Crystal Palace – QPR 3:1 (kon.) | Arsenal – West Ham 3:0 (kon.) | Leicester – Hull City 0:0 (kon.)
Sunderland – Aston Villa 0:4 (kon.) | West Bromwich – Stoke City 1:0 (kon.) | Burnley – Manchester City 1:0 (kon.)
koniec
Sunderland AFC
0:4 (0:4)
Aston Villa FC
Sobota 14.03.2015, 16:00 • Stadium of Light, Sunderland • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Najvyššia anglická súťaž pokračuje počas víkendu svojim 29. kolom, ktoré má v sobotu na programe šesť stretnutí. Väčšina z nich štartuje už tradične o 16:00 a práve na jeden takýto zápas sa bližšie pozrieme v našom on-line prenose. Konkrétne prinesieme zápas hraný na Štadióne Svetla, kde domáci Sunderland privíta Aston Villu.

    Stretnutie týchto dvoch klubov nesie v sebe mimoriadny náboj, pretože futbalisti Sunderlandu i Aston Villy sú zapletení do záchranárskych bojov. Dnešných súperov delí na 16. a 17. mieste len jeden jediný bod. Ďalší prenasledovateľ Queens Park Rangers je pozadu oproti Aston Ville o tri body, čo je však len minimálny rozdiel. Ako pre Čierne mačky. tak i pre Villans má teda dnešné vzájomné stretnutie obrovskú dôležitosť. Oba tímy patria medzi tradičných účastníkov Premier league, preto ani jeden z nich rozhodne o prvoligovú príslušnosť prísť nechce

    Vzájomné zápasy

    Vo Villa parku privítala Aston Villa súpera zo Sunderlandu ešte koncom minulého roku. Súboj sa skončil remízou, keď sa ani jeden z tímov neodkázal strelecky presadiť.
     
    Úvodné zostavy:

    Sunderland AFC: Pantilimon – Réveillére, O'Shea (C), Brown, van Aanholt – Larsson, Bridcutt, Rodwell, Álvarez – S. Fletcher, Defoe.
    Náhradníci: Mannone – Vergini, Wickham, Gómez, Graham, Coates, Jones.

    Aston Villa FC: Guzan – Bacuna, Okore, Clark, Lowton – Cleverley, Delph (C) – Sinclair, N´Zogbia, Agbonlahor – Benteke.
    Náhradníci: Given – Weimann, A. Westwood, C. Sánchez, Gil.

    Rozhodca: N. Swarbrick – S. Ledger, M. Salisbury.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Skúsený stopér Wes Brown to v súboji trošku prepískol s agresivitou. Rozhodca Swarbick ukázal proti bráne Sunderlandu.
     
    3
    N'Zogbia rozohral rohový kop, ktorý plynul práve z jeho aktivity. Centrom však našiel v šestnástke Sunderlandu len brániacich hráčov.
     
    4
    Patrick van Aanholt si po dobrom narazení Stevena Fletchera prebral loptu a dokázal vyvinúť obrovskú rýchlosť, no v šestnástke už nestačil ani zakončiť a ani prihrať.
     
    6
    van Aanholt sa opäť pripomenul. Tentoraz už streleckým pokusom, ktorý však postrádal presnosť.
     
    8
    Žltú kartu dostáva Leandro Bacuna (Aston Villa FC).
     
    10
    K možnosti zahrávať rohový kop z pravej strany sa dostali domáce Čierne mačky.
     
    11
    Center Sebastiana Larssona však pre defenzívu Aston Villy nebol výraznejšou hrozbou.
     
    12
    V úvodných minútach zápasu nemá ani jeden z tímov vyloženia viac z hry. Ofenzívne pokusy registrujeme ako zo strany Sunderlandu, tak aj Villy.
     
    13
    Niekdajší veľký talent anglického futbalu Jack Rodwell, ktorý má za sebou aj pôsobenie v Manchestri City, sa dopustil faulu na Bacunu.
     
