Empoli – Chievo 3:0 (kon.) | AC Miláno – Cesena 2:0 (kon.) | Lazio – Palermo 2:1 (kon.)
Hellas Verona – AS Rím 1:1 (kon.) | Fiorentina – Turín 1:1 (kon.)
koniec
Lazio Rím
2:1 (1:1)
US Palermo
Nedeľa 22.02.2015, 15:00 • Stadio Olimpico, Rím • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    Prajem Vám príjemné popoludnie a vítam Vás pri sledovaní zápasu 24. kola talianskej Serie A medzi domácim Laziom Rím a hosťujúcim US Palermo. Stretnutie sa začne o 15:00 a jeho priebehom Vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Lazio Rím
    Domáci futbalisti majú aktuálne našliapnuté na vydarenú sezónu. Aktuálne sa nachádzajú na peknom 5. mieste so ziskom 37 bodov, ktoré sa im podarilo vybojovať vďaka 11 výhram a štyrom remízam v 23 zápasoch. Forma celku z hlavného mesta Talianska je nestabilná, Laziu sa darilo takto: prehra, výhra, prehra, prehra, výhra. Naposledy Lazio porazilo Udinese vonku 0:1. Najlepším strelcom Lazia je Filip Djordjević so siedmimi gólmi.

    US Palermo
    Palermo sa v tabuľke tiež nenachádza na veľmi zlom postavení. Patrí mu 8. priečka s 33 bodmi na konte, ktoré získalo spôsobom ôsmych výhier a deviatich remíz taktiež v 23 zápasoch. Momentálne je forma US tiež nerovnomerná: remíza, remíza, výhra, prehra, výhra. V poslednom zápase Serie A Palermo doma porazilo silnejší Neapol 3:1. Najlepším strelcom hostí je Paulo Dybala, ktorý sa v priebehu tejto sezóny presne trafil 11-krát.

    Vzájomné zápasy
    29.9.2014, Palermo – Lazio 0:4
    19.1.2013, Palermo – Lazio 2:2
    02.9.2012, Lazio – Palermo 3:0
    19.2.2012, Palermo – Lazio 5:1
    25.9.2011, Lazio – Palermo 0:0

    Posledná história vzájomných zápasov ukazuje nesmiernu vyrovnanosť. Vzhľadom na aktuálne postavenie v tabuľke je Lazio miernym favoritom, ale v dnešnom modernom futbale dokáže každý tím prekvapiť aj silnejší celok.

    Ako sa bude postupne tento zápas vyvíjať a ako napokon skončí, to už sa dozviete, keď budete sledovať náš on-line prenos na webe Onlajny.eu. Pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    Lazio Rím: Marchetti – Cavanda, de Vrij, Mauricio, Radu – Cataldi, Biglia, Parolo – Candreva, Klose, Mauri ("C")
    Náhradníci: Berisha – Braafhied, Cana, Ederson, B. Keita, Ledesma, Novaretti, Onazi, Perea, Strakosha

    US Palermo: Sorrentino – Terzi, González, Andelković – Morganella, Quaison, Jajalo, Barreto ("C"), Lazaar – Vázquez – Dybala
    Náhradníci: Ujkani – Belotti, Bentivegna, Daprela, Della Rocca, Emerson, Čočev, Milanović, Ortiz, Rispoli, J. Silva, Vitiello

    Rozhodca: Di Bello – Posado, Marzaloni.
     
    Oba tímy už sú pripravené na trávniku, o malú chvíľu bude zápas zahájený.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    K úvodnému výkopu sa postavili exekútori z US Palermo, konkrétne to boli Barreto a Jajalo, ktorí zahájali tento zápas.
     
    2
    Od počiatku zápasu sú s loptou na kopačkách hosťujúci hráči, ktorí sa mierne zoznamujú s prostredím a snažia sa udomácniť sa na hracej ploche.
     
