Dortmund – Augsburg 0:1 (kon.) | Hoffenheim – Brémy 1:2 (kon.) | Hertha – Leverkusen 0:1 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Stuttgart 0:0 (kon.) | Paderborn – Hamburger 0:3 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
1:2 (1:1)
Werder Brémy
Streda 04.02.2015, 20:00 • Rhein-Neckar Arena (Sinsheim) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Hoffenheim remizoval úvodné dejstvo, v ktorom bol jasne lepší, aby v tom druhom už nedokázal odpovedať na ďalší skorý gól hosťujúceho celku. Werder sa v oboch častiach hry presadil v rámci úvodnej desaťminútovky, konkrétne po ôsmich, respektíve siedmich minútach. Druhý polčas domácim absolútne nevyšiel a okrem pár náznakov si nevytvorili ani jednu gólovú príležitosť na vyrovnanie. Brémy tak postupujú už na jedenástu priečku ligovej tabuľky, zatiaľčo Hoffenheim zostáva siedmy.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim. Dobrú noc. (21:53:14)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Hostia sa úspešne i vďaka nedovoleným zákrokom držia na polovici súpera. Hoffenheim záver absolútne nezvláda. Bartelsovi ani jeho koučovi Skrypnykovi táto karta prekážať nebude.
     
    90+2
    Modesteho ofsajd pri zatiahnutej defenzíve brémskeho mužstva ešte väčšmi podkopáva domáce šance na body. Wolf bude mať dostatok času na rozohrávku.
     
    90+1
    Hoffenheim sa ale ani v ich priebehu stále nedokáže dostať do adekvátneho tempa. Viktor Skrypnyk si pomaly mastí ruky.
     
    90
    Brémsky stopér Gálvez zostáva ležať na hracej ploche a zbiera tak ďalšie sekundičky pre svoje mužstvo. Nadstavovať sa budú ešte tri minútky.
     
    89
    V samom závere zápasu opúšťa hraciu plochu nervózny strelec úvodného gólu dnešného večera Franco Di Santo. Opačným smerom putuje Izet Hajrovič.
     
    88
    Andreas Beck, prihrávka na Vollanda, ofsajd Vollanda... Čas sa domácim kráti, navyše Raphael Wolf sa pri rozohrávke kochá architektúrou Rhein-Neckar Areny.
     
    87
    Takto by to ísť mohlo, no Kevin Volland po šikovnej otočke v rohu ihriska centroval len priamo do náruče Raphaela Wolfa.
     
    86
    Nejakých šesť-sedem minút pred koncom už ale na to nie je príliš času. Hoffenheim musí začať riskovať, inak si doma neudrží žiadne body.
     
    85
    Domáci stále nehodlajú spriamočiariť svoju hru a práve naopak to naďalej skúšajú prostredníctvom postupnej rozohrávky od poliacej čiary.
     
    83
    Aj na domácej strane sa prvým potrestaným hráčom stáva náhradník, konkrétne nedávno prichádzajúci Rudy. Ten narozdiel od Kroosa potreboval „až" šesť minút.
     
    83
    Hoffenheimu sa ho však stále nedarí adekvátne zapojiť do hry. Predovšetkým kvôli tomu, že si nedokáže vytvoriť dostatočný nápor vedúci k vyrovnaniu.
     
    82
    Obe mužstvá tak už majú desať minút pred koncom hry prestriedané. Najväčší dojem z náhradníkov robí Modeste.
     
    81
    Bičakčič sa už s bolestivou grimasou dvíha na nohy a popri tom ešte stíha čosi vykrikovať na faulujúceho Selkeho. Medzitým strieda Viktor Skrypnyk, ktorý práve Selkeho nahrádza Sternbergom.
     
    80
    Možno to ale teraz Markus Gisdol prekoučoval, pretože na hracej ploche zostáva ležať domáci stopér Bičakčič a domáci už majú prestriedané.
     
    78
    Hraciu plochu opúšťa i vyhlásený exekútor domácich štandardných situáciu a muž s vynikajúcou strelou Pirmin Schwegler. Na jeho miesto naskakuje Rudy.
     
    78
    Oceniť samozrejme musím i podobne exkluzívne zákroky, akým sa teraz prezentoval Strobl, ktorý v šestnástke čistým spôsobom vygumoval Modesteho.

    Erik Farkaš

    Góly: 34. Bičakčič – 8. Di Santo, 52. Bargfrede

    Karty:   83. Rudy (HOF) – 46. F. Kroos (BRM), 66. S. García (BRM), 72. Di Santo (BRM), 90+3. Bartels (BRM)


    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Beck (C), Strobl, Bičakčič, Jin-Su Kim – Schwegler, Polanski – Volland, Firmino, Elyounoussi – Szalai
    Náhradníci: Grahl – Rudy, Schipplock, Abraham, Salihovič, Modeste, Amiri
    Manažér: Markus Gisdol (GER)

    Werder Brémy: Wolf – Gebre Selassie, Gálvez, Vestergaard, S. García – Fritz (C), Bargfrede, Öztunali, Bartels – Selke, Di Santo
    Náhradníci: Casteels – Caldirola, Lukimya, Hajrovič, F. Kroos, Ayçiçek, Sternberg
    Manažér: Viktor Skrypnyk (UKR)

    Rozhodca: Guido Winkmann – C. Bandurski, A. Blos – T. Schriever