Cesena – Palermo 0:0 (kon.) | Chievo – AS Rím 0:0 (kon.) | Parma – Bergamo 0:0 (kon.)
Empoli – CFC Janov 1:1 (kon.) | Udinese – Turín 3:2 (kon.) | Neapol – Inter 2:2 (kon.)
koniec
SSC Neapol
2:2 (0:0)
Inter Miláno
Nedeľa 08.03.2015, 20:45 • Stadio San Paolo (Neapol) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Na Stadio San Paolo sa dnes hralo výborné stretnutie. Domáci boli až do záverečných minút nebezpečnejším celkom. Len v prvom polčase mohli kľudne nastrieľať i štyri góly. Sám Higuaín mohol nasúkať hattrick. Prevaha SSC sa gólovo prejavila až po zmene strán, kedy sa presadili Hamšík s Higuaínom. Partenopei ešte dvadsať minút pred koncom viedli o dva góly, no potom vykresal milánsku nádej Rodrigo Palacio, aby rovnaký hráč pár minút pred koncom zariadil pre Nerazzurri pokutový kop. Ponúknutú príležitosť s gráciou premenil Mauro Icardi, ktorý tak zariadil definitívnu deľbu bodov. Inter vďaka tomu preskakuje turínsky FC a posúva sa na ôsmu priečku. Neapol zostáva tretí, no zajtra ho môže za svoj chrbát odsunúť rímske Lazio.

    Na dnes je to z talianskeho futbalu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a želám úspešný štart do nového týždňa. (22:49:33)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Domácim hráčom už nezostáva dostatok síl vrátiť sa späť do vedenia. Mlánčania budú zrejme spokojní i s bodom.
     
    90+1
    Nachádzame sa už na začiatku trojminútového nadstavenia, kedy de Guzmán z priameho kopu zakončuje vysoko nad bránku.
     
    89
    Fredy Guarín si znovu raz pomáhal v súboji rukami a tentokrát ho už arbiter Gianluca Rocchi potrestal žltou kartičkou.
     
    87
    Inter dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil argentínsky zakončovateľ MAURO ICARDI, ktorý elegantne prekonáva svojho krajana Andújara. Icardi predviedol klasický „Panenkov dloubák." Domáci gólman zostal bez šance, keďže sa hádzal po svojej pravej ruke. Milánsky Inter absolútne nezaslúžene vyrovnáva na 2:2 a nemusí zostať len pri tom!
     
    86
    Ale pozor, vážení športoví priatelia! Zápas na Stadion San Paolo speje k senzačnému vyvrcholeniu, domácim sa môžu vypomstiť všetky tie zahodené tutovky. Fredy Guarín nádhernou kolmicou pomedzi obrancov vysunul do šance Rodriga Palacia, ktorého v šestnástke zozadu mierne potiahol brazílsky stopér Henrique. Argentínčan to okamžite využil na teatrálny pád a Gianluca Rocchi mu skočil na „špek." Hlavný arbiter posiela Henriqueho po druhej žltej karte pod sprchy, Inter bude zahrávať penaltu!
     
    85
    Roberto Mancini posiela na trávnik jasný signál pre ofenzívu, keď namiesto stredného obrancu posiela na pľac útočníka.
     
    84
    K štvrtému ligovému stretnutiu v drese milánskych Nerazzurri vybieha len osemnásťročný Rumun George Alexandru Pușcaș. Zo zeleného koberca schádza Juan Jesus.
     
    83
    Gianluca Rocchi po prvýkrát napomína domácich hráčov aby nezdržovali. Konkrétne tak konal Ivan Strinič, ktorý si dával na čas s outovým vhadzovaním.
     
    82
    D´Ambrosio ťahal útočnú akciu milánskeho Interu, no pred šestnástkou narazil na Inlera. De Guzmán následne odpálil loptu naslepo dopredu, čo nasrdilo domácich priaznivcov.
     
    81
    Xherdan Shaqiri rozohrával z ľavej strany priamy kop, ktorý však Andújar kryl napevno. Na druhom konci ihriska sa zas pískal Gabbiadiniho ofsajd.
     
