Trnava – Zlaté Moravce 3:0 (kon.) | Košice – B. Bystrica 2:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Podbrezová 2:1 (kon.)
Trenčín – Dunajská Streda 3:0 (kon.)
koniec
MFK Košice
2:1 (2:1)
MFK Dukla Banská Bystrica
Sobota 21.03.2015, 14:30 • Lokomotíva Košice • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Štatistiky po zápase:
    Góly: 2:1
    Žlté karty: 2:1
    Červené karty: 0:0
    Strely na bránku: 6:3
    Strely mimo bránky: 3:3
    Rohové kopy: 11:10
    Ofsajdy: 6:4
    Voľné kopy: 12:18 (16:31:39)
     
    Je dobojované. Zápas priniesol množstvo pekných situácií a zaujímavých zakončení, z ktorých tri skončili v sieti. Dvakrát sa skórovať podarilo domácemu tímu, ktorý tak oslavuje trojbodový zisk. Hosťom sa síce snaha a bojovnosť uprieť nedá, no z metropoly východu opäť odchádzajú naprázdno.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám ešte príjemný zvyšok dňa.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Na trávniku sa v záverečnej nadstavenej minúte nedeje nič zaujímavejšie. Samozrejme, vidíme ešte zúfalú snahu hostí, no tí sa už skutočne nedokážu presadiť. Košičania sú nasťahovaní v defenzíve a zakončenie nepripúšťajú.
     
    90+2
    Sekundy plynú a čas pre hostí sa skracuje. Banská Bystrica to teraz navyše robí veľmi zle, pretože Gálik zahral rukou a hostia úplne stratia loptu.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú tri minúty.
    Žltú kartu dostáva Michal Horodník (MFK Košice), ktorý fauloval ihneď po svojom príchode na trávnik.
     
    90
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Miroslav Viazanko, prichádza Michal Horodník.
     
    90
    Po rohu od Faška sa v šestnástke pokúšali zakončiť všetci Banskobystričania vrátane brankára. Napokon ale presní neboli a loptu poslali za čiaru iba mimo bránky.
     
    89
    Mohlo byť vyrovnané! Faško posunul loptu pred bránku na Šovčíka, ktorý z hrotu ale brankára Stijakoviča neprekonal. Nasledovať bude roh pre Banskú Bystricu.
     
    88
    Basnká Bystrica rozohrala za pomoci svojho brankára. Do útoku dostal loptu Faško a rýchlou prihrávkou ešte hľadal spoluhráča v lepšej pozícii, no toho v sekunde obkľúčila obrana Košíc a bolo po akcii.
     
    87
    Košičania hru okamžite upokojili a presunuli sa do útoku. Tam opäť vybojovali rohový kop, no po Pačindovom centri následné nebezpečné zakončenie neprišlo. čas do konca riadnej hracej doby sa kráti.
     
    86
    Po rohovom kope sme videli opäť skvelú šancu hostí. Bol v nej Balko, ktorý na ľavej strane zakončoval vo výskoku "polonožničkami", no trafil iba hráčov stojacich pred ním.
     
    85
    Napokon sme to ale zrejme zakríkli! Banská Bystrica sa presunula do útoku, kde v šestnástke pred Stijakovičom vznikol poriadny zmätok. Na jeho konci prišlo prudké zakončenie, ktoré domáci tím zrazil nad brvno a nasledovať bude rohový kop.
     
    84
    Košičania to pohodlne mohli skúsiť aj protiútokom. Ten ale nebol z kategórie nebezpečných pretože Pačindova prihrávka pred bránku po zemi nikoho nenašla.
     
    83
    Banská Bystrica to skúša všetkými spôsobmi. Hosťom sa napokon loptu podarilo do útoku dostať na útočnú polovicu vysoko nastrelenou loptou, no tá našla iba adresáta z domácej strany.
     
    82
    Domáci futbalisti majú záver zápasu zatiaľ plne pod kontrolou. Košičania sa presunuli do útoku. kde to centrom z ľavej strany skúsil Dordevič, ale našiel iba Vajdu.
     
