Chabarovsk – Nižnekamsk 0:2 (kon.) | Vladivostok – Togliatti 3:0 (kon.) | Novokuzneck – Jugra Chanty-Mansijsk 0:1 (kon.)
Novosibirsk – Čeljabinsk 0:1 (kon.) | Čerepovec – Soči 2:3 (0:2 po s.n.) | Dinamo Minsk – Ufa 4:0 (kon.)
Záhreb – Barys 3:5 (kon.) | HC Slovan – Omsk 3:5 (kon.)
koniec
HC Dinamo Minsk
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
HC Salavat Julajev Ufa
Pondelok 08.12.2014, 17:00 • Minsk Ice Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    MATERUKIN - 4:0
     
    59:22
    Dinamo Minsk dal gól!
    No a v týchto chvíľach si ešte hokejisti Minsku výrazne zlepšujú dojem z tohoto zápasu. Kaľužnij miešal puk na dolnej časti pravého kruhu, prihral ho Gavrusovi pred bránu, no ten bol zblokovaný. Následne hokejisti Ufy poslali puk vyššie do medzikružia na ALEXANDRA MATERUKINA, ktorý pohotovou strelou do ľavého horného rohu brány zvyšuje na 4:0!
    Asistencie: Artur Gavrus, Dmitrij Kaľužnij.
     
    58:40
    Definitívne sa boj o tri body pre Ufu končí. Denis Bodrov dostáva dve minúty za hákovanie a toto už Minsk vydrží aj keby nechcel.
     
    55:42
    Presilová hra pre Ufu. Jevgenij Nogačov dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    52:04
    V početnej výhode si môžu teraz zahrať domáci. Za podrazenie odchádza na trestnú lavicu Ilkka Heikkinen. Minsk by teda tieto dve minúty mal využiť na prípadné poistene svojho vedenia, no hlavne na vydýchanie a oddýchnutie.
     
    44:38
    Obrovská šanca pre Minsk! Do prečíslenia dvoch proti jednému sa dostal Jonathan Cheechoo spoločne s Alexejom Kaľužnim. Kaľužnij prihral na ľavý kruh Cheechoovi, ktorý ešte nestrieľal a späť ku žrdi vracal na Kaľužného, no ten puk minul len o centimetre!
     
    42:27
    Momentálne to na pár sekúnd začalo vrieť medzi hosťujúcim Pankovom a domácim Bailenom. Najmä praskli nervy hokejistovi Ufy, ktorý sa však napokon o nejakú strhujúcu pästnú výmenu nepokúšal.
    Obaja však odchádzajú na trestnú lavicu, pretože inkasujú dve minúty za hrubosť. Hrá sa po štyroch hráčoch na oboch stranách.
    ELLISON - 3:0
     
    38:43
    Dinamo Minsk dal gól!
    Tak a znovu v závere druhej tretiny strieľajú domáci hokejisti gól, ktorý je tretím v tomto stretnutí! Hokejisti domáceho mužstva sa rozostavili v útočnom pásme, na dolnej časti ľavého kruhu sa zmocnil puku Vesce, ktorý posúval pred bránkovisko, no tam bol puk zrazený hosťujúcim hokejistom. Nakoniec sa kus čiernej gumy ocitol na hokejke Lingleta v medzikruží, ktorý dával na MATTA ELISONA, pretože tento hráč stál osamotený na pravom kruhu. Spracoval si ho a napokon aj z veľmi ostrého uhlu dokázal skórovať!
    Asistencia: Charles Linglet.
     
    35:09
    Presilovku si zahrajú hostia. Alexander Materukin dostáva dve minúty za seknutie.
    VESCE - 2:0
     
    34:38
    Dinamo Minsk dal gól!
    Domáci hokejisti sa pohodlne zmocňujú vedenia na rozdiel dvoch gólov! Ellison získal puk v strednom pásme pred útočnou modrou čiarou, prenechal ho rozbehnutému Lingletovi na ľavom kruhu. Tento hráč vyslal pred bránkovisko strieľanú prihrávku, ktorú ešte len jemne tečoval RYAN VESCE!
    Asistencia: Charles Linglet, Matt Ellison.
     
