Slavia – Vítkovice 4:3 (1:0 po s.n.) | Třinec – Plzeň 4:1 (kon.) | Zlín – Pardubice 3:2 (kon.)
Olomouc – Liberec 2:0 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 5:1 (kon.) | Hradec Králové – Litvínov 2:1 (kon.)
Kometa Brno – Sparta Praha 2:8 (kon.)
koniec
Mountfield HK
2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
HC VERVA Litvínov
cz Nedeľa 28.12.2014, 17:30 • Zimní stadion v Hradci Králové • Tipsport extraliga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:33
    Domácí se osvbozují zakázaným uvolněním a Peter Draisaitl si také vybírá oddechový čas.
     
    59:25
    A už zase Francouz spěchá na střídačku!
     
    58:49
    Hosté se bleskově dostali do útočné třetiny, nahozením si vynutili buly a Francouz je na střídačce. Všechno, nebo nic, Litvínov to zkouší v šesti!
     
    58:37
    Oddechový čas pro litvínovskou lavičku! Vhazuje se ale před Pavlem Francouzem.
     
    58:37
    Dnešní utkání sleduje vynikající návštěva 5781 diváků!
     
    54:53
    A zase v rychlém sledu nebezpečí na obou stranách. Nejdřív minul litvínovskou klec Šimánek, na druhé straně nenašel z úhlu mezirku v Kantorově výstroji František Lukeš!
     
    53:50
    Po souboji v rohu hradeckého pásma zůstal na ledě dlouho ležet Tomáš Frolo. Nakonec odchází do kabin v doprovodu lékaře, pravděpodobně má zranění v obličeji.
     
    52:04
    Teď to drobný brankář Chemiků v žádném případě neměl snadné. Levým ramenem jen tak tak vytáhl nepříjemný kotouč jednoho z domácích hokejistů.
     
    50:46
    Ale nebezpečí hrozí i na druhé straně a mohli jsme mít vyrovnáno! Gerhát narýsoval výborný pas Trávníčkovi před branku, litvínovský kapitán ovšem nedokázal najít mezírku v postoji Pavla Kantora.
     
    49:48
    No a jeho spoluhráči to hned doprovodili gólovou šancí z čistého nebe. Mikušova střela skončila na boční konstrukci, možná tomu pomohl i Francouzův zákrok.
     
    49:25
    Domácí fanoušci vytasili parádní transparent na podporu Petera Frühaufa, který v úterý podstoupil operaci nádoru. "V nemoci i ve zdraví, Hradečáci Friga nezradí. Jsme s tebou!"
     
    46:37
    Pospíšilova střela s Dejovou dorážkou nakonec nabídly velký vzruch. Slovenský štírek měl ale práci ve vzduchu hodně náročnou.
     
    42:38
    Obrovský závar před Kantorem! Hosté poslali před bránu křižnou přihrávku a už to vypadalo na gól, ale Hradečtí nějakým způsobem dostali puk za branku!
     
    42:09
    Hosté si zahrají šestou přesilovku. Jiří Vašíček (HKR) zezadu jemně zaháknul svého protivníka a už sedí na trestné lavici.
     
    40:39
    Pavel Kantor si za bránou nerozuměl s pukem a obráncem, hosté pak posílali puk před prázdnou bránu. Přihrávku ale Kantor na poslední chvíli zastavil nataženou hokejkou a situaci z domácího pohledu zachránil.
     
    38:38
    Teď už byl Petružálek blízko gólu! V přečíslení dostal puk na hokejku mezi kruhy, ale střela mu možná i kvůli bloku vůbec nesedla.
     
    38:09
    Hosté už už rýsovali přihrávku na rozjetého Jakuba Petružálka, ale do dráhy puku sáhl poslední hradecký obránce.
     
    29:01
    Hosté se v oslabení vydali na zteč, ale Lukešova střela se odrazila mimo hokejku číhajícího spoluhráče.
     
    27:03
    No a po komerční přestávce si hru ve čtyřech vyzkouší pro změnu výběr trenérů Rulíka a Hořavy. Za hákování si menší trest vyslechl František Gerhát (LIT). Uvidíme první využitou přesilovku večera?
     
    25:25
    I tahle přesilovka Chemiků nabízí obrovské šance! Domácí to ale na brankovišti zatím zvládají ubojovat, teď Kantorovi pomohl skluz Jiřího Vašíčka.
     
    24:26
    Tomáš Knotek (HKR) odzbrojil protivníka zezadu nepovoleně a inkasuje menší trest za hákování. Hosté mají k dispozici tři sekundy dvojnásobné početní výhody!
     
    23:45
    Hodně zajímavě se z druhé vlny opřel do puku Michal Trávníček, ale střelu zastavil výtečný blok Kukumberga.
     
    22:38
    No! Na to, jak šla rána od modré mimo, se puk hodně nebezpečně odrazil. Peter Jánský ho ze vzduchu parádně zasmečoval, Kantor utěsnil tyčku v poslední možný moment!
     
    22:29
    Při litvínovském nahození bojovala před Kantorem dvojička hráčů a je tady přesilovka číslo tři pro Litvínov. Bohumil Jank (HKR) je potrestán za nedovolené bránění.
     
    19:59
    No, jak se to vezme – ještě si vysloužil třetí přesilovku. Za držení protihráče si odpočine Rostislav Martynek (LIT), domácí zahájí druhou část v pěti proti čtyřem.
    Bohumil JANK - 2:1
     
    17:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ale tuhle radost už domácím hokejistům ani rozhodčí nevezmou, tentokrát jim nezbývá než uznat vedoucí trefu Hradce Králové! Po akci Červeného byl Francouz zablokován zákrokem vlastního spoluhráče a puk se odrazil k volnému BOHUMILU JANKOVI, který ho okamžitě dopravil do zívajícího chřtánu litvínovské svatyně – 2:1! Asistence: Rudolf Červený.
     
