Aston Villa – Stoke City 1:2 (kon.) | Chelsea – Burnley 1:1 (kon.) | Crystal Palace – Arsenal 1:2 (kon.)
Hull City – QPR 2:1 (kon.) | Sunderland – West Bromwich 0:0 (kon.) | Swansea – Manchester United 2:1 (kon.)
Manchester City – Newcastle 5:0 (kon.)
koniec
Swansea City
2:1 (1:1)
Manchester United
Sobota 21.02.2015, 16:00 • Liberty Stadium (Swansea) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vitajte na južnom cípe Walesu, kde v rámci sobotňajšieho programu 26. kola anglickej Premier League pricestoval slávny Manchester United.

    Tabuľkové postavenie:

    9. Swansea: 9 – 7 – 9; skóre 28:33; body 34
    3. Man. Utd: 13 – 8 – 4; skóre 43:24; body 47

    Forma:

    Swansea: R – P – P – V – R – P
    Man. Utd: R – V – V – R – V – V

    Na Liberty Stadium budeme sledovať stretnutie dvoch tímov z hornej polovice ligovej tabuľky.
    Swansea síce z posledných siedmich ligových duelov vyhrala jediný, no hornú desiatku v tejto sezóne ešte neopustila. V hlboko teoretickej rovine by sa tak mohlo stať po tomto víkende, no Labute sa mohli desať dní pripravovať na jubilejné desiate ligové víťazstvo v tejto sezóne. Pozitívom je i návrat špílmachra Gylfiho Sigurdssona, ktorému už vypršal kartový trest za červenú kartu z FA Cup-u.
    Iný ťahúň doterajšieho ročníka ale bude už permanentne absentovať. Najlepší strelec Swans – Bony Wilfried sa vydal za zelenšími pastvinami na Etihad Stadium. Jacks sa zatiaľ nedokážu vyrovnať s absenciou jeho gólového príspevku, veď v piatich dueloch po jeho odchode sa presadili len trikrát. Dokonca v posledných jedenástich zápasoch ich bolo len deväť a vždy maximálne jeden presný zásah v zápase. Bonyho náhradník – Bafétimbi Gomis sa v 21 ligových zápasoch presadil len raz!

    Louis van Gaal na Old Trafford stále hľadá optimálne rozostavenie, herný štýl, nehovoriac o personálnom obsadení základnej jedenástky. Diabli napriek tomu stále bojujú o Ligu majstrov a ďalej postupujú aj v FA Cup-e, kde ich vo štvrťfinále čaká londýnsky Arsenal. Holandský manažér je pritom neustále pod paľbou kritiky. Fanúšikom Red Devils sa nepáči herný prejav ich miláčikov, hra postráda dynamiku a priamočiarosť, Rooney sa stráca v strede zálohy a mnoho iných nedostatkov.
    Mnohých tak prekvapí fakt, že United v posledných devätnástich súťažných dueloch našli len jedeného premožiteľa! Jedenásteho januára dobyl Old Trafford ambiciózny Southampton (0:1). Z pohľadu Diablov sa jedná o jedinú porážku za ostatných pätnásť ligových duelov, čo z nich v tomto období činí najlepšie mužstvo v lige! V pohárovom zápase s Prestonom (3:1) sa po desiatich dueloch konečne trafil i kapitán United – Wayne Rooney. V rámci Premier League však v roku 2015 ešte nevystrelil na bránku!

    Vzájomné zápasy:

    16.08.2014; Man. Utd – Swansea 1:2
    (W. Rooney – Ki, G. Sigurdsson)

    11.01.2014; Man. Utd – Swansea 2:0
    (A. Valencia, Welbeck)

    05.01.2014; Man. Utd – Swansea 1:2 (FA Cup)
    (Chicharito – Routledge, Bony)

    17.08.2013; Swansea – Man. Utd 1:4
    (Bony – 2x van Persie, 2x Welbeck)

    12.05.2013; Man. Utd – Swansea 2:1
    (Chicharito, R. Ferdinand – Michu)

    23.12.2012; Swansea – Man. Utd 1:1
    (Michu – Evra)

    Swansea v prológu ročníka pri van Gaalovej premiére po prvýkrát v histórii dobyla Old Trafford (2:1).
    Labute tu predtým slávili len raz v rámci FA Cup-u. Na južnom cípe Walesu však Red Devils neprehrali od januára 1982!