    81
    Dnešné stretnutie sleduje 1180 divákov.
     
    81
    Domáci futbalisti nechcú nič riskovať. Košičania sa presunuli do útoku po ľavej strane a do vápna poslali aj center, ale po ňom lopta skončila iba v rukách Boroša.
     
    80
    Pred nami je posledná desaťminútovka tohto zápasu. Košičania majú na svojom konte síce jednogólové vedenie, ale to ešte nič neznamená a hostia majú ešte stále šancu na vyrovnanie.
     
    79
    Hostia ru upokojili a preniesli na útočnú polovicu. Tam to centrom z pravej strany skúsil Gálik, ale nenašiel vôbec nikoho.
     
    78
    Domáci futbalisti sa aj naďalej pokúšali dostať do zakončenia. Teraz im to ale nevyšlo, pretože Pavúk bol v jasnom ofsajde. Hra sa bude môcť upokojiť.
     
    77
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Saša Savič, prichádza Maroš Balko.
     
    77
    Domáci Pavúk zahral loptu k bližšej žrdi, odkiaľ mohol zakončovať Dordevič. Ten sa ale drží za hlavu, pretože v čistej šanci hlavou mieril iba vedľa priestoru troch žrdí.
     
    76
    Košičania opäť poslali loptu do vápna súpera a opäť z toho bude rohový kop. Postaral sa o to Pavúk, ktorý centroval na Viazanko, no pred ním bola iba zrazená.
     
    75
    Východniari sa ale do defenzívy stiahnuť vôbec nechcú. Košičania vybojovali loptu a dlhým nákopom ju poslali na svoju útočnú polovicu, kde ale našli iba Boroša.
     
    74
    Hostia hru konečne upokojili. Banskobystrickí futbalisti sa presunuli do útoku, kde v posledných minútach neboli a pokúsia sa tam o vyrovnanie. Rozhodne to pre nich nie je nerealizovateľná úloha.
     
    73
    Košiania ešte udržali útočnú polovicu a dostali sa do ďalšej skvelej pozície. Bol v nej Haskič, ktorý však bez prípravy v ťažkej pozícii pálil iba tesne vedľa bránky.
     
    73
    Šovčík si napokon v neprehľadnej situácii pred svojou bránkou loptu zrazil iba na ďalší roh. Toho sa už chopil Pačinda, no aj tak nenašiel nikoho, kto by mohol nebezpečnejšie zakončiť.
     
    72
    Košičania stále ostávajú v útoku. Po ďalšom peknom centri vybojovali ďalší rohový kop, ktorý opäť rozohral Pavúk, ale nikoho zo svojich spoluhráčov nenašiel.
     
    71
    Ani druhý roh Košíc napokon hostia nedokázali upratať a nasledovať musel aj tretí odkop od rohovej zástavky. Na ten najrýchlejšie zareagoval Boroš, ktorý loptu vyboxoval preč zo svojej šestnástky.
     
    70
    Lopty sa pri rohovej zástavke dobre chopil Pavúk a poslal ju až pred bránku súpera. Tam sa o ňu strhol tuhý boj a Banskobystričania si ju napokon zrazili iba na ďalší roh.
     
    69
    Košičania sú stále aktívni a presunuli sa na útočnú polovicu. Tam sa dostali aj k nebezpečnému centru, ktorý hostia zrazili iba na rohový kop.
     
    69
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Gabriel Snitka, prichádza Miroslav Gálik.
     
    68
    Košičania sa rohovému kopu pohodlne ubránili a presunuli sa do útoku. Tam sa k lopte dostal Pavúk a bol by sám šprintoval až ku bránke, ale postranný rozhodca ho zastavil ofsajdovým verdiktom.
     
    67
    Banská Bystrica sa presunula do útoku a vybojovala tam rohový kop, po ktorom ale žiadne zakončenie neprišlo.
     
    67
    Bezprostredne po rohovom kope ešte zakončenie Košičanov neprišlo, no o niečo neskôr už áno. Z viac ako 16 metrov sa o ďalekonosnú strelu postaral Viazanko, no jeho pokus skončil iba tesne nad brvnom.
     
