Trnava – Detva 0:2 (kon.) | Michalovce – Lipt. Mikuláš 2:3 (kon.)
koniec
HK Gladiators Trnava
0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
HK Detva
Streda 11.02.2015, 17:00 • Zimný štadión Trnava • TIPOS Slovenská hokejová liga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Po včerajšku už majú semifinále isté prvý tím tabuľky po základnej časti Spišská Nová Ves a tretí Bardejov. Séria medzi štvrtým Mikulášom a piatymi Michalovcami je podľa očakávaní v každom zápase veľmi vyrovnaná, Dukla má mečbal. Čo už ale čakal možno málokto, je mečbal siedmej Trnavy, ktorá hrá play-off s ambicióznou Detvou.

    Gladiátori ale nohami stoja pevne na zemi. Ako sa hovorí, posledný krok je ten najťažší – a u nich to môže platiť dvojnásobne. "Pre nás bude najväčšia výzva zopakovať tento výsledok. To je niečo, čo sa nám celú sezónu nedarí a tak to bude ešte väčšia výzva," vyjadril sa na tlačovke po treťom zápase tréner Trnavy Matej Ševčík. Jeho tím má totiž za sebou dosť kolísavé výsledky. Nebol práve spokojný ani s výkonom v ostatnom zápase, kedy sa jeho zverenci nevyhli chybám.

    V tomto ohľade však nemohol byť nadšený ani tréner hosťujúceho celku Dušan Kapusta. Okaté chyby v obrane Trnavčania využili a brankári veľmi nepomohli. Račko to korunoval gólom po strele spoza polovice klziska.

    Detva už doma dokázala, že to na Trnavu vie. Niekoľkokrát. Zároveň však v tejto sezóne v Trnave ešte na body – nieto na výhru – nesiahla. Či sa jej to podarí v zápase, v ktorom bude hrať s nožom na krku, môžete sledovať spolu s nami.
     
    Stretnutie povedie ako hlavný rozhodca Milan Novák. Na čiarach mu budú asistovať Roman Návratek a Šimon Synek.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Gladiators Trnava: Hála – Poláček, Reho, Krajčík, Valjent, Burzala, Demo, Loydl, Hronec – Lisoň, M. Baran, Glemba – M. Čunderlík, D. Schmidt, P. Barinka – Jurák, Kalináč, Kovaľ – Môcik, Hrbáčik, Rosa.

    HC 07 Orin Detva: Volentier – Pač, T. Tupý, Pinka, Sládok, J. Predajniansky, Zorvan, Gábor, Mačkovič – J. Petro, Srnka, Hajnik – Graham, Kanaet, Parkhouse – S. Buda, P. Fekiač, J. Žilka – Říha.

    Rozhodca: Novák – Návratek, Synek.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:36
    Detva v útoku bez strely a podobne obíde aj Trnava, pretože sotva Glemba puk dotiahol do pásma, Detva ho zatlačila na roh.
     
    01:10
    Sládkovo nahodenie od modrej zblokované Glembom, ale už je na ľade pridlho a tak sa dopredu zbytočne nepúšťa.
     
    01:34
    Čunderlíkovu strelu Volentier vyrazil do voľného priestoru.
     
    02:24
    Prihrávka z rohu pre Kalináča, ktorý zblízka preveril Volentiera, puk poskočil a niektorí diváci už skoro boli na nohách. Puk ale skáče do rohu.
     
    04:12
    Dve chybičky vzadu, ale Detve tiež puk vždy odskočil.
     
    05:50
    Reho mal na útočnej modrej voľného Barana, ale prihrávku mu nedokázal poslať. Puk zblokoval Říha a namiesto toho, aby sa Reho pozeral ako jeho spoluhráč uniká sám na bránu, musel riešiť vzadu.
     
    06:24
    Detva dala gól!
    Detva sa po chybe Trnavy udržala v pásme a trochu to rozhýbala. TOMÁŠ TUPÝ strelou spoza kruhov otvára skóre, keď sa Hála presúval a puk mu prešiel pod betón.
    Asistencia: David Graham a Branislav Srnka.
     