    80
    Desať minút pred koncom opúšťa hraciu plochu azda najlepší hráč dnešného zápasu a neapolský kapitán Marek Hamšík. Namiesto neho vybieha Manolo Gabbiadini.
     
    78
    Samir Handanovič musel z klietky von. Po dlhej prihrávke od Lópeza sa do úniku dostal Higuaín, no Slovinec bol pri lopte skorej.
     
    77
    Callejón sa v šestnástke dožadoval pokutového kopu, no defenzívny pitbull Gary Medel ho i tentokrát zastavil čisto.
     
    76
    Naskakujúci Ivan Strinič sa však vo vzduchu nepresadil, Milánčania štvrťhodinu pred koncom naďalej žijú.
     
    75
    Práve Jonathan de Guzmán bude môcť z pravej strany rozohrávať rohový kop neapolského SSC, ktorý vybojoval Callejón.
     
    74
    Rafa Benítez už poslal na trávnik spomínaného Jonathana de Guzmána. Holandský stredopoliar nahrádza ďalšieho zástupcu Beneluxu – Driesa Mertensa.
     
    72
    Inter dal gól!
    Nerazzurri sa vracajú do hry, RODRIGO PALACIO zaznamenáva dôležitý kontaktný gól! Po ľavej strane sa pretiahol agilný Xherdan Shaqiri, ktorý prihrával pod seba na hranicu penaltového bodu. Tam sa úplne nekrytý ocitol Mauro Icardi, ktorého prízemnú strelu na päťke zastavil Fredy Guarín. Kolumbijský bitkár sa potom individuálne snažil presadiť cez Andújara, ktorý ho možno i za cenu jedenástky poslal na zem, no Gianluca Rocchi sa dlho rozmýšľať nemusel, pretože Palacio napálil odrazenú loptu do siete. Okrem ležiaceho Andújara už na čiare nestihol zakročiť ani Raúl Albiol. 2:1!
     
    71
    Higuaín s Hamšíkom si tentokrát vymenili úlohy, no Argentínčanova prihrávka bola na Hamšíka pridlhá.
     
    70
    Rafa Benítez pripravuje svoju prvú zmenu. Na trávnik sa dostane holandský stredopoliar Jonathan de Guzmán.
     
    69
    Rovnaký hráč si štandardnú situáciu aj sám odvrátil. Domáci Partenopei pokračujú v absolútne suverénnom výkone.
     
    68
    Po Santonovom centri sa v šestnástke už-už dostával k zakončeniu Shaqiri, pred ktorým ale duchaprítomne odkopával na roh Koulibaly.
     
    67
    Jednalo sa vôbec o prvú zmenu jedného či druhého manažéra v dnešnom zápase. Benítez zatiaľ striedať nepotrebuje.
     
    65
    Roberto Mancini už musel reagovať na nepriaznivo sa vyvíjajúci priebeh. Namiesto Brozoviča posiela na trávnik ofenzívnejšieho Hernanesa.
     
    63
    Neapol dal gól!
    Smoliar GONZALO HIGUAÍN sa predsa len dočkal a zo svojej azda piatej gólovej príležitosti v zápase zaznamenáva svoj úvodný gól. Obrovský podiel zásluh má na góle i Marek Hamšík, ktorý si našiel priestor na ľavej strane ihriska, odkiaľ prihrávkou na stred hracej plochy poslal do šance Higuaína. Argentínsky snajper si hodil loptu okolo Ranocchiu, aby následne z nejakých osemnástich metrov nechytateľne vypálil presne k ľavej žrdi, od ktorej sa lopta odrazila do siete. Samir Handanovič zostal znovu bez nároku na zákrok, Higuaínova chirurgická strela sa trepoce v sieti. SSC zdvojnásobuje svoje vedenie!
     
    63
    Pokračovalo sa ale ďalej a práve Dries Mertens sa po Hamšíkovej kolmici dostával do šance. Belgičan bol ale lapený do ofsajdu.
     
    62
    Guarín s D´Ambrosiom pri postrannej čiare vyriešili hneď dvojicu domácich hráčov. Na zemi zostali ležať Mertens so Striničom.
     