    Absencie:

    Okrem Gylfiho Sigurdssona, ktorý si odpykal kartový trest, sa Labutiam vracia i dvojica uzdravených hráčov Barrow a Emnes.
    Jediným maródom na domácej strane sa prednedávnom stal Kyle Bartley, ktorý so zraneným kolenom vynechá približne šesť týždňov.

    Louis van Gaal môže do služby opäť povolať dvojicu Jones a van Persie, ktorá sa nezúčastnila pohárového duelu na pôde Prestonu.
    Holandskému „diktátorovi" dnes bude chýbať len Michael Carrick, ktorý by mal pre svalové zranenie vynechať ešte minimálne najbližšie dva zápasy.

    Môj tip: 1:2

     
    -45
    Úvodné zostavy:

    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, A. Williams (C), N. Taylor – Cork, Ki – G. Sigurdsson, Shelvey, Routledge – Gomis
    Náhradníci: Tremmel – Amat, Britton, Emnes, N. Oliveira, J. Montero, Rangel
    Manažér: Garry Monk (ENG)

    Manchester United: De Gea – McNair, P. Jones, Rojo, Shaw – Blind – A. Herrera, Di María – Fellaini – van Persie, Rooney (C)
    Náhradníci: V. Valdés – Mata, Falcao, Januzaj, Smalling, A. Young, A. Valencia
    Manažér: Louis van Gaal (NED)

    Rozhodca: Neil Swarbrick – S. Ledger, M. Perry – L. Probert.

     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Manchester United v červených dresoch a tmavých trenírkach obstaral úvodný výkop dnešného stretnutia. Domáce Labute celé v bielom budú v prvej časti útočiť sprava-doľava.
     
    2
    Lukasz Fabianski s prvou zahrievacou prácou, keď musel kryť center Ángela Di Maríu z pravej strany. Poliak bez problémov chytá.
     
    3
    Na južnom cípe Walesu panuje výborná atmosféra. Fanúšikovské tábory oboch mužstiev sa hlasito prekrikujú.
     
    4
    Hra zatiaľ ponúka veľké množstvo nepresností a ostrejších súbojov. O niečo aktívnejším mužstvom sú hosťujúci United.
     
    5
    Wayne Routledge sa na hranici šestnástky otáčal s loptou okolo Roja, aby sa následne po drobnom kontakte porúčal na zem. Pokutový kop ale domáci nezahrávali a mrzieť ich to príliš ani nemuselo. Na následný Sigurdssonov roh si totiž najlepšie naskočil Bafétimbi Gomis, ktorý razantnou hlavičkou z hranice malého vápna takmer otvoril skóre. Lopta by jednoznačne smerovala presne k pravej žrdi bezmocného Davida De Geu, no španielskeho gólmana na bránkovej čiare zastúpil krajan Ander Herrera, ktorý v poslednom možnom okamžiku odkopol loptu a zamedzil tak skorému vedeniu Swans! United ale musela podržať až technická pomôcka Neila Swarbricka, ktorá potvrdila, že lopta celým objemom neprekročila bránkovú čiaru. Skutočne hraničná situácia!
     
    7
    Na druhej strane sa o odpoveď snažil Ángel Di María, no jeho nepresný center znovu nenašiel žiadneho z jeho spoluhráčov.
     
    9
    Obrovská gólová príležitosť Bafétimbiho Gomisa ešte väčšmi naštartovala domáce hľadisko na Liberty Stadium.
     
    10
    Eufória domáceho mužstva pokračuje. Na pravej strane sa dokázal presadiť Kyle Naughton, ktorý zrazeným centrom zariadil ďalší roh.
     