    07:24
    Jurák sa pustil po ľavom krídle dopredu, ale Predajniansky ho nepustil. Následne zblokoval aj spätnú prihrávku Kalináča.
     
    07:54
    Burzalovi odskočil puk rovno na Petra, ktorý bol ale sám v pásme. Spoluhráči ešte nestihli dostriedať. Snažil sa trochu zdržať čas, napokon len nahodil puk na Hálu a ten pokrýva.
     
    08:25
    Lisoňova strela z ľavej strany našla pripraveného Volentiera, puk za seba nepustil. No ani ho nedržal a tak sa k dorážke dostal Baran, nestihol ale včas puk spracovať na lepšiu strelu.
     
    09:45
    Volentier čelil len nahodeniu, a Detva je späť. Tiež tu ale nevidíme poriadnu strelu, puk sa posunul o mantinel.
     
    10:34
    Znova zle posunutý puk, Jurák sa ale vrátil dozadu a prevzal ho.
     
    10:51
    Šanca Detvy, prihrávka z ľavej strany rovno pred bránu, ale puk neposlúchol.
     
    11:15
    A kontra Trnavy do prečíslenia, Kovaľ poslal cez os na Lisoňa, jeho strelu Volentier vytesnil nad.
     
    11:56
    Obdobná situácia, Glemba pripravil prihrávku pre Môcika, ktorého strelu Volentier vyrazil. Trnava ale bude hrať presilovku, Môcik bol faulovaný.
     
    11:56
    Detva – Tomáš Tupý – dve minúty za seknutie.
     
    13:07
    Trnava vymýšľa akcie, ale vždy čosi v zakončení chýba. Detva sa tak zatiaľ bráni.
     
    13:40
    Reho sa opäť predviedol nie celkom dobrou rozohrávkou, ktorú poslal do Srnku. Trnava tak trávi presilovkový čas teraz pri svojej bráne.
     
    14:40
    Diváci hnali Hrbáčika dopredu, vyprášil ale betóny Volentiera.
     
    14:59
    Burzala akoby sa bál páliť z prvej, ale napokon od modrej predsa len vystrelil. Puk sa od konštrukcie brány odrazil na roh.
     
    15:53
    Detva v strednom pásme zastavila puk, Tupý prešiel po pravej strane dopredu a cez os poslal žabku na Říhu. Puk ale príliš odskočil a zakončenie na presun brankára tak neprišlo.
     
    16:39
    Trnava si vpredu nerozumela a puk sa pomaly dostal až na útočnú modrú hostí. Tu oň zvádzal boj tuším Graham, ale Reho puk napokon vypichol preč.
     
    17:37
    Prihrávka na Kovaľa nevyšla, ten tak puk aspoň priťukol na rozbehnutého Kalináča, no i ten sa musí napokon vrátiť dozadu.
     
    18:18
    Schmidt sa odvážne pustil pomedzi troch, dlho si puk udržal, ale až k strele mu to nevyšlo. Tupý mu puk vypichol a následne ho prevzal Pač so Srnkom.
     
    19:07
    Kanaet zrýchlil a po pravom krídle si obišiel Poláčka. Vybral si z druhej vlny Predajnianskeho, ktorý si ale prihrávku musel na modrej ešte spracovať a následne puk poslal vzduchom.
     
    19:41
    Obrovská šanca, stredom sa uvoľnil Glemba a dostal prihrávku, premiešal ale puk a minul v zakončení bránu!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina bola pokojná, nervozita akurát tak na hokejkách. Nevideli sme výrazný tlak ani na jednej strane, hádzalo sa to od Hálu k Volentierovi. Nebezpečnejšie šance spočiatku mala Detva, pre chyby v obrannom pásme, ktoré Trnava produkovala. Jednu z nich využil na otvorenie skóre Tupý. Neskôr prevzala iniciatívu Trnava, ale až na pár šancí to nebezpečné tiež veľmi nebolo. Detva je oveľa sústredenejšia v obrane v porovnaní s tretím štvrťfinálovým zápasom.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:30
    Lisoň mal puk pred sebou, ale nedokázal ho včas spracovať na strelu. Bekhendom aspoň poslal na stred, len aby bolo, ale nemal tam žiadneho spoluhráča, ale Srnku pred Baranom.
     
