Augsburg – Mainz 0:2 (kon.) | Hoffenheim – Hamburger 3:0 (kon.) | Hertha – Schalke 2:2 (kon.)
Brémy – Bayern 0:4 (kon.) | Frankfurt – Paderborn 4:0 (kon.) | Dortmund – Kolín nad Rýnom 0:0 (kon.)
koniec
FC Augsburg
0:2 (0:1)
1. FSV Mainz 05
Sobota 14.03.2015, 15:30 • SGL Arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, Mainz sa dnes zaslúžene stáva víťazom, domáci tím bol okrem šance Parkera v útoku prakticky bezzubý. Mainz si tak po góloch Okazakiho a Kooa vybojoval víťazstvo a tým cenné tri body do tabuľky.

    Po dnešnom zápase Mainz aspoň dočasne poskočí na 11. miesto, Augsburgu bude aj naďalej patriť 6. priečka.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (17:24:36)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    V nadstavenom čase sa zápas prakticky len dohráva, prichádza ešte posledné striedanie na strane Mainzu, na ihrisko sa pozrie aj Soto, ktorý vystrieda Malliho.
     
    90+1
    Konkrétne to budú dve minúty nad rámec riadnej hracej doby.
     
    90
    Na tribúnach už fanúšikovia hostí predčasne oslavujú víťazstvo, do konca zápasu však ešte zostáva nejaká tá minútka.
    Ja-Cheol KOO - 0:2
     
    89
    Mainz dal gól! Je rozhodnuté, Augsburg otvoril hru, do šestnástky si zbehol Brosinski, ktorého ešte Hitz vychytal, následne sa však lopta odrazila k JA-CHEOL KOOOVI, ktorý prestrelil všetko čo mu stálo v ceste.
     
    88
    Aj tent rohový kop zostal nevyužitý, čo však hostí až tak trápiť nemusí. Na opačnej strane Caiuby nastrelil Brosinskeho ruku, píšťalka rozhodcu aj tentoraz ostala nemá.
     
    87
    Okazaki zaútočil sám, potiahol si loptu až do šestnástky, domáci obranca bol nútený jeho strelu tečovať na roh. Hostia zbierajú cenné sekundy kde sa len dá.
     
    86
    Jara bol v strednej časti faulovaný, Caiubyho lakeť sa ocitol v jeho tvári, na počudovanie domáci hráč nevidí žltú kartu.
     
    85
    Tak napokon nič, naopak Højbjerg z cca dvadsiatich metrov vyslal na bránu poriadnu bombu, ktorá presvišťala asi pol metra nad brvnom.
     
    84
    Ani priamy kop nenarobil Kariusovi väčšie problémy a do útoku štartujú hostia. Uvidíme, čo sa im po poriadnej útočnej odmlke podarí vymyslieť.
     
    83
    Z rohového kopu už nebezpečenstvo pre bránu nevzniklo, nasledovať však bude priamy kop. Werner sa stal obeťou faulu.
    Parker
     
    82
    Obrovská šanca na vyrovnanie! Baba krásnym centrom našiel voľného Parkera, ktorý z prvej zakončil, no Karius nám predviedol neskutočný zákrok a končekmi prstov loptu vyrazil na roh.
     
    81
    Hráčom sa každopádne čas veľmi rýchlo míňa a stále to nevyzerá, že by mali domáci háči svojho súpera poriadne pritlačiť.
     
    80
    Aktívnejším tímom aj naďalej zostáva Mainz, uvidíme, či Augsburgu bývalý hráč Mainzu Parker pomôže aspoň vyrovnať skóre.
     
    79
    Posledná výmena hráčov na domácej strane znamená, že zápas končí pre Halil Altıntopa, na niečo viac ako desať minút si zahrá Parker.
     
    78
    Ani z tejto štandardtky nič nebolo, naopak zaútočili hráči v bielo-červenom. Caiuby to skúsil z väčšej vzdialenosti, bránu ale netrafil.
     