    3
    Domáci futbalisti zahrávali štandardku z priestoru nejakých osem metrov za šestnástkou. Ich pokus o center však skončil iba na kopačkách hráčov Palerma.
     
    4
    Hosťujúci Vázquez zahral rukou, a tak je lopta pridelená futbalistom Lazia Rím, ktorí obliekajú bielo-belasé dresy.
     
    5
    Pablo Dybala sa pretláčal po ľavej hranici šestnástky do zakončenia, nakoniec ho však čistým spôsobom odstavil holandský stopér de Vrij.
     
    6
    Andelkovića už naháňal na obrannej polovici Candreva, a tak musel slovinský obranca rýchlo loptu od seba odpáliť. Skončilo to autom pre Lazio.
     
    7
    Candreva predviedol šikovný individuálny pohyb v priestore pred pokutovým územím, posunul následne na Cataldiho, ktorý ešte predlžoval na Mauriho. Jeho center už bol nepresný.
     
    8
    Do prvej vážnejšej šance v tomto zápase sa dostal hosťujúci Paulo Dybala, ktorý nebol v ofsajde, pred vápnom si spracoval loptu a namieril si to do šestnástky, odkiaľ však trafil Marchettiho len do stredu tela!
     
    9
    Barreto ponúkal možnosť Dybalovi vysunúť sa na ľavú stranu, ale argentínsky futbalista nebol pripravený na takýto pas.
     
    10
    Radu centroval do stredu poľa na Cataldiho, ktorý chcel predlžovať do behu na Mauriho, ale poslal mu nepresnú prihrávku priamo do autu.
     
    11
    Andelković si šikovne poradil s Miroslavom Klosem na obrannej polovici, ktorému naznačil strelu, ale potom potiahol loptu dozadu a v pokoji rozohral cez spoluhráčov.
     
    12
    Candreva šprintoval po ľavej strane, proti nemu bežal obranca Palerma González, ktorý ho dokázal vytlačiť až ku rohovej zástavke. Odtiaľ nebol Candrevov center presný.
     
    13
    Domáci futbalisti reklamovali penaltu, ktorá by sa podľa nich mala odpískať po faule na Parola v šestnástke. Nebolo to však úmyselné, Parolo iba narazil do protihráča Lazaara.
     
    14
    Tentokrát už rozhodca Di Bello faul odpískal a bola z toho štandardka spoza šestnástky. Lucas Biglia posielal z pravej strany loptu na vzdialenejšiu žrď, ale defenzíva Palerma si poradila so situáciu na výbornú.
     
    15
    Antonio Candreva si spracoval center na pravom hornom rohu šestnástky, krásne si obhodil Andelkovića a takým polovolejom vypálil, no namieril to nad Sorrentinovu bránu!
     
    16
    Candreva si spracoval loptu na pravej strane, chcel odcentrovať smerom do pokutového územia, no Andelković si už tentokrát na neho dal dvojnásobný pozor a jeho center zblokoval.
     
    17
    Antonio Candreva tentokrát centroval opäť, skúšal to z väčšej diaľky smerom do vápna, ale nik z jeho spoluhráčov nedokázal túto ponuku aj správne využiť.
     
    19
    Candreva získal loptu po pár prihrávkach medzi ostatnými hráčmi Lazia, ale zo stredu poľa ju už ďalej presunúť nedokázal. Aspoň je z toho aut.
     
    20
    Šanca pre Lazio! De Vrij šikovne presunul na ľavú stranu do šestnástky Stefanovi Maurimu, ktorý pálil tvrdo, ale brankár Sorrentino si dôkladne postrážil svoju bránu!
     
    21
    Cataldi odcentroval z pravej strany ihriska s loptou smerujúcou do šestnástky. Odtiaľ sa guľatý predmet odrazil od hosťujúcich hráčov a bude z toho roh.
     
    22
    Exekútorom rohového kopu sa stal Biglia, ktorý dokázal presne nacentrovať na hlavičku Mauricia. Brazílsky stopér len tesne minul pravú žrď brány!
     
