Espanyol – Granada 2:1 (kon.) | Sevilla – Eibar 0:0 (kon.) | Atlético Madrid – Villarreal 0:1 (kon.)
Sociedad – Bilbao 1:1 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
2:1 (1:0)
Granada CF
Nedeľa 14.12.2014, 12:00 • Power8 Stadium, Barcelona • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Španielska liga počas aktuálneho víkendu pokračuje svojim 15. vydaním, ktoré je zároveň posledným v tomto kalendárnom roku. V nedeľu ponúka Primera Division porciu štyroch zápasov. Prvým z nich bude už na pravé poludnie duel medzi Espanyolom Barcelona a Granadou.

    Espanyol Barcelona

    Menej slávnejší klub z Barcelony sa zatiaľ drží na trinástom mieste ligovej tabuľky, čo znamená, že zatiaľ akosi kopíruje svoju výkonnosť z ostatného ročníka, na ktorého konci patrila zverencom Sergia Gonzaleza štrnásta pozícia. Espanyol má na konte štrnásť bodov, z ktorých štyri získali domáci futbalisti v posledných piatich dueloch. Minulú nedeľu sa Espanyol predstavil na pôde súpera z najťažšej hmotnostnej kategórie, a síce, mestského konkurenta FC. Zápas sa síce pre domácich začal na Nou Campe ako z rozprávky, nakoľko sa zásluhou Sergia Garcia ujali vedenia, no napokon sa skončil nelichotivým výpraskom v pomere 1:5.

    Granada

    Aj hosťom z Granady sa zatiaľ darí na podobnej vlne ako v predchádzajúcom ročníku. Po štrnástich kolách im patrí šestnásta pozícia. V dolnej časti tabuľky od trinásteho až po posledné miesto je to poriadne vyrovnané, bodové rozostupy sú minimálne, a tak sa Granada musí pozerať nielen pred seba, ale aj dozadu, pretože na pásmo zostupu má len dvojbodový náskok. Na svojho dnešného súpera stráca dva body. V prípade víťazstva sa tak môže prehupnúť cez neho.

     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Úvod zápasu sa nesie v znamení prvých pokusov o útočné akcie z obidvoch strán.
     
    3
    Juan Carlos pri ľavej postrannej čiare stiahol svojho protihráča k zemi. Espanyol bude zahrávať štandardnú situáciu z útočnej polovice.
     
    4
    Po rozohratí na krátko prišiel center na hranicu pokutového územia, kde bol úplne osamotený Felipe Caicedo, ktorý sa položil do lopty, no jeho hlavičkovému zakončeniu chýbala sila i presnosť.
     
    6
    Po ataku na Pitiho mala štandardku k dispozícii taktiež Granada, no s centrovanou loptou si defenzíva domáceho celku poľahky poradila.
     
    8
    Juan Carlos sa síce na ľavom krídle dokázal dostať k možnosti odcentrovať, no bol veľmi dobre tiesnený a svoj center nasmeroval len presne do miest, kde sa pohyboval brankár Espanyolu Kiko Casilla.
     
    11
    Nyom svojou strieľanou prihrávkou z pravého krídla našiel na hranicu pokutového územia Pitiho. Ten si loptu spracoval a z druhého dotyku poriadne preveril pozornosť Kika Casillu, ktorý naplno preukázal svoje kvality a predviedol vynikajúci zákrok!
     
    13
    Na opačnej stane ihriska priletel do pokutového územia Granady center hľadajúci Felipeho Caiceda, pred ktorým loptu upratal do bezpečia Babin.
     
    15
    Piti sa veľmi hneval na rozhodnutie hlavného rozhodcu, ktorý záložníkovi Granady odpískal po súboji s domácom Canasom faul. Pri lopte teda budú futbalisti Espanyolu.
     
    16
    Sergio Garcia neuspel v rýchlostnom súboji s Nyomom, ktorý proti domácemu kapitánovi výborne zahral telom a nepustil ho k lopte.
     