    77
    Hráči si po krátkom čase priamy kop zopakujú, tentoraz ho Geis bude zhrávať z pravej strany.
     
    76
    Geisova strieľaná prihrávka preletela cez pokutové územie, lopty sa nikto ani len nedotkol, Hitz môže ostať v kľudne a rozohrať od svojej brány.
     
    75
    Tam bol faulovaný Okazaki, nevyzerá to s ním však vážne. Každopádne bude nasledovať priamy kop pre Mainz, takže hostia budú mať šancu navýšiť svoje vedenie.
     
    74
    Hra sa presťahovala najmä do strednej časti ihriska, čoskoro nám začne posledná štvrťhodina riadneho hracieho času.
     
    73
    Koo takmer od ľavej rohovej zástavky posielal pred bránu vysoký center, no ten nebol najpresnejší a skončil za čiarou. Nasledovať bude odkop od domácej brány.
     
    72
    Babu na hranici šestnástky otravoval Brosinski, domáci hráč sa ho však skúsene zbavil a rýchlo odohral loptu.
     
    71
    Do pokutového územia si prekvapivo ľahko nabehol Malli, z nie najlepšej pozície dokázal vystreliť. Mieril to medzi nohy Hitza, no ten sa nedal nachytať a jeho pokus s prehľadom chytil.
     
    70
    Ten nevyčkával s rozohrávkou, dlhým odkopom hľadal spoluhráča na útočnej polovici ihriska. Pri ňom sa ale hneď zbehla trojica domácich hráčov.
     
    69
    Baba na ľavom krídle šiel do súboja s Jarom, vypýtal si faul a Werner tak mohol zahrávať priamy kop. Letiacu loptu ale včas zo vzduchu uchmatol pozorný Karius.
     
    68
    Ďalšia nepresná prihrávka na Caiubyho skončila iba u Kariusa, ten sa podobne ako jeho brankársky náprotivok v druhom polčase príliš nezapotil.
     
    67
    Tempo hry nám opäť o čosi kleslo, domáci hráči si zrejme ešte hovoria, že na strelenie nejakého toho gólu ešte majú dostatok času.
     
    66
    Baier šikovne sklepol letiacu loptu Halil Altıntopovi, ten však zakončoval v krkolomnej pozícii a tak sa lopta ani len nedokotúľala ku Kariusovi.
     
    65
    Halil Altıntop na ľavej strane urputne o loptu bojoval, v obkľúčení však nemal šancu na úspech, nepodarilo sa mu získať ani len vhadzovanie.
     
    64
    Koo na pravej strane loptu stratil, ušla mu za čiaru. Od brány tak rozohrával Hitz, ten sa ale s s rozohrávkou dvakrát neponáhľa.
     
    63
    Druhý raz v zápase strieda aj Mainz, na ihrisko sa pozrie Jara, ten zaujme miesto De Blasisa.
     
    62
    Spoza stredovej čiary pred Hitza priletela dlhočizná lopta, Okazaki sa ani nepokúšal hrať, bol totiž vo viac ako päť metrovom ofsajde.
     
    61
    Okazaki nám predviedol dobrý pressing, narobil Klavanovi poriadne problémy, ten to ale napokon zvládol a stihol prihrať Hitzovi.
     
    60
    Výhodu priameho kopu mali k dispozícii pre zmenu hostia, Geisova strela však nebola z kategórie najpresnejších a tak letí vysoko nad bránu.
     
    59
    Strieľanú prihrávku chcel hlavou odvrátiť Ja-Cheol Koo, no loptu skôr predĺžil do miest kde stál pripravený Bobadilla. Tomu sa síce podarilo loptu zachytiť, no bolo to už za čiarou.
     
    58
    Baier na krídle pekne zakombinoval s Bobadillom, tentoraz to priamy kop bude, takže sa bude Mainz brániť.
     
    57
    Baba si potiahol loptu po ľavom krídle, pri rohovej zástavke šiel k zemi, no rohový kop, alebo priamy kop nasledovať nebude, čo ho veľmi hnevá.
     