    15
    Center Toma Cleverlyho defenzíva Sunderlandu zrazila mimo hraciu plochu. Villans tak budú zahrávať roh.
     
    17
    Aston Villa dala gól! Sunderlandu sa síce rohovému kopu súpera podarilo poľahky ubrániť, no o niekoľko desiatok sekúnd na to Aston Villa strhla vedenie na svoju stranu! O otvárací zásah stretnutia sa postaral CHRISTIAN BENTEKE, ktorý dostal výbornú prihrávku do stredu pokutového územia, pekne si odskočil od protihráča, ktorý ho mal brániť, a presnou strelou odsúdil Pantilimona len do úlohy štatistu! Vysokánsky brankár sa totiž sa zakončením hosťujúceho útočníka len zúfalo pozeral.
    Christian BENTEKE - 0:1
     
    18
    Aston Villa dala gól! Máme tu ukážkový príklad toho, ako padajú vo futbale dva zlepené góly! Villans vedú razom už o 2:0 a stretnutie majú náramne rozohrané. John O'Shea sa dopustil obrovskej hrubice, keď nechal nákop od svojho stpérskeho náprotivka Clarka prepadnúť až na GABRIELA AGBONLAHORA, ktorý sa pekným uvoľnením dostal do nájazdu z ľavej strany. V tom si suverénne poradil a loptu poslal do siete pekným obhodením Pantilimona!
    Gabriel AGBONLAHOR - 0:2
     
    20
    Aston Villa je teda usadená na koni, zatiaľ čo Sunderland má za sebou poriadne studenú sprchu. S Čiernymi mačkami to mohlo byť ešte horšie po centri Sinclaira, s ktorým si defenzíva domácich poradila len tak-tak.
     
    22
    Domáci záložník Liam Bridcutt sa zatiaľ nedvíha z trávniku, a tak bude mať prácu domáci tím zdravotníkov.
     
    23
    Odchovanec londýnskej Chelsea však bude v poriadku. Hra pokračuje aj s týmto škótskym stredopoliarom.
     
    24
    Hlavička Fletchera nepresná. Na obranu domáceho zakončovateľa je však potrebné povedať, že sa nachádzal vo veľmi náročnej pozícii.
     
    26
    Domáci v držaní lopty na polovici súpera. Brankár Aston Villy zatiaľ v tomto stretnutí čaká na prvú vážnejšiu robotu.
     
    28
    Fletcher sa tentoraz nezhostil roly zakončujúceho hráča, ale asistenta, keď center posadil na hlavu Jacka Rodwella. I ten však hlavičkoval presne.
     
    30
    Scott Sinclair sa na seba po zásluhe hnevá. Bacuna mu totiž pripravil ideálnu streleckú parketu, v ktorej krídelník Villans totálne zlyhal, keď vôbec netrafil ani len bránu! Už to mohlo a malo byť 3:0!
     
    32
    Nuž, s domácimi to zatiaľ nevyzerá veľmi dobre. Dva rýchle góly ich viditeľne zrazili k zemi, z ktorej sa zatiaľ nevedia pozviechať.
     
    33
    K návratu do súboja by im výrazne pomohlo odpískanie penalty, ktorú si Sunderland žiadal po zákroku Clarka. Ten podľa nich hral v šestnástke rukou. Kľúčový je však názor hlavného arbitra a ten mal na celú situáciu iný pohľad. Jeho píšťalka ostala mlčať.
     
    35
    Rohový kop v podaní Larssona mohol nechať celú defenzívu Villans na čele s americkým brankárom Guzanom absolútne pokojnu.
     
    37
    Aston Villa dala gól! Hostia z Birminghamu vedú už 3:0. O tom, že sa bude vyvíjať prvé dejstvo podľa podobného scenára, zrejme Aston Villa ani nesnívala! Po druhý raz v zápase rozvlnil sieť Angličan GABRIEL AGBONLAHOR. Ten sa dostal cez zamrznutú obranu Sunderlandu s loptou až do šestnástky. Pripravil si to na ľavačku a svojim prízemným zakončením donútil Pantilimona opäť ťahať loptu spoza svojho chrbta!
    Gabriel AGBONLAHOR - 0:3
     
    39
    28-ročný Gabriel Agbonlahor, ktorý je už teraz prakticky legendou Villans, pretože je odchovancom a vo Ville pôsobí od detstva, vniesol svojou druhou trefou do sektora hosťujúcich priaznivcov obrovskú dávku radosti.
     
    42
    Hostia hrajú v neuveriteľnom laufe. Fabian Delph sa pokúsil navýšiť náskok svojho tímu strelou spoza šestnástky. Pantilimon nezasahoval, lopta tesne minula jeho svätyňu!
     