    18
    Po dobrom zapracovaní domácej defenzívy sa bude odkopávať len od bránky Kika Casillu. Pomaly sa blížime k méte dvadsiatej minúty prvého polčasu a stále čakáme na nejakú tutovku.
     
    19
    Cañasov lakeť vystrelil do tváre jedného z protihráčov, za čo musela zákonite nasledovať žltá karta.
     
    21
    Granada predviedla v okolí pokutového územia Espanyolu rozháranú akciu, s ktorou však dokázala súpera dostať pod tlak a donútiť ho k oslobodzujúcemu odkopu.
     
    23
    Oba tímy sa v krátkom časovom slede pokúsili o kolmicu na svojho hrotového útočníka, no aj na jednej i druhej strane to k šanci neviedlo.
     
    24
    Kikovi Casillovi vypadla pri sťahovaní zo vzduchu lopta z rukavíc, o čo sa svojim dobiedzaním postaral El Arabi, no domáci brankár mal našťastie na pomoc jedného zo svojich obrancov, ktorý celú situáciu vyriešil.
     
    26
    Arbilla poslal do šestnástky Granady poriadne ostrý center, ktorý však defenzíva hostí dokázala odvrátiť. Nabiehajúci Caicedo sa tak do zakončenia nedostal.
     
    28
    Javi Marquez v osobnom súboji na ľavom krídle nevyzrel na dvojicu protihráčov, no pre svoj tím dokázal vybojovať aspoň vhadzovanie na útočnej polovici.
     
    29
    Viac z hry mala v úvodnej polhodinke duelu Granada, v ktorej prospech hovorí aj percentuálne vyjadrenie držania lopty. Hosťom však chýba prekvapivý moment vo finálnej fáze.
     
    30
    Granada sa mohla ujať vedenia! Na center z pravého krídla si v pokutovom území výborne naskočil útočník El Arabi, ktorému však radosť z gólovej koncovky prekazil excelentným reflexom Kiko Casilla!
     
    32
    Na druhej strane vyrazila do rýchleho brejku Barcelona. Už-už sa zdalo, že Caicedo celú kontru zabrzdil, no po jeho priťuknutí ešte prišlo zakončenie Sergia Garciu. Prízemný pokus domáceho kapitána poľahky zneškodnil Fernandez.
     
    34
    Espanyol Barcelona dala gól! Granada je síce od začiatku zápasu aktívnejším tímom, no aj napriek tomu inkasovala ako prvá. Espanyol je vo vedení! Po centri Sergia Garciu z pravej strany vznikol v pokutovom území Granady veľký závar, v ktorom sa najlepšie zorientoval FELIPE CAICEDO a poslal loptu do Fernandezovej svätyne!
    Felipe CAICEDO - 1:0
     
    36
    Bude zaujímavé sledovať, ako tento gól zapôsobí na psychiku hosťujúcich futbalistov. Predsa len, po takomto priebehu prvého polčasu dostať gól rozhodne nie je nič závideniahodné.
     
    38
    El Arabi pekne ukontroloval loptu a dobrým pasom ju presunul na ľavý okraj pokutového územia Ricovi, ktorého myšlienka a pokus o vysunutie ostali nepochopené.
     
    40
    Piti dostal výbornú prihrávku do behu, vnikol do pokutového územia, kde sa peknou zasekávačkou zbavil Fuentesa, no následne si vylámal zuby na dobre vybehnutom Kikovi Casillovi, ktorý opäť raz potvrdil, akú v ňom majú spoluhráči oporu!
     
    42
    Juan Carlos je prvým kartovým hriešnikom zápasu zo strany Granady.
     
    44
    Pokračovať v prvom dejstve sa bude odkopom od svätyne Granady.
     
    45
    Prebieha posledná minúta riadneho hracieho času prvého polčasu. Domáci ju trávia nasťahovaní na útočnej polovici.
     
    45+1
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme videli jediný gól, ktorý padol do siete Granady. Hostia boli v prvom polčase lepším tímom, no nedokázali nájsť recept na skvelého brankára Casillu, za to Fernandeza dokázal prekonať Caicedo.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ani v jednom tábore sa počas polčasovej prestávky neudiala zmena.
     
