Empoli – Chievo 3:0 (kon.) | AC Miláno – Cesena 2:0 (kon.) | Lazio – Palermo 2:1 (kon.)
Hellas Verona – AS Rím 1:1 (kon.) | Fiorentina – Turín 1:1 (kon.)
koniec
Lazio Rím
2:1 (1:1)
US Palermo
Nedeľa 22.02.2015, 15:00 • Stadio Olimpico, Rím • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    A hra sa nám k záveru poriadne vyostruje! Edgar Barreto škaredo a naozaj nešportovo vybehol na Bardeho Keitu, za čo mu hlavný rozhodca udelil druhú žltú kartu v tomto zápase, čo znamená okamžité vylúčenie!
     
    90+4
    Žltou kartou potrestaný je Rispoli, ktorý sa previnil faulom proti Keitovi.
     
    90+2
    Napomínaný je kapitán Palerma Barreto, ktorý sklzom nepríjemne zastavil domáceho Radua.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú šesť minút!
     
    85
    Striedanie v tíme US Palermo: z ihriska odchádza Morganella, prichádza Rispoli.
     
    82
    Tak napokon aj takéto situácie sa vo futbale stávajú. Zranený Candreva, ktorý si to zapríčinil svojou nerozvážnosťou pri oslave gólu je vystriedaný a na jeho miesto prichádza Onazi.
    CANDREVA - 2:1
     
    78
    Lazio dalo gól!
    Lazio Rím sa dostáva v dobrom čase do vedenia v tomto zápase! Konečne sa to ANTONIOVI CANDREVOVI podarilo na nevednoktorý pokus v poradí. Candreva mal loptu na ľavej hranici šestnástky, mierne sa vysunul do vnútra, pripravil si loptu na pravačku a krásnou strelou vymietol pravú hornú šibenicu!
     
    78
    Taliansky útočník Antonio Candreva bol opäť v možnosti, keď sa uvoľnil za pravým horným rohom šestnástky a pálil, no šikovný Sorrentino vyrazil aj tento jeho strelecký pokus!
     
    76
    Možnosť pre Lazio Rím! Mauri si na pravej strane spracoval center, ktorý okamžite iba nakrátko posúval čerstvo naskočenému Keitovi. Ten však v sklze loptu tesne nezasiahol!
     
    75
    Striedanie v tíme US Palermo: z ihriska odchádza Quaison, prichádza Belotti.
     
    74
    Striedanie v tíme Lazio Rím: z ihriska odchádza Klose, prichádza B. Keita.
     
    72
    V skvelej možnosti boli futbalisti Lazia! Dobrú možnosť opäť vypracoval aktívny Candreva, ktorý sa presunul po šírke do šestnástkového oblúku, odtiaľ vypálil, Sorrentino skvelo vyrážal na pravú stranu. Tam však prišiel Miroslav Klose, ktorý mohol pohodlne zakončiť, ale netrafil bránu!
     
    71
    V možnosti na strelu sa ocitol obávaný kanonier Antonio Candreva, ktorý sa samostatne dostal na hornú hranicu vápna, následne však tvrdo pálil iba mimo brány!
     
    70
    Striedanie v tíme US Palermo: z ihriska odchádza Lazaar, prichádza Daprela.
     
    66
    Do peknej hlavičkovej možnosti sa dostal Stefano Mauri, ktorý mieril ku pravej žrdi, ale práve tam stál výborne postavený hráč Franco Vázquez, ktorý zabránil tejto šanci.
     
    63
    Žltá karta sa po dvoch minútach udeľuje opäť. Dostáva ju domáci Mauricio, ktorý zasiahol sklzom iba Quaisona, loptu sa mu nepodarilo trafiť.
     
    61
    Žltú kartu dostáva domáci Stephan Radu, ktorý nepríjemne zložil k zemi podkopnutím hosťujúceho Quaisona.
     
    60
    Striedanie v tíme Lazio Rím: z ihriska odchádza Biglia, prichádza Ledesma.
     
    60
    Po dlhšej dobe vidíme potrestanie žltou kartou. Dostáva ju hosťujúci stredopoliar Jajalo, ktorý fauloval protihráča Bigliu.
     