    32:18
    Pochvalu si v týchto chvíľach zaslúži brankár Danny Taylor. Smeroval na neho totižto Alexander Pankov, ktorý sa dostal po pravom krídle do šance, zasekol si Šinkeviča na pravom kruhu a následne spred pár metrov strieľal, no pozorný gólman Minsku zachytil puk vo svojej výstroji a následne už nikoho ku dorážke nepustil!
     
    29:23
    Za 20 sekúnd sa skončí hra štyroch na štyroch, keďže už na trestnú lavicu putuje Ryan Vesce, ktorý dostáva dve minúty za podrazenie. Neúplnú presilovú hru teda budú hrať hostia, o dvadsať sekúnd.
     
    27:43
    Presilovku si zahrajú domáci hokejisti. Jeden z dvojice hlavných rozhodcov totižto udeľuje trest pre Ufu za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Odchádza si ho odsedieť Alexander Kutuzov.
     
    23:34
    Dvojnásobná presilová hra! Denis Chlystov sa previnil faulom lakťom.
     
    22:34
    Presilová hre pre Minsk. Ivan Lekomcev dostáva dve minúty za hákovanie.
    BAILEN - 1:0
     
    19:58
    Dinamo Minsk dal gól!
    No toto je naozajstné prekvapenie v podaní hráčov Dinama Minsk! Ešte v posledných sekundách hry sa podarilo domácim vyvinúť tlak. Linglet sa zmocnil puku na pravom kruhu, následne prihral kolmo na rozbehnutého Ellisona do medzikružia, ktorý vystrelil a jeho zakončenie tečoval do brány NICK BAILEN!
    Asistencie: Matt Ellison, Charles Linglet.
     
    17:37
    Do šance v medzikruží sa dostal Dmitrij Makarov, ktorý si v týchto priestoroch pripravil hokejku a po prihrávke z ľavej strany okamžite pálil, no jeho tvrdá metelica bola nepresná!
     
    15:38
    Alexander Pankov bol v týchto chvíľach nebezpečne zrazený k zemi hokejkou. Atakoval ho totižto Jevgenij Lisovec, ktorý dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    14:45
    Do samostatného zakončenia sa dostal Artur Gavrus, ktorý šprintoval za nahodeným pukom na pravej strane, dostal sa až ku Sochatskému, no z ťažkého uhlu a bekhendom iba trafil betóny hosťujúceho gólmana.
     
    12:12
    Tak toto bolo naozajstné prekvapenie pre brankára Sochatského! Cheechoo získal puk v rohu klziska, dostal sa poza bránu a následne skvelo prihral pred bránkovisko Dmitrijovi Kaľužnemu, no ten z prvej trafil len výstroj gólmana Ufy!
     
    07:14
    Prvej presilovej hry v tomto zápase sa budú môcť ujať hostia. Na dve minúty za hákovanie odchádza Alexander Materukin.
     
    06:47
    Materukin potiahol akciu do útočného pásma, následne pred hornou časťou ľavého kruhu prenechal Jonathanovi Cheechoovi, ktorý si prevzal puk a okamžite z medzikružia spoza protihráča vystrelil. Puk letel len tesne vedľa pravej žrde!
     
    02:18
    Tretia útočná formácia Minsku nahodila puk do útočného pásma. Následne v rohu klziska odviedol dobrú robotu Alexander Kulakov, ktorý sa prebojoval až pred bránkovisko, no následne zakončoval len do betónov brankára Sochatského!

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 20. Bailen (Ellison, Linglet), 35. Vesce (Linglet, Ellison), 39. Ellison (Linglet), 60. Materukin (Gavrus, Kaľužnij)


    HC Dinamo Minsk: Taylor (Karnaukov) – Goroško, Krajíček, Szczechura, Kaľnužnij, Cheechoo – Nogačov, Bailen, Linglet, Vesce, Ellison – Lisovec, Šinkevič, Kulakov, Meleško, Gavrus – Kaznadej, Stepanov, Materukin, Drozd
    HC Salavat Julajev Ufa: Sochatskij (Irving) – Bodrov, Kutuzov, Chlystov, Dubrovský, Tolpeko – Kulda, Heikkinen, Makarov, Sjomin, Hartikainen – Zubarev, Kolcov, Golovanov, Pihlström, Kajgorodov – Lekomcev, Pankov, Glukov, Slepyšev

    Rozhodca: Gofman, Ravodin – Balodis, Morozov