Trnava – Detva 6:2 (kon.) | Michalovce – Lipt. Mikuláš 4:3 (kon.) | P.H.K. 3b Prešov – Spišská N. Ves 2:3 (kon.)
Senica – Bardejov 0:3 (kon.)
koniec
HK Gladiators Trnava
6:2 (4:1, 0:1, 2:0)
HK Detva
Utorok 10.02.2015, 17:00 • Zimný štadión Trnava • TIPOS Slovenská hokejová liga play-off
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vítam vás pri sledovaní textového onlajn prenosu z tretieho štvrťfinálového zápasu medzi Trnavou a Detvou. V skratke sa ešte pred ním pozrieme na to, ako sa sem vôbec tieto dva tímy dostali a ako sa im darilo v prvých dvoch zápasoch play-off.

    * základná časť

    HK GLADIATORS TRNAVA
    Základná časť bola pre Gladiátorov dosť rozpačitá. Po minuloročnom úspechu, kedy kolektív bez veľkých mien dokázal skvelé výsledky, boli pre ich fanúšikov tie tohosezónne spočiatku možno sklamaním. Tím však prešiel veľkým prerodom a má mladých a menej skúsených hráčov. Cieľ pre sezónu – postúpiť do osmičky a vyhnúť sa play-out – tím splnil. Všetko ďalšie je "nadplán", no je jasné, že to teraz Trnavčania nezabalia len preto, že už ďalej ísť nemusia. Práve naopak, chcú dokázať, že opäť aj bez veľkých mien, no skvelým kolektívom, môžu veľa dokázať.

    HC 07 ORIN DETVA
    Naopak Detvania zažívali základnú časť ako na výslní. Do posledných kôl sa bili o prvú priečku so Spišiakmi. Ich tím sa oproti ostatnej sezóne až tak výrazne nezmenil, no mladší hráči sú tu dlhodobo a už dokázali ako-tak hokejovo vyspieť. Na svojom úzkom ľade navyše dokázali ušiť zakaždým taktiku, s ktorou sa súperi nie vždy dobre vysporiadali. Vonku im však občas robí spočiatku problém adaptovať sa na iné rozmery. Práve v play-off to ale môže byť úplne iné.

    * vzájomné zápasy
    V ZÁKLADNEJ ČASTI vždy platilo "môj dom – môj hrad". V prvom zápase v Detve bolo veľmi vidieť, že v trnavskom drese tu množstvo hráčov hralo úplne prvý raz a nevedeli, čo vôbec od tohto prostredia čakať. Výhra domácich 4:0 hovorila jasnou rečou. Neskôr v decembri už podali Gladiátori o čosi lepší výkon, no absolútne to nestačilo na Detvu, ktorá vyhrala 4:1.
    V Trnave sme videli v prvej odvete obojstranne veľmi dobrý hokej, Detva však ťahala za kratší koniec. Trnava zvíťazila 2:1. V druhom zápase, po novom roku, už to akoby bola úplne cudzia Detva, nevýrazná a zaskočená. Gladiátori vyhrali 4:1.

    * ŠTVRŤFINÁLE
    V prvom stretnutí ušil tréner Gladiátorov na Detvu dobrú taktiku. Jeho zverenci ju splnili a dokázali uspieť. Zvíťazili 4:1, pričom vyhnali z brány aj Jozefa Račka, ktorého si Detva zaobstarala ako posilu do play-off.
    V druhom zápase už to taká sláva z trnavskej strany nebola. Aj Detva sa vyvarovala bojácnemu úvodu, zapla od začiatku na plné obrátky a vyplatilo sa jej to. Hála sa v bráne prekonával, no nestačil zabrániť vysokej prehre 1:6.
    Do Trnavy sa tak séria sťahuje za vyrovnaného stavu 1:1 na zápasy. Detva tu chce uspieť, najlepšie hneď v prvom stretnutí. Trnava chce prekvapiť a už sa do náročného prostredia pod Poľanou nevracať.
     
