Cesena – Palermo 0:0 (kon.) | Chievo – AS Rím 0:0 (kon.) | Parma – Bergamo 0:0 (kon.)
Empoli – CFC Janov 1:1 (kon.) | Udinese – Turín 3:2 (kon.) | Neapol – Inter 2:2 (kon.)
koniec
SSC Neapol
2:2 (0:0)
Inter Miláno
Nedeľa 08.03.2015, 20:45 • Stadio San Paolo (Neapol) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    87
    Inter dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil argentínsky zakončovateľ MAURO ICARDI, ktorý elegantne prekonáva svojho krajana Andújara. Icardi predviedol klasický „Panenkov dloubák." Domáci gólman zostal bez šance, keďže sa hádzal po svojej pravej ruke. Milánsky Inter absolútne nezaslúžene vyrovnáva na 2:2 a nemusí zostať len pri tom!
     
    72
    Inter dal gól!
    Nerazzurri sa vracajú do hry, RODRIGO PALACIO zaznamenáva dôležitý kontaktný gól! Po ľavej strane sa pretiahol agilný Xherdan Shaqiri, ktorý prihrával pod seba na hranicu penaltového bodu. Tam sa úplne nekrytý ocitol Mauro Icardi, ktorého prízemnú strelu na päťke zastavil Fredy Guarín. Kolumbijský bitkár sa potom individuálne snažil presadiť cez Andújara, ktorý ho možno i za cenu jedenástky poslal na zem, no Gianluca Rocchi sa dlho rozmýšľať nemusel, pretože Palacio napálil odrazenú loptu do siete. Okrem ležiaceho Andújara už na čiare nestihol zakročiť ani Raúl Albiol. 2:1!
     
    63
    Neapol dal gól!
    Smoliar GONZALO HIGUAÍN sa predsa len dočkal a zo svojej azda piatej gólovej príležitosti v zápase zaznamenáva svoj úvodný gól. Obrovský podiel zásluh má na góle i Marek Hamšík, ktorý si našiel priestor na ľavej strane ihriska, odkiaľ prihrávkou na stred hracej plochy poslal do šance Higuaína. Argentínsky snajper si hodil loptu okolo Ranocchiu, aby následne z nejakých osemnástich metrov nechytateľne vypálil presne k ľavej žrdi, od ktorej sa lopta odrazila do siete. Samir Handanovič zostal znovu bez nároku na zákrok, Higuaínova chirurgická strela sa trepoce v sieti. SSC zdvojnásobuje svoje vedenie!
     
    51
    Neapol dal gól!
    Dominantní Partenopei sa dočkali a šesť minút po zmene strán sa ujímajú maximálne zaslúženého vedenia! Po pravej strane ihriska vyviezol loptu doteraz nie príliš vyťažený José Callejón. Španielsky krídelník naštartoval po čiare Henriqueho, ktorý od postrannej čiary milimetrovo presne centroval na hranicu malého vápna, kde operoval náš MAREK HAMŠÍK. Slovenský kapitán SSC z piatich metrov upratal loptu povedľa Samira Handanoviča do siete. Slovinský gólman nedokázal včas reagovať na prudkú hlavičku domácej sedemnástky.

    Erik Farkaš

    Góly: 51. Hamšík, 63. Higuaín – 72. Palacio, 87. Icardi (pen.)

    Karty:   16. D. Mertens (NEA), 49. Henrique (NEA) – 1. Juan (INM), 37. Brozovič (INM), 89. Guarín (INM)   86. Henrique (NEA)


    SSC Neapol: Andújar – Henrique, Albiol, Koulibaly, Strinič – D. López, Inler – Callejón, Hamšík (C), D. Mertens – Higuaín
    Náhradníci: Rafael, Colombo – Britos, de Guzmán, Jorginho, Mesto, Zúniga, Gabbiadini, Ghoulam, D. Zapata
    Manažér: Rafa Benítez (ESP)

    Inter Miláno: S. Handanovič – D´Ambrosio, Ranocchia (C), Juan, Santon – Guarín, Medel, Brozovič – Shaqiri – Icardi, Palacio
    Náhradníci: Carrizo – Andreolli, Kovačič, Podolski, Campagnaro, Vidič, Kuzmanovič, Obi, Dodô, Felipe, Puscas, Hernanes
    Manažér: Roberto Mancini (ITA)

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – A. Costanzo, F. Meli – A. Petrella