    66
    Opäť skvelá šanca Košičanov! Postaral sa o ňu Pačinda, ktorý pálil z hranice šestnástky, ale Boroš jeho pokus v poslednej chvíli spod žrde vyškriabal.
     
    65
    Košičania sa po rýchlom protiútoku dostali do skvelej gólovej šance! V nej bol po dobrom centri z pravej strany Haskič, ale jeho hlavička skončila iba u Boroša.
     
    64
    Banská Bystrica sa všemožne pokúša presunúť do útoku. Hostia to skúsili aj vysoko nakopnutou loptou popri čiare, ale tá napokon skončila iba za postrannou čiarou.
     
    63
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Oumar Diaby, prichádza František Pavúk.
     
    62
    Košičania sa udržali na útočnej polovici a súpera tam poriadne zatlačili. Napokon zakončoval Diaby a aj keď loptu dostal až do siete, bolo to iba z ofsajdu.
     
    61
    Hra je veľmi atraktívna a presúva sa zo strany na stranu. Tam to centrom z pravej strany skúsil Had, no opäť nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov.
     
    60
    Košičania sa presunuli na útočnú polovicu. Centrom z ľavej strany to tam skúsil Haskič, ale mieril úplne presne iba na kopačky hostí.
     
    59
    Diaby ešte loptu nedokázal úplne odhlavičkovať preč a chopil sa jej Polievka. Ten bol ale iba veľmi dobre bránený a napokon z veľkého uhla zakončiť nemohol.
     
    58
    Po predchádzajúcom faule mali hostia k dispozícii priamy kop. Toho sa chopil Faško, ale vo vápne našiel iba hlavu Diabyho a hostia sa do zakončenia nedostali.
     
    57
    Žltú kartu dostáva Tomáš Huk (MFK Košice), ktorý zrazil k zemi súpera, ktorý sa už-už dostával do zaujímavého zakončenia.
     
    56
    Košičania ešte chceli ostať v útoku a vypracovať si tak ďalšiu dobrú šancu. Domáci futbalisti to skúsili nákopom z pravej strany, ale ten Huk dobre postrážil.
     
    55
    Hostia ale teraz trochu prepadli v defenzíve a pustili dvojicu Košičanov do útoku. Z pravej strany napokon tvrdo zakončil VIazanko, ale Boroša v rýchlosti nedokázal prepáliť.
     
    54
    Banskobystričania sú stále veľmi aktívni a musíme ich za to pochváliť. Hostia bojujú o body veľmi odhodlane.
     
    53
    Pačinda bude ale napokon v poriadku a po krátkom ošetrení za postrannou čiarou sa vracia späť na trávnik. A to vo veľmi nebezpečenej chvíli, keď po dobrom centri z ľavej strany zakončoval hosťujúci Šovčík, no loptu od svojej hlavy až za čiaru neposlal.
     
    52
    Domáci Erik Pačinda dokonca potrebuje aj ošetrenie a na trávnik musia prísť lekári. Hra sa na malý moment preruší, pevne veríme, že to nebude nič vážne.
     
    51
    Žltú kartu dostáva Milovan Kapor (FK Dukla Banská Bystrica), ktorý tvrdo poslal k zemi domáceho Pačindu.
     
    50
    Košičania napokon ešte ostali na útočnej polovici a vybojovali rohový kop. Po ňom prišla prihrávka do stredu šestnástky, ale nikoho z domácich nenašla.
     
    49
    Domáci tím napokon využil voľný priestor na rýchly prechod na opačnú stranu. Tam loptu po pravej strany až do šestnástky potiahol Viazanko, ale dopustil sa iba útočného faulu proti vracajúcemu sa Hadovi.
     
    49
    Banskobystričania ale ešte na útočnej polovici ostali a dostali sa do zaujímavej pozície. Po centri z ľavej strany si na loptu mohol vyskočiť Šovčík, ale napokon tak neurobil a Košičania sa poľahky ubránili.
     
    48
    Banská Bystrica je stále aktívna. Hostia vybojovali na útočnej strane vhadzovanie spoza postrannej čiary. To poslali priamo do vápna, no tam našli iba domácich hráčov.
     