    Stretnutie povedie ako hlavný rozhodca Miroslav Štefik. Na čiarach mu budú asistovať Martin Nosek a Martin Vyoral.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Gladiators Trnava: Hála – Poláček, Reho, Krajčík, Valjent, Burzala, U. Demo, Hronec, D. Kubica – Lisoň, M. Baran, Môcik – Hluch, M. Čunderlík, P. Barinka – Glemba, D. Schmidt, Kovaľ – D. Božik, Hrbáčik, Rosa.

    HC 07 Orin Detva: Volentier – Pač, T. Tupý, Pinka, Sládok, J. Predajniansky, Mačkovič, Gábor – J. Petro, Srnka, Říha – Graham, Kanaet, Parkhouse – S. Buda, P. Fekiač, Zorvan – Hajnik, V. Fekiač, J. Žilka.

    Rozhodca: Štefik – Nosek, Vyoral.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:14
    Ako prvá strieľa Detva, Petrovo nahodenie spoza kruhov tečoval Srnka mimo bránu.
     
    00:46
    Ani Trnave nahodenie nevyšlo, Srnka vybojoval puk v rohu a posiela na Grahama, ktorého strelu z ľavej strany Hála vyráža.
     
    01:00
    Dobrá prihrávka na voľného Pinku, ale ten si ešte puk pristavil a hráči sa tak stihli presunúť. Hála kryje.
     
    01:05
    Po vhadzovaní ďalšia strela Detvy, Hála ju lapačkou len zblokoval.
     
    01:42
    Barinka vrátil prihrávku dozadu na Čunderlíka, jeho strelu usmernil Volentier mimo plochu. Po prerušení hry si čosi vysvetľuje Sládok s Hluchom, Nosek ich od seba posiela preč.
     
    02:06
    Trnava vytlačila puk od mantinelu bližšie k bráne, kde sa mohol presadiť Glemba, no bol príliš blízko Volentiera, ktorý mal tento priestor vykrytý. Posúval puk na voľný priestor, ale tu nemal žiadneho spoluhráča.
     
    02:40
    Na druhej strane opäť Hála včas reaguje na strelu z kruhu.
     
    03:46
    Petro sa snaží režírovať útok svojej formácie, pripravil puk na prechod cez modrú, ale Říha akoby mal spomalené korčule. Na druhý raz už to Srnkovi vyšlo, ale dlho sa hostia v útočnom pásme nezdržali.
     
    04:21
    Veľmi dobrá strela Grahama preverila Hálovu lapačku! Hneď vzápätí menšia šarvátka pred bránou domácich, ale čiaroví všetko v pokoji riešia.
     
    05:13
    Opäť musel Hála zasahovať a hneď vzápätí Trnava zaútočila. Sám pred bránou Čunderlík, dostal prihrávku, ale nedokázal si puk včas spracovať. Strela mierila nad Volentiera, ten ju ešte vyblokoval do ochrannej siete.
     
    05:58
    Hála vyrazil strelu od modrej čiary a Môcik odrazený puk okamžite vyslal dopredu. Prihrávka však bola o čosi pomalšia a Lisoň puk zachytil už za čiarou a tak namiesto úniku na bránu sa píska ofsajd.
     
    06:11
    Detva – Jakub Predajniansky – dve minúty za nedovolené bránenie v hre. Trochu smolný moment pre bystrického obrancu, hokejku zamotal medzi Lisoňove nohy, ten sa chcel pohnúť a zákonite padol. Keby ju "Predo" stihol včas vytiahnuť, bol by to len klasický "neviditeľný" faul, ktorý rozhodcovia nezvyknú pískať.
     
    06:43
    Zatiaľ sa Trnave nedarí v útoku a Detva sa tak včas dostáva k pukom a posiela ich preč.
     
