Cesena – Palermo 0:0 (kon.) | Chievo – AS Rím 0:0 (kon.) | Parma – Bergamo 0:0 (kon.)
Empoli – CFC Janov 1:1 (kon.) | Udinese – Turín 3:2 (kon.) | Neapol – Inter 2:2 (kon.)
koniec
SSC Neapol
2:2 (0:0)
Inter Miláno
Nedeľa 08.03.2015, 20:45 • Stadio San Paolo (Neapol) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    89
    Fredy Guarín si znovu raz pomáhal v súboji rukami a tentokrát ho už arbiter Gianluca Rocchi potrestal žltou kartičkou.
     
    87
    Inter dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil argentínsky zakončovateľ MAURO ICARDI, ktorý elegantne prekonáva svojho krajana Andújara. Icardi predviedol klasický „Panenkov dloubák." Domáci gólman zostal bez šance, keďže sa hádzal po svojej pravej ruke. Milánsky Inter absolútne nezaslúžene vyrovnáva na 2:2 a nemusí zostať len pri tom!
     
    86
    Ale pozor, vážení športoví priatelia! Zápas na Stadion San Paolo speje k senzačnému vyvrcholeniu, domácim sa môžu vypomstiť všetky tie zahodené tutovky. Fredy Guarín nádhernou kolmicou pomedzi obrancov vysunul do šance Rodriga Palacia, ktorého v šestnástke zozadu mierne potiahol brazílsky stopér Henrique. Argentínčan to okamžite využil na teatrálny pád a Gianluca Rocchi mu skočil na „špek." Hlavný arbiter posiela Henriqueho po druhej žltej karte pod sprchy, Inter bude zahrávať penaltu!
     
    84
    K štvrtému ligovému stretnutiu v drese milánskych Nerazzurri vybieha len osemnásťročný Rumun George Alexandru Pușcaș. Zo zeleného koberca schádza Juan Jesus.
     
    80
    Desať minút pred koncom opúšťa hraciu plochu azda najlepší hráč dnešného zápasu a neapolský kapitán Marek Hamšík. Namiesto neho vybieha Manolo Gabbiadini.
     
    74
    Rafa Benítez už poslal na trávnik spomínaného Jonathana de Guzmána. Holandský stredopoliar nahrádza ďalšieho zástupcu Beneluxu – Driesa Mertensa.
     
    72
    Inter dal gól!
    Nerazzurri sa vracajú do hry, RODRIGO PALACIO zaznamenáva dôležitý kontaktný gól! Po ľavej strane sa pretiahol agilný Xherdan Shaqiri, ktorý prihrával pod seba na hranicu penaltového bodu. Tam sa úplne nekrytý ocitol Mauro Icardi, ktorého prízemnú strelu na päťke zastavil Fredy Guarín. Kolumbijský bitkár sa potom individuálne snažil presadiť cez Andújara, ktorý ho možno i za cenu jedenástky poslal na zem, no Gianluca Rocchi sa dlho rozmýšľať nemusel, pretože Palacio napálil odrazenú loptu do siete. Okrem ležiaceho Andújara už na čiare nestihol zakročiť ani Raúl Albiol. 2:1!
     
    65
    Roberto Mancini už musel reagovať na nepriaznivo sa vyvíjajúci priebeh. Namiesto Brozoviča posiela na trávnik ofenzívnejšieho Hernanesa.
     
    63
    Neapol dal gól!
    Smoliar GONZALO HIGUAÍN sa predsa len dočkal a zo svojej azda piatej gólovej príležitosti v zápase zaznamenáva svoj úvodný gól. Obrovský podiel zásluh má na góle i Marek Hamšík, ktorý si našiel priestor na ľavej strane ihriska, odkiaľ prihrávkou na stred hracej plochy poslal do šance Higuaína. Argentínsky snajper si hodil loptu okolo Ranocchiu, aby následne z nejakých osemnástich metrov nechytateľne vypálil presne k ľavej žrdi, od ktorej sa lopta odrazila do siete. Samir Handanovič zostal znovu bez nároku na zákrok, Higuaínova chirurgická strela sa trepoce v sieti. SSC zdvojnásobuje svoje vedenie!
     
    53
    Na druhej strane konečne niečo vyprodukovala i ofenzíva apatického Interu. Xherdan Shaqiri sa na pravej strane dokázal presadiť cez Striniča, aby následne centroval do stredu šestnástky. Na úrovni siedmich metrov od bránky tam naskakoval Mauro Icardi. Argentínsky útočník udelil lopte dostatočnú razanciu, no guľatý nezmysel letel tesne mimo pravej žrde. Domáci gólman Andújar sa za loptou iba obzeral, zrejme mal všetko pod kontrolou. Milánčania si vyrovnanie zatiaľ nezaslúžia.
     
    51
    Neapol dal gól!
    Dominantní Partenopei sa dočkali a šesť minút po zmene strán sa ujímajú maximálne zaslúženého vedenia! Po pravej strane ihriska vyviezol loptu doteraz nie príliš vyťažený José Callejón. Španielsky krídelník naštartoval po čiare Henriqueho, ktorý od postrannej čiary milimetrovo presne centroval na hranicu malého vápna, kde operoval náš MAREK HAMŠÍK. Slovenský kapitán SSC z piatich metrov upratal loptu povedľa Samira Handanoviča do siete. Slovinský gólman nedokázal včas reagovať na prudkú hlavičku domácej sedemnástky.
     