    47
    Košičania počas prestávky prestriedali, hostia nie. Domáci tím sa ale musel stiahnuť do defenzívy, kam sa hostia okamžite pustili bojovať o vyrovnanie. prihrávku do vápna posielal Polievka, ale nikoho zo svojich spoluhráčov nenašiel.
     
    46
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Peter Kavka, prichádza Milan Dimun.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Štatistiky po prvom polčase:
    Góly: 2:1
    Žlté karty: 0:0
    Červené karty: 0:0
    Strely na bránku: 2:3
    Strely mimo bránky: 0:3
    Rohové kopy: 2:7
    Ofsajdy: 3:2
    Voľné kopy: 6:11
     
    Prvý polčas je minulosťou. Videli sme v ňom veľmi zaujímavý futbal, ktorý priniesol až tri presné zásahy. Do duelu vstúpili lepšie Košičania, ktorí už po necelých desiatich minútach vyhrávali 2:0. Banská Bystrica ale ukázala, že ani takýto náskok ešte nič neznamená, vypracovala si sľubné príležitosti po rohových kopoch a jednu z nich napokon aj premenila.

    Druhý polčas sa začne približne o 15:32.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Rozohrávky sa opäť chytil Faško, ale opäť to nevyužil. Tentokrát poslal loptu k bližšej žrdi, kde ju však Košičania odvrátili.
     
    45+2
    Loptu po rohu rozohral Faško a vôbec to nemyslel zle. Banskobystrický hráč mieril do hlúčiku pred bránkou, kde si však loptu mimo bránky zrazil iba Huk a nasledovať bude ďalší roh pre hostí.
     
    45+1
    V samom závere nadstaveného času ešte Banská Bystrica vybojovala rohový kop.
     
    45+1
    Nadstavovať sa bude jedna minúta. Banská Bystrica je stále aktívna a pokúša sa natlačiť do vápna, no Košičania si už dávajú veľký pozor a rozhodne nebudú chcieť inkasovať.
     
    45
    Košičania hru upokojili a takisto sa presunuli do útoku. Tam to skúsili prihrávkou smerom k pravej žrdi Borošovej bránky. Túto loptu ale nik z domácich nezasiahol a Boroš bude pokojne rozohrávať.
     
    44
    Hosťujúci futbalisti to skúsili dlhým nákopom. Po ňom sa síce Polievka dostal k lopte, ale bol iba v ofsajde a vo svojej aktivite pokračovať nemohol.
     
    43
    Nuž, Banská Bystrica jasne dokazuje, že ani dvojgólový náskok ešte nič neznamená. Hostia sú stále veľmi aktívni a tlačia sa do zakončenia, ale teraz presní neboli.
     
    42
    Banská Bystrica sa dostala do ďalšej zaujímavej situácie! Po centri do vápna tentokrát zakončoval Faško, no iba tesne minul priestor troch žrdí.
     
    41
    Banská Bystrica dala gól!

    Je znížené! Dobrý center pri bližšej žrdi predĺžil Šovčík až na PATRIKA VAJDU, ktorý pred bránkou zabojoval a napokon zakončil od úplne odkrytej časti bránky.
     
    40
    Hostia ale napokon dokázali súpera obrať o loptu a presunuli sa do útoku. Tam prišiel zaujímavý center do vápna, ktorý ale Stijakovič veľmi podcenil a iba ho vyrazil na rohový kop.
     
    39
    Do konca riadnej hracej doby prvého polčasu nám ostáva už iba približne 6 minút. Košičania sú stále aktívnejší a pokúšajú sa dostať do zakončenia, no hosťom neostáva nič iné, než sa pozorne brániť a neinkasovať aj tretíkrát.
     
    38
    Košičania sa presunuli do útoku a vybojovali ďalší rohový kop. Po ňom letela lopta priamo pred bránku, no iba presne do rúk Boroša.
     
    37
    Banskobystričania sa dokázali presunúť do útoku. Tam sa s loptou po ľavej strane tlačil Polievka, no bol tvrdo, ale čisto zrazený k zemi a zakončenie z jeho strany napokon vôbec neprišlo.
     