    45
    Aston Villa dala gól! Celý prvý polčas by sa dal pomenovať aj ako koncert Aston Villy. Tá totiž frustrovanému súperovi pribalila do kabíny ešte jeden kúsok. Po Agbonlahorovi pridal v tomto zápase na strelecký opasok druhý zárez i CHRISTIAN BENTEKE, ktorého hlavu našiel center Bacunu a belgický útočník už bez najmenších problémov upratal loptu na miesto určenia!
    Christian BENTEKE - 0:4
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavujú k riadnej hracej dobe ešte dve minútky.
     
    45+1
    Ak by bol vo futbale zaužívaný podobný trend ako v hokeji, tak by bol Pantilimon po štyroch góloch vo svojej sieti pravdepodobne vystriedaný.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Mnohí fanúšikovia Sunderlandu odchádzajú domov už po prvom polčas. Niet sa im však čo diviť, pretože ich tím schytal v úvodnom dejstve poriadny debakel. Po dvoch góloch Agbonlahora a Bentekeho je už o víťazovi zápasu definitívne rozhodnuté. Neviem si predstaviť, čo by sa muselo stať, aby bolo toto konštatovanie priebehom druhého polčasu znegované.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Sunderland AFC: z ihriska odchádza Ricardo Alvarez, prichádza Connor Wickham.
     
    47
    Defenzíva Sunderlandu si opäť z útočného postupu súpera nič nerobila a Aston Villu pustila do nebezpečného zakončenia. Z hranice pokutového územia točil loptu do vzdialenejšieho rohu Charles N´Zogbia, ktorého nepríjemné zakončenie dokázal Pantilimon vytesniť na rohový kop!
     
    49
    Až po troch odohraných minútach sa Sebastian Larsson vrátil na trávnik. Polčasové ošetrenie domáceho záložníka troška dlhšie, preto úvodné tri minúty druhého dejstva odohrali domáci len o desiatich.
     
    50
    Hostia majú nahrané, a tak sa nikam nemusia bezhlavo hnať. Teraz si vymieňajú krátke prihrávky v okolí stredového kruhu.
     
    51
    Tom Cleverley to vymyslel veľmi dobre. Pekne prestrčil loptu na Fabiana Delpha, ktorému umnou prihrávkou vytvoril dostatok priestoru na strelu. Delph sa do lopty oprel pravačkou, no nemieril presne.
     
    52
    Clark predviedol v šestnástke svojho tímu veľmi dobrý obranný zákrok, zásluhou ktorého sa do zakončenia nedostal Fletcher.
     
    54
    Wickham sa po príchode na trávnik snaží naštartovať ofenzívu Sunderlandu. Aj jeho centru ale teraz chýbala presnosť a lopta skončila mimo hracej plochy.
     
    55
    Benteke sa lopty nedočkal, pretože center od Agbonlahora bol urasteného útočníka príliš pretiahnutý.
     
    56
    Domáci nemohli pokračovať v útočnom rozlete potom, čo sa útočnému faulu nevyvaroval Bridcutt.
     
    58
    Fletcher poslal pred bránu nebezpečne vyzerajúci strieľaný pas. Na škodu domácich sa však pred Guzanom nenachádzal nikto, kto by ju mohol dopraviť do siete.
     
    59
    Sunderland svoj výkon po prestávke predsa len o čosi zlepšil. Stále sa však domáci nevedia dostať do nejakej gólovej príležitosti.
     
    61
    Čo sa týka hostí, tak tí za zas nikam neponáhľajú. Sústredia sa predovšetkým na držanie lopty jednoduchými kombináciami a čakajú na prípadné brejkové situácie.
     
    64
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Ciaran Clark, prichádza Carlos Sanchéz.
     
    65
    Dôkazom toho, že Villans chcú kontrolovať hru je aj fakt, že roh rozohrali nakrátko a loptu si posúvajú na útočnej polovici.
     
    66
    Už po niekoľký raz v zápase vyskúšal strelecké šťastie strelou spoza šestnástky Fabian Delph. Tentoraz aj namieril presne, no Pantilimon sa natiahol a loptu ukryl do svojej moci.
     
    67
    Fletcher sa stal obeťou nedovoleného zákroku striedajúceho Carlosa Sáncheza. Sunderland bude mať k dispozícii priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    68
    Jeho rozohrávku obstaral miláčik domácich tribún Sebastian Larsson, ktorému sa exekúcia štandardky vydarilo veľmi dobre. Chýbalo skutočne málo, lopta tesne minula ľavú tyč Guzanovej brány.
     
