Espanyol – Granada 2:1 (kon.) | Sevilla – Eibar 0:0 (kon.) | Atlético Madrid – Villarreal 0:1 (kon.)
Sociedad – Bilbao 1:1 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
2:1 (1:0)
Granada CF
Nedeľa 14.12.2014, 12:00 • Power8 Stadium, Barcelona • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
    Christian STUANI - 2:1
     
    90
    Espanyol Barcelona dala gól! V záverečnej minúte riadneho hracieho času môže štadión Espanyolu predsa len naplno jasať! Lucas Vazquez sa z pravého krídla natlačil viac do stredu, krásnym centrom našiel na zadnej žrdi v pokutovom území CHRISTIANA STUANIHO, ktorý ešte lepším volejom prekonal Roberta Fernandeza. Ten si síce na loptu siahol, no nedokázal jej zabrániť v ceste do brány!
     
    89
    Žltú kartu dostáva Mainz (Granada CF).
     
    88
    Žltú kartu dostáva Piti (Granada CF).
     
    86
    Espanyol už vrhá všetky sily do útoku, čoho dôkazom je aj fakt, že do pokutového územia sa už vysunul i stopér Diego Colloto, ktorý si nabehol na skvelý center Lucasa Vazqueza. Colloto svoju hlavičku chcel usmerniť pod brvno, no napokon ju poslal len tesne nad! Obrovská príležitosť na definitívne zlomenie zápasu tak v podaní barcelonského tímu ostala nevyužitá.
     
    84
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Cordoba, prichádza Mainz.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Yuste (Granada CF).
     
    82
    Ľavý obranca Granady Juan Carlos neveriacky krúti hlavou, no už nezmení nič na tom, že po druhej inkasovanej žltej karte sa musí predčasne pobrať pod sprchy. Obrovská komplikácia pre Granadu a veľká šance pre Espanyol na zlomenie zápasu vo svoj prospech!
     
    75
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Iturra, prichádza Yuste.
     
    74
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Salva Sevilla, prichádza Montañés.
     
    73
    Lucas Vazquez nasadil okolo výrazne pomalšieho Nyoma do pokutového územia a následne vymyslel krásny center, ktorý nasmeroval zhruba na hranicu penaltového bodu, kde sa do hlavičky položil Salva Sevilla. Ten sa loptu snažil upratať k pravej žrdi, no napokon netrafil ani len bránu!
     
    72
    Žltú kartu dostáva Victor Sanchez (RCD Espanyol Barcelona).
     
    62
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Felipe Caicedo, prichádza Christian Stuani.
    Youssef EL-ARABI - 1:1
     
    61
    Granada dala gól! V momentoch, kedy to už vyzeralo tak, že Espanyol definitívne prebral kontrolu nad stretnutím, sa Granade podarilo vyrovnať! Po bleskurýchlom rozohratí rohového kopu poslal centrom z prvej loptu do pokutového územia Piti. Guľatý nezmysel prepadol až na zadnú tyč ku YOUSSEFOVI El-ARABIMU, ktorý v páde usmernil loptu za chrbát Kika Casillu!
     
    59
    Žltú kartu dostáva Murillo (Granada CF).
     
    57
    Espanyol takmer dosiahol veľmi dôležitý gól, ktorým by si mohol svoj náskok poistiť! Sergio Garcia sa dostal k lopte za hranicou pokutového územia, prehodil si ju na ľavačku a utešenou strelou takmer strelil prenádherný gól. Fernandéz bol prekonaný, no zasiahla zaň spojnica!
     
    56
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Marquez, prichádza Riki.
     
    53
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Fuentes, prichádza Alvarez.
     
    42
    Juan Carlos je prvým kartovým hriešnikom zápasu zo strany Granady.
     
    40
    Piti dostal výbornú prihrávku do behu, vnikol do pokutového územia, kde sa peknou zasekávačkou zbavil Fuentesa, no následne si vylámal zuby na dobre vybehnutom Kikovi Casillovi, ktorý opäť raz potvrdil, akú v ňom majú spoluhráči oporu!
    Felipe CAICEDO - 1:0
     
    34
    Espanyol Barcelona dala gól! Granada je síce od začiatku zápasu aktívnejším tímom, no aj napriek tomu inkasovala ako prvá. Espanyol je vo vedení! Po centri Sergia Garciu z pravej strany vznikol v pokutovom území Granady veľký závar, v ktorom sa najlepšie zorientoval FELIPE CAICEDO a poslal loptu do Fernandezovej svätyne!
     
    30
    Granada sa mohla ujať vedenia! Na center z pravého krídla si v pokutovom území výborne naskočil útočník El Arabi, ktorému však radosť z gólovej koncovky prekazil excelentným reflexom Kiko Casilla!
     
    19
    Cañasov lakeť vystrelil do tváre jedného z protihráčov, za čo musela zákonite nasledovať žltá karta.
     
    11
    Nyom svojou strieľanou prihrávkou z pravého krídla našiel na hranicu pokutového územia Pitiho. Ten si loptu spracoval a z druhého dotyku poriadne preveril pozornosť Kika Casillu, ktorý naplno preukázal svoje kvality a predviedol vynikajúci zákrok!
     
    4
    Po rozohratí na krátko prišiel center na hranicu pokutového územia, kde bol úplne osamotený Felipe Caicedo, ktorý sa položil do lopty, no jeho hlavičkovému zakončeniu chýbala sila i presnosť.

    Michal Bakoš

    Góly: 34. Felipe Caicedo, 90. Christian Stuani – 61. Youssef El-Arabi

    Karty:   19. Cañas (ESB), 72. Victor Sanchez (ESB) – 42. Juan Carlos (GRN), 59. Murillo (GRN), 83. Yuste (GRN), 88. Piti (GRN), 89. Mainz (GRN)   82. Juan Carlos (GRN)


    RCD Espanyol Barcelona: Casilla – Fuentes, Álvaro González, Colotto, Arbilla – Sevilla, Cañas, V. Sánchez, Vázquez – Caicedo, S. García.
    Náhradníci: Pau – V. Álvarez, Stuani, H. Moreno, J. López, Montañés, Bertrand.

    Granada CF: R. Fernández – Nyom, Babin, Murillo, J. Carlos – Piti, Iturra, J. Márquez, F. Rico – Córdoba, El Arabi.
    Náhradníci: Olazábal – Maínz, Isaac, Nounkeu, Yuste, A. Sissoko, Riki.

    Rozhodca: Jaime – Bieno, Martínez