    07:13
    Detva dala gól!
    Obrovská chyba v rozohrávke Trnavy, puk ušiel na modrú na Budu. Krajčík proti nemu nestíhal ísť, ale zbytočne mu začal ustupovať a pustil ho tak nielen k puku, ale i k strele. Tú už PATRIK FEKIAČ pred Hálom poľahky dorazil do siete.
    Asistencia: Slavomír Buda.
     
    08:12
    Detva v závere oslabovky ešte ušla dopredu, keď Demo pri mantineli v súboji stratil stabilitu. Petrovu strelu spoza brániaceho hráča Hála drží.
     
    09:28
    Trnave nevyšiel ďalší útok, Božikovu prihrávku pred bránu nemal kto zachytiť. Puku sa chopil Žilka a zamieril na opačnú stranu.
     
    09:51
    Detva – Dominik Kanaet – dve minúty za seknutie.
     
    10:19
    Valjent pred bránou netečoval puk, ten mieri až na zadný mantinel a Detva vyhadzuje. Puk ale stroskotal na striedačke hostí.
     
    10:33
    Hála využíva svoje právo chytať puk po celej šírke klziska, vykorčuľoval proti vyhodeniu a radšej ho prikryl lapačkou. Detva tak má vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    10:49
    Trnava dala gól!
    MAREK LISOŇ prešiel cez stredné pásmo a z pravého kruhu vystrelil, puk preplachtil pomedzi vyrážačku a betón Volentiera k vzdialenejšej žrdi jeho brány!
    Bez asistencie.
     
    11:42
    Trnava dala gól!
    Z rohu ušiel jednému zo súperových hráčov puk a MARTIN KOVAĽ to využil a strelou prekvapil Volentiera!
    Bez asistencie.
     
    11:42
    Dušan Kapusta reaguje oddychovým časom.
     
    11:42
    A tak možno som sa preriekla a tajm si vzal asistent trénera. Pri hráčoch totiž rozdáva pokyny pán Lupták.
     
    12:04
    Reho od modrej, Predajniansky sa mierne zblokovanej strele uhol a tak mieri do rohu. Následne spoza ľavého kruhu Baran, to už Volentier vyráža do siete.
     
    12:55
    Žilka sa stihol vytiahnuť a tak sa nemusel pískať ofsajd, Viktor Fekiač s pukom mohol prejsť dopredu. Namieril prihrávku na stred voľnému Hajnikovi, ktorý to trestuhodne strieľal rovno do Hálu. Ten ale puk vyrazil a nasledovala nebezpečná dorážka, ale tu už Hála výborne zasiahol.
     
    13:37
    Oba tímy striedali a to Detva využila prihrávkou na Říhu, ktorý to ale posúval za seba, ťažko povedať komu. Puk prevzal Sládok a pálil, Hála strelu vyrazil a hokejkou poslal do priestoru. K strele sa tak dostal aj Pinka.
     
    14:04
    Trnava dala gól!
    Burzala poslal na bránu prihrávku na teč, PETER BARINKA nepovšimnutý hosťujúcou obranou tečoval puk za Volentierov chrbát.
    Asistencia: Ondrej Burzala.
     
    14:12
    Hneď po vhadzovaní sa Trnava natlačila dopredu, Pač stíhal len ledva-ledva, ale hodil sa ešte na ľad a zblokoval Glembovu strelu.
     
    14:45
    Volentier sa predviedol lapačkou, puk síce nechytil, ale aspoň ho vyrazil a jeho spoluhráči posúvajú dopredu.
     
    15:11
    Detva – Jozef Sládok – dve minúty za nešportové správanie. Absolútne zbytočný faul.
     
    15:38
    Po vhadzovaní sa Trnava hneď tlačila na bránu, ale puk ostal v bránkovisku. Volentier toho chudák musí mať plné trubky.
     
    16:06
    Volentier prerušuje hru po Valjentovej strele od modrej čiary.
     
    16:50
    Trnava rotovala puk a vyzeralo to síce pekne, no strela chýbala.
     
    17:30
    Pinka zblokoval Kovaľovu snahu o prihrávku Schmidtovi a puk tak je na zadnom mantineli. Dôležité oslabenie Detva prežila.
     