    61
    Marek Hamšík vyprášil svoju ľavačku, no druhého gólu v zápase sa ešte nedočkal. Lopta smerovala z osemnástich metrov priamo do stredu bránky.
     
    60
    Gokhan Inler musí krotiť Koulibalyho, ktorý sa už po niekoľkýkrát ocitol v kontroverzii s Guarínom. Súboje tejto dvojice boli ozdobou doterajšieho priebehu.
     
    59
    Súhlasil so mnou i David López, ktorý posielal do šance Callejóna. K lopte mal ale predsa len bližšie Samir Handanovič.
     
    58
    Marek Hamšík teraz rozohráva až na gólmana Andújara, Neapol i naďalej kontroluje tempo hry. Chcelo by to ale druhý gól.
     
    57
    Talianska réžia si už vyberá milánsku lavičku, kde okrem iných sedí i Lukas Podolski, ktorý sa na Apeninskom polostrove zatiaľ nepresadil podľa predstáv.
     
    56
    Švajčiarsky krídelník nachádzal v šestnástke D´Ambrosiovu hlavu. Taliansky full-back ale buchol loptu tesne nad bránku.
     
    55
    Dočkať sa ho ale môžu po rohovom kope z ľavej strany, ktorý bude opäť raz rozohrávať ľavák Xherdan Shaqiri.
     
    53
    Na druhej strane konečne niečo vyprodukovala i ofenzíva apatického Interu. Xherdan Shaqiri sa na pravej strane dokázal presadiť cez Striniča, aby následne centroval do stredu šestnástky. Na úrovni siedmich metrov od bránky tam naskakoval Mauro Icardi. Argentínsky útočník udelil lopte dostatočnú razanciu, no guľatý nezmysel letel tesne mimo pravej žrde. Domáci gólman Andújar sa za loptou iba obzeral, zrejme mal všetko pod kontrolou. Milánčania si vyrovnanie zatiaľ nezaslúžia.
     
    51
    Neapol dal gól!
    Dominantní Partenopei sa dočkali a šesť minút po zmene strán sa ujímajú maximálne zaslúženého vedenia! Po pravej strane ihriska vyviezol loptu doteraz nie príliš vyťažený José Callejón. Španielsky krídelník naštartoval po čiare Henriqueho, ktorý od postrannej čiary milimetrovo presne centroval na hranicu malého vápna, kde operoval náš MAREK HAMŠÍK. Slovenský kapitán SSC z piatich metrov upratal loptu povedľa Samira Handanoviča do siete. Slovinský gólman nedokázal včas reagovať na prudkú hlavičku domácej sedemnástky.
     
    50
    Marek Hamšík s ďalšou koncovkou z ľavej strany veľkého vápna, no jeho obstrel mieril podstatne mimo troch žrdí.
     
    49
    Brazílsky zadák Henrique si na pravej strane ihriska pomáhal v súboji s Palaciom rukou, ktorou argentínskemu útočníkovi ukradol loptu z hlavy. Rocchi po prvýkrát v druhom polčase siahol do kapsy.
     
    49
    Higuaín nachádzal spätnou prihrávkou iba Juana Jesusa, ktorý operoval pred Hamšíkov. Brazílsky stopér odkopáva do bezpečia.
     
    48
    Ou, pozor na kontroverziu medzi Medelom a Inlerom, kde po vzájomnej strkanici padol čilský záložník na zem. Gianluca Rocchi zachoval pokoj.
     
    47
    Xherdan Shaqiri sa hneď v úvode tlačil do šance, pri čom povalil obrancu Henriqueho. Rocchi mu píska basketbalové prerážanie.
     
    46
    Domáci opäť uviedli loptu do pohybu, čo signalizuje úvod druhého dejstva. Pokračovať budeme v nezmenených zostavách.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Napriek fantastickému predstaveniu sa domácim v prvej časti nepodarilo otvoriť skóre. Neapol hral výborne priamočiaro a Manciniho zverencov jednoduchým pojatím hry počas celého polčasu prehrával. Sám Gonzalo Higuaín mohol zaznamenať hattrick, ďalšie dve príležitosti zahodil Dries Mertens. Milánčania so šťastím zatiaľ držia nulu, pričom gólmana Andújara ešte poriadne neohrozili. Na Stadio San Paolo po úvodnom dejstve 0:0.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Andrea Ranocchia pokračuje vo vynikajúcom výkone a prakticky iba s Medelom a Handanovičom ako jediní hájia zástavu Nerazzurri.
     