    70
    Guzan pri predchádzajúcej situácii zasahovať nemusel. Teraz však už áno, no nedá sa povedať, že by mal s centrom van Aanholta nejaké extra veľké problémy.
     
    71
    Okore sa s tým nepáral a keď videl, že je v šestnástke jeho tímu závar, loptu rezolútne odpálil do bezpečnejších miest.
     
    73
    Pred futbalistami Villans sa otváral priestor na vyštartovanie do rýchlej kontry. Pred tou však hostia uprednostnili pokojnú kombináciu.
     
    75
    Neil Swarbrick odpískal nedovolený zákrok jedného z domácich obrancov. Kopať sa bude proti bráne Pantilimona, ktorý do Sunderlandu prišiel minulý rok z Manchestru City.
     
    76
    Druhý polčas už ani zďaleka nie je tak zaujímavý ako ten prvý. Gólu sme sa zatiaľ nedočkali. Sunderland by sa za súčasného stavu už najradšej videl v kabíne, Villa zas šetrí sily na iné zápasy.
     
    78
    Benteke neuspel v súboji so stopérskym veteránom Wesom Brownom, ktorý niekoľko rokov odkopal aj v Manchestri United.
     
    79
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Charles N'Zogbia, prichádza Andreas Weimann.
     
    80
    Aktéri zápasu vstupujú do poslednej desaťminútovky. Zápas sa už dobrých desať minút len dohráva.
     
    81
    Sunderland sa predsa len mohol dočkať aspoň čestného gólu! Steven Fletcher zakončoval z vnútra pokutového územia, no za už prekonaného Guzana zasiahla tyč jeho svätyne!
     
    82
    Domáci útočník navyše pri snahe skórovať niečo utŕžil a momentálne je v opare zdravotníkov.
     
    83
    Striedanie v tíme Sunderland AFC: z ihriska odchádza Christian Benteke, prichádza Rushian Hepburn-Murphy.
     
    83
    Striedanie v tíme Sunderland AFC: z ihriska odchádza Steven Fletcher, prichádza Danny Graham.
     
    84
    Sebastian Larsson chytený v ofsajdovej pasci.
     
    86
    Striedajúci Wickham to vyskúšal smer brána. Ani on sa však nezapísal medzi úspešných strelcov dnešného duelu, medzi ktorými tak stále svietia len útočníci Aston Villy.
     
    88
    V predposlednej minúte riadneho hracieho času sa Wickham ocitol v omnoho lepšej streleckej pozícii. Vôbec si s ňou však neporadil tak ako mal. Namiesto spracovania a následného zakončenia volil okamžitú streľbu, ktorá bola poriadne nepresná.
     
    90
    Hlavný rozhodca zápasu, pán Swarbick, si uvedomuje, že rozhodnutý duel nemá zmysel zbytočne predlžovať, preto nadstavuje len dve minúty.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Liam Bridcutt (Sunderland AFC).
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    S konštatovaním, že druhé dejstvo neprinieslo gól a Aston Villa si zo Sunderlandu vezie domov tri body, sa s vami lúčim.

    Ďakujem za pozornosť. Prajem ešte pekný zvyšok soboty i celého víkendu. (17:54:17)

    Michal Bakoš

    Góly: 17. Christian Benteke, 18. Gabriel Agbonlahor, 37. Gabriel Agbonlahor, 45. Christian Benteke

    Karty:   90+1. Liam Bridcutt (SUN) – 8. Leandro Bacuna (ASV)


    Sunderland AFC: Pantilimon – Réveillére, O'Shea (C), Brown, van Aanholt – Larsson, Bridcutt, Rodwell, Álvarez – S. Fletcher, Defoe.
    Náhradníci: Mannone – Vergini, Wickham, Gómez, Graham, Coates, Jones.

    Aston Villa FC: Guzan – Bacuna, Okore, Clark, Lowton – Cleverley, Delph (C) – Sinclair, N´Zogbia, Agbonlahor – Benteke.
    Náhradníci: Given – Weimann, A. Westwood, C. Sánchez, Gil.

    Rozhodca: N. Swarbrick – S. Ledger, M. Salisbury