    11
    To je neuveriteľné! Defenzíva Red Devils sa nepoučila a znovu ponechala zakončovať Befétimbiho Gomisa, ktorý osamotený hlavičkoval vysoko nad bránku.
     
    12
    United zatiaľ dominujú v držaní lopty, no podstatné vzrušenie sa odohráva len v šestnástke Davida De Geu, ktorý už v tejto sezóne prichádza o hlasivky.
     
    13
    Keby sa do podobných situácii dostal útočník Bonyho formátu, možno by Červení diabli prehrávali už o dva góly.

     
    14
    Červení opäť začínajú hádzanársky obliehať domácu šestnástku, no k centru do jej vnútra to zatiaľ nevedie. Zmeniť to môže priamy kop po faule na McNaira.
     
    15
    Štandardnú situáciu sa však na druhej strane nepodarilo ubrániť ani domácej Swansea, ktorá mohla ísť do straty. Center Ángela Di Maríu po priamom kope z pravej strany nedokázal udržať gólman Fabiański. Lopta sa následne od Fellainiho odrazila k obávanému van Persiemu, ktorý z veľkého uhla napálil loptu do brvna domácej svätyne. RvP zakončoval zhruba nejaký meter spred bránkovej čiary a loptu takmer vtesnal pod hornú konštrukciu Fabiaňskeho bránky. Šťastný okamžik si tak vybrali i domáce Labute na čele s chybujúcim poľským brankárom. Pokračujeme bez gólov.
     
    17
    Na druhej strane bolo taktiež poriadne rušno, keď sa s loptou dokázal vo vápne obtočiť Wayne Routledge, no z otočky na smolu Swans zakončoval len do stredu bránky.
     
    18
    Obrany oboch mužstiev sú zatiaľ hodne benevolentné v bránení centrovaných lôpt z krídelných priestorov. Gólov sme sa však zatiaľ nedočkali.
     
    20
    Di Maríov center z ľavej strany konečne našiel spoluhráča v červenom drese, no Wayne Rooney v ťažkej pozícii Fabiańskeho nezamestnal.
     
    21
    Na druhej strane sa kopal rohový kop z pravej strany. Nacvičený signál domácim príliš nevyšiel, Shelvey neprestrčil na Kiho.
     
    22
    Na Liberty Stadium ale zatiaľ pokračujeme vo výbornom tempe. Nebezpečie hrozí z oboch strán, no predovšetkým tej domácej.
     
    23
    Fellaini sa teraz príliš nepohodol s van Persiem, nepresná prihrávka druhého menovaného putovala len k gólmanovi Fabiańskemu.
     
    24
    Marouane Fellaini zozadu naremploval Jacka Corka, no úvodná žltá karta z toho zatiaľ nebude. Na druhej strane musel na zem David De Gea, ktorý včas štartoval proti dlhej lopte na Gomisa.
     
    25
    Paddy McNair mal pred sebou hotovú diaľnicu, no namiesto úniku po pravej strane sa rozhodol pres spätnú prihrávku. Aj o tom je van Gaalov Manchester United.
     
    26
    Robin van Persie následne od bránkovej čiary centroval na hlavu Waynea Rooneyho, no nad ním vyrástol gólman Fabiański.
     
    27
    Robin van Persie po Di Maríovej prihrávke s veľmi nepresnou strelou, ktorá atakovala strechu Liberty Stadium. Holanďan je zatiaľ najaktívnejším hráčom hostí.
     