    44
    Dries Mertens sa dnes baví. Na ľavej strane znovu zamotal Santona, aby ho v poslednej chvíli zastavil až kapitán Ranocchia.
     
    43
    Napriek tomu, že domáci sú zatiaľ jednoznačne aktívnejším celkom, majú na svojom konte 2,5-násobok nedovolených zákrokov.
     
    42
    Xherdan Shaqiri sa konečne prezentoval úvodnou individuálnou akciou, no na konci krásneho driblingu pálil len do stredu bránky.
     
    41
    Vzadu to však Manciniho zverencom zatiaľ i so šťastím klape. Nerazzurri sa opäť dokázali ubrániť Mertensovmu rohovému kopu.
     
    40
    Ďalší argentínsky útočník Rodrigo Palacio na opačnom konci ihriska v ďalšom postavení mimo hru. Milánsky Inter sa zatiaľ iba trápi.
     
    39
    Gonzalo Higuaín opäť raz zamestnal gólmana Samira Handanoviča, no Argentínčanova strela z uhlu smerovala len do stredu bránky.
     
    38
    Fredy Guarín na pravej strane unikal Striničovi, no Kolumbijčan pri svojom postupe vpred prekročil postrannú čiaru.
     
    37
    Marcelo Brozovič na polovici ihriska zozadu podrazil unikajúceho Mertensa a stáva sa tak tretím potrestaným hráčom zápasu.
     
    36
    Ten sa ale konať nebude, pretože smoliar dnešného večera Higuaín sa nachádza v nedovolenom postavení mimo hru.
     
    35
    Nerazzurri i naďalej hrozne apatickí. Hostia čakajú v dvojbloku na postup domáceho mužstva, ktoré si pripravuje mat.
     
    34
    Len aby sa to Benítezovej parte ešte nevypomstilo. Domáci už dnes mohli kľudne vyhrávať aj o štyri góly. Milánčania dostávajú na zadok, no vzadu stále držia nulu.
     
    32
    Gonzalo Higuaín mohol mať po vyše polhodine hry na svojom konte pokojne i hattrick, no na Stadio San Paolo stále pokračujeme bez gólov! Marek Hamšík sa teraz bravúrne zorientoval v strede ihriska, odkiaľ po otočke vysúval na ľavej strane Driesa Mertensa. Belgický krídelník mal pred sebou voľný priestor, ktorý využil na únik a následne i na presný center pred odkrytú bránku. Gonzalo Higuaín sa v strede šestnástky odpútal od Ranocchiu, no loptu z piatich metrov nedokázal upratať do odkrytej časti bránky. Argentínčanova strela smeruje nad hornú konštrukciu, Partenopei pokračujú v maratóne zahodených šancí.
     
    31
    Hamšík krásne prenášal hru doprava na Gonzala Higuaína, ktorý sa nepresadil cez Juana Jesusa a navyše nevybojoval ani roový kop.
     
    30
    Mertensov center z voľného kopu prepadol ku Koulibalymu, ktorý sklepával pre Hamšíka. Slovenský reprezentant ale pálil vysoko nad bránku.
     
    29
    Callejón v nepríjemnej zrážke s D´Ambrosiom. Na hracej ploche prebieha ich ošetrovanie, chvíľku sa hrať nebude.
     
    28
    Milánčania svoje pôsobenie na súperovej polovici zväčša zakončia útočným faulom, ako tomu bolo i v prípade Palacia.
     
    27
    Medel krásne prenášal hru na Icardiho, ktorého ale odzbrojil Koulibaly a ďalší center od Brozoviča zas odvrátil druhý stopér Albiol.
     
    26
    Milánske mužstvo tentokrát znovu zastavuje verdikt postranného arbitra, podľa ktorého lopta opustila hraciu plochu ešte pred Shaqiriho centrom.
     
