Slavia – Vítkovice 4:3 (1:0 po s.n.) | Třinec – Plzeň 4:1 (kon.) | Zlín – Pardubice 3:2 (kon.)
Olomouc – Liberec 2:0 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 5:1 (kon.) | Hradec Králové – Litvínov 2:1 (kon.)
Kometa Brno – Sparta Praha 2:8 (kon.)
koniec
Mountfield HK
2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
HC VERVA Litvínov
cz Nedeľa 28.12.2014, 17:30 • Zimní stadion v Hradci Králové • Tipsport extraliga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    42:09
    Hosté si zahrají šestou přesilovku. Jiří Vašíček (HKR) zezadu jemně zaháknul svého protivníka a už sedí na trestné lavici.
     
    27:03
    No a po komerční přestávce si hru ve čtyřech vyzkouší pro změnu výběr trenérů Rulíka a Hořavy. Za hákování si menší trest vyslechl František Gerhát (LIT). Uvidíme první využitou přesilovku večera?
     
    24:26
    Tomáš Knotek (HKR) odzbrojil protivníka zezadu nepovoleně a inkasuje menší trest za hákování. Hosté mají k dispozici tři sekundy dvojnásobné početní výhody!
     
    22:29
    Při litvínovském nahození bojovala před Kantorem dvojička hráčů a je tady přesilovka číslo tři pro Litvínov. Bohumil Jank (HKR) je potrestán za nedovolené bránění.
     
    19:59
    No, jak se to vezme – ještě si vysloužil třetí přesilovku. Za držení protihráče si odpočine Rostislav Martynek (LIT), domácí zahájí druhou část v pěti proti čtyřem.
     
    17:02
    Hradecký stadion zachvátil obrovský pískot, Jiří Šimánek totiž dorazil puk do prázdné brány a všichni už slavili gól. Jenže marně! Tomáš Mertl (HKR) podle názorů pánů v pruhovaném kotouč Francouzovi vysekl, za což odchází pykat na trestnou lavici! Jde se hrát 4 na 4.
     
    15:39
    Hradec Králové má na ledě kompletní sestavu a naopak si sám zahraje druhou početní výhodu. Petr Chaloupka (LIT) je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    13:33
    No a početní výhoda domácích je minulostí, budeme sledovat 27 sekund hry čtyř proti čtyřem. Za podražení se totiž k časoměřičům podívá Tomáš Mertl (HKR).
     
    12:01
    Druhá komerční pauza přináší ten samý prohřešek jako ta první – jenom na druhé straně. Tentokrát hrál v šesti Litvínov, menší trest jde odsedět František Gerhát (LIT). Co nám v přesilovce ukážou domácí?
     
    06:30
    Další nepříjemnost pro domácí stranu, která hrála v šesti! Menší trest odpyká Tomáš Pospíšil (HKR), první přesilovku utkání dostává Litvínov.
     
    04:54
    Lukáši Vantuchovi (HKR) se nelíbilo, že rozhodčí nepotrestal zákrok hostů, tak to hned pánům v pruhovaném vyčinil. Za to dostává jako odměnu osobní desítku.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 1. Mertl (Šimánek, Vydarený), 18. Jank (Červený) – 6. Jánský (Kubát, Hübl)


    Mountfield HK: Kantor (Kacetl) – Dietz, Vydarený, Jank, Mikuš, Pláněk, Vašíček, Piegl – Knotek, Mertl, Šimánek „C“ – Dej, Kukumberg, Pospíšil – Skokan, Tvrdík, Červený – Vantuch, Kopta, Valcourt. Trenér: Peter Draisaitl.
    HC VERVA Litvínov: Francouz (Soukup) – Chaloupka, Kubát, Pavlík, Zeman, Frolo, Pavelka, Gula – Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček „C“ – Majdan, Šrámek, Jurčík – Písařík. Trenér: Radim Rulík.

    Rozhodca: Fraňo, Horák – Kis, Lučan.

    Diváci: 5781