    28
    Manchester United dal gól!
    Červeným diablom doteraz v ofenzívnej tretine ihriska chýbala rozhodnosť a chladnokrvnosť, no ešte pred uplynutím prvej polhodiny sa ujímajú vedenia! Luke Shaw odvážne vyviezol loptu po ľavej čiare až k šestnástke, odkiaľ prihrával na Rooneyho. Anglický kapitán sklepol loptu pod seba na Di Maríu, ktorý krásne prihral doprava na ANDERA HERRERU, ktorý neobsadený z pravej strany zamieril chirurgicky presne. Lopta po odraze od pravej žrde končí v sieti, Lukas Fabiański odsúdený do role štatistu!
    Ander HERRERA - 0:1
     
    30
    Swansea dala gól!
    Hosťom vydržalo nadobudnuté vedenie necelé dve minútky a domáce Labute expresne rýchlo vyrovnávajú! Po outovom vhadzovaní na ľavej strane ihriska sa k lopte dostal ex-Liverpoolčan Jonjo Shelvey, pre ktorého má dnešný súboj i z tohto dôvodu osobitný náboj. Holohlavý stredopoliar následne z ľavého rohu šestnástky centroval do jej stredu, kde sa od Marcosa Roja odpútal KI SUNG-YUENG. Juhokórejský záložník z piatich metrov jemným tečom upratal loptu povedľa De Geovej ľavačky do siete. Na Liberty Stadium začíname odznova!
    Ki SUNG-YUENG - 1:1
     
    32
    Posledné minútky len deklarujú moje slová, že dnešné stretnutie nepostráda náboj. Zatiaľ sledujeme fantastický match.
     
    34
    Swansea navyše potvrdzuje, že v poslednom čase to na Red Devils vie. Pred nami záverečná desaťminútovka prvého dejstva.
     
    35
    United sa snažia upokojiť sériou krátkych prihrávok, ktoré koncentrované Labute zatiaľ nenapádajú.
     
    36
    Diabli postupne predsa len zvyšujú tempo. City sa ale dokáže včas presúvať za loptou. Priamočiarosť schádza United i dnes.
     
    38
    Di Maríov center z ľavej strany na okamžik vystrašil domácu partu. Fellaini výborne sklepával pre van Persieho, no pred ním pracoval kapitán Williams.
     
    39
    Swansea netradične v zápase prehráva v držaní lopty, konkrétne o osem percent. Strelecké pokusy sú ale vyrovnané.
     
    40
    Ander Herrera z ľavej strany našiel na hranici šestnástky van Persieho, ktorý si loptu možno spracoval rukou, no každopádne mieril len nejaké dva metre mimo bránky.
     
    41
    Paddy McNair na pravej strane púšťal loptu v presvedčení, že z toho bude rohový kop, no lopty sa ako posledný dotkol práve severoírsky zadák.
     
    42
    Wayne Routledge na druhej strane nebol vpustený do hry, keďže sa nachádzal v prvom postavení mimo hru zápasu.
     
    43
    Pre Fellainiho sa na okamih otvoril priestor na rýchly protiútok, no to nie je doménou tohto razantného Belgičana.
     
    44
    Luke Shaw na ľavej strane vybojoval pre svoje mužstvo rohový kop, ktorý rozohral Wayne Rooney, no kapitánov center smeroval len k Fabiańskemu.
     
    45
    Neil Swarbrick jednoznačne signalizuje Fellainimu jeho štvrtý priestupok voči pravidlám v dnešnom zápase. Za ten posledný a teda Taylorovo stiahnutie, už bude potrestaný žltou kartou.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Na Liberty Stadium zatiaľ hráme za nerozhodného stavu 1:1. Skóre sa mohlo meniť už v piatej minúte, kedy Diablov na bránkovej čiare zachraňoval Ander Herrera. O desať minút neskôr zas Robin van Persie opečiatkoval iba brvno domácej svätyne. Úvodného gólu sme sa dočkali až v 28. minúte, kedy sa krásne presadil Ander Herrera. Vedenie však hosťom vydržalo iba počas necelých dvoch minút, kedy vyrovnával Ki Sung-Yueng. V ďalšom priebehu sme sa už gólov nedočkali, po úvodnom dejstve je to 50 na 50.

     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ešte pred úvodným výkopom druhej časti tu máme jednu zmenu Louisa van Gaala, ktorý mladíka McNaira nahradil podstatne ofenzívnejším Antoniom Valenciom.
     
