Aston Villa – Stoke City 1:2 (kon.) | Chelsea – Burnley 1:1 (kon.) | Crystal Palace – Arsenal 1:2 (kon.)
Hull City – QPR 2:1 (kon.) | Sunderland – West Bromwich 0:0 (kon.) | Swansea – Manchester United 2:1 (kon.)
Manchester City – Newcastle 5:0 (kon.)
koniec
Swansea City
2:1 (1:1)
Manchester United
Sobota 21.02.2015, 16:00 • Liberty Stadium (Swansea) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Hrdina gólového okamžiku, ktorý už zrejme definitívne rozhodol dnešné stretnutie – Jonjo Shelvey, opúšťa hraciu plochu. V samom závere ho nahradí Jordi Amat.
     
    90+1
    Známy maniak Jonjo Shelvey na polovici ihriska zašiel do Phila Jonesa. Ex-Liverpoolčan svoje malé derby nedohrá bez kartového trestu.
     
    88
    Domáci napokon predsa nedokončia dnešné stretnutie s čistým kartovým štítom. Ashley Williams zozadu stiahol Fellainiho. Po následnej štandardke sa žltilo i na druhej strane, keď Marcos Rojo až príliš dôrazne zašiel do gólmana Fabiańskeho. Vynervovaný koniec smeruje do svojho finále. Dokážu ešte Diabli aspoň vyrovnať?
     
    84
    Ashley Young sa po nepríjemnom dohratí Jeffersona Montera stáva tretím potrestaným hráčom United i celého zápasu. Za svoj nebezpečný sklz bude za žltú len rád.
     
    79
    Louis van Gaal naposledy siahol do svojej zostavy, keď na trávnik poslal španielskeho technika Juana Matu. Schádza najlepší Argentínčan minulého roka – Ángel Di María.
     
    76
    Po druhom góle Swans tu máme zmenu Garryho Monka, ktorý namiesto dnes nie príliš výrazného navrátilca Sigurdssona posiela na trávnik Jeffersona Montera.
    Bafétimbi GOMIS - 2:1
     
    73
    Swansea dala gól!
    Napriek obrovskému náporu hosťujúceho výberu sa možno zlomového vedenia ujíma waleská Swansea! Nápor Red Devils bol v ostatných minútkach priam drvivý, no Diabli si nedali pozor na zadné vrátka. Ki Sung-Yeung prihrával z ľavej strany na Jonja Shelveyho, ktorý z vyše dvadsiatich metrov napriahol k delovej rane. Tú by David De Gea možno ešte kryl, no vo vnútri šestnástky Shelveyho bombu hlavou tečoval BAFÉTIMBI GOMIS, ktorý zmiatol španielskeho gólmana. Dave už nedokázal reagovať, Labute siahajú po druhom víťazstve nad Manchestrom United v sezóne!
     
    60
    Ashley Young sa okamžite zapojil do hry a pred Fabiańskim narobil poriadny zmätok. Angličanov center z ľavej strany našiel národného kapitána Waynea Rooneyho. Wazza v súboji prepadol cez Federica Fernándeza. Penalta sa ale nepískala a odrazenú loptu do siete neupratal ani Robin van Persie. Holanďan zakončoval zo siedmich metrov vonkajškom, no loptu napálil len do bočnej siete domácej bránky. Lukasz Fabiański tak nemusel zasahovať, situáciu mal zrejme pod kontrolou.
     
    58
    Hostia po druhýkrát striedajú a opäť sa jedná o výmenu obrancu a ortodoxného záložníka. Konkrétne na hraciu plochu prichádza Ashley Young, schádza Shaw.
     
    49
    Defenzíva Červených diablov si vybrala ďalšiu slabšiu chvíľku a po výpadku zadných radov United mohli Labute dokonať svoj obrat. Na ľavej strane najskôr dostal príliš priestoru Wayne Routledge, ktorého ostrý center nachádzal na bližšej žrdi Ki Sung-Yuenga. Juhokórejský stredopoliar sa predral k lopte, no z bezprostrednej vzdialenosti už neprestrelil Davida De Geu. Španielsky gólman Devils včas vybehol a domácej štvorke zmenšil strelecký uhol. Ki už nemal priestor na koncovku, ktorou by sám otočil priebeh stretnutia.
     
    48
    Phil Jones zozadu nedovolene obťažoval Waynea Routledgea. Po jeho postrčení zozadu tasil Swarbrick druhý kartový trest pre hráča hostí.
     
