča a lopta pre Slovan.
     
    73
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Richard Lásik, prichádza Erik Čikoš.
     
    74
    Ďalší z faulov hostí v strede ihriska. Tentoraz sa už ale trestá. Žltá karta pre Migaľu.
     
    75
    Signál domácich takmer vyšiel. Soumahova strela ale Penksu neprekvapila.
     
    76
    Opäť sa nehrá, hra sa poriadne kúskuje.
     
    77
    Opäť na zemi jeden z hráčov v belasom. Peltier to asi tak rýchlo nerozchodí. Žltá karta pre Podia.
     
    79
    Futbal sa v týchto momentoch nehrá. Viac je hráčov na zemi ako šancí v dueli. Musíme však konštatovať, že druhý polčas je lepší ako ten prvý.
     
    81
    Podbrezová dala gól!
    Gól z ničoho nič! Po centri z ľavej strany ostal v šestnástke nikým nekrytý LUKÁŠ MIGAĽA, ktorý hlavou znižuje na 1:2. Bude to ešte veľmi zaujímavé.
     
    82
    Útočný faul Nworaha. Jeden z divákov kričí z hľadiska. "Odpískaj koniec, lebo vyrovnajú." Nechajme sa prekvapiť, či sa tak stane.
     
    83
    Slovan sa musí brániť. Podbrezová sa snaží o vyrovnanie. Center do vápna však bol odvrátený.
     
    84
    Odkop od brány, Perniša preveril Hovančík. Podbrezová začala tlačiť.
     
    85
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Seydouba Soumah, prichádza Filip Ďuriš.
     
    86
    Ďalší z faulov Podbrezovej. Slovan sa snaží zdržiavať, každá sekunda má pre nich totiž cenu zlata.
     
    86
    Počet divákov: 1153.
     
    87
    Preťažený center z obrany do útoku na Nworaha bol zachytený. Útok sa teda zastavil, Slovan pozorne bráni.
     
    88
    Rýchly protiútok Slovana. Zakončoval Mészáros, ale veľmi nepresne, len mimo bránu.
     
    89
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Lukáš Migaľa, prichádza Ján Nosko.
     
    89
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Marko Milinkovič, prichádza Adrián Čermák.
     
    90
    Faul na Simoviča, zápas sa pomaly, ale isto končí.
     
    90
    Nadstavujú sa dve minúty.
     
    90+1
    Čiarový rozhodca videl útočný faul hráča Podbrezovej, to sa nepáči trom hráčom v bordovom. Pekné slová zrejme čiarový rozhodca od nich nepočul.
     
    90+2
    Ďalší faul na Čikoša, už sa len čaká na konečný hvizd.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Máme tu koniec zápasu 23. kola Fortuna ligy. Slovan zvládol náročný zápas s Podbrezovou a vyhral 2:1. Druhý polčas bol oveľa lepší a zaujímavejší ako ten prvý. Tri body teda ostávajú na Pasienkoch. S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim. Ďakujem za pozornosť. Prajem pekný zvyšok dňa.
     
    Štatistiky po zápase:
    Góly: 2:1
    Žlté karty: 0:2
    Červené karty: 0:0
    Strely na bránku: 4:2
    Strely mimo bránky: 3:4
    Rohové kopy: 2:4
    Ofsajdy: 3:5
    Voľné kopy: 30:13 (19:32:33)

    Jakub Mitter


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.

    Góly: 27. Milinkovič (pen.), 49. Mészáros – 81. Migaľa

    Karty:   74. Migaľa (POD), 77. Podio (POD)


    ŠK Slovan Bratislava: Perniš (C) – Niňaj, Gorosito, Saláta – Mészáros, Milinkovič (89. Čermák), Simović, Štefánik, Lásik (73. Čikoš) – Soumah (85. Ďuriš), Peltier.
    Náhradníci: Krnáč – Čikoš, Záhumenský, Gašparovič, Čermák, Kotula, Ďuriš.

    FK Železiarne Podbrezová: Penksa – Minčič (C), Migaľa (89. Nosko), Vaščák, Podio – Kupčík, Greško, Richnák (70. Škutka), Nworah – Šlapák (62. Jur. Pančík), Hovančík.
    Náhradníci: Baláž – Harvilko, Gál-Andrezly, Škutka, Jur. Pančík, Mich. Pančík, Nosko.

    Rozhodca: Mário Vlk – Michal Tomčík, Peter Chládek.