Chabarovsk – Nižnekamsk 0:2 (kon.) | Vladivostok – Togliatti 3:0 (kon.) | Novokuzneck – Jugra Chanty-Mansijsk 0:1 (kon.)
Novosibirsk – Čeljabinsk 0:1 (kon.) | Čerepovec – Soči 2:3 (0:2 po s.n.) | Dinamo Minsk – Ufa 4:0 (kon.)
Záhreb – Barys 3:5 (kon.) | HC Slovan – Omsk 3:5 (kon.)
koniec
HC Dinamo Minsk
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
HC Salavat Julajev Ufa
Pondelok 08.12.2014, 17:00 • Minsk Ice Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine sme ešte čakali na menší zvrat tohto duelu, no napokon si domáci hokejisti postrážili svoje vedenie a nenechali ho len tak na náhodu. Musím pochváliť najmä perfektný výkon brankára Taylora a štyri góly, z ktorých tri strelila druhá formácia Minsku.

    S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a ďakujem za pozornosť.
    Pekný zvyšok večera, vážení športoví priatelia! (19:14:23)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
    MATERUKIN - 4:0
     
    59:22
    Dinamo Minsk dal gól!
    No a v týchto chvíľach si ešte hokejisti Minsku výrazne zlepšujú dojem z tohoto zápasu. Kaľužnij miešal puk na dolnej časti pravého kruhu, prihral ho Gavrusovi pred bránu, no ten bol zblokovaný. Následne hokejisti Ufy poslali puk vyššie do medzikružia na ALEXANDRA MATERUKINA, ktorý pohotovou strelou do ľavého horného rohu brány zvyšuje na 4:0!
    Asistencie: Artur Gavrus, Dmitrij Kaľužnij.
     
    58:52
    Kaľužnij to teraz s krížnou prihrávkou na Bailena v útočnom pásme mierne podcenil, no s dávkou šťastia nezachytil Makarov puk.
     
    58:40
    Definitívne sa boj o tri body pre Ufu končí. Denis Bodrov dostáva dve minúty za hákovanie a toto už Minsk vydrží aj keby nechcel.
     
    58:15
    Hosťujúci hokejisti sa pokúšajú o čo najefektívnejšiu koncovku, no veľmi im to nevychádza a teraz sa aj ešte dopúšťajú faulu, ktorý je zatiaľ signalizovaný.
     
    57:30
    Ufa mierne teraz zatlačila súpera, no všetky puky boli zblokované, odstrelené do bezpečia. Po niekoľkých pokusoch sa aj domáci dokázali oslobodiť.
     
    56:30
    Hosťujúci hokejisti sa snažia o prekvapenie ešte v závere, no musím jednoznačne zhodnotiť, že tréner Pokovič naordinoval pred touto tretinou dobrý recept, podľa ktorého sa jeho zverenci riadia, a tak nedochádza k veľkým dieram v obrane, ktoré by ohrozili tím z hlavného mesta Bieloruska.
     
    55:42
    Presilová hra pre Ufu. Jevgenij Nogačov dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    55:32
    Alexander Materuchin si spracoval puk v rohu klziska, presunul sa pred bránu v krátkom slede, no následne už Sochatskij bezpečne použil svoje zbrane a puk vyrazil.
     
    54:45
    Alexander Kulakov odviedol v týchto chvíľach veľký kusisko práce, keď dokázal viackrát za sebou napádať hostí pri rozohrávke. Tým to za bránkovým priestorom mierne robilo problémy, za čo si tento útočník tretej formácie Minsku zaslúži pochvalu.
     
    53:33
    Hru vzal na svoje plecia Charles Linglet, ktorý sa prebojoval do zakončenia po ľavom krídle a z ľavého kruhu sa snažil o prekvapenie hosťujúceho gólmana, no ten bezpečne lapil puk vo svojom náručí.
     
    53:14
    Ellison si spracoval na dolnej časti kruhu prihrávku od Bailena, následne mal pri opačnej žrdi dvoch spoluhráčov, no napokon poslal iba nepresnú prihrávku.
     
    52:39
    Materuchin sa vysunul do medzikružia, odkiaľ zakončoval švihom spoza hráča, no jeho strela napokon bola zblokovaná do rohu klziska. Potom sa už hostia oslobodili.
     
    52:23
    Nick Bailen tvrdo pálil od modrej čiary, no jeho razantná delovka napokon letela do priestoru brány.
     
    52:04
    V početnej výhode si môžu teraz zahrať domáci. Za podrazenie odchádza na trestnú lavicu Ilkka Heikkinen. Minsk by teda tieto dve minúty mal využiť na prípadné poistene svojho vedenia, no hlavne na vydýchanie a oddýchnutie.
     
    51:33
    Alexander Kutuzov už nevidel lepší spôsob zaútočenia, keď zo stredného pásma len nahodil puk do útoku. Tam však pozorne bránia domáci a nepúšťajú súpera ďaleko.
     
    50:51
    Hostia zvierali súpera v útočnom pásme, no posúvaním puku po mantineli to veľmi nešlo. Takto bol Kirill Kolcov okamžite zbavený puku.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 20. Bailen (Ellison, Linglet), 35. Vesce (Linglet, Ellison), 39. Ellison (Linglet), 60. Materukin (Gavrus, Kaľužnij)


    HC Dinamo Minsk: Taylor (Karnaukov) – Goroško, Krajíček, Szczechura, Kaľnužnij, Cheechoo – Nogačov, Bailen, Linglet, Vesce, Ellison – Lisovec, Šinkevič, Kulakov, Meleško, Gavrus – Kaznadej, Stepanov, Materukin, Drozd
    HC Salavat Julajev Ufa: Sochatskij (Irving) – Bodrov, Kutuzov, Chlystov, Dubrovský, Tolpeko – Kulda, Heikkinen, Makarov, Sjomin, Hartikainen – Zubarev, Kolcov, Golovanov, Pihlström, Kajgorodov – Lekomcev, Pankov, Glukov, Slepyšev

    Rozhodca: Gofman, Ravodin – Balodis, Morozov