    47
    Victor Sanchez ocentroval z pravého krídla na zadnú žrď, kde najvyššie vyskočil Nyom, ktorý loptu odvrátil z pokutového územia do autu.
     
    49
    Ricov nepríjemný a razantný center z priameho kopu vyriešil Casilla, ktorý loptu vyboxoval mimo pokutové územia. Domáci brankár bol navyše faulovaný.
     
    50
    Po dobrom hlavičkovom predĺžení od Caiceda sa rozhodol Sergio Garciu vyskúšať strelecké šťastie, no jeho krížny pokus skončil len mimo ľavej tyčky hosťujúcej svätyne.
     
    51
    Arbilla si na seba vzal až príliš veľké sústo. Domáci obranca chcel uniknúť po pravom krídle, no loptu si predkopol príliš ďaleko.
     
    53
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Fuentes, prichádza Alvarez.
     
    55
    Od Granady možno očakávať po zmene strán obrovskú snahu o vyrovnanie. Uvidíme, či sa to hosťom podarí.
     
    56
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Marquez, prichádza Riki.
     
    57
    Espanyol takmer dosiahol veľmi dôležitý gól, ktorým by si mohol svoj náskok poistiť! Sergio Garcia sa dostal k lopte za hranicou pokutového územia, prehodil si ju na ľavačku a utešenou strelou takmer strelil prenádherný gól. Fernandéz bol prekonaný, no zasiahla zaň spojnica!
     
    59
    Žltú kartu dostáva Murillo (Granada CF).
     
    60
    Salva Sevilla poslal z priameho kopu center do pokutového územia, kde sa šikovným spôsobom dostal ku hlavičke Sergio Garcia, no Granadu od druhého inkasovaného zásahu uchránil brankár Fernandez.
     
    61
    Granada dala gól! V momentoch, kedy to už vyzeralo tak, že Espanyol definitívne prebral kontrolu nad stretnutím, sa Granade podarilo vyrovnať! Po bleskurýchlom rozohratí rohového kopu poslal centrom z prvej loptu do pokutového územia Piti. Guľatý nezmysel prepadol až na zadnú tyč ku YOUSSEFOVI El-ARABIMU, ktorý v páde usmernil loptu za chrbát Kika Casillu!
    Youssef EL-ARABI - 1:1
     
    62
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Felipe Caicedo, prichádza Christian Stuani.
     
    64
    Do poslednej necelej polhodinky zápasu vstupujú oba tímy za nerozhodného stavu. Dokáže ešte niektorí z nich strhnúť vedenia na svoju stranu?
     
    66
    Nyom sa hotoval k dlhému autovému vhadzovaniu až do pokutového územia, no napokon loptu poslal len najbližšie stojacemu spoluhráčovi, ktorého protihráči vytlačili takmer k poliacej čiare.
     
    68
    Piti s El-Arabim sa ocitli pri pravej postrannej čiare, no aj napriek tomu, že boli vo dvojici, loptu stratili.
     
    69
    Espanyol bude zahrávať štandardnú situáciu z pravej strany, o ktorej exekúciu sa pravdepodobne postará Salva Sevilla.

     
    70
    Domáci záložník napokon poslal center do pokutového územia Granady, kde však vo vzdušnom priestore dominovala hosťujúca defenzíva.
     
    72
    Žltú kartu dostáva Victor Sanchez (RCD Espanyol Barcelona).
     
    73
    Lucas Vazquez nasadil okolo výrazne pomalšieho Nyoma do pokutového územia a následne vymyslel krásny center, ktorý nasmeroval zhruba na hranicu penaltového bodu, kde sa do hlavičky položil Salva Sevilla. Ten sa loptu snažil upratať k pravej žrdi, no napokon netrafil ani len bránu!
     
    74
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Salva Sevilla, prichádza Montañés.
     
    75
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Iturra, prichádza Yuste.
     
    77
    V ostatných minútach badať väčšiu chuť po víťazstve na domácej strane. Zdá sa, že Granada bude rada aj za bod z dnešného stretnutia.
     