    46
    Ešte pred úvodným výkopom druhej časti tu máme jednu zmenu Louisa van Gaala, ktorý mladíka McNaira nahradil podstatne ofenzívnejším Antoniom Valenciom.
     
    45
    Neil Swarbrick jednoznačne signalizuje Fellainimu jeho štvrtý priestupok voči pravidlám v dnešnom zápase. Za ten posledný a teda Taylorovo stiahnutie, už bude potrestaný žltou kartou.
    Ki SUNG-YUENG - 1:1
     
    30
    Swansea dala gól!
    Hosťom vydržalo nadobudnuté vedenie necelé dve minútky a domáce Labute expresne rýchlo vyrovnávajú! Po outovom vhadzovaní na ľavej strane ihriska sa k lopte dostal ex-Liverpoolčan Jonjo Shelvey, pre ktorého má dnešný súboj i z tohto dôvodu osobitný náboj. Holohlavý stredopoliar následne z ľavého rohu šestnástky centroval do jej stredu, kde sa od Marcosa Roja odpútal KI SUNG-YUENG. Juhokórejský záložník z piatich metrov jemným tečom upratal loptu povedľa De Geovej ľavačky do siete. Na Liberty Stadium začíname odznova!
    Ander HERRERA - 0:1
     
    28
    Manchester United dal gól!
    Červeným diablom doteraz v ofenzívnej tretine ihriska chýbala rozhodnosť a chladnokrvnosť, no ešte pred uplynutím prvej polhodiny sa ujímajú vedenia! Luke Shaw odvážne vyviezol loptu po ľavej čiare až k šestnástke, odkiaľ prihrával na Rooneyho. Anglický kapitán sklepol loptu pod seba na Di Maríu, ktorý krásne prihral doprava na ANDERA HERRERU, ktorý neobsadený z pravej strany zamieril chirurgicky presne. Lopta po odraze od pravej žrde končí v sieti, Lukas Fabiański odsúdený do role štatistu!
     
    15
    Štandardnú situáciu sa však na druhej strane nepodarilo ubrániť ani domácej Swansea, ktorá mohla ísť do straty. Center Ángela Di Maríu po priamom kope z pravej strany nedokázal udržať gólman Fabiański. Lopta sa následne od Fellainiho odrazila k obávanému van Persiemu, ktorý z veľkého uhla napálil loptu do brvna domácej svätyne. RvP zakončoval zhruba nejaký meter spred bránkovej čiary a loptu takmer vtesnal pod hornú konštrukciu Fabiaňskeho bránky. Šťastný okamžik si tak vybrali i domáce Labute na čele s chybujúcim poľským brankárom. Pokračujeme bez gólov.
     
    5
    Wayne Routledge sa na hranici šestnástky otáčal s loptou okolo Roja, aby sa následne po drobnom kontakte porúčal na zem. Pokutový kop ale domáci nezahrávali a mrzieť ich to príliš ani nemuselo. Na následný Sigurdssonov roh si totiž najlepšie naskočil Bafétimbi Gomis, ktorý razantnou hlavičkou z hranice malého vápna takmer otvoril skóre. Lopta by jednoznačne smerovala presne k pravej žrdi bezmocného Davida De Geu, no španielskeho gólmana na bránkovej čiare zastúpil krajan Ander Herrera, ktorý v poslednom možnom okamžiku odkopol loptu a zamedzil tak skorému vedeniu Swans! United ale musela podržať až technická pomôcka Neila Swarbricka, ktorá potvrdila, že lopta celým objemom neprekročila bránkovú čiaru. Skutočne hraničná situácia!

    Erik Farkaš

    Góly: 30. Ki, 73. Gomis – 28. A. Herrera

    Karty:   88. A. Williams (SWN), 90+1. Shelvey (SWN) – 45. Fellaini (MAN), 48. P. Jones (MAN), 84. A. Young (MAN), 88. Rojo (MAN)


    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, A. Williams (C), N. Taylor – Cork, Ki – G. Sigurdsson, Shelvey, Routledge – Gomis
    Náhradníci: Tremmel – Amat, Britton, Emnes, N. Oliveira, J. Montero, Rangel
    Manažér: Garry Monk (ENG)

    Manchester United: De Gea – McNair, P. Jones, Rojo, Shaw – Blind – A. Herrera, Di María – Fellaini – van Persie, Rooney (C)
    Náhradníci: V. Valdés – Mata, Falcao, Januzaj, Smalling, A. Young, A. Valencia
    Manažér: Louis van Gaal (NED)

    Rozhodca: Neil Swarbrick – S. Ledger, M. Perry – L. Probert