    23
    Radu sa previnil faulom na Terziho, hostia získavajú rozohrávku na vlastnej polovici a môžu tak upokojiť priebeh hry.
     
    23
    Prvým napomínaným hráčom tohto stretnutia je Robin Quaison, ktorý nepríjemne fauloval domáceho Radua.
     
    25
    Cavanda sa dokázal elegantne zbaviť dvoch hráčov Palerma na útočnej polovici, následne nakrátko rozohral na Cataldiho. Týmto sa jeho krátke poslanie skončilo.
     
    26
    Palermo dalo gól!
    Hosťujúci futbalisti sa dostávajú do vedenia vďaka jednoduchému gólu! Dopomohol mu najmä Mauricio, ktorý mierne stratil rovnováhu, a tak jeho prihrávka zo šestnástky neprešla. Dostala sa na kopačku Quaisona, ktorý ihneď našiel v medzere PAULA DYBALU a ten peknou strelou ku pravej žrdi otvoril skóre!
    DYBALA - 0:1
     
    27
    A hostia pokračujú vo svojej aktivite aj naďalej! Paulo Dybala mal ďalšiu možnosť po tom, čo sa uvoľnil do medzery pred pokutovým územím, spracoval si loptu, ale pálil mimo brány!
     
    28
    Candreva skúsil vyrovnať, potiahol akciu po pravej strane a prihrával smerom do vápna, kde však nemal žiadnych dostupných spoluhráčov.
     
    29
    Candreva prenášal z pravej strany hru na opačnú stranu vápna, kde hľadal Mauriho, ale obranca Palerma Terzi bezpečne zasiahol proti tomuto pokusu.
     
    30
    Biglia bol znovu zriaďovateľom rohového kopu na strane Lazia, poslal loptu do šestnástky, ktorá sa najprv odrazila od Candrevu, a potom aj od ďalších hráčov, ale napokon to nejakým zakončením neskončilo.
     
    31
    Musíme konštatovať, že po strelenom góle z kopačky Dybalu sa tempo hry oveľa zrýchlilo. Hrá sa zatiaľ rýchlo, zo strany na stranu, už to nie je to vyčkávanie, ktorého sme boli svedkami zo začiatku stretnutia.
     
    32
    Klose posunul spred pokutového územia smerom na ľavú stranu, kde bol rozbehnutý Mauri, ktorý následne posielal loptu smerom pred Sorrentina, ale brankár Palerma šikovne zachytil guľatý predmet v rukách.
     
    33
    Lazio dalo gól!
    Čoraz viac stupňujúci sa tlak Lazia vyústil v strelený gól! Z ľavej strany prišiel center od Parola, ktorý dával na Cataldiho. Pred bránu následne Cataldi poslal loptu, o ktorú tam najprv iba zakopol Klose, ale STEFANO MAURI bol napokon úspešnejší a z blízkej vzdialenosti rozvlnil sieť!
    MAURI - 1:1
     
    35
    Candreva si spracoval loptu v pohybe na pravej strane, okamžite bez váhania centroval do šestnástky, kde sa už od zeme odpichoval Klose, ale napokon nedosiahol na letiacu loptu.
     
    36
    Domáci futbalista Marco Parolo je prvým potrestaným hráčom Lazia v tomto zápase, keď nepekne fauloval hosťujúceho Dybalu. Následne má Palermo štandardku.
     
    37
    Barreto odcentroval loptu veľmi priamo do šestnástky, zastihol ju Lazaar, ale následne už nebol guľatý predmet na kopačkách futbalistov US.
     
    38
    Spoza šestnástky sa ku streleckému pokusu dostal Antonio Candreva, ktorý vypálil naozaj tvrdo, ale jeho delovke chýbala presnosť.
     
    40
    Candreva sa dostal s loptou ku rohovej zástavke, následne odcentroval smerom do šestnástky, lenže tam nemal nikoho, kto by mohol zakončovať.
     