    25
    Koulibaly na ľavej strane ihriska pristrčený Guarínom, milánsky Inter musí znovu vypratať polovicu mužstva spod Vezuvu.
     
    24
    Milánčania sa snažili odpovedať rohovým kopom z pravej strany, no na Shaqiriho center nedoskočil Mauro Icardi.
     
    22
    Rušno bolo naopak znovu na druhej strane, kde víťazila priamočiarosť Benítezových zverencov. Neapol hrá zatiaľ nesmierne kolmo a na Nerazzurri to i naďalej platí. Rýchlu kontru po ľavej strane vyšperkoval domáci kapitán Marek Hamšík, ktorý ľahunkým oblúčikom vyslal do šance rozbehnutého Higuaína. Argentínsky snajper sa rovnako oblúčikom snažil zakončiť brejk Partenopei, no lobom neprehodil výborne postaveného Samira Handanoviča. Slovinec s vypätím všetkých síl vyráža loptu mimo priestoru troch žrdí. Na gólovky je to v polovici úvodného dejstva 4:0!
     
    21
    Voľný kop z pravej strany rozohrával zatiaľ neviditeľný Shaqiri a neupozornil na seba ani touto štandardkou. Center odvracal Brozovič.
     
    20
    Icardi v spolupráci s Guarínom neprekabátil domácu defenzívu, no druhého menovaného musel Koulibaly faulovať. Hostia dostávajú k dispozícii štandardku.
     
    19
    Zatiaľ jednoznačne aktívnejší domáci vedú na gólové príležitosti už 3:0! Na ukazovateli skóre ale stále svietia dve nuly.
     
    18
    David López sa vo vzdialenosti dvadsiatich metrov od bránky dostal k delovke, ktorá však letela podstatne mimo bránky.
     
    16
    Nesmierne aktívny Dries Mertens teraz vstúpil i do negatívnejšej sféry futbalového diania, keď sa na ľavej strane šestnástky snažil prihrať šestnástkový pád. Gianluca Rocchi to dobre prečítal a Belgičanovu hereckú vložku odmenil žltou kartou.
     
    14
    Krásna, priamočiara akcia domácich Partenopei, ktorí sú zatiaľ ďaleko ostrejší a nebezpečnejší. Marek Hamšík po zisku lopty okamžite prehadzoval na Driesa Mertensa, ktorý parádne povedľa Juana Jesusa poslal do šance Gonzala Higuaína. Argentínsky zakončovateľ zvládol šprintérsky súboj s Jesusom, no zvnútra šestnástky pálil mimo pravej žrde. Po ďalšej akcii motorovej myši – Driesa Mertensa – sa k zakončeniu dostal i Marek Hamšík. Slovenský kapitán domáceho mužstva sa z ľavej strany pokúsil prestreliť Handanoviča na bližšej žrdi, no slovinský gólman jeho strelu s námahou vyráža aspoň na rohový kop.
     
    13
    Na Stadio San Paolo zatiaľ hráme vo výbornom tempe. Útoky sa nám striedajú na oboch stranách. Nebezpečnejší zatiaľ domáci.
     
    12
    Rušno sme zas mali i na opačnej strane, kde Milánčania rozohrávali rohový kop. Po skrumáži sa im však nepodarilo zakončiť.
     
    11
    Filigrantským oblúčikom sa na druhej strane presadzoval i Marek Hamšík, ale ani on nedokázal účelne prehodiť gólmana Handanoviča.
     
    10
    Fredy Guarín si nedôraz v defenzívnej činnosti kompenzoval na opačnom konci ihriska, keď z polaicej čiary takmer nachytal Andújara. Domáci gólman sa ale vracal včas, Guarínov ďalekonosný pokus navyše mieril nad.
     
    8
    Ďaleko pohotovejšie na druhej strane reagoval Gonzalo Higuaín, ktorý ako prvý zamestnal slovinského gólmana Samira Handanoviča. Argentínsky bombardér sa na ľavej strane ihriska zbavil Fredyho Guarína, loptu si naviedol na silnejšiu pravačku a z nejakých osemnástich metrov prudko vypálil. Rotovaný obstrel sa krútil do ľavej šibenice Handanovičovej svätyne, no gólman Nerazzurri si svoje miesto zastal. Milánsky brankár sa preletel vzduchom a krásnou ekvilibristikou vyrazil loptu na rohový kop. Krásna momentka z oboch strán.
     