    18:34
    Poláček od modrej, puk prevzal Baran a snažil sa po otočke poza bránu zakončiť. Jemu bránenému strela nevyšla, ani Môcik na odkrytý priestor nereagoval.
     
    18:41
    Trnava dala gól!
    Z následnej akcie už ale Gladiátori strieľajú štvrtý gól! Baranovu ďalšiu strelu pred bránou usmernil za Volentiera MAREK LISOŇ.
    Asistencia: Martin Baran.
     
    18:41
    Viktor Volentier odchádza z brány, nahradí ho Jozef Račko.
     
    19:21
    Zorvan chcel ísť dopredu, ale pomedzi dvoch nemal nárok.
     
    19:44
    Zorvan neúnavne naháňa puk i hráčov s ním.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou prvú tretinu plnú situácií, ktoré by stačili aj na celý zápas. Gladiátori zatiaľ vedú o tri góly a už vyhnali z brány prvého brankára Detvy. Uvidíme, čo prinesie ďalší priebeh.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:14
    Trnava – Pavol Poláček – dve minúty za seknutie.
     
    21:10
    Detva sa usadila v obrannom pásme Trnavy, zatiaľ však neohrozila Hálu.
     
    22:46
    Trnava – Pavol Poláček – dve minúty za seknutie.
     
    23:04
    Zatiaľ Detva do útočného pásma nepáchla.
     
    23:28
    Nahodenie dopredu Krajčík znova vyhadzuje. Následne ofsajd Detvy.
     
    24:02
    Konečne to Detva trochu roztočila. Petrova strela vyzerala nebezpečne, ale tesne minula Hálovu bránu.
     
    24:37
    Reho zblokoval Srnkovu strelu mierne z uhla a následne sa Trnavčania oslobodili vyhodením.
     
    25:12
    Valjent napriahol od modrej, zaznelo niekoľko tečov, ale puk sa napokon ozval o zadný mantinel.
     
    25:34
    Pred Račkom puk poskakuje, Lisoň od modrej netrafil dobre, Krajčík nedokázal dorážkou puk zachytiť.
     
    26:27
    Barinka zabojoval o puk a vyslúžil si potlesk divákov. Preniesol hru do útočného pásma, kde prihrával na Kovaľa, ale pred toho sa na poslednú chvíľu stiahol Mačkovič a zabránil pohrome.
     
    27:16
    Trnava s prehľadom. Reho na Poláčka, ten cez Kovaľa rozohral dopredu, ale puk ušiel na bránu. Račko puk radšej pred Schmidtom prikryl.
     
    28:01
    Krajčík od modrej, Račko vyráža. Následne Detva prešla do útoku, ale Hála bez problémov vyrazil strelu spoza kruhov.
     
    28:35
    Petro prešiel do útočného pásma a prihral do strany Říhovi. Jeho strelu Hála drží v náručí.
     
    28:46
    Trnava v prečíslení, Barinka pripravil prihrávku pre Glembu, ktorý ale puk len pohladil a poslal ho mimo bránu! Račko by sa nestihol presunúť.
     
    29:02
    Detva dala gól!
    Detva vyhrala buly a po teči sa puk odrazil za Hálu! Gól strelil BRANDEN PARKHOUSE.
    Asistencie: Dominik Kanaet a David Graham.
     
    29:54
    Pač od modrej čiary, puk ostal pred Hálom. Buda sa snažil ho prekonať, posunul puk za jeho chrbát, no z uhla len do bránkoviska.
     
    30:54
    Viktor Fekiač rozohral puk do útoku a pýtal si ho späť, ale Hajnik to skúsil sám.
     
    31:07
    Srnkovi strela nevyšla, následne ešte na odrazený puk skúšal napáliť na bránu Petro, ale odskočil mu.
     
    31:34
    Říha vymyslel peknú prihrávku na Petra, ale ten z prvej netrafil dobre. Puk len poskočil zaňho.
     