    47
    United sa ale v úvode druhej polky museli brániť, keď sa po pravej strane rozbehol Gomis. Francúzsky forward sa však v čase prihrávky nachádzal v ofsajde.
     
    48
    Phil Jones zozadu nedovolene obťažoval Waynea Routledgea. Po jeho postrčení zozadu tasil Swarbrick druhý kartový trest pre hráča hostí.
     
    49
    Defenzíva Červených diablov si vybrala ďalšiu slabšiu chvíľku a po výpadku zadných radov United mohli Labute dokonať svoj obrat. Na ľavej strane najskôr dostal príliš priestoru Wayne Routledge, ktorého ostrý center nachádzal na bližšej žrdi Ki Sung-Yuenga. Juhokórejský stredopoliar sa predral k lopte, no z bezprostrednej vzdialenosti už neprestrelil Davida De Geu. Španielsky gólman Devils včas vybehol a domácej štvorke zmenšil strelecký uhol. Ki už nemal priestor na koncovku, ktorou by sám otočil priebeh stretnutia.
     
    51
    Na druhej strane sme mohli vidieť neúspešný rohový kop hosťujúceho mužstva, ktorý odvracal kapitán Jacks – Ashley Williams.
     
    52
    United sa utápajú v prihrávka pred vlastnou šestnástkou. Len so šťastím teraz Rojo dokázal rozohrať na Ángela Di Maríu.
     
    54
    Gylfi Sigurdsson zatiaľ príliš nie je zapojený do hry a na poste pravého krídelníka sa hodne trápi. Ďaleko viacej je vidieť aktívny Shelvey.
     
    55
    United medzitým s ďalším rohovým kopom, ktorý na ďalšiu štandardku odvracal Taylor, aby situáciu definitívne upokojil Fabiański.
     
    56
    Gomis sa na opačnej strane pokúsil prekvapiť hostí z brejku, no Marcos Rojo mu v bežeckom súboji nedal nárok.
     
    57
    Jack Cork šlapákom zasiahol Andera Herreru, no Neil Svarbrick zatiaľ trestal len hráčov v červenom, konkrétne Fellainiho s Jonesom.
     
    58
    Luke Shaw s dobrým centrom na vzdialenejšiu žrď, kde našiel Fellainiho, no belgický mikrofón už nesklepol pre kapitána Rooneyho.
     
    58
    Hostia po druhýkrát striedajú a opäť sa jedná o výmenu obrancu a ortodoxného záložníka. Konkrétne na hraciu plochu prichádza Ashley Young, schádza Shaw.
     
    60
    Ashley Young sa okamžite zapojil do hry a pred Fabiańskim narobil poriadny zmätok. Angličanov center z ľavej strany našiel národného kapitána Waynea Rooneyho. Wazza v súboji prepadol cez Federica Fernándeza. Penalta sa ale nepískala a odrazenú loptu do siete neupratal ani Robin van Persie. Holanďan zakončoval zo siedmich metrov vonkajškom, no loptu napálil len do bočnej siete domácej bránky. Lukasz Fabiański tak nemusel zasahovať, situáciu mal zrejme pod kontrolou.
     
    62
    Už polhodinu tak hráme za nezmeneného stavu 1:1, ktorý ešte v prvom polčase stanovila dvojica Ander Herrera a Ki Sung-Yeung.
     
    63
    Fellaini na pravej strane šestnástky stratil kontrolu nad loptou, no pre svoje mužstvo vybojoval na Taylorovi aspoň rohový kop.
     
    64
    Lopta sa po centri od rohovej zástavky odrazila k Youngovi, ktorého zrazená strela zamestnala Fabiańskeho. Poľský gólman bol ale vo vzduchu faulovaný Fellainim.
     
    65
    Ďalší center aktívneho Younga pred Fabiańskim odhlavičkoval kapitán Williams. Následný roh zakončoval nad bránku Marcos Rojo. United ale prikladajú pod kotol.
     