    41
    Do obrovskej šance sa dostal Achraf Lazaar, ktorý si spracoval loptu v šestnástke, následne stál iba zoči-voči Marchettimu. Brankár Lazia však predviedol naozaj dobrý zákrok, keď zastavil pokus od Lazaara!
     
    42
    Klose sa pohyboval pred šestnástkou s loptou, zastavil ho však Quaison, ktorý nebol potrestaný minimálne žltou kartou, a to sa Laziu nepáčilo.
     
    44
    Barreto sa dostal k lopte na ľavú stranu, následne odcentroval smerom do pokutového územia. Na mieste príchodu lopty však bol len domáci Mauricio.
     
    45
    Hostia mali možnosť rohového kopu, ktorý však jednoznačne a s istotou zachytil do svojich rúk brankár Marchetti.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom dejstve sme mali možnosť vidieť nezaujímavý futbal do 26. minúty, kedy otvoril skóre hosťujúci Dybala. Odvtedy iba napätie a tempo hry rástlo s čím musel byť každý divák spokojný. O sedem minút nato vyrovnal gólom Mauri, a potom sa už nič neudialo. Stav je po 45 minútach 1:1.
    Druhý polčas sa začne približne o 16:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Druhý polčas sa začal vcelku pokojne, teraz nastalo mierne pozastavenie hry, keďže Biglia fauloval hosťujúceho Gonzáleza.
     
    48
    Šikovnou strelo sa prezentoval hosťujúci Vázquez, ktorý si pripravil loptu za šestnástkou a nekompromisne vypálil. Marchetti však reflexívne rukami vyrazil strelu na rohový kop!
     
    49
    Marchetti vykopával od svojej brány smerom na útočnú polovicu, kde sa lopta najbližšie nachádza pri Klosem, ale ten stál v ofsajde.
     
    51
    Miroslav Klose si vbehu spracoval krátku prihrávku od Bigliu, následne chcel ešte prenechať Maurimu, ale toto sa už nepodarilo.
     
    52
    Nemecký útočník Miroslav Klose mal teraz obrovskú šancu! Candreva mu z pravej strany poslal krátky a šikovný center ku vzdialenejšej žrdi, ktorý odhlavičkoval práve Klose, ale iba pred bránkovú čiaru. Následne už Sorrentino šikovne zachytil!
     
    53
    Lazaar vyšprintoval za loptou po ľavej strane ihriska, avšak vo fyzickom súboji sa mu nepodarilo presadiť proti mohutnejšiemu Cavandovi.
     
    54
    K lopte sa dostal brankár Palerma Sorrentino, ktorý iba odkopol čo najďalej od svojej svätyne. Následne ju už aj získali futbalisti Lazia Rím.
     
    55
    Antonio Candreva si dokázal šikovne poradiť s protihráčmi počas behu zo stredovej čiare smerom k šestnástke. Posledný súboj s Andelkovićom už však neustál a následne si pýtal štandardku. Hlavný rozhodca situáciu však takto neposúdil.
     
    57
    Čoraz viac vidíme faulov, ktoré sa pískajú na oboch stranách. Hra sa teda pritvrdzuje a pokračuje v nastolenom tempe od úvodného presného zásahu.
     
    58
    Palermo malo k dispozícii štandardku, keď sa k strele spoza šestnástky mohol dostať Barreto, ale jeho následný pokus skončil iba na kopačkách domácich.
     
    60
    Po dlhšej dobe vidíme potrestanie žltou kartou. Dostáva ju hosťujúci stredopoliar Jajalo, ktorý fauloval protihráča Bigliu.
     
    60
    Striedanie v tíme Lazio Rím: z ihriska odchádza Biglia, prichádza Ledesma.
     
    61
    Žltú kartu dostáva domáci Stephan Radu, ktorý nepríjemne zložil k zemi podkopnutím hosťujúceho Quaisona.
     