    17:02
    Hradecký stadion zachvátil obrovský pískot, Jiří Šimánek totiž dorazil puk do prázdné brány a všichni už slavili gól. Jenže marně! Tomáš Mertl (HKR) podle názorů pánů v pruhovaném kotouč Francouzovi vysekl, za což odchází pykat na trestnou lavici! Jde se hrát 4 na 4.
     
    16:48
    A tak to zkusil individuálně Tomáš Mertl, který se prosmýkl za litvínovské beky. Ale nezakončil ideálně.
     
    15:39
    Hradec Králové má na ledě kompletní sestavu a naopak si sám zahraje druhou početní výhodu. Petr Chaloupka (LIT) je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    14:37
    Další vynikající teč Dávida Skokana, tentokrát trefil puk v letu po Mikušově nabídce. Ale Francouzova lapačka se jen tak nachytat nenechá.
     
    14:30
    I tahle výhoda nabídla paradoxně sólo proti Francouzovi! Tomu však zachránilo krk, že Kukumberg neměl čas přehodit si puk na forhend, neboť situaci už dojížděl obránce.
     
    13:33
    No a početní výhoda domácích je minulostí, budeme sledovat 27 sekund hry čtyř proti čtyřem. Za podražení se totiž k časoměřičům podívá Tomáš Mertl (HKR).
     
    12:01
    Druhá komerční pauza přináší ten samý prohřešek jako ta první – jenom na druhé straně. Tentokrát hrál v šesti Litvínov, menší trest jde odsedět František Gerhát (LIT). Co nám v přesilovce ukážou domácí?
     
    09:19
    Další svižná akce domácích, kterou tentokrát Francouz možná neměl až tak pod kontrolou. Kopta pálil na druhou tyč, a tu jenom o pár centimetrů minul.
     
    08:23
    Na druhou stranu se ve vlastním oslabení hnal Jiří Šimánek, který se nakonec dostal ke kotouči, protivník ho ovšem do sóla zuby nehty nepustil. Celý stadion nyní spílá rozhodčím, kteří ani tuto situaci neposoudili jako nedovolenou.
     
    08:01
    Na přesilovku hodně netradiční akce, obránce vysunul do sóla Petera Jánského. Ten se ale nezvládl natlačit tělem před hradeckého beka, skončil na ledě a posunul bránu.
     
    06:30
    Další nepříjemnost pro domácí stranu, která hrála v šesti! Menší trest odpyká Tomáš Pospíšil (HKR), první přesilovku utkání dostává Litvínov.
    Peter JÁNSKÝ - 1:1
     
    05:20
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Druhý tým tabulky se bleskovou rychlostí také zapojuje do gólového účtu zápasu a máme tady vyrovnáno! Hodně dobrou pozici už dostal Karel Kubát, jehož projektil ještě Kantor vyrazil, ale pouze na hokejku PETERA JÁNSKÉHO. Ten si s prázdnou bránou věděl rady a jedeme zase od nuly – 1:1! Asistence: Karel Kubát, Viktor Hübl.
     
    04:54
    Lukáši Vantuchovi (HKR) se nelíbilo, že rozhodčí nepotrestal zákrok hostů, tak to hned pánům v pruhovaném vyčinil. Za to dostává jako odměnu osobní desítku.
     
    04:03
    Teď už Skokan rovnou pálil na bližší tyčku a Pavel Francouz musel vytasit bleskový zákrok lapačkou.
     
    02:50
    Obrana Chemiků doslova hoří, Hradec ujel do přečíslení dva na jednoho. Střelu Tomáše Pospíšila odrazila bližší tyčka!
     
    02:01
    A tak i druhá gólová šance patřila Hradci Králové. Jmenovitě to byl Lukáš Vantuch, kdo zůstal před Francouzem úplně sám, ale druhý růžek netrefil a gólman výtečně zasáhl!
    Tomáš MERTL - 1:0
     
    00:15
    Hradec právě vstřelil branku!
    No tak to je neuvěřitelný start utkání, pouhých 15 vteřin stačilo domácím hokejistům, aby otevřeli skóre! Za záda litvínovské obrany se prosmýkl Jiří Šimánek, který poslal geniální křižný puk na TOMÁŠE MERTLA. Ten si Francouze poslal k druhé tyčce a pak lahůdkově zakončil do prázdné brány – 1:0! Asistence: Jiří Šimánek, René Vydarený.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 1. Mertl (Šimánek, Vydarený), 18. Jank (Červený) – 6. Jánský (Kubát, Hübl)


    Mountfield HK: Kantor (Kacetl) – Dietz, Vydarený, Jank, Mikuš, Pláněk, Vašíček, Piegl – Knotek, Mertl, Šimánek „C“ – Dej, Kukumberg, Pospíšil – Skokan, Tvrdík, Červený – Vantuch, Kopta, Valcourt. Trenér: Peter Draisaitl.
    HC VERVA Litvínov: Francouz (Soukup) – Chaloupka, Kubát, Pavlík, Zeman, Frolo, Pavelka, Gula – Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček „C“ – Majdan, Šrámek, Jurčík – Písařík. Trenér: Radim Rulík.

    Rozhodca: Fraňo, Horák – Kis, Lučan.

    Diváci: 5781