Dortmund – Augsburg 0:1 (kon.) | Hoffenheim – Brémy 1:2 (kon.) | Hertha – Leverkusen 0:1 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Stuttgart 0:0 (kon.) | Paderborn – Hamburger 0:3 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
1:2 (1:1)
Werder Brémy
Streda 04.02.2015, 20:00 • Rhein-Neckar Arena (Sinsheim) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Hostia sa úspešne i vďaka nedovoleným zákrokom držia na polovici súpera. Hoffenheim záver absolútne nezvláda. Bartelsovi ani jeho koučovi Skrypnykovi táto karta prekážať nebude.
     
    89
    V samom závere zápasu opúšťa hraciu plochu nervózny strelec úvodného gólu dnešného večera Franco Di Santo. Opačným smerom putuje Izet Hajrovič.
     
    83
    Aj na domácej strane sa prvým potrestaným hráčom stáva náhradník, konkrétne nedávno prichádzajúci Rudy. Ten narozdiel od Kroosa potreboval „až" šesť minút.
     
    81
    Bičakčič sa už s bolestivou grimasou dvíha na nohy a popri tom ešte stíha čosi vykrikovať na faulujúceho Selkeho. Medzitým strieda Viktor Skrypnyk, ktorý práve Selkeho nahrádza Sternbergom.
     
    78
    Hraciu plochu opúšťa i vyhlásený exekútor domácich štandardných situáciu a muž s vynikajúcou strelou Pirmin Schwegler. Na jeho miesto naskakuje Rudy.
     
    75
    Niekdajší spoluhráč Miroslava Stocha z londýnskej Chelsea Franco Di Santo sa nám vzápätí prezentoval i ďaleko pozitívnejšie, keď takmer definitívne rozhodol dnešné stretnutie. Po Polanskeho chybe v rozohrávke sa brémski hráči vyrojili dopredu. Po ľavej strane ťahal akciu hostí práve Di Santo. Argentínsky útočník si po krátkej kľučke v šestnástke dokonca sám prichystal parketu, no jeho obaľovačka pračkou smerovala tesne mimo ľavej žrde. Baumannov nezostávalo nič iné, než sa modliť, aby prízemný pokus po tretíkrát nenapol sieť jeho svätyne.
     
    72
    Strelec otváracieho gólu dnešného duelu Franco Di Santo ako tretí hráč hostí vidí žltú kartu, keď na pravej strane podrazil Schweglera.
     
    66
    Aj druhý kartový trest dnešného zápasu putuje do tábora hostí. Jej adresátom je Santiago García, ktorý lakťom zasiahol do tváre Vollanda.
     
    65
    Domáci manažér Markus Gisdol po dvadsiatich minútach druhej časti strieda hneď dvojnásobne. Namiesto Szalaia s Elyounoussim prichádza Modeste a Schipplock.
     
    64
    Opäť ju rozohrával juhokórejský ľavý obranca Jin-Su Kim, ktorý takmer obstaral i druhé vyrovnanie modro-bielej partie. Kim z nejakých dvadsiatich troch metrov nádherne krútil loptu povedľa rozostupujúci sa múr brémskeho výberu. Lopta napokon presvišťala tesne povedľa ľavej žrde bránky zaskočeného Raphaela Wolfa, ktorý zrejme čakal Kórejčanov center. Ambicióznemu pokusu chýbalo nejakých tridsať centimetrov. Skrypnykovi zverenci každopádne zostávajú vo vedení.
    Philipp BARGFREDE - 1:2
     
    52
    Werder Brémy dali gól!
    Hosťom vychádza vstup do druhého polčasu rovnako úspešne, ako tomu boli i v prvej časti. Tentokrát im stačilo ešte o minútu menej, aby sa dostali opäť do vedenia. Po outovom vhadzovaní z pravej strany sa lopta dostala k Di Santovi, ktorý sa s loptou ešte neotočil. Následne sa Vestergaard zrazil v snahe o koncovku s Kroosom a bol to napokon až PHILIPP BARGFREDE, ktorý za prispenia teču upratal loptu do siete. Dezorientovaný Oliver Baumann nedokázal reagovať na zmenu trajektórie letu guľatého nezmyslu, Werder sa možno nezaslúžene po druhýkrát v zápase ujíma vedenia!
     
    46
    Mladší brat Toniho Kroosa – Felix sa presne po minúte pobytu na hracej ploche stáva prvým potrestaným hráčom dnešného zápasu. Môže za to podrazenie domáceho kapitána Becka.
     
    46
    Polčasová prestávka priniesla jednu zmenu na strane hostí. Absolútne neviditeľného Levina Öztunalıho nahrádza nemecký stredopoliar Felix Kroos.
     
    44
    Pirmin Schwegler má vynikajúcu pravačku a rozhodne nemrhá svojim potenciálom. Po krásnej individuálnej akcii mu prenechával parketu Ádám Szalai, ktorý sám mohol zakončovať. Namiesto toho z dvadsiatich metrov natiahol práve Schwegler. Švajčiarsky stredopoliar mieril svoju jedovatú ranu pod brvno hosťujúcej svätyne, no Raphael Wolf akrobatickou parádou vytiahol loptu nad brvno. Na druhej strane zas štandardná situácia prepadla k Daviemu Selkemu, ktorý zblízka trafil len ľavú nohu gólmana Baumanna. Ten reagoval proti jeho strele zo siedmich metrov veľmi pohotovo.
     