    21:09
    Dobre myslená Grahamova prihrávka na Parkhousea, ale za ním bol Čunderlík a nepustil naň puk.
     
    21:36
    Puk pustený dopredu po pravej strane si Barinka dobehol, skúšal zakončenie medzi betóny po blafáku, ale Volentier si dal pozor!
     
    22:09
    Ďalšia nepodarená prihrávka Trnavy a dopredu puk ťahá Sládok.
     
    23:20
    Lisoň zatočil strelu na vinkel a puk sa odrazil len tesnúčko od žrde! Tak táto strela naozaj smrdela gólom.
     
    24:06
    Črtajúca sa šanca "legionárskeho" útoku Detvy, keď vzadu ostal len Loydl. Grahamovu prihrávku cez os ale práve on zblokoval.
     
    25:03
    Valjent rozohrával lobom, Volentier puk zo vzduchu zachytil do lapačky a prerušil hru.
     
    25:18
    A už sme späť pred Hálom, ktorý drží strelu z ľavej strany.
     
    25:32
    Říha posúval naslepo puk k bráne, kam smeroval Srnka, ale Hála ho podržal pod lapačkou.
     
    26:20
    Znova Graham na Parkhousea, Poláček sa ale ešte hodil a hokejkou prihrávku zblokoval. Následne po menšom závare Hála chytá puk.
     
    28:00
    Veľké šance pre Trnavu, Kalináč, Kovaľ a Jurák zahrozili. Najväčšiu šancu asi spálil Kovaľ, keď už mal v bránkovisku puk a Volentier len doskakoval, no tak, ako nebol plne pripravený na zákrok brankár, tak útočník nebol pripravený a nespracoval si puk včas na strelu. Potom už ju dával do Volentierových betónov. Následne ešte menší závar Trnavy, ktorý Volentier napokon prerušil.
     
    29:34
    Kanaet získal puk pri mantineli a poslal ho na voľného Grahama pred bránu, ten do dráhy puku vložil hokejku, ale puk mieri nad.
     
    30:12
    Žilka švihom zblízka, ozvali sa len betóny Hálu.
     
    30:54
    Fekiač sa snažil zakombinovať s Budom, ale puk im odskočil.
     
    31:17
    Fekiač sa teraz predviedol, prešmykol sa poza bránu, ale ani nadvakrát jeho prihrávka pred bránu na Budu nevyšla.
     
    32:06
    Zmätok pri modrej čiare, keď bol hlásený ofsajd Detvy. Trnavčania sa nevedeli dohodnúť kto puk prevezme. Napokon sa k tomu odhodlal Reho a skúsil expresne prihrávku poslať krížom na Lisoňa, ale dal mu to na dlhú hokejku.
     
    32:50
    Schmidt do pásma, prenechal na stred, Čunderlík ešte premiešal a strieľal, ale pred sebou mal Sládka a trafil jeho hokejku.
     
    33:30
    Po trnavskom tu máme závar Detvy. Puk dokonca odrazený skákal pred Hálom a následne ešte Žilka.
     
    34:31
    Zorvan dopredu neprešiel a následná prihrávka našla Juráka úplne voľného. Svoj únik na bránu však nepremenil. Trnava znova trošku rozvírila prach pred Volentierom, všetko skončilo po Demovej strele z ľavého kruhu, ktorú brankár Detvy chytil.
     
    35:28
    Môcikova strela sa odrazila od protihráča, na odrazený puk zareagoval Buda a rozbehol to dopredu. Hála drží.
     
    36:08
    Parkhouse a Graham pred Hálom, ktorý dobre vyrazil puk betónom. Burzala ho okamžite prevzal.
     
    36:47
    Říha do pásma, posunul sa po modrej s pukom. Loydl mu skúsil vziať puk, ale nepodarilo sa mu to. Říha následne posielal na bránu strieľanú prihrávku, ktorú ale nik neusmernil a Hálovi sa ocitol puk pri betóne, kde to tak celkom nečakal.
     
    37:18
    Hála má stále prácu a prerušuje hru po zákroku lapačkou.
     
