Sociedad – Sevilla 4:3 (kon.) | Bilbao – Rayo Vallecano 1:0 (kon.) | Villarreal – Eibar 1:0 (kon.)
Elche – Real Madrid 0:2 (kon.)
koniec
Elche CF
0:2 (0:0)
Real Madrid
Nedeľa 22.02.2015, 21:00 • Estadio Manuel Martínez Valero (Elche) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Na trávnik sa v samom závere stretnutia dostáva i Jesé Rodríguez, ktorý nahradí strelca otváracieho gólu a teda Francúzskeho bombera Karima Benzemu.
     
    88
    Španielsky technik Isco odchádza i za uznanlivého potlesku domácich tribún. Bývalý hráč Málagy sa dnes opäť bavil futbalom. Na jeho miesto prichádza obranca Arbeloa.
     
    84
    Necelých desať minút pred koncom dochádza k prvému striedaniu Carla Ancelottiho. Namiesto Lucasa Silvu prichádza Asier Illarramendi.
     
    81
    Desať minút pred koncom dochádza k poslednému striedaniu domáceho trénera Esribu. Namiesto Adriána sa na pľac dostane Cristian Herrera.
     
    74
    Trávnik už opúšťa i kmeňový hráč londýnskej Chelsea – Mario Pašalič. Namiesto chorvátskeho stredopoliara príde do hry Gálvez.
     
    72
    Sám faulovaný Cristiano Ronaldo mohol z následnej štandardnej situácie pridať i tretí gól kráľovského klubu. Portugalčan si loptu postavil nejakých osemnásť metrov od bránky. Tytoň pri stavbe múru nešetril materiálom a naskladal tam asi siedmich hráčov v bielom. Ronaldo následne pálil síce prudko, no len tesne mimo pravej žrde domácej bránky. Tytoň by mal ale o prácu určite postarané, keďže veľa toho nevidel. zostávame ale pri dvojgólovom vedení Bieleho baletu.
     
    71
    Lucas Silva krásnou kolmicou posielal do ďalšej šance Ronalda, ktorého ešte pred šestnástkou zozadu sotil stopér Roco. Čilský obranca nebol posledným obrancom, žltá karta namieste.
    Cristiano RONALDO - 0:2
     
    69
    Real Madrid dal gól!
    CRISTIANO RONALDO hlavou prekonáva gólmana Tytoňa a madridský Real sa už ujíma zrejme rozhodujúceho vedenia! Marcelo na ľavej strane naštartoval Isca, ktorý sa pohral so Suárezom. Následne presne odcentroval na bližšiu žrď, kde azda po prvýkrát úplne osamotený naskakoval portugalský fenomén. Najlepší hráč uplynulého roka trafil loptu presne do pravého horného rohu, Przemysław Tytoń na jeho koncovku zo siedmich metrov nedosiahol. Pusinky zdvojnásobujú svoje vedenie.
     
    64
    Aaróna Nígueza, ktorý mohol trávnik opustiť po červenej karte už pred desiatimi minútami, polhodinku pred koncom nahrádza Garry Rodrigues.
    Karim BENZEMA - 0:1
     
    57
    Real Madrid dal gól!
    Hostia sa napokon predsa len dočkali zaslúženého vedúceho gólu! Po necelej hodine hry otvára skóre KARIM BENZEMA. Cristiano Ronaldo sa na ľavej strane prehnal okolo Damiána Suáreza, aby následne prudko ocentroval pred bránku. Na hranici malého vápna sa potom zrazila dvojica Lombán a Tytoň, od ktorej sa lopta poodrážala presne na kopačku francúzskeho bombardéra. Ten už nemal problém doklepnúť loptu do prázdnej bránky. Karim Benzema dáva jeden z najjednoduchších gólov svojej kariéry, Real sa ujíma dôležitého vedenia!
     
    52
    Ou, Aarón Níguez zašiel do Garetha Balea ako blázon, toto kľudne mohla a aj mala byť červená karta. Níguez sklzom takmer prerazil Walesanov členok. Bale sa s bolestivou grimasou zvíja na zemi, no Villanueva nepochopiteľne tasí len žltú kartu.
     
    47
    Iker Casillas bol po prvýkrát v dnešnom zápase prinútený k zákroku a kapitán hosťujúceho výberu sa teda poriadne zapotil. Marcelo na ľavej strane nedokázal odstaviť od lopty svojho krajana Jonathasa. Brazílsky útočnák následne prihrával pod seba na Aaróna Nigueza, ktorý si nachytal loptu na pravej strane šestnástky, odkiaľ pálil krížom na vzdialenejšiu žrď. Majster sveta z roku 2010 bol ale na zemi včas a loptu dokázal vyškrabať mimo priestoru troch žrdí. Níguezov pokus však zrejme smeroval maximálne do žrde.
     
    41
    Brazílsky útočník Jonathas na súperovej polovici nedovolene zastavil rozbiehajúceho sa Pepeho. Za svoj nedovolený zákrok videl tretiu žltú kartu zápasu.
     