    66
    Ožíva i hosťujúci sektor, ktorý dnes Diablom vytvára vo Walese domáce prostredie. Pred Fabiańskim to teraz doslova horí, Diabli sa pripravujú na rozhodujúci zásah!
     
    67
    Ten ešte po obrovskom závare pred poľským brankárom neprichádza. Prepadnutú loptu napokon Fabiański dokázal na zemi udržať.
     
    68
    Rooney výborne spolupracoval s van Persie, no tiesnený Holanďan nedokázal vystreliť cez dobre bránaiceho Fernándeza.
     
    69
    Valenciov center pre Blinda sklepával Fellaini, no holandský defenzívny štít loptu v šestnáske premáchol. Nápor Devils pokračuje rohovým kopom.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom sa im ale stále nedarí zvrátiť skóre na svoju stranu. Neuspel ani Wayne Rooney, ktorého jedovku v páde zablokoval Ki.
     
    71
    Ángel Di María dribloval takmer až na bránovej čiare, kde pre svoje mužstvo vybojoval aspoň rohový kop. Rooneyho roh bol ale odvrátený.
     
    72
    Ďalší Valenciov center, ďalší závar pred Fabiańskim a ďalšie malé víťazstvo brániacej sa Swansea. Čaká nás ešte pekelná dvadsaťminútovka.
     
    73
    Marouane Fellaini mohol znovu zamestnať domáceho gólmana, ale jeho strelecký pokus zo šestnástky tentokrát obetavo zablokoval Jack Cork.
     
    73
    Swansea dala gól!
    Napriek obrovskému náporu hosťujúceho výberu sa možno zlomového vedenia ujíma waleská Swansea! Nápor Red Devils bol v ostatných minútkach priam drvivý, no Diabli si nedali pozor na zadné vrátka. Ki Sung-Yeung prihrával z ľavej strany na Jonja Shelveyho, ktorý z vyše dvadsiatich metrov napriahol k delovej rane. Tú by David De Gea možno ešte kryl, no vo vnútri šestnástky Shelveyho bombu hlavou tečoval BAFÉTIMBI GOMIS, ktorý zmiatol španielskeho gólmana. Dave už nedokázal reagovať, Labute siahajú po druhom víťazstve nad Manchestrom United v sezóne!
    Bafétimbi GOMIS - 2:1
     
    76
    Po druhom góle Swans tu máme zmenu Garryho Monka, ktorý namiesto dnes nie príliš výrazného navrátilca Sigurdssona posiela na trávnik Jeffersona Montera.
     
    76
    Kompletná domáca lavička doslova vystrelila zo sedačiek. Manchester United môže prehrať len po druhýkrát za posledných dvadsať zápasov!
     
    77
    Štvrťhodina hry je ale v Anglicku dostatočná doba na čokoľvek. Na koni je momentálne výber najmladšieho trénera v súťaži – Garryho Monka.
     
    78
    Labute opäť podkúrili v šestnástke hostí, kde sa cez Fellainiho nedokázal presadiť Bafétimbi Gomis. Swans ale zostáva pri lopte.
     
    79
    Louis van Gaal naposledy siahol do svojej zostavy, keď na trávnik poslal španielskeho technika Juana Matu. Schádza najlepší Argentínčan minulého roka – Ángel Di María.
     
    81
    Jonjo Shelvey mohol naštartovať ďalšiu rýchlu kontru Swansea, no holohlavý Angličan prihrával presne na kopačku Jonesa.
     
    82
    Do šestnástky Swans následne centroval Ashley Young, ktorý našiel Fellainiho, no strapatý Belgičan si v súboji s Fernándezom pomáhal nedovolene.
     
    83
    Mata na ľavej strane vysunul van Persieho, ktorý vybojoval pre svoje mužstvo rohový kop, no zároveň sa i zranil. Počas jeho neprítomnosti bol Rooneyho center odvrátený.
     