    7
    Rodrigo Palacio na druhej strane vytiahol mimo šestnástku gólmana Andújara, no následne sa už dostal do ťažkej pozície a cez argentínskeho gólmana nezakončil.
     
    6
    Dries Mertens napokon sám zakončoval prvou strelou dnešného večera, keď Striničov center upratal hlavou mimo pravej žrde.
     
    5
    Marek Hamšík na ľavej strane otvoril priestor pre Driesa Mertensa, ktorý sa zbavil Santona, no následne nevyzrel na Medela.
     
    4
    Všetko by prípadne mohol zmeniť rýchly gól, ale zatiaľ sa hrá prevažne medzi šestnástkami. Aktívnejší zatiaľ domáci.
     
    3
    V úvode inak sledujeme prevažne oťukávaciu fázu stretnutia. Taktika by mala tejto konfrontácii dominovať počas celého večera.
     
    2
    Neapol sa z následnej štandardnej situácie nepresadil. Center belgického technika Driesa Mertensa postrádal na presnosti.
     
    1
    Už v polovici úvodnej minútky je tu veľká nepríjemnosť pre brazílskeho stopéra Juana Jesusa. Hosťujúci obranca stiahol na ľavej strane Higuaína a zápas tak bude od prvých sekúnd dohrávať so žltou kartou!
     
    1
    Milánčania celí v bielom odštartovali atraktívny nedeľný večer na Apeninskom polostrove. Neapol dnes v tmavomodrom v prvej časti zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    SSC Neapol: Andújar – Henrique, Albiol, Koulibaly, Strinič – D. López, Inler – Callejón, Hamšík (C), D. Mertens – Higuaín
    Náhradníci: Rafael, Colombo – Britos, de Guzmán, Jorginho, Mesto, Zúniga, Gabbiadini, Ghoulam, D. Zapata
    Manažér: Rafa Benítez (ESP)

    Inter Miláno: S. Handanovič – D´Ambrosio, Ranocchia (C), Juan, Santon – Guarín, Medel, Brozovič – Shaqiri – Icardi, Palacio
    Náhradníci: Carrizo – Andreolli, Kovačič, Podolski, Campagnaro, Vidič, Kuzmanovič, Obi, Dodô, Felipe, Puscas, Hernanes
    Manažér: Roberto Mancini (ITA)

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – A. Costanzo, F. Meli – A. Petrella.
     
    Vitajte pri sledovaní záverečného duelu víkendového programu 26. kola talianskej Serie A.

    Tabuľkové postavenie:

    3. SSC Neapol: 13 – 6 – 6; skóre 44:31; body 45
    9. Inter Miláno: 9 – 8 – 8; skóre 39:32; body 35

    Forma:

    SSC Neapol: P – V – V – V – P – R
    Inter Miláno: V – V – R – V – V – P

    Neapol po rozpačitom úvode sezóny nabral správny kurz k postupu do pohárovej Európy. Partia skúseného Rafaela Beníteza získala na prelome rokov výbornú formu, vďaka ktorej sa v súboji o účasť v prestížnej Lige majstrov dotiahla na druhý AS Rím. Súboj o tri najluxusnejšie miestenky do Európy ale môže ešte poriadne zamiešať trojica Lazio, Fiorentina a Sampdoria, ktorá na SSC stráca dva, respektíve tri body.
    Tímu spod Vezuvu sa v ostatných týždňoch prestalo dariť na ihriskách súperov. Prehry v Palerme (1:3) a Turíne (FC 0:1) obrali bledomodrých o možnosť predskočiť rímsku vlčicu. Na Stadio San Paolo si však udržujú tradične vysoký štandard. Partenopei v posledných deviatich domácich zápasoch nevyhrali len raz (Juventus 1:3).