    56
    Prichádza druhé striedanie na strane domáceho tímu, ihrisko opúšťa Kohr, na ihrisko naopak vybieha Højbjerg.
     
    55
    Ďalší priamy kop pre Augsburg, tentoraz však z oveľa menej výhodnej pozície, faulovaným bol striedajúci Caiuby.
     
    54
    Ani táto štandardná situácia nepriniesla ovocie, hostia sa bez problémov oslobodili, no do útoku sa príliš nehrnú. Zrejme sa budú viac sústreďovať na bránenie tesného vedenia.
     
    53
    Bobadillovi strele príliš nesadla, napálil to iba do múru tiel pred ním. Následná dorážka Wernera bola zrazená na roh.
     
    52
    Kohr sa dostával do dobrej streleckej pozície, bol však faulovaný a Augsburg získava priamy kop z takmer ideálnej pozície.
     
    51
    Bobadilla zavliekol loptu takmer k rohovej zástavke, tam súboj o ňu s dvoma hráčmi prehral, vhadzovať budú hostia, čo sa domácemu hráčovi nepozdáva.
     
    50
    Faulovaným hráčom bol pre zmenu Baba, toho doslova zbúral Brosinski, domáci tím tak zostane pri lopte. Uvidíme, kedy začne Augsburg zvyšovať tlak.
     
    49
    Za obranné línie si chcel nabehnúť Bobadilla, aj tentoraz bol príliš rýchly, nedal si pozor a dostal sa do ofsajdu.
     
    48
    Ten zahrával Bobadilla, prudkým centrom našiel iba hlavu obrancu Mainzu. Následne bol faulovaný Park, čím sa útočná akcia domáceho tímu nadobro končí.
     
    47
    Aj druhý polčas sa začína opatrne, Baba sa vydal na ojedinelý útočný výlet, z čoho pramení aspoň rohový kop pre Augsburg.
     
    46
    Počas prestávky registrujeme jedno striedanie, na druhý polčas už nenastúpi Dong-Won Ji, jeho miesto zaujme Caiuby.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hráči dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    Polovica duelu je za nami, zatiaľ sledujeme opatrný zápas, útočných akcii bolo ako šafranu, no jedna sa tímu hostí vydarila a preto Mainz vyhráva 0:1. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 16:32.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V nadstavenom čase sa polčas prakticky len dohráva ani jeden z tímov sa príliš nehrnie do útoku.
     
    45+1
    Tak napokon je to ešte extra 1 minúta.
     
    45
    Hra sa presťahovala do strednej časti ihriska, čas do konca polčasu nám ubieha, uvidím koľko minút navyše bude rozhodca nadstavovať.
     
    44
    Z rohového kopu nič nebolo, no do kontry okamžite vyštartovali domáci futbalisti, Baier do šestnástky krásne vysunul Bobadillu, ten však z bezprostrednej vzdialenosti iba nastrelil Kariusa.
     
    43
    Na opačnej strane Park dostal výbornú prihrávku od Malliho, vo vnútri šestnástky so zakončením otáľal, jeho strelu napokon obranca tečoval na roh.
     
    42
    Následne to ešte skúsil Bobadilla, na hranici pokutového územia spravil zbytočnú kľučku, čo ho spomalilo a okamžite sa naňho nalepila štvorica obrancov.
     
    41
    Šťastie opäť pokúšal Halil Altıntop, ten vystrelil z podobnej pozície ako pred malou chvíľou, jeho strele ale chýbala nielen presnosť ale aj razancia.
     
    40
    Čas do konca prvej polovice zápasu rýchlo plynie, domáci hráči akoby to so snahou o vyrovnanie postupne vzdávali. Uvidíme, čo nám prinesie posledných päť minút.
     
    39
    Halil Altıntop znova výborne vystihol prihrávku, dopredu tentoraz vyštartoval sám a z približne dvadsiatich metrov vyslal na bránu poriadnu delovku. Tá preletela tesne ponad brvno.
     