    49
    Brazílsky zadák Henrique si na pravej strane ihriska pomáhal v súboji s Palaciom rukou, ktorou argentínskemu útočníkovi ukradol loptu z hlavy. Rocchi po prvýkrát v druhom polčase siahol do kapsy.
     
    37
    Marcelo Brozovič na polovici ihriska zozadu podrazil unikajúceho Mertensa a stáva sa tak tretím potrestaným hráčom zápasu.
     
    32
    Gonzalo Higuaín mohol mať po vyše polhodine hry na svojom konte pokojne i hattrick, no na Stadio San Paolo stále pokračujeme bez gólov! Marek Hamšík sa teraz bravúrne zorientoval v strede ihriska, odkiaľ po otočke vysúval na ľavej strane Driesa Mertensa. Belgický krídelník mal pred sebou voľný priestor, ktorý využil na únik a následne i na presný center pred odkrytú bránku. Gonzalo Higuaín sa v strede šestnástky odpútal od Ranocchiu, no loptu z piatich metrov nedokázal upratať do odkrytej časti bránky. Argentínčanova strela smeruje nad hornú konštrukciu, Partenopei pokračujú v maratóne zahodených šancí.
     
    22
    Rušno bolo naopak znovu na druhej strane, kde víťazila priamočiarosť Benítezových zverencov. Neapol hrá zatiaľ nesmierne kolmo a na Nerazzurri to i naďalej platí. Rýchlu kontru po ľavej strane vyšperkoval domáci kapitán Marek Hamšík, ktorý ľahunkým oblúčikom vyslal do šance rozbehnutého Higuaína. Argentínsky snajper sa rovnako oblúčikom snažil zakončiť brejk Partenopei, no lobom neprehodil výborne postaveného Samira Handanoviča. Slovinec s vypätím všetkých síl vyráža loptu mimo priestoru troch žrdí. Na gólovky je to v polovici úvodného dejstva 4:0!
     
    16
    Nesmierne aktívny Dries Mertens teraz vstúpil i do negatívnejšej sféry futbalového diania, keď sa na ľavej strane šestnástky snažil prihrať šestnástkový pád. Gianluca Rocchi to dobre prečítal a Belgičanovu hereckú vložku odmenil žltou kartou.
     
    14
    Krásna, priamočiara akcia domácich Partenopei, ktorí sú zatiaľ ďaleko ostrejší a nebezpečnejší. Marek Hamšík po zisku lopty okamžite prehadzoval na Driesa Mertensa, ktorý parádne povedľa Juana Jesusa poslal do šance Gonzala Higuaína. Argentínsky zakončovateľ zvládol šprintérsky súboj s Jesusom, no zvnútra šestnástky pálil mimo pravej žrde. Po ďalšej akcii motorovej myši – Driesa Mertensa – sa k zakončeniu dostal i Marek Hamšík. Slovenský kapitán domáceho mužstva sa z ľavej strany pokúsil prestreliť Handanoviča na bližšej žrdi, no slovinský gólman jeho strelu s námahou vyráža aspoň na rohový kop.
     
    8
    Ďaleko pohotovejšie na druhej strane reagoval Gonzalo Higuaín, ktorý ako prvý zamestnal slovinského gólmana Samira Handanoviča. Argentínsky bombardér sa na ľavej strane ihriska zbavil Fredyho Guarína, loptu si naviedol na silnejšiu pravačku a z nejakých osemnástich metrov prudko vypálil. Rotovaný obstrel sa krútil do ľavej šibenice Handanovičovej svätyne, no gólman Nerazzurri si svoje miesto zastal. Milánsky brankár sa preletel vzduchom a krásnou ekvilibristikou vyrazil loptu na rohový kop. Krásna momentka z oboch strán.
     
    1
    Už v polovici úvodnej minútky je tu veľká nepríjemnosť pre brazílskeho stopéra Juana Jesusa. Hosťujúci obranca stiahol na ľavej strane Higuaína a zápas tak bude od prvých sekúnd dohrávať so žltou kartou!

    Erik Farkaš

    Góly: 51. Hamšík, 63. Higuaín – 72. Palacio, 87. Icardi (pen.)

    Karty:   16. D. Mertens (NEA), 49. Henrique (NEA) – 1. Juan (INM), 37. Brozovič (INM), 89. Guarín (INM)   86. Henrique (NEA)


    SSC Neapol: Andújar – Henrique, Albiol, Koulibaly, Strinič – D. López, Inler – Callejón, Hamšík (C), D. Mertens – Higuaín
    Náhradníci: Rafael, Colombo – Britos, de Guzmán, Jorginho, Mesto, Zúniga, Gabbiadini, Ghoulam, D. Zapata
    Manažér: Rafa Benítez (ESP)

    Inter Miláno: S. Handanovič – D´Ambrosio, Ranocchia (C), Juan, Santon – Guarín, Medel, Brozovič – Shaqiri – Icardi, Palacio
    Náhradníci: Carrizo – Andreolli, Kovačič, Podolski, Campagnaro, Vidič, Kuzmanovič, Obi, Dodô, Felipe, Puscas, Hernanes
    Manažér: Roberto Mancini (ITA)

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – A. Costanzo, F. Meli – A. Petrella