    84
    To by ešte väčšmi zrazilo hosťujúce šance na body, keby musel RvP nútene odstúpiť. Ďalší Youngov center odvrátený Williamsom.

     
    84
    Ashley Young sa po nepríjemnom dohratí Jeffersona Montera stáva tretím potrestaným hráčom United i celého zápasu. Za svoj nebezpečný sklz bude za žltú len rád.
     
    86
    O kartu tmavšej farby si následne koledoval nepoučiteľný Fellaini, ktorý fauloval Kiho. Gomis medzitým pálil z pravej strany šestnástky do stredu bránky.
     
    87
    Réžia si vybrala detailný záber na Radamela Falcaa, ktorý sa dnes nedostal na trávnik ani v pozícii striedajúceho hráča a to Diabli naďalej prehrávajú!
     
    88
    Domáci napokon predsa nedokončia dnešné stretnutie s čistým kartovým štítom. Ashley Williams zozadu stiahol Fellainiho. Po následnej štandardke sa žltilo i na druhej strane, keď Marcos Rojo až príliš dôrazne zašiel do gólmana Fabiańskeho. Vynervovaný koniec smeruje do svojho finále. Dokážu ešte Diabli aspoň vyrovnať?
     
    89
    Marouane Fellaini padá na hranici pokutového územia, no priamy kop pre Manchester United z toho určite nebude.
     
    90
    Domáci priaznivci už oslavne spievajú na znamenie víťazstva. Od definitívy troch bodov ich delia ešte štyri nadstavené minúty.
     
    90+1
    Známy maniak Jonjo Shelvey na polovici ihriska zašiel do Phila Jonesa. Ex-Liverpoolčan svoje malé derby nedohrá bez kartového trestu.
     
    90+2
    Herrerov vysoký center z pravej strany Persieho na hrote neoslovil, Lukasz Fabiański pevne zviera loptu vo svojej náruči.
     
    90+3
    Hrdina gólového okamžiku, ktorý už zrejme definitívne rozhodol dnešné stretnutie – Jonjo Shelvey, opúšťa hraciu plochu. V samom závere ho nahradí Jordi Amat.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Swansea po prvýkrát od januára 1982 na svojom štadióne zdolala Manchester United a po prvýkrát v histórii dokázala Diablov pokoriť v oboch zápasoch ligového ročníka! Red Devils sa na Liberty Stadium v 28. minúte síce vďaka Herrerovi ujali vedenia, no už o dve minútky na to odpovedal Ki Sung-Yeung. V čase, kedy vrcholil druhopolčasový nápor hostí potom prišla senzačná rana Jonja Shelveyho, ktorú tečom upratal do siete Bafétimbi Gomis. United tak po druhýkrát za posledných dvadsať súťažných zápasov prehrali. Zatiaľ ich to stojí stratu jednej priečky, no okrem Arsenalu sa pred nich môže dostať i Southampton. Swansea zostáva deviata no zmenšuje stratu na pohárovú Európu. (17:57:22)

    Erik Farkaš

    Góly: 30. Ki, 73. Gomis – 28. A. Herrera

    Karty:   88. A. Williams (SWN), 90+1. Shelvey (SWN) – 45. Fellaini (MAN), 48. P. Jones (MAN), 84. A. Young (MAN), 88. Rojo (MAN)


    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, A. Williams (C), N. Taylor – Cork, Ki – G. Sigurdsson, Shelvey, Routledge – Gomis
    Náhradníci: Tremmel – Amat, Britton, Emnes, N. Oliveira, J. Montero, Rangel
    Manažér: Garry Monk (ENG)

    Manchester United: De Gea – McNair, P. Jones, Rojo, Shaw – Blind – A. Herrera, Di María – Fellaini – van Persie, Rooney (C)
    Náhradníci: V. Valdés – Mata, Falcao, Januzaj, Smalling, A. Young, A. Valencia
    Manažér: Louis van Gaal (NED)

    Rozhodca: Neil Swarbrick – S. Ledger, M. Perry – L. Probert