    38
    Hra ešte chvíľu pokračovala na polovici hostí, obrana Mainzu ale súpera do ničoho nepustila, Karius mohol zostať v kľude.
     
    37
    Po dlhšej dobe zaútočili hostia, prihrávku ale výborne zachytil Halil Altıntop, ten rozohral na Wernera, po prechode k hranici šestnástky súpera však hráči kvôli nepresnej prihrávke loptu stratili.
     
    36
    Z toho nič nebolo, Baier si v hlavičkovom súboji pomohol rukami, čo neušlo pozornosti hlavného rozhodcu. Pískaný je útočný faul.
     
    35
    Dlhočizná nakopávaná lopta na Bobadillu bola tečovaná a skončila za čiarou. Nasledovať bude teda rohový kop pre Augsburg.
     
    34
    Domáci tím ukľudňuje hru, hráči sa s loptou zdržiavajú iba na svojej vlastnej polovici ihriska. Zrejme sa však budú snažiť o vyrovnanie ešte v tomto polčase.
     
    33
    Na opačnej strane sa o gólovú odpoveď pokúšal Baier, jeho zakončenie však letí tesne nad brvno. V hľadisku to len tak zahučalo.
    Sinji OKAZAKI - 0:1
     
    32
    Mainz dal gól! Hostia nám ale predviedli rýchly prechod do útoku, De Blasis si potiahol loptu po ľavej strane, krížnou prihrávkou našiel voľného SINJIHO OKAZAKIHO, ktorý prudkou strelou nedal Hitzovi najmenšiu šancu.
     
    31
    Augsburgu sa postupne podarilo oslobodiť sa a lopta sa znova nachádza v okolí stredového kruhu.
     
    30
    Prudkú loptu zablokoval Baba, Baierovi sa nepodarilo odkopnúť loptu do bezpečia, tá mu ušla za postrannú čiaru, kde ho po odpískaní k zemi postrčil súper. Domáceho trénera ide od hnevu roztrhnúť, hlavne keď hlavný rozhodca neodpískal faul.
     
    29
    Šancu zmeniť to budú mať hostia, Bobadilla zozadu nešetrne zbúral Joo-Ho Parka, takže Mainz získava priamy kop.
     
    28
    Hráči si na ihrisku nič nedarujú, škoda že s takým odhodlaním s akým dokážu súpera faulovať nejdú aj do útočných akcii, pretože obaja brankári sa dnes zatiaľ veľa nenarobili.
     
    27
    Bobadilla si výborne nabehol na letiacu loptu, takmer sa dostal do nebezpečnej zakončovacej pozície. Všetko by bolo v poriadku, keby sa predtým neocitol v metrovom ofsajde.
     
    26
    Okazaki veľmi nepekne fauloval Baiera, domáci tím si okamžite pýta kartový trest, hlavný rozhodca ale situáciu vyriešil iba dôrazným dohovorom.
     
    25
    Hostia sa stále snažia preniknúť na dostrel brány, domáca obrana ale dobre prehusťuje priestor pred svojou šestnástkou, napáda rozohrávku súpera čím ho do ničoho prakticky nepúšťa.
     
    24
    Nedovolených zákrokov sa na ihrisku stále objavuje hromada, tentoraz si to v strednej časti ihriska odniesol Joo-Ho Park.
     
    23
    Striedajúci hráč sa okamžite snažil o kombináciu s Okazakim, loptu mu však odobral jeho krajan Dong-Won Ji. Útočná akcia Mainzu sa tak rýchlo skončila.
     
    22
    Prichádza tak nútené striedanie, Hofmanna a trávniku nahradí Ja-Cheol Koo.
     
    21
    Tak napokon nie, po pár krokoch šiel Hofmann sám k zemi, ťažko vstával a veľmi sklamane odkráčal za postrannú čiaru. Zápas sa tak dnes pre neho skončil.
     