    Na Starú dámu sa pokúsi nadviazať výber Roberta Manciniho, ktorý i naďalej márne hľadá vyvážený balans. Nerazzurri pred týždňom prerušili svoju najdlhšiu tohtosezónnu sériu troch víťazstiev v rade. Na San Siro ich v súboji s Fiorentinou jediným gólom stretnutia zostrelil kmeňový hráč londýnskej Chelsea – Mohamed Salah.
    Narozdiel od Neapolu (SS Lazio v Coppa Italia 1:1) si modro-čierni v týždni oddýchli. Pred nahusteným programom spojeným s osemfinále Európskej ligy UEFA prišla pauza vhod. Milánčania ešte bojujú na dvoch frontoch. Na tom ligovom sa snažia o opätovné získanie vstupenky do budúcoročných európskych pohárov. Od tých ich momentálne delí sedembodové manko.

    Vzájomné zápasy:

    04.02.2015; SSC Neapol - Inter Miláno 1:0
    (štvrťfinále Coppa Italia)
    (Higuaín)

    19.10.2014; Inter Miláno – SSC Neapol 2:2
    (Guarín, Hernanes – 2x Callejón)

    26.04.2014; Inter Miláno – SSC Neapol 0:0

    15.12.2013; SSC Neapol - Inter Miláno 4:2
    (Higuaín, D. Mertens, Džemaili, Callejón – Cambiasso, Nagatomo)

    05.05.2013; SSC Neapol – Inter Miláno 3:1
    (3x Cavani – R. Álvarez)

    09.12.2012; Inter Miláno - SSC Neapol 2:1
    (Guarín, D. Milito – Cavani)

    Hostiteľ dnešného zápasu od svojho návratu medzi taliansku smotánku na domácej tráve s Interom ešte neprehral.
    Nerazzurri sa na Stadion San Paolo naposledy tešili z ligového víťazstva ešte v októbri 1997 (0:2).

    Predpokladané zostavy:

    SSC Neapol: Andújar – Maggio, Albiol, Koulibaly, Strinič – D. López, Inler – Callejón, Hamšík, D. Mertens – Higuaín

    Inter Miláno: S. Handanovič – Campagnaro, Ranocchia, Juan, Santon – Guarín, Medel, Kovačič – Shaqiri – Palacio, Icardi

    Absencie:

    Domácim dnes s určitosťou bude chýbať indisponovaná trojica Gargano, Insigne a kmeňový hráč Swansea City – Michu.
    Až tesne pred zápasom sa bude rozhodovať o pripravenosti Manola Gabbiadiniho, ktorého v týždni trápili drobné zdravotné problémy.

    Roberto Mancini má problémy predovšetkým na pravej strane obrany, kde nemôže počítať s dvojicou Jonathan a Nagatomo.
    Voľnú pozíciu tak zrejme obsadí jeden z dvojice Hugo Campagnaro – Danilo D´Ambrosio. V najlepšej kondícii nie je ani náhradník Obi.

    Môj tip: 2:1
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Erik Farkaš

    Góly: 51. Hamšík, 63. Higuaín – 72. Palacio, 87. Icardi (pen.)

    Karty:   16. D. Mertens (NEA), 49. Henrique (NEA) – 1. Juan (INM), 37. Brozovič (INM), 89. Guarín (INM)   86. Henrique (NEA)


    SSC Neapol: Andújar – Henrique, Albiol, Koulibaly, Strinič – D. López, Inler – Callejón, Hamšík (C), D. Mertens – Higuaín
    Náhradníci: Rafael, Colombo – Britos, de Guzmán, Jorginho, Mesto, Zúniga, Gabbiadini, Ghoulam, D. Zapata
    Manažér: Rafa Benítez (ESP)

    Inter Miláno: S. Handanovič – D´Ambrosio, Ranocchia (C), Juan, Santon – Guarín, Medel, Brozovič – Shaqiri – Icardi, Palacio
    Náhradníci: Carrizo – Andreolli, Kovačič, Podolski, Campagnaro, Vidič, Kuzmanovič, Obi, Dodô, Felipe, Puscas, Hernanes
    Manažér: Roberto Mancini (ITA)

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – A. Costanzo, F. Meli – A. Petrella