Aston Villa – Stoke City 1:2 (kon.) | Chelsea – Burnley 1:1 (kon.) | Crystal Palace – Arsenal 1:2 (kon.)
Hull City – QPR 2:1 (kon.) | Sunderland – West Bromwich 0:0 (kon.) | Swansea – Manchester United 2:1 (kon.)
Manchester City – Newcastle 5:0 (kon.)
koniec
Swansea City
2:1 (1:1)
Manchester United
Sobota 21.02.2015, 16:00 • Liberty Stadium (Swansea) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy

     
    Swansea po prvýkrát od januára 1982 na svojom štadióne zdolala Manchester United a po prvýkrát v histórii dokázala Diablov pokoriť v oboch zápasoch ligového ročníka! Red Devils sa na Liberty Stadium v 28. minúte síce vďaka Herrerovi ujali vedenia, no už o dve minútky na to odpovedal Ki Sung-Yeung. V čase, kedy vrcholil druhopolčasový nápor hostí potom prišla senzačná rana Jonja Shelveyho, ktorú tečom upratal do siete Bafétimbi Gomis. United tak po druhýkrát za posledných dvadsať súťažných zápasov prehrali. Zatiaľ ich to stojí stratu jednej priečky, no okrem Arsenalu sa pred nich môže dostať i Southampton. Swansea zostáva deviata no zmenšuje stratu na pohárovú Európu. (17:57:22)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Hrdina gólového okamžiku, ktorý už zrejme definitívne rozhodol dnešné stretnutie – Jonjo Shelvey, opúšťa hraciu plochu. V samom závere ho nahradí Jordi Amat.
     
    90+2
    Herrerov vysoký center z pravej strany Persieho na hrote neoslovil, Lukasz Fabiański pevne zviera loptu vo svojej náruči.
     
    90+1
    Známy maniak Jonjo Shelvey na polovici ihriska zašiel do Phila Jonesa. Ex-Liverpoolčan svoje malé derby nedohrá bez kartového trestu.
     
    90
    Domáci priaznivci už oslavne spievajú na znamenie víťazstva. Od definitívy troch bodov ich delia ešte štyri nadstavené minúty.
     
    89
    Marouane Fellaini padá na hranici pokutového územia, no priamy kop pre Manchester United z toho určite nebude.
     
    88
    Domáci napokon predsa nedokončia dnešné stretnutie s čistým kartovým štítom. Ashley Williams zozadu stiahol Fellainiho. Po následnej štandardke sa žltilo i na druhej strane, keď Marcos Rojo až príliš dôrazne zašiel do gólmana Fabiańskeho. Vynervovaný koniec smeruje do svojho finále. Dokážu ešte Diabli aspoň vyrovnať?
     
    87
    Réžia si vybrala detailný záber na Radamela Falcaa, ktorý sa dnes nedostal na trávnik ani v pozícii striedajúceho hráča a to Diabli naďalej prehrávajú!
     
    86
    O kartu tmavšej farby si následne koledoval nepoučiteľný Fellaini, ktorý fauloval Kiho. Gomis medzitým pálil z pravej strany šestnástky do stredu bránky.
     
    84
    Ashley Young sa po nepríjemnom dohratí Jeffersona Montera stáva tretím potrestaným hráčom United i celého zápasu. Za svoj nebezpečný sklz bude za žltú len rád.

     
    84
    To by ešte väčšmi zrazilo hosťujúce šance na body, keby musel RvP nútene odstúpiť. Ďalší Youngov center odvrátený Williamsom.
     
    83
    Mata na ľavej strane vysunul van Persieho, ktorý vybojoval pre svoje mužstvo rohový kop, no zároveň sa i zranil. Počas jeho neprítomnosti bol Rooneyho center odvrátený.
     
    82
    Do šestnástky Swans následne centroval Ashley Young, ktorý našiel Fellainiho, no strapatý Belgičan si v súboji s Fernándezom pomáhal nedovolene.
     
    81
    Jonjo Shelvey mohol naštartovať ďalšiu rýchlu kontru Swansea, no holohlavý Angličan prihrával presne na kopačku Jonesa.
     
    79
    Louis van Gaal naposledy siahol do svojej zostavy, keď na trávnik poslal španielskeho technika Juana Matu. Schádza najlepší Argentínčan minulého roka – Ángel Di María.
     
    78
    Labute opäť podkúrili v šestnástke hostí, kde sa cez Fellainiho nedokázal presadiť Bafétimbi Gomis. Swans ale zostáva pri lopte.

    Erik Farkaš

    Góly: 30. Ki, 73. Gomis – 28. A. Herrera

    Karty:   88. A. Williams (SWN), 90+1. Shelvey (SWN) – 45. Fellaini (MAN), 48. P. Jones (MAN), 84. A. Young (MAN), 88. Rojo (MAN)


    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, A. Williams (C), N. Taylor – Cork, Ki – G. Sigurdsson, Shelvey, Routledge – Gomis
    Náhradníci: Tremmel – Amat, Britton, Emnes, N. Oliveira, J. Montero, Rangel
    Manažér: Garry Monk (ENG)

    Manchester United: De Gea – McNair, P. Jones, Rojo, Shaw – Blind – A. Herrera, Di María – Fellaini – van Persie, Rooney (C)
    Náhradníci: V. Valdés – Mata, Falcao, Januzaj, Smalling, A. Young, A. Valencia
    Manažér: Louis van Gaal (NED)

    Rozhodca: Neil Swarbrick – S. Ledger, M. Perry – L. Probert