    52
    Nemecký útočník Miroslav Klose mal teraz obrovskú šancu! Candreva mu z pravej strany poslal krátky a šikovný center ku vzdialenejšej žrdi, ktorý odhlavičkoval práve Klose, ale iba pred bránkovú čiaru. Následne už Sorrentino šikovne zachytil!
     
    48
    Šikovnou strelo sa prezentoval hosťujúci Vázquez, ktorý si pripravil loptu za šestnástkou a nekompromisne vypálil. Marchetti však reflexívne rukami vyrazil strelu na rohový kop!
     
    41
    Do obrovskej šance sa dostal Achraf Lazaar, ktorý si spracoval loptu v šestnástke, následne stál iba zoči-voči Marchettimu. Brankár Lazia však predviedol naozaj dobrý zákrok, keď zastavil pokus od Lazaara!
     
    36
    Domáci futbalista Marco Parolo je prvým potrestaným hráčom Lazia v tomto zápase, keď nepekne fauloval hosťujúceho Dybalu. Následne má Palermo štandardku.
    MAURI - 1:1
     
    33
    Lazio dalo gól!
    Čoraz viac stupňujúci sa tlak Lazia vyústil v strelený gól! Z ľavej strany prišiel center od Parola, ktorý dával na Cataldiho. Pred bránu následne Cataldi poslal loptu, o ktorú tam najprv iba zakopol Klose, ale STEFANO MAURI bol napokon úspešnejší a z blízkej vzdialenosti rozvlnil sieť!
     
    27
    A hostia pokračujú vo svojej aktivite aj naďalej! Paulo Dybala mal ďalšiu možnosť po tom, čo sa uvoľnil do medzery pred pokutovým územím, spracoval si loptu, ale pálil mimo brány!
    DYBALA - 0:1
     
    26
    Palermo dalo gól!
    Hosťujúci futbalisti sa dostávajú do vedenia vďaka jednoduchému gólu! Dopomohol mu najmä Mauricio, ktorý mierne stratil rovnováhu, a tak jeho prihrávka zo šestnástky neprešla. Dostala sa na kopačku Quaisona, ktorý ihneď našiel v medzere PAULA DYBALU a ten peknou strelou ku pravej žrdi otvoril skóre!
     
    23
    Prvým napomínaným hráčom tohto stretnutia je Robin Quaison, ktorý nepríjemne fauloval domáceho Radua.
     
    22
    Exekútorom rohového kopu sa stal Biglia, ktorý dokázal presne nacentrovať na hlavičku Mauricia. Brazílsky stopér len tesne minul pravú žrď brány!
     
    20
    Šanca pre Lazio! De Vrij šikovne presunul na ľavú stranu do šestnástky Stefanovi Maurimu, ktorý pálil tvrdo, ale brankár Sorrentino si dôkladne postrážil svoju bránu!
     
    15
    Antonio Candreva si spracoval center na pravom hornom rohu šestnástky, krásne si obhodil Andelkovića a takým polovolejom vypálil, no namieril to nad Sorrentinovu bránu!
     
    8
    Do prvej vážnejšej šance v tomto zápase sa dostal hosťujúci Paulo Dybala, ktorý nebol v ofsajde, pred vápnom si spracoval loptu a namieril si to do šestnástky, odkiaľ však trafil Marchettiho len do stredu tela!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 33. Mauri, 78. Candreva – 26. Dybala

    Karty:   36. Parolo (LAZ), 61. Radu (LAZ), 63. Mauricio (LAZ) – 23. Quaison (PLM), 60. Jajalo (PLM), 90+2. Barreto (PLM), 90+4. Rispoli (PLM)   90+5. Barreto (PLM)


    Lazio Rím: Marchetti – Cavanda, de Vrij, Mauricio, Radu – Cataldi, Biglia, Parolo – Candreva, Klose, Mauri ("C")
    Náhradníci: Berisha – Braafhied, Cana, Ederson, B. Keita, Ledesma, Novaretti, Onazi, Perea, Strakosha

    US Palermo: Sorrentino – Terzi, González, Andelković – Morganella, Quaison, Jajalo, Barreto ("C"), Lazaar – Vázquez – Dybala
    Náhradníci: Ujkani – Belotti, Bentivegna, Daprela, Della Rocca, Emerson, Čočev, Milanović, Ortiz, Rispoli, J. Silva, Vitiello

    Rozhodca: Di Bello – Posado, Marzaloni