    20
    Nevyzerá to však vážne, hra pokračuje a zapája sa do nej aj Hofmann. Ten síce trošku pokrivkáva, no mal by byť fit.
     
    19
    Po útočnej akcii sa na zemi ocitol Hofmann, drží sa za pravé koleno a na ihrisko už vybieha aj lekársky tím.
     
    18
    Okazaki výborne prečítal rozohrávku súpera, získal loptu a okamžite ju prihrával Mallimu. Ten ju však dostal na päty, čo spomalilo jeho postup a vystreliť sa mu nepodarilo.
     
    17
    Nebezpečenstvo pre bránu hostí z neho však nevyplynulo, Feulner sa dopustil útočného faulu.
     
    16
    Dong-Won Ji sa z pravej strany pokúšal o center, to sa mu nepodarilo, no vybojoval aspoň vhadzovanie takmer pri rohovej zástavke.
     
    15
    Baier vo svojej šestnástke predviedol hraničný zákrok, k zemi šiel Malli, ten si pochopiteľne okamžite pýta pokutový kop, ktorý ale nasledovať nebude.
     
    14
    Pekná kombinácia Augsburgu na jeden dotyk, napokon z toho nič nebolo, finálnu prihrávku dobre vyčítal Bell a loptu okamžite odkopol do bezpečia.
     
    13
    Domáci tím začína byť aktívnejším mužstvom, dôkazom toho je aj prvé zakončenie, ktoré smerovalo na bránu. Wernerova hlavička ale letí ponad brvno.
     
    12
    Baba sa vydal na útočný výlet, zbehol si takmer až do šestnástky súpera, z ľavej strany pred bránu posielal prudkú loptu, ktorá obrana za cenu vhadzovania zneškodnila.
     
    11
    Bobadilla z pravej strany posielal prudký center, naň však nedokázal zareagovať žiaden z jeho spoluhráčov a tak iba lopta preletela ponad pokutové územie.
     
    10
    Domáci tím ta bol postupne vytlačený až pred vlastnú šestnástku, odkiaľ budú hráči vymýšľať ako znovu vyraziť vpred.
     
    9
    Hostia opäť v obrane trošku zaváhali, Brosinskeho chybička takmer darovala útočnú akciu Augsburgu, hosťujúci obranca to napokon zvládol a loptu poslal do bezpečia.
     
    8
    Feulner posielal pred bránu prudkú prihrávku, tá sa ale počas letu obtrela o Baumgartlingera, trošku zmenila svoju trajektóriu a svojho adresáta nenašla.
     
    7
    Veľmi opatrná hra pokračuje aj naďalej, ani jednému z tímov sa nedarí udržať sa dlhší čas pred súperovou šestnástkou, na prvú útočnú akciu si tak ešte budeme musieť počkať.
     
    6
    Začínajú nám pribúdať nedovolené zákroky faulovaným hráčom bol tentoraz Joo-Ho Park, ten šiel k zemi na ľavom krídle v strednej časti ihriska.
     
    5
    Bungert trošku zaváhal, vysokú loptu pred šestnástkou odkopával nedôsledne, našťastie pre tím hostí sa lopta odrazila k brankárovi Kariusovi, takže sa jej súper nezmocnil.
     
    4
    Domáci gólman Hitz dobre čítal hru, včas vybehol proti Okazakimu a hlavičkou poslal skákajúcu loptu za postrannú čiaru.
     
    3
    Aj zo strany hostí sledujeme opatrnú hru, ich výmenu lopty na svojej vlastnej polovici sa snaží pressingom narušiť Dong-Won Ji, zatiaľ sa mu to však nedarí.
     