    32:52
    Valjent puk len nahodil a išiel striedať. Napádal len Glemba, práve keď zmenil smer že ide i on striedať, Pač stratil pri bráne stabilitu a puk bol nekrytý. Glemba zareagoval neskoro, hostia sa stihli na puk stiahnuť.
     
    33:23
    Burzala z ľavého kruhu cez prehustený priestor, puk sa poodrážal. Kovaľ si puk vzal, ale poza bránu cez dvoch neprešiel.
     
    34:40
    Poláček zatiahol vyhodený puk späť do útočného pásma, otočil sa tvárou k modrej, ale ťahom puk poslal na bránu. Ozvala sa konštrukcia, ale zrejme len spodný oblúk brány, Račko mal priestor dobre vykrytý.
     
    35:19
    Sympatická snaha Žilku, ktorý sa od zadného mantinelu vytiahol pred bránu a skúšal to na Hálu bekhendom. Hála ale drží puk.
     
    36:03
    Trnava – Michal Valjent – dve minúty za hákovanie.
     
    36:55
    Detva roztočila puk po pásme, Pač ho ale radšej preskočil než by mal strieľať stredom. Pri tom puk zblokoval a na Petra už sa nedostal. Neskôr strelu od modrej už dostal Hála na seba.
     
    37:23
    Predajniansky pripravil puk a poslal prihrávku na Sládka, jeho strelu pred bránou zblokoval Krajčík.
     
    37:47
    Kanaet sa individuálne predral až do pásma, ale len na roh. Musí si počkať na spoluhráčov.
     
    38:08
    Sládkovi strela vôbec nevyšla a následne Trnava puk vyhodila. Nie na dlho, nahodenie zo stredného pásma ale Hála drží v lapačke.
     
    38:31
    Môcik nezachytil dobre prihrávku a nemal čas puk lepšie spracovať a tak strela nestála za to.
     
    39:28
    Trnava už potrebuje prestriedať, ale ešte mala príležitosť. Glemba potiahol cez voľný priestor, strelu však nenamieril presne a puk sa odrazil od korčúľ Pinku.
     
    39:58
    Patrik Fekiač spoza ľavého kruhu, strela mierne mimo, ale vyzerala nebezpečne.
     
    40:00
    Následne po strele škaredý faul za bránou, Trnava začne tretiu tretinu presilovkou.
     
    40:00
    Detva – Tomáš Tupý – dve plus automaticky desať minút za napadnutie oblasti hlavy a krku.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina bola v réžii Detvy, Trnava jej nechala priestor na tvorenie a aj niekoľko presilových hier. Žiadnu z presiloviek ale nedokázali lepšie hostia využiť. Gól strelil Parkhouse po odraze po vhadzovaní a tak do tretej tretiny pôjde Detva s dvojgólovým mankom.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Môcik sa snažil prihrať cez modrú Baranovi, ale nevyšlo a Detva posiela puk preč.
     
    40:33
    Opäť sa Trnava v pásme neudržala.
     
    40:57
    Buda v oslabení skúsil zaútočiť, samému mu to nevyšlo, neskôr nezachytil puk na teč. Aspoň ale zdržal čas.
     
    41:38
    Barinka od modrej rozohral a presunul sa oblúkom pred bránu, kam aj dostával prihrávku, ale Čunderlík puk ešte zblokoval a Barinka tak pálil naprázdno.
     
    41:55
    Čunderlíkova prihrávka na Valjenta neprešla, Detva sa oslobodila a zrejme už prežije toto oslabenie.
     
    42:38
    Srnka prešiel do útoku a nechal puk na modrej, Říha sa naň dobre pozrel a pálil. Hála vyráža.
     
    42:49
    A už sme na druhej strane, kde Račko prikrýva strelu zblízka.
     
    43:03
    Dobrá strela Hrbáčika po vhadzovaní, s vyrazeným pukom sa pustil dopredu Hajník, Hála zasahuje lapačkou.
     