    37:40
    Lisoň na Barana pred bránu, už to ale mal z uhla a rozvlnil sieť z bočnej strany. Skúšal poslať puk na Lisoňa, ale ten to nečakal.
     
    38:08
    Baran v šanci, z môjho pohľadu trochu zbytočne ešte presunul na Barinku. Na jeho zakončenie krásne zasiahol Volentier lapačkou.
     
    38:39
    Prečíslenie Detvy troch na dvoch, strela spoza Valjenta zblokovaná.
     
    39:19
    Kovaľ vracal prihrávku spoza brány medzi kruhy, ale nik ju nezachytil. Neskôr ešte snaha o vysunutie Juráka, ale prihrávku nezachytil a je z toho trnavský icing.
     
    40:00
    Vhadzovalo sa 1,6 sekundy pred koncom, Detva si puk rozohrala a po strele od modrej puk skončil v sieti. Rozhodca Novák ale rozpažil, bolo to už po siréne.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina bola čo do šancí opäť vyrovnaná. Trnava mala niekoľko dobrých na vyrovnanie stavu, ale nepodarilo sa jej to. Na druhej strane ju párkrát podržal Hála.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:28
    Lisoňova prihrávka nezachytená a icing Trnavy. Čiaroví ho síce zrušili, no hlavný píska, žiaden teč tam nebol.
     
    41:31
    Čunderlíkovi nevyšlo zakončenie a následne Detva vytlačila puk von z pásma.
     
    42:02
    Z pretlaku pred bránou Žilka vytiahol puk von a z otočky pálil, nepresne.
     
    42:25
    Zorvan si obhodil Kalináča, puk takmer zachytil ale Jurák. Napokon pred ním zakročili ďalší hráči Detvy.
     
    42:51
    Volentier mal zakrytý výhľad na Kalináčovu strelu, ktorá ale padla rovno do jeho lapačky, brankár samozrejme rýchlo reaguje a drží puk v nej.
     
    43:28
    Lisoň dostal prihrávku, po zasekávačke ju poslal na Môcika, no ten ďaleko neprešiel. Ani Poláček nestihol puk vziať na útok.
     
    44:13
    Loydl rozbehol rozohrávku sám, ale jednoduchý ťuk priamo do puku ho oň pripravil. Trnava sa tak trochu zdržala vzadu a keď už Čunderlík prešiel dopredu, strelu poslal privysoko.
     
    44:28
    Predajnianskeho strela od modrej na teč, nik nezareagoval, no potom sa diali veci. Hajnik ohrozil Hálu, ktorému puk poskakoval v bránkovisku, stiahol si ho hokejkou pred ďalším dobiedzajúcim hráčom.
     
    45:16
    Kovaľ chcel puk poslať na Kalináča, ale súper prihrávku zblokoval.
     
    46:36
    Ďalšie nepodarené prihrávky Trnavy, na druhej strane Říha poslal strelu od modrej, ale Graham ju nezachytil. Na druhej strane po ďalšom menšom závare Rehova strela zblokovaná do ochrannej siete.
     
    47:43
    Detva vyhadzuje vzduchom, Burzala puk nezachytil a cez neho to po pravom krídle rozbehol Hajnik. Spravil brzdu a chcel prihrať medzi kruhy Žilkovi, ale puk zblokoval Kalináč.
     
    48:07
    Hála chytá strelu z ľavého kruhu.
     
    48:46
    Detva dala gól!
    Chyba Trnavy, vzadu ostal iba Krajčík a k puku sa dostal Srnka. Vrátil ho na druhú stranu a JURAJ PETRO na protipohyb Hálu pridáva druhý gól hostí!
    Asistencie: Branislav Srnka a Lukáš Říha.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 935 divákov.
     
    50:36
    Baran sa ukázal pred Volentierom, ktorý už mal pokrytý puk. Traja si ho tam popoštuchovali, na čo zareagoval Lisoň odtláčaním Fekiača. Ten sa začal oháňať tiež a obaja pôjdu von.
     
    50:36
    Trnava – Marek Lisoň a Detva – Patrik Fekiač – obaja dve minúty za hrubosť. Hra pokračuje v štyroch na štyroch.
     