    2
    Napokon prišla dlhá nakopávaná lopta na Bobadilla, ten si ale nedal pozor a ocitol sa v postavení mimo hry.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili domáci hráči, tí sa na úvod zápasu do útoku príliš neponáhľajú. loptu si vymieňajú len pred vlastným brankárom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči obidvoch tímov vychádzajú na hraciu plochu, domáci tím dnes bude hrať v bielo-červených dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v čiernom.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Augsburg: Hitz – Baba, Klavan, Callsen-Bracker, Feulner – Baier – Werner, Halil Altıntop, Kohr, Bobadilla – Dong-Won Ji
    Náhradníci: Manninger – Parker, Janker, Højbjerg, Matavž, Caiuby, Đurđić

    1. FSV Mainz 05: Karius – Joo-Ho Park, Bell, Bungert, Brosinski – Baumgartlinger, Geis – De Blasis, Malli, Hofmann – Okazaki
    Náhradníci: Kapino – Jara, Allagui, Ja-Cheol Koo, Soto, Díaz, Castillo

    Rozhodca: Kircher – Kempter, Schiffner.
     
    História vzájomných zápasov:

    Mainz 2-1 Augsburg
    Mainz 3-0 Augsburg
    Augsburg 2-1 Mainz
    Augsburg 1-1 Mainz
    Mainz 2-0 Augsburg
     
    Pekné sobotňajšie popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 25. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešnom zápase si sily zmerajú FC Augsburg a 1. FSV Mainz 05.

    FC Augsburg

    Po výborných výkonoch spred minulých mesiacov sa dnešnému domácemu tímu trošku prestalo dariť, no aj tak zostáva v hre o účasť v niektorej z európskych súťaží. S 38 bodmi mu totiž momentálne patrí 6. miesto v tabuľke, čo by znamenalo účasť v Európskej Lige UEFA. Rovnaký počet bodov, no lepšie skóre má piate Schalke, na štvrtý Leverkusen, ktorý by si v prípade takéhoto umiestnenia zahral v Lige Majstrov oba tímy strácajú jediný bod. Naopak Augsburg si pred siedmym Hoffenheimom stále drží pomerne pohodlný 5bodový náskok. Ako bolo spomínané Augsburgu sa v posledných kolách príliš nedarilo, hráči z nich získali dohromady iba 5 bodov za tesné domáce víťazstvo proti Wolfsburgu a domáce remízy proti Leverkusenu a Frankfurtu. V ostatných dvoch zápasoch proti Herthe Berlín a Brémam hráči ťahali za kratší koniec a svojmu súperovi podľahli vždy o gól.

    1. FSV Mainz 05

    Na rozdiel od Augsburgu Mainzu táto sezóna vôbec nevychádza, s 26 bodmi mu momentálne patrí až 13. miesto tabuľky. Táto časť tabuľky je však čo sa týka bodov veľmi vyrovnaná, na 12. Hannover Mainz stráca jediný bod, na 11. Kolín dva a na desiaty Dortmund tri. Naopak, na chrbát mu s jednobodovým mankom dýcha dvojica Hertha BSC – Hamburg, Padeborn na Mainz stráca tri body. Aj v prípade hostí boli ich výsledky v posledných piatich zápasoch biedne, hráči získali iba 4 body za domáce víťazstvo nad Frankfurtom a remízu s Borussiou Mönchengladbach. V zvyšných troch zápasoch sa vždy radoval súper, postupne Mainz zdolali Hertha BSC, Dortmund a Hoffenheim.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Andrej Marienka

    Góly: 32. Okazaki, 89. Koo


    FC Augsburg: Hitz – Baba, Klavan, Callsen-Bracker, Feulner – Baier – Werner, Halil Altıntop, Kohr, Bobadilla – Dong-Won Ji
    Náhradníci: Manninger – Parker, Janker, Højbjerg, Matavž, Caiuby, Đurđić

    1. FSV Mainz 05: Karius – Joo-Ho Park, Bell, Bungert, Brosinski – Baumgartlinger, Geis – De Blasis, Malli, Hofmann – Okazaki
    Náhradníci: Kapino – Jara, Allagui, Ja-Cheol Koo, Soto, Díaz, Castillo

    Rozhodca: Kircher – Kempter, Schiffner