    36
    Hra sa na malý moment preruší. Na trávniku na chvíľku ostal ležať domáci Diaby, no našťastie to nebude nič vážne a košický hráč bude môcť pokračovať v hre.
     
    35
    Hosťujúci tréner využil striedanie už veľmi skoro. Banská Bystrica ešte stále nemá nič stratené a môže sa pokúsiť o zvrat zápasu, no prvým krokom by bolo znížiť na náskok jedného gólu.
     
    34
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Ľubomír Willwéber, prichádza Šimon Kupec.
     
    33
    Košičania sa udržali v útoku a už sú opäť aktívnejší. Diaby posunul loptu do vápna, no Pačinda tam bol veľmi dobre bránený a zakončovať nemohol.
     
    32
    Košičania sa po čase presunuli cez polovicu trávnika a dostali sa do útoku. Tam to skúsili vysoko nakopnutou loptou na pravú stranu, no Viazanko loptu nemal šancu stihnúť.
     
    31
    Banskobystričania si ale teraz na svojej útočnej polovici nedokázali vypracovať lepšiu príležitosť a napokon to skúsili iba ďalekonosnou strelou. Tá však vôbec nebola presná a skončila iba mimo bránky.
     
    30
    Druhý rohový kop už ale domáci tím pohodlne ustrážil. Aj napriek tomu sa ale Košičanom stále nedarí dostať sa z vlastnej polovice. Hostia pritlačili a tlačia sa do zakončenia.
     
    29
    Faško zahral center k bližšej žrdi, kde ihneď zakončoval Had. Jeho pokus smeroval už-už do bránky, no napokon ho Kavka zrazil iba na ďalší rohový kop.
     
    28
    Naopak, hostia sa pohodlne ubránili a presunuli sa do útoku. Tam opäť vybojovali roh a opäť ho bude zahrávať šikovný Faško.
     
    27
    Domáci tím sa rovnako ako pred malou chvíľou Faško na opačnej strane pokúsil zakončiť priamo, ale žiadne nebezpečenstvo nevypracovali-
     
    26
    Košičania ešte ostali na útočnej polovici a vybojovali svoj prvý rohový kop v tomto zápase.
     
    25
    Do vápna teraz Košičania poslali loptu zásluhou Stijakoviča, ale opäť tma našli iba dobre prehustený priestor plný hostí. Banskobystričania sa bránia ukážkovo.
     
    23
    Košičania stále pokračujú vo svojej aktivite v útoku. Z pravej strany poslal center do šestnástky Pačinda, no jeho spoluhráči medzi veľmi dobre postavenou obranou hostí nedokázali zareagovať.
     
    21
    Domáci futbalisti loptu presunuli až ku brankárovi Borošovi, no ten s ňou nemal vôbec žiadnu prácu. V týchto chvíľach nesledujeme žiadne zakončenia a nasledovať bude odkop od hosťujúcej bránky.
     
    20
    Východniari ešte pokračujú v útočnej aktivite. Haskič tam síce vybojoval loptu, no nedokázal ju predrať cez pozornú obranu súpera.
     
    19
    Košičania sa takisto presunuli do útoku. Z pravej strany centroval do šestnástky Haskič, no na Pačindu loptu nedostal, pretože bola príliš vysoká.
     
    18
    Tentokrát už ale hosťom odkop od zástavky príliš nevyšiel. Banskobystrickí futbalisti sa budú musieť presunúť do defenzívy.
     
    17
    Po rohovom kope sa hosťom takmer podarilo znížiť! Loptu poslal od rohovej zástavky Faško až k vzdialenejšej žrdi. Mala to byť jasná a pohodlná práca pre Stijakoviča, ale ten napokon zaváhal, lopta sa mu odrazila od žrde a takmer skončila aj v bránke. Košický gólman ju ale napokon v poslednej chvíli vyškrabal a nasledovať bude ďalší roh.
     
    16
    Hostia sa opäť presunuli do útoku a dokonca vybojovali aj rohový kop.
     
    15
    Hosťujúci hráči sa snažia, ale zatiaľ bez úspechu. Banská Bystrica prišla do Košíc zabojovať o body a pred sebou má ešte dostatok času, aby sa jej to nepodarilo.
     