    79
    S jedným z ojedinelých ofenzívnych výpadov súpera si defenzíva Espanyolu bez väčších problémov poradila.
     
    80
    Anaitz Arbilla vyprodukoval z pravej strany len mimoriadne nepresný center, po ktorom bude od svojej svätyne odkopávať Roberto Fernandez. Ten sa rozhodne nikam ponáhľať nebude.
     
    82
    Ľavý obranca Granady Juan Carlos neveriacky krúti hlavou, no už nezmení nič na tom, že po druhej inkasovanej žltej karte sa musí predčasne pobrať pod sprchy. Obrovská komplikácia pre Granadu a veľká šance pre Espanyol na zlomenie zápasu vo svoj prospech!
     
    83
    Žltú kartu dostáva Yuste (Granada CF).
     
    84
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Cordoba, prichádza Mainz.
     
    85
    Do šestnástky Granady lieta jeden center za druhým, no defenzíva oslabeného hosťujúceho tímu zatiaľ všetko zvláda úspešne odvracať.
     
    86
    Espanyol už vrhá všetky sily do útoku, čoho dôkazom je aj fakt, že do pokutového územia sa už vysunul i stopér Diego Colloto, ktorý si nabehol na skvelý center Lucasa Vazqueza. Colloto svoju hlavičku chcel usmerniť pod brvno, no napokon ju poslal len tesne nad! Obrovská príležitosť na definitívne zlomenie zápasu tak v podaní barcelonského tímu ostala nevyužitá.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Piti (Granada CF).
     
    89
    Žltú kartu dostáva Mainz (Granada CF).
     
    90
    Espanyol Barcelona dala gól! V záverečnej minúte riadneho hracieho času môže štadión Espanyolu predsa len naplno jasať! Lucas Vazquez sa z pravého krídla natlačil viac do stredu, krásnym centrom našiel na zadnej žrdi v pokutovom území CHRISTIANA STUANIHO, ktorý ešte lepším volejom prekonal Roberta Fernandeza. Ten si síce na loptu siahol, no nedokázal jej zabrániť v ceste do brány!
    Christian STUANI - 2:1
     
    90+1
    Nad rámec druhého dejstva sa nadstavujú ešte tri minútky.
     
    90+2
    Práve sa nachádzame na konci druhej z trojice pridaných minút a už to vyzerá tak, že Granada sa nezmôže už ani len na pokus o vyrovnanie.
     
    90+3
    Domáci futbalisti to dohrávajú veľmi umne a loptu držia veľmi, veľmi ďaleko od Kika Casillu.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    V druhom dejstva sa síce podarilo vyrovnať Granade zásluhou El-Arabiho, no vedenie napokon vrátil späť na stranu Barcelony Christian Stuani, ktorý sa tak ukázal ako správny žolík a rozhodol o troch bodoch v prospech svojho tímu.
     
    Na záver mi ostáva už len sa poďakovať za vašu priazeň a pozornosť. Prajem ešte pekný zvyšok nedele. (13:52:41)

    Michal Bakoš

    Góly: 34. Felipe Caicedo, 90. Christian Stuani – 61. Youssef El-Arabi

    Karty:   19. Cañas (ESB), 72. Victor Sanchez (ESB) – 42. Juan Carlos (GRN), 59. Murillo (GRN), 83. Yuste (GRN), 88. Piti (GRN), 89. Mainz (GRN)   82. Juan Carlos (GRN)


    RCD Espanyol Barcelona: Casilla – Fuentes, Álvaro González, Colotto, Arbilla – Sevilla, Cañas, V. Sánchez, Vázquez – Caicedo, S. García.
    Náhradníci: Pau – V. Álvarez, Stuani, H. Moreno, J. López, Montañés, Bertrand.

    Granada CF: R. Fernández – Nyom, Babin, Murillo, J. Carlos – Piti, Iturra, J. Márquez, F. Rico – Córdoba, El Arabi.
    Náhradníci: Olazábal – Maínz, Isaac, Nounkeu, Yuste, A. Sissoko, Riki.

    Rozhodca: Jaime – Bieno, Martínez