    63
    Žltá karta sa po dvoch minútach udeľuje opäť. Dostáva ju domáci Mauricio, ktorý zasiahol sklzom iba Quaisona, loptu sa mu nepodarilo trafiť.
     
    64
    Priebeh hry sa nám mierne ustálil. V týchto chvíľach nie je ani jedno z mužstiev v nejakom výraznom nasadení.
     
    65
    Antonio Candreva sa šikovne na pravej strane zbavil Lazaara, následne posielal center smerom do šestnástky, ale zblokoval mu ho Andelković. Je z toho rohový kop.
     
    66
    Do peknej hlavičkovej možnosti sa dostal Stefano Mauri, ktorý mieril ku pravej žrdi, ale práve tam stál výborne postavený hráč Franco Vázquez, ktorý zabránil tejto šanci.
     
    67
    Nepríjemne vyzeral pád Achrafa Lazaara, ktorému však nikto nič neurobil. Počas svojho pohybu z ničoho nič spadol na trávnik. Najpravdepodobnejšie môže byť to, že zle stúpil s nohou, ale dostal nejaký svalový kŕč.
     
    69
    Hosťujúci tréner Iachini nechce nič riskovať, a tak dôjde o malú chvíľu k vynútenému striedaniu.
     
    70
    Striedanie v tíme US Palermo: z ihriska odchádza Lazaar, prichádza Daprela.
     
    71
    V možnosti na strelu sa ocitol obávaný kanonier Antonio Candreva, ktorý sa samostatne dostal na hornú hranicu vápna, následne však tvrdo pálil iba mimo brány!
     
    71
    Štipľavou strelou spoza pokutového územia sa prezentoval Franco Vázquez, ktorý posielal loptu do ľavého horného rohu. Brankár Marchetti však stihol rýchlo pribehnúť a loptu zachytiť.
     
    72
    V skvelej možnosti boli futbalisti Lazia! Dobrú možnosť opäť vypracoval aktívny Candreva, ktorý sa presunul po šírke do šestnástkového oblúku, odtiaľ vypálil, Sorrentino skvelo vyrážal na pravú stranu. Tam však prišiel Miroslav Klose, ktorý mohol pohodlne zakončiť, ale netrafil bránu!
     
    74
    Striedanie v tíme Lazio Rím: z ihriska odchádza Klose, prichádza B. Keita.
     
    75
    Striedanie v tíme US Palermo: z ihriska odchádza Quaison, prichádza Belotti.
     
    76
    Možnosť pre Lazio Rím! Mauri si na pravej strane spracoval center, ktorý okamžite iba nakrátko posúval čerstvo naskočenému Keitovi. Ten však v sklze loptu tesne nezasiahol!
     
    78
    Taliansky útočník Antonio Candreva bol opäť v možnosti, keď sa uvoľnil za pravým horným rohom šestnástky a pálil, no šikovný Sorrentino vyrazil aj tento jeho strelecký pokus!
     
    78
    Lazio dalo gól!
    Lazio Rím sa dostáva v dobrom čase do vedenia v tomto zápase! Konečne sa to ANTONIOVI CANDREVOVI podarilo na nevednoktorý pokus v poradí. Candreva mal loptu na ľavej hranici šestnástky, mierne sa vysunul do vnútra, pripravil si loptu na pravačku a krásnou strelou vymietol pravú hornú šibenicu!
    CANDREVA - 2:1
     
    80
    Strelec vedúceho gólu je však momentálne v kŕčoch na trávniku, hlavný rozhodca privolal aj lekársky tím, aby mu pomohli späť na nohy.
     
    81
    A momentálne sme sa dozvedli, že toto mierne zranenie sa stalo pri oslave gólu. Candreva si to namieril ku tribúne a pošmykol sa pred železným plotom, do ktorého následne s kolenom narazil.
     