    14
    Bankobystrickí hráči rozohrali od svojej bránky a presunuli sa do útoku. Tam získali výhodu autového vhadzovania, ale Savič nenašiel spoluhráčov v pozícii, z ktorej by mohlo prísť zakončenie.
     
    13
    Košičania stále pokračujú vo svojom tlaku. Po dlhom centri vyhral hlavičkový súboj Diaby a loptu ešte posunul smerom dopredu, ale tam ju najskôr stihli iba hostia.
     
    12
    V Košiciach sa po dvoch góloch nedeje nič výnimočné. Domáci futbalisti majú všetko plne pod kontrolou a súpera nepúšťajú ani cez polovicu trávnika.
     
    11
    Košičania sú aktívni aj naďalej. Domáci Viazanko sa opäť uvoľnil na pravej strane a dostal prihrávku, no strieľať nemohol a loptu chcel ešte posunúť spoluhráčom. To mu ale nevyšlo pretože Dukla sa dobre bráni.
     
    9
    Košice dali gól!

    Domáci futbalisti vyhrávajú už o dva góly! Postaral sa o to MIROSLAV VIAZANKO, ktorý na pravej strane ne hranici šestnástky spracoval perfektnú Diabyho prihrávku, potiahol si loptu bližšie k bránke a nekompromisne prekonal bezmocného Boroša.
     
    8
    Hostia to napokon skúsili strelou z veľkej vzdialenosti. Loptu po zemi poslal smerom na bránku Kapor, ale Stijakovič s týmto jednoduchým nákopom nemohol mať žiaden problém.
     
    7
    Hosťujúci futbalisti to skúšajú skutočne odhodlane. Opäť sme videli vysoko nakopnutú loptu smerom ku košickej bránke, no nik z Banskobystričanov si ju nedokázal spracovať.
     
    6
    Banskobystričania si takýto úvod v Košiciach rozhodne nepredstavovali. Hostia sa teraz pokúšajú aspoň vysoko napádať, ale Špvčík úspešný nie je.
     
    5
    Košice dali gól!

    Domáci futbalisti sa ale napokon ujímajú vedenia po prvej strele na bránku! O dobrý center pred Boroša sa postaral Korijkov, na túto loptu si veľmi dobre naskočil OUMAR DIABY a svojou hlavičkou nedal súperovi šancu na zákrok.
     
    4
    Banskobystričania začali v metropole východu aktívne, ale teraz trochu poľavili a Košičanov pustili až do šestnástky. Z pravej strany tam loptu poslal Viazanko, no jeho spoluhráči to zatiaľ využiť nedokázali.
     
    3
    Hostia sa presunuli do útoku a vybojovali štandardku. Po nej poslali center do vápna, ktorý si však brankár postrážil. Stijakovič ale loptu nemal úplne pod kontrolou a napádal ho Kapor, no košický gólman napokon odolal.
     
    2
    Košičania napokon rozohrali za pomoci svojho gólmana Stijakoviča a opäť sa presunuli na útočnú polovicu. Opäť im to ale veľmi nepomohlo, pretože sa tam dopustili iba útočného faulu.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali domáci futbalisti. Košičania sa ihneď presunuli aj na útočnú polovicu, ale tam ich hostia zatlačili iba k čiare a k šestnástke ich vôbec nepustili.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -2
    Hráči oboch celkov už v sprievode rozhodcov prichádzajú na trávnik. Domáci Košičania v žlto-modrých dresoch, hostia z Banskej Bystrice v modro-bielej farbe. Po žrebe o úvodný výkop, resp. výber strany, sa duel o malý moment začne.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    -35
    Úvodné zostavy:

    MFK Košice: Stijaković – Ostojić, Huk, Sekulić, Pačinda – Diaby, Korijkov, Viazanko, Haskič – Kavka, Djordjevič.
    Náhradníci: Ružinský – Hirjak, Dimun, Pavúk, Horodník, Novák, Tóth.

    FK Dukla Banská Bystrica: Boroš – de Vito, Polievka, Šovčík, Kapor – Faško, Snitka, Vajda, Savič – Had, Willwéber.
    Náhradníci: Ďurčo – Kupec, Gálik, Balko, Fajčík, Marinković.