    51:06
    Petro dobre otravuje pri mantineli Čunderlíka, následne zblokoval prihrávku mierenú Schmidtovi.
     
    51:40
    Trnava sa nevie vyslobodiť z obranného pásma. Graham už po druhý raz v krátkom slede preveril Hálovu pozornosť.
     
    52:01
    Tak teraz Volentier zasahuje aj s potrebným šťastím. Voľná prihrávka pre Môcika, ktorý z prvej napálil na bránu. Volentier drží, puk mu ostal niekde pri betóne, tak si radšej sadol, aj keď mám pocit, že si celkom istý nebol, kde ten puk má.
     
    52:38
    Kalináč posielal puk pred bránu na Juráka, Volentier s natiahnutým betónom tak, že oň Jurák zavadil a puk končí mimo. Následne ešte ten istý betón zastavil Burzalovu strelu.
     
    53:23
    Poláček na modrej zakopol a Detva šla do prečíslenia. Graham sa uvoľnil a skúsil to sám, ale Hála výborne zakročil.
     
    53:39
    Hajnik zachytil puk po vhadzovaní v obrannom pásme, ale Valjent ho so Žilkom do útoku nepustil.
     
    54:43
    Schmidt nemal komu a už keď mal pred bránou Kovaľa, ten bol tiesnený Pačom. Detva hrá dnes omnoho lepšie v obrane, vykrýva priestory a dáva si pozor na hráčov. Takto má hrať mužstvo, ktoré bojuje o postup.
     
    56:11
    Po vhadzovaní čistý priestrel Krajčíka, puk prešiel cez hráčov, no nie presne na bránu.
     
    57:09
    Kalináč na Juráka, ten chcel strieľať čím rýchlejšie, tak na Volentiera poslal bekhend. Pre brankára malina.
     
    57:51
    Sládok od modrej čiary, pred bránou teč, ale Loydlov. Puk nedokázal zblokovať dobre, pokračoval ďalej a len na pár centimetrov sa vyhol žrdi.
     
    58:05
    Oddychový čas pre Trnavu.
     
    58:30
    Hála ešte radšej vyčkával v bráne a dobre spravil. Kanaet získal puk a Detva sa dostala do útoku.
     
    58:47
    Môcikova strela, Volentier len blokuje do rohu.
     
    58:58
    Hra prerušená, Trnava má vhadzovanie v útočnom pásme a Miroslav Hála schádza na striedačku.
     
    59:05
    Kalináč vyhral buly dozadu na Loydla, ten trochu premiešal a poslal puk pred bránu práve na svojho kamaráta. Kalináč bol postavený trochu chrbtom, tak zakončil zadovkou, Volentier puk dostal do betónu.
     
    59:36
    Icing Detvy.
     
    59:45
    Detva mohla pridať aj gól do prázdnej, ale Srnkovu prihrávku Říha nezachytil.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Detva hrala s nožom na krku, k zápasu sa ale postavila veľmi zodpovedne. Tak ako včera rozhodol brankár v negatívnom slova zmysle, tak dnes Volentier svoj tím podržal v pozitívnom duchu a vychytal zaslúženú nulu. Séria sa teda sťahuje pod Poľanu, rozhodne sa v piatok 13. februára. Do čítania, priatelia! (19:04:33)

    Dominika Haršáni Handzušová


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Gladiators Trnava. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 7. Tupý (Graham, Srnka), 49. Petro (Srnka, Říha)


    HK Gladiators Trnava: Hála – Poláček, Reho, Krajčík, Valjent, Burzala, Demo, Loydl, Hronec – Lisoň, M. Baran, Glemba – M. Čunderlík, D. Schmidt, P. Barinka – Jurák, Kalináč, Kovaľ – Môcik, Hrbáčik, Rosa.
    HK Detva: Volentier – Pač, T. Tupý, Pinka, Sládok, J. Predajniansky, Zorvan, Gábor, Mačkovič – J. Petro, Srnka, Hajnik – Graham, Kanaet, Parkhouse – S. Buda, P. Fekiač, J. Žilka – Říha.

    Rozhodca: Novák – Návratek, Synek

    Diváci: 935