    40
    Škoda, obrovská škoda, že postranný arbiter teraz nepustil hraničnú situáciu, pri ktorej sa Karim Benzema podľa jeho názoru nachádzal v postavení mimo hry. Francúz sa ale skutočne pohyboval presne na lajne a táto situácia sa mala posúdiť v prospech útočiaceho tímu! Presný center Garetha Balea z pravej strany našiel bývalého útočníka Lyonu vo vzdialenosti siedmich metrov od bránky, odkiaľ nádhernými nožničkami upratal loptu ponad hlavu do siete. Gólman Tytoň nemal najmenšiu šancu, za umiestneným pokusom k ľavej žrdi sa len obzeral.
     
    38
    Damián Suárez si na polovici ihriska obhadzoval Marcela, ktorý jeho kľučku zastavil rukou. Villanueva to postrehol a okamžite tasil žltý kartónik.
     
    24
    Ignacio Iglesias Villanueva v tomto prípade nemal na výber, po hokejovom bodyčeku na Balea sa prvým potrestaným hráčom duelu stáva Edu Albácar.
     
    19
    Ronaldovi kritici teraz hvízdajú blahom. CR7 zlyhal v dvoch situáciách, ktoré sa mu zvyknú vyčítať. Najskôr sa po individuálnej akcii po ľavej strane snažil vykoledovať pokutový kop, čo Ignacio Iglesias Villanueva veľmi ľahko prečítal. Následne sa po Baleovom obídení márneho Albácara dostával k Walesanovej prihrávke, ktorú v sklze nezastavil ani Damián Suárez, no priestor odkrytej bránky z piatich metrov už po niekoľkýkrát v tejto sezóne netrafil. Komorné publikum na Estadio Manuel Martínez Valero po Portugalčanovom teatrálnom páde po prvýkrát vo vare.
     
    14
    Real Madrid i naďalej búši na zatvorené vráta domácej svätyne. Przemysław Tytoń vyťahuje ďalší efektný a aj efektívny zákrok. Po rýchlej výmene lopty sa jej na osi ihriska zmocnil Cristiano Ronaldo. Portugalský krídelník si guľaté čudo nachystal na silnejšiu pravačku, aby z hranice šestnástkového oblúku nepríjemne obstreľoval poľského gólmana. Tytoň si na podobnú strelu, akou Ronaldo v piatej minúte opečiatkoval ľavú žrď tentokrát siahol a krásnym zákrokom ju vyrazil do strany. Elche je zatiaľ v ofenzíve nulové, čaká sa na úvodný gól Pusiniek.
     
    11
    Przemysław Tytoń čaroval pri dvojitej šanci madridského Realu, no vzrušenie na Estadio Manuel Martínez Valero bolo márne. Isco z ľavej strany nádherne centroval do šestnástky. Ronaldo jeho prihrávku ešte nedobehol, no na zadnej žrdi mohol zakončovať Gareth Bale. Walesan nedokázal prestreliť domáceho gólmana medzi nohami a v dorážke nepochodil ani Cristiano Ronaldo, ktorý bol vychytaný pohotovým Tytoňom. Celá situácia gólom skončiť ani nemohla, keďže Bale vybiehal z údajného ofsajdu, aj keď opakovaný záber nás presvedčil o opaku. Nič zásadného sa ale našťastie pre zápas nestalo.
     
    5
    Madridský Real začína svojho súpera variť od prvých minúť a na začiatku piatej minúty sa už kráľovský klub mohol ujať vedenia. Gareth Bale na pravej strane napádal domácu rozohrávku. Albácar nezvládol pomocnú prihrávku na Lombána, ktorú dokázal zachytiť Karim Benzema. Francúzsky zakončovateľ následne prihrával doľava na Cristiana Ronalda. Najlepší hráč planéty za rok 2014 si v šestnástke zasekol stopéra Roca, aby následne obstrelom orazíktoval ľavú žrď gólmana Tytoňa, ktorý sa preletel vzduchom márne. Krásna strela z desiatich metrov od portugalského kúzelníka. Pokračujeme ale bez gólov.

    Erik Farkaš

    Góly: 57. Benzema, 69. C. Ronaldo

    Karty:   24. Albácar (ELC), 41. Jonathas (ELC), 52. A. Níguez (ELC), 71. Roco (ELC) – 38. Marcelo (REA)


    Elche CF: Tytoň – D. Suárez, Roco, Lombán, Albácar (C) – Pašalič, Adrián – V. Rodríguez, Fajr, A. Níguez – Jonathas
    Náhradníci: M. Herrera – Cisma, C. Herrera, Coro, G. Rodrigues, Á. Giménez, Gálvez
    Manažér: Fran Escribá (ESP)

    Real Madrid: Casillas (C) – Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo – Isco, T. Kroos, L. Silva – Bale, Benzema, C. Ronaldo
    Náhradníci: K. Navas – Chicharito, Arbeloa, Nacho, Jesé, Illarramendi, Medrán
    Manažér: Carlo Ancelotti (ITA)

    Rozhodca: Ignacio Iglesias Villanueva – A. Costoya, E. Ramos – Ó. Salueda