    Rozhodca: Kružliak – Bóllo, Roszbeck.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej futbalovej súťaže. Dnes je na programe 23. kolo Fortuna ligy, v rámci ktorého sa odohrá aj zápas medzi Košicami a Banskou Bystricou, ktorý vám priamo z metropoly východu prinesieme prostredníctvom podrobného textového prenosu doplneného o videá gólových situácií a fotografie zo štadióna.


    Čaká nás súboj tímov z dolnej polovice tabuľky. Domáci Košičania sú na tom oproti svojmu dnešnému súperovi podstatne lepšie a aktuálnom hodnotení im patrí ôsma priečka z dvanástich. Východniari majú na svojom konte 22 odohraných zápasov, v ktorých získali dovedna 26 bodov. Košičania doposiaľ 7-krát vyhrali, 5-krát remizovali a v 10 prípadoch prehrali. Ich celkové skóre je 28:35.

    Hostia spod Urpína sú na tom ešte o čosi horšie. Banskobystričanom patrí aktuálne až posledná dvanásta priečka, kam ich zaradil zisk 18 bodov v 22 zápasoch. Stredoslováci v tejto sezóne vyhrali doposiaľ 3-krát, remizovali 9-krát a prehrali v 10 prípadoch. Ich celkové skóre je 22:36, ale musíme zdôrazniť, že pred Banskou Bystricou je ešte 11 ligových zápasov, takže žiaden zostup ešte istý nie je. Navyše, predposledné Zlaté Moravce majú pred Bystričanmi iba trojbodový náskok.


    Čo sa psychickej pohody týka, ťažko povedať, na koho strane bude jej výhoda. Košičania síce v stredu vypadli vo štvrťfinále Slovnaft Cupu s Dunajskou Stredou, ale v poslednom ligovom zápase predtým v sobotu doma zdolali Myjavu hladko 2:0. V jarnej časti si ešte na svoje konto pripísali remízu 1:1 v Podbrezovej a prehru 1:3 v Senici.

    Hosťujúci Banskobystričania odohrali štvrťfinále pohára v utorok, Šaľu zdolali jednoznačne 4:1 a tešia sa z postupu medzi štvoricu najlepších. Na druhej strane ale tím spod Urpína ešte v jarnej časti v ligovom zápase nevyhral, keď si na svoje konto postupne pripísal prehru 0:2 v Trenčíne, domácu remízu 1:1 so Spartakom Trnava a takisto remízu 1:1 v Ružomberku.


    Oba celky sa už v jesennej časti sezóny 2014/2015 stretli dvakrát. Bilancia z týchto duelov je vyrovnaná. Košičania privítali Banskú Bystricu už v prvom kole, no z tohto zápasu vyšli víťazne hostia, ktorí získali tri body za výhru 2:1. Druhý zápas sa odohral v 12. kole pod Urpínom. Aj v tomto vzájomnom dueli zvíťazili hostia. Tri body smerovali tentokrát do Košíc po triumfe 2:0.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Dukla Banská Bystrica. Viac informácií tu.

    Góly: 5. Diaby, 9. Viazanko – 41. Vajda

    Karty:   57. Huk (KOS), 90+1. Horodník (KOS) – 51. Kapor (BBY)


    MFK Košice: Stijaković – Ostojić, Huk, Sekulić, Pačinda – Diaby (63. Pavúk), Korijkov, Viazanko (90. Horodník), Haskič – Kavka (46. Dimun), Djordjevič.
    Náhradníci: Ružinský – Hirjak, Dimun, Pavúk, Horodník, Novák, Tóth.

    MFK Dukla Banská Bystrica: Boroš – de Vito, Polievka, Šovčík, Kapor – Faško, Snitka (69. Gálik), Vajda, Savič (77. Balko) – Had, Willwéber (34. Kupec).
    Náhradníci: Ďurčo – Kupec, Gálik, Balko, Fajčík, Marinković.

    Rozhodca: Kružliak – Bóllo, Roszbeck

    Diváci: 1180