    39
    Doteraz výborne chytajúci Raphael Wolf vyprodukoval hrozitánsku hrúbku, ktorá už mohla dokonať obrat lepšieho Hoffenheimu. Z pravej strany tentokrát rozohrával priamy kop Jin-Su Kim a zdá sa, že po Schweglerovi má domáci výber i druhého vyhláseného špecialistu na štandardky. Kimov prudký, krútený center totiž vypadol Wolfovi z rúk priamo na kopačku domáceho stopéra Strobla, no ten nedokázal zo siedmich metrov upratať loptu do siete. Jednak kvôli vlastnej neschopnosti a taktiež i dobrej pozičnej hre Gálveza. Pokračujeme za nerozhodného rezultátu.
     
    38
    Zatiaľ je pravdepodobnejšia tá druhá možnosť. Po dlhej lopte do šestnástky sa okolo Gálveza pretiahol Firmino, ktorý už z bezprostrednej vzdialenosti neprestrelil výborného Wolfa.
    Ermin BIČAKČIČ - 1:1
     
    34
    Hoffenheim dal gól!
    Jeden z hlavných vinníkov úvodného gólu dnešného duelu ERMIN BIČAKČIČ svoju chybu napravil najlepším možným spôsobom. Od ľavej rohovej zástavky rozohrával štandardnú situáciu tradičný exekútor Pirmin Schwegler. Jeho center na bližšej žrdi ešte podvihol Ádám Szalai, ktorý dokonale pripravil loptu pre bosenského stopéra. Ten ju dostal ideálne do kroku a prudkou hlavičkou z malého vápna prekonal bezmocného Wolfa, ktorý nedostal akýkoľvek priestor na reakciu. V Sinsheime začíname desať minút pred prestávkou odznova!
     
    24
    Dlho to už ale platiť nemuselo, pretože Hoffenheim takmer dokázal po rýchlej kombinácii vyrovnať. Po prieniku Kevina Vollanda smerovala prihrávka na os ihriska, kde operoval Roberto Firmino. Ten ešte stačil prestrčiť loptu doľava na úplne osamoteného Elyounoussiho. Nórsky krídelník síce mohol sám zakončovať, na namiesto toho hľadal pred prázdnou bránkou Szalaia. Termín „prázdna bránka" však nie je tak presný, pretože neprítomného Wolfa výborne zastúpil stopér Vestergaard, ktorý sklzom zabránil vyrovnávajúcemu gólu. Domáci sa budú musieť uspokojiť s rohovým kopom.
     
    18
    Desať minút po inkasovanom góle mohli domáci vyrovnať, no Raphael Wolf dobre čítal hru a udržal svoje mužstvo vo vedení. Roberto Firmino pekne prenášal hru doprava na Kevina Vollanda. Nemecký krídelník si spracoval loptu na okraji šestnástky. Následne sa rýchlou kľučkou zbavil strážiaceho Santiaga Garcíu, no z nejakých desiatich metrov už Wolfa prestreliť nedokázal. Člen širšieho kádra nemeckej futbalovej reprezentácie sa pokúsil hosťujúceho gólmana prepáliť hrubou silou, no Wolf preukázal dobrý reflex. Stav sa zatiaľ meniť nebude.
    Franco Di SANTO - 0:1
     
    8
    Werder Brémy dali gól!
    No a práve nedávno spomínaný ex-zakončovateľ londýnskej Chelsea FRANCO DI SANTO otvára už v ôsmej minúte skóre! Domácej defenzíve sa ani na dvakrát nepodarilo odvrátiť prestrkávačku na Davieho Selkeho. Nemecký útočník sa následne dokázal pretiahnuť okolo nedôrazného Bičakčiča, aby následne prihrával do miest šestnástkového oblúku. Tam sa lopty zmocnil Di Santo, ktorý umiestnenou strelou k ľavej žrdi prekonal domáceho gólmana. Oliver Baumann sa po jeho strele zvnútra šestnástke naťahoval márne. Podceňovaný Werder sa ujíma vedenia, na ťahu je domáci výber Markusa Gisdola!

    Erik Farkaš

    Góly: 34. Bičakčič – 8. Di Santo, 52. Bargfrede

    Karty:   83. Rudy (HOF) – 46. F. Kroos (BRM), 66. S. García (BRM), 72. Di Santo (BRM), 90+3. Bartels (BRM)


    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Beck (C), Strobl, Bičakčič, Jin-Su Kim – Schwegler, Polanski – Volland, Firmino, Elyounoussi – Szalai
    Náhradníci: Grahl – Rudy, Schipplock, Abraham, Salihovič, Modeste, Amiri
    Manažér: Markus Gisdol (GER)

    Werder Brémy: Wolf – Gebre Selassie, Gálvez, Vestergaard, S. García – Fritz (C), Bargfrede, Öztunali, Bartels – Selke, Di Santo
    Náhradníci: Casteels – Caldirola, Lukimya, Hajrovič, F. Kroos, Ayçiçek, Sternberg
    Manažér: Viktor Skrypnyk (UKR)

    Rozhodca: Guido Winkmann – C. Bandurski, A. Blos – T. Schriever