    43:34
    Trnava – Dávid Božik – dve minúty za podrazenie.
     
    46:00
    Detva bola v útočnom pásme, ale nepodarilo sa jej presilovú hru využiť.
     
    46:16
    Trnava dala gól!
    Čunderlík krásnou prihrávkou poslal do jazdy puk na PETRA BARINKU, ktorý si počkal a predviedol sa strelou do vinkla!
    Asistencie: Martin Čunderlík a Pavol Poláček.
     
    46:33
    Šanca po odraze puku, ten pred bránou prevzal Božik, otočil sa a zakončil, ale puk ostal medzi betónmi natiahnutého Račka! Ešte sa snažili Gladiátori puk dostrkať za čiaru, brániaci hráči ale svojmu brankárovi pomohli pokryť puk.
     
    47:57
    Od mantinelu vyškriabnutý puk pre Lisoňa, ktorý pálil z prvej, Račko povyskočil a puk vyrazil.
     
    48:11
    Trnava dala gól!
    ONDREJ BURZALA zahanbil hosťujúceho brankára! Trnava vo veľkom striedala a Burzala len nahodil puk na bránu, hádam meter od červenej stredovej a puk na radosť domácich divákov skončil až v sieti! Račko smutne ostal na kolenách.
    Asistencie: Marek Lisoň a Martin Baran.
     
    48:23
    Trnava – Pavol Poláček – dve minúty za podrazenie.
     
    48:37
    Detva sa snaží to rýchlo rozhýbať, dobrá strela Parkhousea z pravého kruhu, ale do Hálu, ktorý puk vyráža do ochrannej siete.
     
    49:34
    Predajniansky ešte zbytočne predlžoval po modrej a neskôr Detva o puk prišla.
     
    50:23
    Zorvan si pekne obišiel v strednom pásme Hrbáčika, jeho strelu ale Hála bez problémov chytá.
     
    50:26
    Po vhadzovaní Pač, Hála reaguje vyrážačkou, puk posiela do rohu.
     
    50:33
    Opäť sa Pačovi po vhadzovaní otvoril priestor a tak znova pálil, Hála znova vyráža.
     
    50:58
    Viktor Fekiač šikovne smeroval puk cez os, ale prihrávku zblokoval Hronec.
     
    51:40
    Trnava – Kristián Krajčík – dve minúty za hákovanie.
     
    51:58
    Trnava puk vyhodila, Račko si poň prišiel do rohu a nenechal Barinku, aby mu ho vzal.
     
    52:14
    Teraz už ale nedorozumenie vzadu a Barinka zachytil puk, trošku hru spomalil a snažil sa prehodiť Račka, ale prehodil aj bránu.
     
    53:30
    Graham sa dobre vytiahol z ľavého krídla, ale ani nadvakrát puk neprepasíroval cez Hálovu lapačku.
     
    54:05
    Vlna nevôle na tribúnach i striedačke, Poláček skončil podťatý na ľade, no rozhodca hru nechal pokračovať. Hoci Trnava viedla puk a mohlo by sa prerušiť, aby Poláčkovi pomohli na striedačku, stále sa hrá.
     
    54:59
    Malú domov od Lisoňa Hála nečakal, len-len, že puk nešmykol bližšie k jeho bráne!
     
    55:33
    Ivan Petrovič sa na striedačke rozcvičuje, máme prerušenú hru a tréner píska na Hálu, či si nechce oddýchnuť. Ten ale kýve hlavou, a tak Petrovič zatiaľ počká v prilbe na striedačke.
     
    56:19
    Ukážkové napádanie od Barinku, Trnava tak znova v útočnom pásme získala zdanlivo už stratený puk. Strieľal Čunderlík, ale neuspel.
     
    57:21
    Miroslav Hála schádza z ľadu za mohutného potlesku. V bráne ho nahradí Ivan Petrovič.
     
    57:26
    Vhadzovalo sa v útočnom pásme Detvy a tak Petrovič hneď dostáva príležitosť na rozchytanie.
     