    82
    Tak napokon aj takéto situácie sa vo futbale stávajú. Zranený Candreva, ktorý si to zapríčinil svojou nerozvážnosťou pri oslave gólu je vystriedaný a na jeho miesto prichádza Onazi.
     
    83
    Hráči Palerma budú mať momentálne k dispozícii štandardku, pri lopte už diskutuje Barreto spoločne s Daprelom.
     
    84
    Futbalisti Lazia Rím však bezpečne ubránili tento pokus hosťujúcich hráčov a aktuálne sa už schyľujú k ťažkému záverečnému bráneniu v maximálnom počte.
     
    85
    Striedanie v tíme US Palermo: z ihriska odchádza Morganella, prichádza Rispoli.
     
    86
    Spoza šestnástky sa ku streleckému pokusu dostal domáci Cavanda, jeho prízemná strela však výraznejšie neohrozila Sorrentina.
     
    87
    Balde Keita sa chcel na ľavej strane za šestnástkou uvoľniť, cez protihráča Terziho sa mu to však nepodarilo uskutočniť.
     
    88
    Obranca Lazia a brazílsky stopér Mauricio je momentálne ošetrovaný skupinou zdravotníkov, napokon bude pokračovať v hre.
     
    90
    Hostia podnikli rýchly útok, z ľavej strany centroval smerom do šestnástky Daprela, nikto však pri vzdialenejšej žrdi nebol pripravený.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú šesť minút!
     
    90+2
    Vo vzdušnom súboji hosťujúci González nepríjemne rukou alebo lakťom zasiahol Mauriho. Lazio má k dispozícii rozohrávku zo stredu poľa.
     
    90+2
    Napomínaný je kapitán Palerma Barreto, ktorý sklzom nepríjemne zastavil domáceho Radua.
     
    90+3
    Hosťujúci futbalisti majú k dispozícii necelých šesť minút, a tak ešte cítia miernu šancu na zisk aspoň jedného bodu, no defenzíva Lazia práve v týchto chvíľach už nedáva veľa nádejí.
     
    90+4
    Žltou kartou potrestaný je Rispoli, ktorý sa previnil faulom proti Keitovi.
     
    90+5
    A hra sa nám k záveru poriadne vyostruje! Edgar Barreto škaredo a naozaj nešportovo vybehol na Bardeho Keitu, za čo mu hlavný rozhodca udelil druhú žltú kartu v tomto zápase, čo znamená okamžité vylúčenie!
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    V priebehu druhého polčasu sa napokon podarilo v priebehu 78. minúty streliť víťazný gól Candrevovi. Okrem toho bol druhý polčas často popretkávaný faulami, žltými kartami. Najmä v nadstavenom čase, kedy sa ich udelili dve a aj jedna červená!

    S konštatovaním, že Lazio zvíťazilo 2:1 a získava tri body sa s Vami lúčim. Prajem príjemný zvyšok dňa. (16:54:32)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 33. Mauri, 78. Candreva – 26. Dybala

    Karty:   36. Parolo (LAZ), 61. Radu (LAZ), 63. Mauricio (LAZ) – 23. Quaison (PLM), 60. Jajalo (PLM), 90+2. Barreto (PLM), 90+4. Rispoli (PLM)   90+5. Barreto (PLM)


    Lazio Rím: Marchetti – Cavanda, de Vrij, Mauricio, Radu – Cataldi, Biglia, Parolo – Candreva, Klose, Mauri ("C")
    Náhradníci: Berisha – Braafhied, Cana, Ederson, B. Keita, Ledesma, Novaretti, Onazi, Perea, Strakosha

    US Palermo: Sorrentino – Terzi, González, Andelković – Morganella, Quaison, Jajalo, Barreto ("C"), Lazaar – Vázquez – Dybala
    Náhradníci: Ujkani – Belotti, Bentivegna, Daprela, Della Rocca, Emerson, Čočev, Milanović, Ortiz, Rispoli, J. Silva, Vitiello

    Rozhodca: Di Bello – Posado, Marzaloni