    58:06
    V zmätku pred bránou Petrovič prišiel o hokejku, prvý útok hostí sa snažil ho prekonať, ale nevyšlo.
     
    58:37
    Barinka rozhodil puk, Hluch strieľal. Račko len vyrazil, ale mal čas si puk pokryť.
     
    58:57
    Šikovná prihrávka na Schmidta na útočnú modrú, presunul cez os na Kovaľa, jeho strelu Račko chytá.
     
    59:04
    Detva – Jakub Predajniansky – dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    59:12
    Puk po vhadzovaní odskočil k modrej, skôr než Demo bol pri ňom Zorvan a zrýchlil dopredu, no druhý bek ho skrižoval.
     
    59:40
    Puk v strednom pásme, Zorvan už len symbolicky nahadzuje do útoku.
     
    59:53
    Burzala za bránou, puk si už len posúva so spoluhráčmi a standing ovation divákov.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Trnava jasne zdolala Detvu v prvom domácom zápase 6:2. Zajtra bude mať prvý mečbal, no ešte zďaleka nie je koniec.
    Ostaňte s nami, prinesieme vám ešte hlasy trénerov z oboch táborov.
     
    Dušan Kapusta, tréner Detvy: "Šli sme do vedenia v oslabení, no to, čo sme mali potom potvrdiť, sa nám nepodarilo. Pri našom oslabení stratil náš hráč puk v strednom pásme a dostali sme gól na 1:1. Vtedy začala naša zlá hra, ktorá pokračovala počas celého zápasu. Hlavne v prvej tretine nás súper v priebehu pár minút minút trikrát prekonal. Myslel som, že gól z druhej tretiny nás ešte nakopne, predsa len, 4:2 v play-off zápase je ešte hrateľný výsledok. No v tretej tretine ani po motivačných veciach v kabíne hráči nehrali to, čo som si predstavoval. Na 5:2 sme dostali úplne fatálny gól a ten v podstate rozhodol o výsledku."

    Matej Ševčík, tréner Trnavy: "My sme do toho vstúpili veľmi nervózne. Chalani, možno premotivovaní, robili najmä v prvých minútach chyby. Boli sme následne hlavne efektívnejší, ani nie tak lepší, a to, že sme dali góly, nám veľmi pomohlo, hlavne psychicky. Nemyslím si, že sme hrali dobre, napriek tomu, že výsledok je jednoznačný, myslím, že súper keby bol efektívnejší, dá nám oveľa viac gólov. Nepodržala ho ale obrana a brankári, čo sa zajtra určite zmení a to bude pre nás najväčšia výzva, zopakovať výsledok, ktorý bol dnes. To sú ale veci, ktoré sa nám celú sezónu nedaria a tak to bude ešte väčšia výzva ako to bola dnes." (19:36:43)

    Dominika Haršáni Handzušová


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Gladiators Trnava. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 11. Lisoň, 12. Kovaľ, 15. Barinka (Burzala), 19. Lisoň (Baran), 47. Barinka (Čunderlík, Poláček), 49. Burzala (Lisoň, Baran) – 8. P. Fekiač (Buda), 30. Parkhouse (Kanaet, Graham)


    HK Gladiators Trnava: Hála (58. Petrovič) – Poláček, Reho, Krajčík, Valjent, Burzala, U. Demo, Hronec, D. Kubica – Lisoň, M. Baran, Môcik – Hluch, M. Čunderlík, P. Barinka – Glemba, D. Schmidt, Kovaľ – D. Božik, Hrbáčik, Rosa.
    HK Detva: Volentier (19. J. Račko) – Pač, T. Tupý, Pinka, Sládok, J. Predajniansky, Mačkovič, Gábor – J. Petro, Srnka, Říha – Graham, Kanaet, Parkhouse – S. Buda, P. Fekiač, Zorvan – Hajnik, V. Fekiač, J. Žilka.

    Rozhodca: Štefik – Nosek, Vyoral

    Diváci: 750